Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taboros

    tag

    válasz Anubris #4824 üzenetére

    Hali,

    a 8GB SSD az 1TB-os HDD-re van ráépítve. Ezért is hívják SSHD-nek...

    Ha az angol nem gond (ha igen, Google translate :) ):

    Solid-state hybrid drive (SSHD) refers to products that incorporate NAND flash memory into a hard drive, resulting in a single, integrated device. SSHD is a more precise term than the more general term hybrid drive, which has previously been used to describe SSHD devices and non-integrated combinations of solid-state drives (SSD) and hard disk drives (HDD).
    The fundamental design principle behind SSHDs is to identify data elements that are most directly associated with performance (frequently accessed data, boot data, etc.) and store these data elements in the NAND flash memory. This has been shown to be effective in delivering significantly improved performance over the standard HDD.

    Az Y510p-ben ilyen van. Az NGFF M.2 SC2 illesztés/hely üres az Y510p-ben (legalábbis azokban, amit Mo-n lehet kapni), oda lehet ilyen SSD meghajtót tenni. Akkor ez lehet a rendszerlemez és a az 1TB-os SSHD lehet csak adat lemez vagy ha sok a progi, akkor a programok egy részét ide lehet installálni.

    Egy ilyen konfi azért jó, mert (a) igazi SSD-s, nem csak SSD cache van (b) megmarad az ODD, ha eredetileg az volt benne (c) ha pedig SLI-is a gép, akkor ez az egyetlen opció, hogy SLI mellett legyen valódi SSD is.

    Mellesleg olvastam, hogy vannak (vagy voltak) olyan Y510p-k értékesítve (Mo-n is), amiben az NGFF hely megvan, de a Lenovo kispórolta belőle a csatlakozót. Ha vki ilyet fog(ott) ki, annak persze a fenti lehetőség nem játszik. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák