-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Gyors választ kérnék, hogy melyik tápot vegyem meg.
Tudom, hogy az EVGA az fél-moduláris.
-EVGA 650 W GQ Series ATX Modular Power Supply with Active PFC
-Corsair CP-9020091-UK RM650X 650 W ATX/EPS Fully Modular Power Supply -
Ryder62
őstag
Erről a tápról mi a véleményetek?
Cooler Master 750W G750M RS750-AMAAB1
Ez 80+ bronzos. Érdemes 80+ goldosat nézni?
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Lemaitre #101847 üzenetére
Szia, ha az adatlapodon levő konfighoz kell táp, akkor max. 490W-os fogyasztással lehet számolni, ahhoz ajánlott egy 700-850W-os táp.
Az általad kinézett TT nem ajánlott kategória, hangos és gyenge a belseje.
20K-nál többet kell költs, ha minőséget szeretnél, sajnos a VGA-d egy igen éhes jószág.
Picit 20k felett:FSP Hyper M 700 részben moduláris, kb. 80+ Bronze hatásfok, közepesen halk, 5 év garancia. (idővel zajosodhat a csúszócsapágyas ventije)
Drágábbak közül pár darab, inkább gyűjts még pénzt, és ezeket vedd (vagy cseréld le a VGA-d egy kevésbé éhes jószágra és akkor árban lejjebb is lesznek minőségi tápegységek):
Corsair RM750i 750W full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 7 év garancia, félpasszív (szoftveresen szabályozható)
FSP Hydro G 750W full moduláris, 80+ Gold hatásfok, halk, 5 év garancia, félpasszív (nem kikapcsolható).
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz _Atesz #101856 üzenetére
LemaitreMég esetleg ez:
Cooler Master G750M 750W részben moduláris, 80+ Bronze hatásfok, halk (ennek már minőségibb a ventije, mint a Hyper-nek), 5év garancia.
Perbal1Mind a kettő jó választás, a garancia miatt a Corsairt venném (7év, az EVGA-ra csak 5)
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz Lemaitre #101858 üzenetére
Szívesen, ha a drágábbakra nincs pénzed és a VGA-dhoz is ragaszkodsz, akkor szerintem az lesz a jó választás.
duronx (101489)Csak a Hamburgnál, a London-t nem érinti. A Londonban levő venti jóféle és halk, még terhelés alatt is.
Az FSP Raider tápodra elvileg 5év gari kellene legyen, gariztasd, vagy ha nem, akkor marad a szétszedés és a házi praktikák / venticsere. Abban az esetben csak ugyanolyat érdemes beletenni, akármilyen nem jó.[ Szerkesztve ]
-
Joezyka
senior tag
válasz Joezyka #101784 üzenetére
tuti, hogy a táp halt meg, (a kölcsön táppal 2 napja nyúzom a gépet és meg se nyikkan).
Valami jó tápot tudtok ajánlani? ~15 lenne rá a keret (nagyon max 20) de ennél több semmiképp.
Szerencsére garis a meghalt táp, ahelyett kéne valami)
kösziHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
totyika93
tag
Chieftec 650W Navitas GPM-650S valakinek vélemény?
FSP Hexa 500-at váltana!Van olyan jó ?i7 4790k illetve GTX 1060 mellé lenne.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Ryder62 #101864 üzenetére
Nincs olyan, amire nem lehetne, kivéve azt, amin nincs PCIe csatlakozó.
Olyan táp nem igazán van, amit 8 pines PCIe csatival adnak csak ki, vagy szétszedhető ,vagy van mellette 6 pines még.
@totyika93: Kell a kondiknak idő, mire újratöltődnek
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
varmi2
nagyúr
válasz Ryder62 #101867 üzenetére
A moduláris táp azt jelenti, hogy az összes kábel lecsatlakoztatható. Míg a fél moduláris, azt, hogy van rögzített kábel(24pin, esetleg még a cpu 12V táp) és van csatlakoztatható, sata kábel, molex 4 pin, stb.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
törölt tag
Helló. Adott egy gép :
AMD FX-8300
HyperX FURY Black 16GB , 1866MHz
MSI R9 270X OC GAMING 2GB
MSI 970A - G45
WD BLUE SATA 3 (1000 GB)Jelenleg egy FSP400-60GLN tápegységgel üzemel ,de szeretnék egy másikat. Melyiket érdemes?Melyik márkát? Hány W osat?
-
Viper26
nagyúr
Sziasztok!
6700K és GTX980 mellé elég lesz az Adata 550W 80+os tápom (6 éves) vagy cserélni kellene erősebbre?
Jövőre váltanék egy 1070-re.
Ha muszáj cserélni 20-25K-t rászánok egy moduláris megoldásra.Bővebben ez lenne.:
- Asrock Z170 extreme 4
- i7 6700K
- CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8GB 3000MHz
- MSI GTX 980 4G
- Kingston V300 128GB SSD
- WD black 1TB[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Honzi
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket ajánlanátok?
Személy szerint az FSP Hyper 500W-t néztem ki árban megfelelő lenne és minőségre se tűnik rossznak.- Cooler Master G450M 450W: 15.990,- 3 év gar
- Corsair CX450M 450W: 17 320.- Ft - 3 év gar
- FSP HEXA+ 500W: 15.350,- 5 év gar
- FSP Hyper 500W: 15.350,- 5 év gar
- FSP Hyper M 500W: 17.350,- 5 év gar
- FSP Raider S 550W: 16.850,- 5 év gar
- Be quiet! - 400W Pure Power 9: 18.650,- 3 év gar[ Szerkesztve ]
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
_Atesz
addikt
válasz Viper26 #101874 üzenetére
Szia, nem feltétlen kell váltanod, teljesítményben bírni fogja az Adata tápod.
Ha 6 év alatt nem volt szétszedve, akkor ideje lenne. Szétszeded, kisepred a port egy száraz ecsettel és megnézed nincs-e benne púpos kondenzátor, ha nincs összeszereled és megnézed egy multiméterrel, hogy stabilan tartja-e a feszültségeket. Ha ok, akkor használd nyugodtan.
hajni12Szia, anyagi keretet írj légyszi. (270W-ot fogyaszt max. a géped, tehát egy minőségi 400W-os, vagy nagyobb táp ajánlott)
HonziNem rossz a Hyper, viszont idővel hangosodhat a ventilátora. A többi közül a Corsair CX450M (5 év garival, nem 3) és a Pure Power 9 a jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
x64
aktív tag
Sziasztok!
Használt tápegységet szeretnék, lehetőleg minél olcsóbbat a még megbízható kategóriában.
Az alábbi konfigurációt tervezem megvenni, ehhez kellene:
- GA-G41M-ES2L
- intel q6600, Artic pro 7 rev2
- 2x2GB 1066 DDR2 kingmax
- asus GT740 1GB GDDR5
- 1TB wd green
egy mini fujitsu scaleo j házban.Mivel a gépben lévő táp meghalt (megy, de sípol), ezért már a kipróbálásához is kellene vmi.
Nézelődtem az aprók között, de nem tudom, hogy mi a különbség mondjuk az egyes FSP tápok között.
Például egy ezer forintos FSP ATX-300GTF kompatibilis egyáltalán a fenti konfiggal? Vagy mivel jobb egy FSP 350-60MDN vagy egy FSP 350W ATX-350PNF vagy egy FSP350-60HLC?Köszi!
-
motkany91
csendes tag
Sziasztok !
Úgy fest ami most van már kis csotrogány tápom kezdi megadni magát , eldobálja a tv képet két monitor jelenlétében...
Tehát segítséget szeretnék kérni.
Összegben ötletem sincs, mi az ár/érték arányban ami jó lehet 6-8 maximum 10 ezret szánnék rá.
Amihez kell : Intel i5 2,8, Amd hd7770 1gb, 2x4gb ram, 2db sata2 merevlemez (500gb, 240gb), az alaplapot így hirtelen nem tudom. 22" Samsung led monitor és a tv szokott rajta lenni ami egy fullhd led sony.
jelenleg egy 500w-os ketyeg benne.
Előre is köszönöm szépen a segítséget !
[ Szerkesztve ]
PSN : motkany91
-
zolee0307
őstag
válasz _Atesz #101869 üzenetére
Nem olvastam végig a cikket. De szerintem akkor is túlzás 700+ W. A 490 W esetén egy 550 W -os tápnál is olyan 90 % lesz a terhelés, meg szerintem ekkora fogyasztás nem hiszem, hogy minden esetben előjön.
PH tesztben 354 W volt a teljes rendszer fogyasztása konnektor felől, mondjuk ott Asus kártya volt tesztelve.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
bandi0000
nagyúr
hy
nem biztos hogy jó helyen járok, mindenesetre...
a mostani tápomat gariztatni kéne, van itthon egy chieftec GPS 400AA táp, asszem ez típusa, ami biztos hogy a CPU-nak csak 4 pines csatija van, de nekem meg 8 pines van a lapon, kérdés a kövi, teljesen alapon van a proci, elég lenne neki ez a 4 pines táp? nem tenne benne kárt?maximus hero 7,1hdd,4690k
Xbox One: bandymnc
-
Iroil
tag
Sziasztok!Most vennék új gépet már jártam pár topikban és mindenhol kaptam hideget meleget!
Lásd a gép:Alaplap:Asrock H110M-HDS
Processzor:Intel Core I5 6500 3.30Ghz
VGA:Gigabyte GTX 750 Ti 2GB GDDR5
RAM:HyperX 8GB DDR4 2400Mhz
TÁP:FPS HEXA+ 400W
HÁZ:Cooler Master N300(ablakos)
HDD:WD 1TB 64MB EZEXNa és azt mondták a srácok,hogy ehhez kérjek tőletek tanácsot és vegyek bele egy megbízhatóbb tápot.
Most jöjjenek a kérdések:
1.: Mennyit szánnál rá?
Hát 20.000körül ha ki lehet hozni jó lenne.2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
A fentieken látszik minden.(I5 6500,GTX 750Ti,WD 1 TB,8GB ram.)+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Nem igazán.Milu
-
bandi0000
nagyúr
új kérdés
mivel az FSP hyper m600-as tápom szarakodik, kattog a ventilátora vagy mije ha vízszintbe van...
szóval, nem tudom mi lesz a vége, levásárolhatom e vagy el fogom adni, de addig is, milyen tápot ajánlotok ami nem csinál ilyet, és hasonlót, tehát nagyon megbízható
konfigom az adatlapomon, de szeretem mindig ha van benne + kakó, mivel jövőre valszeg már i7 lesz a gépbe, VGA az mindig csak 1 lesz, de az valszeg erős ugye
és fontos hogy moduláris legyen, a full moduláris nem kritérium
ár 20-25k
Xbox One: bandymnc
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz bandi0000 #101885 üzenetére
Szia.
Én ekkora keretből a Be Quiet! Pure Power 9 500W CM-et(BN267, erre csak három év garancia van) venném, vagy esetleg a 600w-os változatát(BN268), de az kicsit drágább. Ekkora keretből én inkább ránéznék a Corsair RM550x-re(teljesen moduláris, félpasszív - nem kikapcsolható, azaz alacsony terhelésen, hőfokon soha se megy a ventije, 10 év garancia, ezek közül ez a leghalkabb), vagy az EVGA GS 550-re(teljesen moduláris, félpasszív - kikapcsolható, 5 év, ezek közül ez a leghangosabb, de bőven tűrhető).
Ezeknek mindegyik kábele fekete.[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Hali.
Egy Seasonic Prime Titanium 650W ATX 2.4 (SSR-650TD) vajon megér 60€ felárat egy Corsair RM650i-vel szemben?
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, hogy egy itthon heverő Seasonic SS- 350 ET és egy új Skylake procis irodai konfig házasságának van-e hátulütője?
Konfig kb 60-100W-ból megáll, csak Haswell ready mizéria után inkább rákérdezek, hátha van valami speckó kikötés.
Ha használható, akkor kell-e figyelnem valami uefi beállításra (C-state tiltás stb.), vagy megkötés nélkül használhatom?
A táp nem sokat volt használva, ezért gondoltam rá, viszont ha nem "kompatibilis", akkor mit ajánlotok?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
_Atesz
addikt
válasz zolee0307 #101879 üzenetére
Bevett séma alapján számolunk, az összefoglalóban elolvashatod. Eléggé becsapós, mert mint láthatod a "peak gaming" csak 277W, a max. TDP pedig 365W, szóval lehet a gyár lőtte túl a TDP-t.
Az 550W nagyon necces, ha 600W-ot írsz, még azt mondom nagyjából ok, de a biztos a 650W, vagy nagyobb. Azt se felejtsd el, hogy a táp kb. feles terhelésnél adja a legjobb hatásfokot, tehát pl. egy 700W-os táp 350W terhelésnél pont optimális.
Az olcsóbb, Bronze-os modelleknél pedig inkább még picit pluszban rá szoktam számolni, ezért lett nálam 700W, vagy nagyobb.
Goblin12Szia, minőségben van annyi különbség. A Seasonic Titanium Prime jelenleg a tápok Rolls Roys-a, szóval ha a pénz nem számít különösebben, akkor azt vedd.
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz _Atesz #101891 üzenetére
A sapphire r9 390 nitro-nak 2 db. 8 pines csatija van, szóval max 375 w, amit felvehet, de gondolom ennyi áramot azért nem vesz fel. Én is tdp-k összeadásával számolom ki a dolgot, de azért tesztek eredményét is figyelembe veszem. Én csak azért sokallom a 700, meg afölötti tápokat, mert azért a gépet nem állandó full terhelésen használjuk, arra az időre meg nem hiszem, hogy gond ha 80-90 %-os kihasználással megy a táp és nem 50 %-al.
Az én tápom 100 % load-nál 88 %, 50 % load-nál 92 % hatásokkal dolgozik, szóval nem olyan sok % a különbség. Igaz gold hatásfokú a tápom, bronznál, silvernél biztosan máshogy alakul.
Az én konfigomnál ahogy számolunk olyan 510 w fogyasztás is lehet, de mégis jól kijövök 546 W-ból, nem tűnt fel eddig, hogy kevés lenne.
Mondjuk fesz emelős tuningnál 600-650 W-ot mondanék én is.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
MMIX
addikt
Silverstone SFX 300W 80+Bronze (SST-ST30SF) új verzió V2.0
■ Intelligent semi-fanless operation (V1.0 only)
■ Supports standard SFX form factor and ATX via included bracket
■ 300W continuous power output at 50℃ temperature rated for 24/7 operation (V1.0)
■ 300W continuous power output at 40℃ temperature rated for 24/7 operation (V2.0)
■ 80 PLUS Bronze level efficiency (82% ~ 85% efficiency at 20% ~ 100% loading)
■ Class-leading single +12V rail
■ Silent running 80mm fan (V1.0)
■ Silent running 92mm fan (V2.0)
■ Single PCI-E 6pin connectors support
■ Active PFC
V1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
V2[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz zolee0307 #101895 üzenetére
600-700-750W ez esetben nem nagy árkülönbség:
CM G650M CM G750M
FSP Hyper M 600W FSP Hyper M 700W
Corsair RM650i Corsair RM750i
FSP Hydro G 650W FSP Hydro G 750W
A teljes nyugalom érdekében én inkább ráterhelem ezt az 1-2 ezrest a fórumtársra.
MMIXKöszi az infót, egész jó, bár kicsit rövidek a kábelei. Venti típusról lehet valamit tudni, milyen forog benne pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
válasz Iroil #101883 üzenetére
Egy jó 350 W-os is elég.
Pl. seasonic eco 80 430 W ez 17 k-bronz hatásfokú, kicsit drágábban seasonic g-360 ez 22 k, super flower golden green hx 350 ez 20 k, ezek gold hatásfokú, vagy még Be quiet! - 400W Pure Power 9 ez 18k.
Bár nem tudom tervezel-e később bővítést, fejlesztést.
Dospalek
Lehet nem sok a különbség pénzben (de azért azt a pár ezrest lehet másra is költeni), csak ennyi tartalék szerintem felesleges, de végülis, ha ez megnyugtat vkit, hát vegye.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz _Atesz #101897 üzenetére
Ha a V2 Sirtec és nem FSP mint a V1, akkor a V2-re a tippem Globe Fan venti.
Mivel ez a legolcsóbb Silverstone SFX táp, valószínűleg csúszócsapágyas.
Bár a V1-ben Protechnic Electric golyós van.
Nem lehet tudni semmi biztosat, sehol sem írják az oldalukon.
Teszt van a V1-ről , V2 tesztet én még nem láttam, kb. 1 hónapja lehet V2 verzió.Kis házban csak útban lenne a hosszú vezeték.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest