- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mozaart
aktív tag
válasz Major Lion #81034 üzenetére
Dániában 2002 óta működik pl. Ottani sörfőzdék alapították, de nem egyedül üzemeltetik. Van mit északtól tanulni. De ez nem újdonság.
Dansk Retursystem
Cikk a dán visszaváltó rendszer hatékonyságárólCsak rögtön egy adat, "csak":
"Danes excel at returning their empty bottles and cans. 92% of all bottles and cans return to the system so that the aluminium, plastic and glass can be melted and turned into new bottles and cans."
Azt írja, hogy egy ideális világban 100% ugye a visszaváltás, de a dán modell 92%-ot tud elérni. Azért ez is jól hangzik.És 95% a fémdobozos üdítőknek.
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Pötyi
őstag
A NAV legfeljebb azt nézheti egy magánszemély-eladónál, hogy az adott naptári évben a bevétele elérte-e a 600.000,- játékpénzt, és ha meghaladta, akkor szerepeltette-e az adóbevallásában, illetve üzletszerűen csinálja-e:
Szóval szerintem nem feltétlenül a NAV fogja felderíteni azt, hogy a nyíregyházi Lego gyárból lopták-e ki azt a több száz vöröspandát... Illetve akár fel is deríthetné, van rá eszköze, kapacitása, de ez így konkrétan nem feladata az állami adóhatóságnak, hogy egy filléres, műanyag basz után nyomozzon. Erre van a gyári biztonsági őrség.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
sb
veterán
Nemrég volt, talán kiszámoló blogon, hogy több jelzés jött jófogásos, stb... NAV próbavásárlásokról. Bizonylatot (nem számlát) kell adni, ezt ellenőrizték.
A 600e-et egyébként nem tudom hogyan ellenőriznék, max indirekt módon és komplexen - kb. vagyonosodási vizsgálat - lehetne kimutatni, mivel nyomna nincs az eladásoknak, így max az látszik, ha szummában több pénzed van (számlán, és mi van a kp-val? az még indirektebb, max költésből derül ki...)
Max ha próbával beazonosítanak és van adatuk a korábbi eladásokról pl. a portáltól. Minden más gázos.Viszont ha odamennek konkrét esetben venni egy hófehérkét (de elég csak fellátogatni a BL oldaladra, ott adatok is fent vannak), máris feltehető a kérdés és jogosan, hogy honnan is van a 200db bébi gorilla. Az adómegállapításhoz is kell a beker költség, de szerintem forrás is ellenőrizhető, emlékeim szerint foglalkoznak ilyennel. Ez ua. mint ha bármilyen nem engedélyezett, gyanús, illegális cuccot árulsz. Foglalkozni tuti fognak/kell nekik ezzel.
És jóval direktebb mint a 600k-t bizonyítani. -
Pötyi
őstag
De figyi, tegyük fel, hogy egy BrickLinkes kereskedőt vizsgálni kezd a NAV és rákérdeznek egy konkrét tétel, egy zacskó vörös panda eredetére. Az eladó meg mondjuk azt nyilatkozza, hogy fél óra kerti munkát végzett egy ismerősénél, aki egy zacskó Lego vörös pandával fizetett neki, mivel nem volt nála más, de a kerti munkát adó megbízó tudta, hogy ő, mármint a NAV által vizsgált személy mellékesen a BL-en kereskedik, tehát el fogja tudni adni. Ha esetleg a NAV még a kerti munkát adó megbízót is beidézi, tovább menve egy ilyen filléres basz eredetének a kutatásában, akkor az meg azt fogja nyilatkozni, hogy találta Nyíregyháza külterületén, az árokparton, biztos valaki elhagyta, vagy leesett egy arra járó áruszállító teherautóról... Persze a NAV is rákérdezhet, hogy miért nem a Polgárjogi Törvényköny találásról szóló tulajdonjog-szerzés előírásai szerint járt el és miért nem vitte be a Lego gyárba, vagy a rendőrségre - de érted, ez egy olyan huszadrangú dolog például a milliárdos áfacsalásokhoz, vagy a kábítószer-csempészethez képest, hogy nem valószínű, hogy egy ilyen filléres műanyag vacak eredetének a vizsgálatára komoly erőforrást pazarolnána a NAV... Szóval ezt a kérdést a vizsgált BL eladó simán el fogja tudni intézni egy pár szavas, hihetőnek látszó nyilatkozattal, oszt kész.
QNX is cool!
-
Crus
őstag
Ha vizsgálat van, megnézik a folyószámládon, hogy adott tárgy évben a munkabéreden kívül befolyt összegek elérik-e a 600k-t. Rém egyszerű. Kp-vel semmit nem tudnak kezdeni, ezért IS akarják a kp-t teljesen megszüntetni, mert kb. ellenőrizhetetlen.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
nyul105
senior tag
-
LÁZ
Topikgazda
back to the track
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #81056 üzenetére
Csak röviden, zárásképp. Szerintem azért ez erősen Lego érintettség.
+1. Ez is próbán jön ki. De ha ott vannak és egyéb gyanú merül fel továbbmennek, ez 100%. Pl. 500 pandánál biztos kérdés a forrás ahogy Adios cipőknél is az lesz.@Crus
De tudják, viszont körülményes, nagyobb összegnél reális kp-ra menni. De én is épp azért hoztam fel, hogy ezt itt nem fogják végigvinni, nem alkalmas rá, szóval ugyanabból a szemszögből nézzük.@Pötyi
Sztem nem filléres, itt is nagyüzem ment ezek szerint. A gyártónak egyértelműen gáz, az sem legyint rá, de más témában se lenne apróság. komplett iparágak, lásd Adios cipő... a példádban cseréld le a marék pandát marék fűre/12db Adios cipőre... "Há' nem tehetek róla, csak az volt nála, ezzel fizetett." Köszönik a válaszod és tuti bünti/elkobzás és/vagy bilincs, plusz mennek tovább is. Ezek mögött is nagyobb biznisz lesz mint 2 pár cipő vagy 2 cserepes növény.
És írtam a kiindulási alapot: Nem reális kis összegre rámenniük, de hát bakker, ezt csinálják... Én csak ebből indultam ki. Ha már ott vannak és pár 10k-ra büntetnek akkor legalább ennyi haszna lenne...ON kompenzáció.
Gyereknapi ajinak megépítették a srácok a szentgráltCreator várat.
Nem okozott csalódást (igen, van benne wc ), jók a részletek, a kis épített állatok közös kedvencek, pár darabból remekül eltaláltak. A pár funkció, sárkány is bejött. Most a +16db korábban rendelt PaB katona/nyilas összevadászása zajlik a benépesítéshez.
Aztán jön a csontvázak és egyebek összegyűjtése. Bár azoknak már kevés fegyver fog jutni...szerk:
Ehh, némi jogi (de mégis tök más vetületű) téma még épp aktuális. Ennek nem lett jó vége.
HA Bricks vs LEGO: Kein guter Tag für Eisenbahn-Fans[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Dobozkedvelőknek...
-
Crus
őstag
És ebből a children, hogy tudja kiszedni a gombelemet? Leginkább sehogy, mert még egy felnőttnek se annyira egyszerű?
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Mauzes
addikt
Egyébként meglepően sok önveszélyes dolgot tud csinálni egy kisgyerek, sajnos sokszor halnak meg valamilyen felnőtt "hanyagság" miatt. Úgyhogy inkább legyen sok ilyen figyelmeztetés, mint hogy akár csak egy gyerek is lenyeljen egy elemet.
A 18+ -os Lego besorolás egyrészt nem jogi kategória, másrészt semmi köze ahhoz, hogy a veszélyre figyeleztetjük a felnőttet (is).
Ettől függetlenül lehet túlzottnak is ítélni, ez kicsit személyes beállítódás kérdése is.
-
RapaNui1
aktív tag
Közben készülhet a Hófehérke házikó. Nekem továbbra is nagyon tetszik. Szép, színes, vidám, részletesen kidolgozott. Tetszenek az eddigi figurák és nekem ahogy korábban is írtam bejön az üveg koporsó és a kút jelenet is.
-
kbalage2
aktív tag
-
Crus
őstag
válasz Villa7 #81063 üzenetére
Amikor össze van rakva egy ilyen készlet, nyilván hadd játsszon már vele a nebuló. Nálunk is alap, hogy a gyerkőcöm játszhat 18+ készlettel, de összerakni nyilván nem tudná.
-
Crus
őstag
Bizony, sőt a Domestos is
Elnézve a mai társadalmat, szerintem simán úgy összerakják azt a készletet, hogy fogalmuk sincs, hogy a doboz hátuljára mi van írva. Az emberek többsége akkor kezd el doboz hátoldalt, meg apróbetűs manualt (nem Lego összerakásit nyilván) olvasni, amikor nagyon elakad.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
sb
veterán
válasz Throme #81074 üzenetére
Nagyobb elemek. Én nem estem hanyatt az árától - persze a jelenlegi árakhoz viszonyítva. Akciósan 20 EUR körül lesz.
Ha már virág: Ezeket a nagy felületekkel, közben meg pici, beakadós, egzotikusan illesztett elemekkel teli virágokat ki hogy portalanítja?
@kbalage2
Akkor megmenekültünk. Aztán, hogy az EU-ban is lehet-e majd,... nem fogadnék ellene.
Nekem is az tűnt fel, hogy a "fél dobozt" elfoglalja.@Crus
Ezért jó az előlapon, ekkora méretben.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Őszintén? A virágok gyűlöletesek portalanítási szempontból. Nálunk a nappaliban van a két virágcsokor, legporosabb helyiségek egyike.
2 verzióm van:
- 1 évig nem nyúlok hozzá, ekkorra már leseperhetetlen koszréteg van rajta -> szétszedés és full mosás. Ebben külön szar, hogy kifejezetten melós szétszedni a rengeteg bizbasz miatt
- kb hetente ecsettel leporolom annyira, amennyire képes vagyok rá, és közben fújkálom is a részeket (szájjal, nem pumpázgatok) -> ez szemre teljesen jó eredményt ad -
ripla
addikt
-
RapaNui1
aktív tag
Lesznek itt még akciók, sőt azt is el tudom képzelni hogy az elkövetkezendő 1-2, vagy pár évben könyörögnek majd hogy valaki vegyen legot, legalább is itt kicsi hazánkban.
Közben megnéztem a bricklink designer program rendeléseimet. Hála égnek 2 részletben adtam le rendelést, bár már bánom hogy nem inkább 4-5 részletben, szóval ha minden kötél szakad a nagyobbik rendelést lemondom és marad csak a Mountain fortress amit már elígértem, az Old Train vonatjavító mühely és a western vegyesbolt, melyeket ha nem tudok eladni még tetszenek is, így lehet megtartom őket, a többi meg ha addig nem lesz rá érdeklődő (Fortress, 2 büfékocsi, Párizsi utca, western vegyesbolt és Old Train javító műhely) megy vissza a feladónak.
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz HUN_Sector #81084 üzenetére
-
Mozaart
aktív tag
És akkor a jogszabályt írók kitalálják, hogy legalább a két nagyobb oldalára legyen ez a plecsni.
Gyerekek nézzük a környezeti hatását, mivel fehér a háttér, kevesebb tinta kell, persze a fehéret is rá kell nyomni.
Kiváncsi lennék ennek a jogi motivációjára. Biztos sokan pereltek a lenyelt alkatrészek miatt. Az tény viszont, hogy mostanság több elemes light brick-kel jön ki adott szett.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
RapaNui1
aktív tag
Holnap Barad-dúr. Őszintén szólva én is nagyon gondolkodtam, agyalogtam rajt, hogy végül megvásároljam-e holnap, mert van pár beváltható pontom, ingyenes szállítás, plusz pontok és ajándék készlet, de végül úgy döntöttem, hogy legfőképp anyagi megfontolásból nem veszem meg. Nem tudom pontosan mennyiért menne majd el a gwp. 30%-os árcsökkenés esetén 135k környékén lesz majd később elérhető, szóval inkább várok. Ha esetleg dupla wip pontok, illetve plusz még 1 értékesebb gwp is járna mellé, akkor már nem lenne min gondolkodni, de jelen pillanatban felejtős a dolog. Azért ha valaki megveszi, mert biztos leszünk páran és össze is rakja, dobjon majd fel pár fotót, hogy milyen is lett a végeredmény.
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #81081 üzenetére
Azt hittem a malacokból lett eleged.
@Throme, Mauzes
Köszi. Vártam a csodát... "de nem 'gyütt".
Én is csak aprólékosan tudtam/szoktam tisztítani, látványra oké, de érzésre se a fújást, se a fizikait nem érzem megfelelőnek, azon felül, hogy macerás. Értsd: nyilván nem lehet rendesen ecsetelni se (kisebb portörlővel nyomtam) a kis vackokat, gyorsan újra poros, gyanítom marad is rajta.
Gondoltam hátha van vmi effektívebb...Sajnos most kimaradt vagy 2 hónap, már most úgy néz ki, hogy ezzel se fogom megúszni. Nem kell hozzá 1 évet várni.
szerk: A pumpás fújást azért kipróbálom, az még nem volt csak sima fújkálás nálam is.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
háááát...porolás téma.
én már meg se próbálkozok ilyennel, rengeteg legóm van, már 2 szoba van tele legóval, körbe polcok a szobákban, plusz a földön is, már csak egy kis sávban lehet közlekedni.
plusz a vitrinek is tele...
annyira nem porolódik, kis faluban lakunk, nem nagyon van forgalom az úton a házunk előtt.
plusz ezekben a szobákban is elég ritkán vagyunk, vagyis az enyémben igen, de az leginkább mozi meg gépezős szoba, szal ott csak ülök.
eladás előtt próbáltam egyet porolni, rá volt ragadva a por, nem nagyon jött le, inkább még csúnyább lett. nem volt vészes a por, nem volt vastag, a többin se nagyon látszik, pedig van ami legalább 3 éve ott áll a polcon.
mire leportalanítanám az összeset kezdhetném előlről.
kompresszorral a legjobb talán, kis nyomásra állítva. de ha ráragad a por akkor hiába, mosni kell, nekem a több 100k alkatrészt jó meló lenne.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Throme
veterán
Ha a fújás az, amikor szájjal ráfújsz, azt nem annyira javaslom.
Egyrészt párásabb a levegő, mint ha pl körtepumpával fújnál, másrészt jöhet más is a levegővel, ami nem kell oda.Ecset témában próbáld ki a smink ecsetet. Vegyél újat, tisztát, csak erre.
Egy nagyobbat (kb dió méretűt), meg egy kisebbet
Nem tudom milyennel próbáltad de ezeknek nagyon finom a "szőrzetük".#81091Djuree
A vitrinesek szerencsére nagyon kis mértékben porosodnak, de polcosok azért sajnos kapnak.
Éveket nem kéne vele várni.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz Djuree #81091 üzenetére
"eladás előtt próbáltam egyet porolni, rá volt ragadva a por, nem nagyon jött le, inkább még csúnyább lett."
vs.
"nem volt vészes a por,"Ez a kettő kicsit ellentmondásos. Én azt tapasztalom, hogy ha valamit használtan veszek, akkor azt sajnos 90%-ban meg kell mosni. Bármekkora por, ha az már nem fújható le, akkor csúnya.
#81092Throme: körtepumpával nekem az a bajom, hogy rettenet kevés levegőt mozgat és gyenge is. Emiatt körülményes használni.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz Mauzes #81093 üzenetére
úgy értem hogy nem nagyon látszik hogy poros, de ami rajta van nehezen jön le.
szal inkább nem bántom, csak "elmaszatolom" a port.
én a használtat mindig megmosom, nem csak a por miatt, ki tudja ki fogdosta.
utána jó illatú is lesz legalább..[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Throme
veterán
-
flashpointer
őstag
en egy ilyet rendeltem de a muanyag valahogy az elektrsztatikussag miatt vonzza a port, masrol leviszi de legorol nem pedig durvan fujja a levegot. Sminkecset tokeletes de egy het mulva ugyanolyan poros.
-
Throme
veterán
válasz flashpointer #81096 üzenetére
sajnos igen. Nem sokáig lehet gyönyörködni a pormentességben.
ez egy ilyen szélmalom harc. -
ripla
addikt
Azért az kemény, hogy már most azt írja a Lego oldala a Barad-dúr toronyra, hogy "Utánrendeléseket felveszünk".
Máris kifogyott volna? -
RapaNui1
aktív tag
Az ebayen 25 és 60.000.ft között árulják a Barad-dúr gwp-t. Szerintem nálunk 40-50 ezer környékén indít majd. Itt azoknak lesz szerencséje aki megrendelte időben, így utánrendeléssel már csak annak éri meg aki megtartja a gwp-t is. Én lemaradtam róla és nem is nagyon bánom.
Most nézem, hogy már az ajándek szett se jár hozzá, így feltehető hogy az is elfogyott ezért került utánrendelésbe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs