- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz lajosx #136700 üzenetére
Nem valószínű, a gyártó elvileg ad rá 5 év garanciát (talán próbáld meg online regisztrálni nem tudom hogy megy ez, sajnos az IPON csak 2 évet ír de mint írtam 5-öt ad a gyártó)
Jó tápegység mindenki dicséri, halk is.
Azt ne feledd, hogy egy JÓ tápegység azt is jelenti, hogy ha esetleg tönkremegy akkor sem rántja magával a többi hardver eszközt.
-
jeni
félisten
válasz KAMELOT #135743 üzenetére
ezen meg elszálltról írnak mely terhelésre kiköpte a lelkét.
Gigabyte GP-P750GM 750 W -
Dugos
tag
Sziasztok!
Utólag is boldog karácsonyt mindenkinek!
Kinéztem ezt a tápot. Látom, hogy ajánljátok. Van egy phanteks kábelhosszabbító szettem, a kábeleit rádughatom közvetlenül a tápra ugye?
a jelenlegi konfigom:
b360m mortar lap
i5-8400
4x8 gb ram
1060 6gb gaming x
2 tb hdd, 3 tb hdd, 2x250gb ssd
Jelenlegi táp: bitfenix formula 450w
Tavasszal tervezek fejleszteni, i7 vagy ryzen 5, és 3070 vagy 3060ti vel. Ezekhez is jó lehet a kiszemelt táp?
Köszi a segítséget!üdv, d.
-
megint én
őstag
Annyira noob kérdés, hogy inkább offba raktom.
Az EVEGA KÁBELE jó más moduláris tápokhoz, vagy ez márkánként változik? -
Drizzt
nagyúr
válasz _Atesz #136674 üzenetére
Olyat is tudnátok ajánlani, ami most/várhatóan a jövő héten lesz raktáron valahol? Például az RM650x(2018) nem elég? Szerintem annak kéne lennie. Videokártyám power limitje max. 240W, a processzoré 105, de 140 környékére peakel. A többit meg majdnem elhanyagolhatónak gondolom ezekhez képest.
És mi a helyzet pl. az RM650i-vel?[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
flymi
addikt
Az új EVGA SuperNOVA G5 szériának is SuperFlower bélése van, mint a korábbi G3-nak?
Valamint érdekelne, h a G+-ban is milyen a bélés.
Ha valaki meg tudná mondani, megköszönném!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
őstag
-
megint én
őstag
A 90+ gold, az nem ugyan az, mint a 80+ platinum?
Amúgy jó a [csifi], ha később szeretnék +1vga-t (rx570 2db) azt bírni fogja? -
megint én
őstag
Pl ez a [cors tx550] ?
(Aquából veszem, ha mást ajánlanátok, kérlek innen)
Köszönöm! -
Cs1csó
félisten
válasz megint én #136711 üzenetére
Üdv, nem ajánlott ez a tápegység. 2 VGA-ás rendszer pedig szintén nem ajánlott, fölösleges. inkább vegyél egy db erősebb kártyát mint 2 gyengét. Add el az RX570-et és vegyél valami mást.
Ha az RGB fontos akkor esetleg ezt:
[link] [link] [link]Ha nem létszükséglet az RGB akkor is elég - középkategóriás VGA mellé - egy 550-650W-os.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz z123456z #136712 üzenetére
Közben találtam tesztet. Igen, sajnos váltottak FSP-re ami nem is lenne akkora gond, mert ugyan 10 év gyári gari van rá, csakhogy a vélemények nem osztatlanul pozitívak az új szériáról.
Pedig az elődök mind SF-ek voltak, gondolom a spórolás jegyében tették.
G1 az szintén FSP. Nem tudom miben más a G+ jelű (vagy ahogy máshol írják a G1+), de gyanítom az is ugyanaz.
G3-at kell szerezni, esetleg CWT belsős Corsair RMx-et ha minőség kell. Seasonic Prime árai az egekben, SF Leadex III meg szimplán nincs.
Áru/készlethiány beszivárgott a psu piacra is? Ami gondolom nyomja fel az árakat.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
MMIX
addikt
válasz flymi #136717 üzenetére
Azt mondják a megemelt kínai áruk vámja miatt a SuperFlower háttérbe szorult az EVGA-nál együttműködés ügyileg. Majd meglátjuk mit lép vámügyben az új elnök. FSP-nek nemcsak Kínában van gyára.
G+ rövidebb házban van, mint a G. Valami továbbfejlesztett FSP EGN (Aurum) féleség.
A megemelt vám miatt, GreatWall belsős Corsair CX-et ezért nem árulnak az USA-ban, csak CWT-t. Itt meg mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
-
kurby
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy VGA váltás miatt a mostani tápom jó-e még, vagy szükséges egy nagyobb tartalékút beszereznem.
A tápegységem ami most van: Corsair RM650X 80+ G
A tervezett váltás: MSI ARMOR GTX 1080TI-OC -ról váltanék GAINWARD PHOENIX RTX 3070-re.
VGA-t overclockolni nem tervezek, CPU-t eddig nem húztam, most lehet 4.5-4.6 környékére feltornáznám.
Jelenlegi config további részei:
CPU: i7 8700k
Hűtő: Dark rock pro 4 hűtő
Alaplap: Z390 Aorus pro
RAMOK: 4x4gb HyperX Fury 2666 Mhz
HÁTTÉRTÁR: 2 DB SSD
HÁZHŰTÉS: 3 DB Venti
Előre is köszönöm a segítséget! -
flymi
addikt
válasz nexwo #136718 üzenetére
Mi a baj a TX-el -> Semmi. De két verzió is volt belőle! A "régi" bronz CWT belsővel, 5 év gyártói garival. Az új GW belsős és gold, 7 év garival. Nálunk nem tudom melyiket forgalmazzák(ták).
Én most gold - full moduláris kombót keresek, ezért sem került képbe.MMIX: Igazad van, 10/20mm.
G3 mondjuk már 4 éve gyártásban van, talán felbukkan aprón használtan csak ne csússzak le róla megint.
RMx is kikopófélben van és drága is a kezdeti árához képest. No mindegy, folytatódik a vadászat./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
politomi
tag
Sziasztok.
Új tápot szeretnék venni és a tippjeitekre volnék kiváncsi.
400-500W tápot keresek épülő konfigomhoz. A lényeg hogy megbízható és halk legyen mivel allergiás vagyok a ventizajra
Eddig egy 12 éves corsair VX450 tápom volt aminek hangját nem hallottam... ennél hangosabb típusokat kizárnám
1.: Mennyit szánnál rá? 20ezer ft-ig.2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
i3-10100 / 16Gb / 1x m.2 ssd +1x3.5" HDD később talán vga olyan 1650 super kategória. Tudom hogy vga nélkül elég lenne számomra egy 300W teljesítményű is.
tuning nem lesz.Válaszokat előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
z123456z
őstag
válasz Ryan_Sanchez #136643 üzenetére
Válaszoltak, megküldték a garpapírt. Jól gondoltam, 24 hónap!!! Mindegy, bevált márka, bízom benne. Amúgy nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Ha valaki foglalkozik PC tapegyseg javitassal, kerem dobjon nekem egy privat uzit. 650 es 750 wattos chieftec/xfx tapegysegrol lenne szo.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
megint én
őstag
olvasgattam visszafele a topicot, és nem értem. Miért van az, hogy valaki ajánlja a BQ!-t valaki meg nem? Azért is kérdezem, mert öcsémnek pl az van, és tényleg baromi halk. Nyilvánvaló gond nem volt eddig vele.
-
kurby
csendes tag
Sziasztok!
Megvan a 3070. A kártyának semmi baja tökéletesen működik, viszont egyszer újraindult a gép egy játék alatt. Ez történt akkor mikor 1080TI-ra váltottam egy 550-es chieftec táp mellett, bár akkor sokkal de sokkal többször fordult elő most csak egyszer.
Lehet csak egy hirtelen nagyobb powerspike történt és azt nem bírta az RM 650 X.
Most még tesztelek, remélem nem kell másik tápot vennem. -
kurby
csendes tag
válasz nexwo #136742 üzenetére
I7 8700K Teljesen stock, nincs húzva.
4x4 db HyperX Fury 2666mhz ram
Csak 2 db ssd 0 HDD
3 Ház venti 2 db 140mm be quiet pure wings 2 és 1 nzxt ami a házhoz járt
Dark rock pro 4 cpu hűtő
A kártya erősen RGB-s, kikapcsoltam rajta a világítást, alaplap is világít mindenhol össze vissza. A ventik közül kettőt 90%-on használok ha nagyobb terhelés van a gépen.
Most maxon adtam neki a Heaven benchmarkot és nem volt baj, VGA max 68 fok volt, cpu 60 szóval a hőmérséklet nem lehet baj szerintem -
megint én
őstag
Sziasztok!
Egyik haverom tápja (FSP hydro) döglődik. Újat venne, és keressük az erre legalkalmasabb jószágot.
CFG: I7 6700, 16GB ram, Gtx 1070, 1 SSD, 1 HDD, 4 venti... Tavasszal venne egy 3060 vagy 3070 VGA-t.
Szeretné, hogy halk legyen, moduláris, megbízható. Lehetőleg AQUA-ból.
Esztétikai elvárás nincs!
Köszönjük! -
Cs1csó
félisten
válasz megint én #136744 üzenetére
Üdv, ha 3070 is lenne akkor kell a 650W-os, de HA csak tavasszal akar venni, akkor inkább majd akkor kellene tápot nézni ha már meg is venné.
Itt mindenki próbál ÁR/ÉRTÉK arányban ajánlani tápegységet és az árak sokszor változnak tehát lehet olyan tápot ajánlanánk most ami tavasszal annyira drága lesz, vagy épp nem is lesz kapható, hogy akkor szóba sem kerülne mint ajánlott. -
megint én
őstag
válasz Cs1csó #136746 üzenetére
Szia!
Az a baj, hogy már most kéne, mert a jelenlegi az utolsókat rúgja*.
Azért is fontos, mert ezen dolgozik (alkalmazás programozó, gamelni is szokott). így kb MA lenne megvéve. Ezért is nézek a Fehérvári úti AQUA-ból**, olyan 1-2 óra múlva már pakolnánk is a gépébe.
*(Már 2-3 éve jelentkezett, hogy meg-meg akadtak a játékok. Eleinte VGA driverre gyanakodtunk, de végül átmentünk mindenen, még alaplap firmware-t is frissítetük, azóta már volt cserélve Alaplap+proci+ram, aztán VGA is, minden. És a windows is újra lett húzva, így kizárásos alapon maradt a táp. Odáig fajult, hogy simán windowsban is megáll néha minden - mondjuk húzod az egeret, vagy épp írsz, vidit nézel és megáll 1-2 secre minden.)
**Másrészt meg azért szeretem az aqua-t, mert nagyon közel van, és nagyon jófejek. Volt, hogy kényelmetlen volt az egér amit vettem, és szó nélül cserélték! -
megint én
őstag
Bocs, hogy ennyit írok.
Ez a BQ! nagyon drága, de megéri?
Szerk.:
Nekem eddig kettő darab BQ! táppal volt dolgom, jól működnek (egyik se az én gépemben) és szép is, habár az esztétika utolsó szempontok egyike. Ez azért bírhatja 10-20 évet is, nem?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest