-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz balint82 #77396 üzenetére
Kizárt. Ezeket mindig a valóságtól elrugaszkodva árazzák. A western épület is hiába majd' 2k db., a base elviszi a zömét, így nem egyszerű megindokolni az árazását, ráadásul nem is nagyon passzol sehová, mert jó ideje nincs western témájú Lego...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Djuree
félisten
válasz RapaNui1 #77398 üzenetére
úgyis megveszed mindet, nem kell itt a rizsa.
én asszem kihagyom, van egy eladó tavalyi obszervatóriumom, senkinek nem kell. pedig már az alatt adom ahogy vettem.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Djuree #77402 üzenetére
Ma éppen hajlok a semmi felé . Épp nézegetem a Winter village szetteket és 40k alatt szinte nincsenek is, de nemcsak a boltokban csappantak meg a készletek hanem a másodpiacokon is. Az elsők még 12-15k ért mentek ma meg 40k alatt kem találsz és szerintem a fizetések 10 év alatt nem mindenhol vagy inkabb csak kevés helyen emelkedtek 3-4 szeresére. Ez megmutatkoik a kereslet csökkenésben is hisz nálunk szerintem egyre kevesebb ember egyre kevesebbet engedhet meg magának és nem a kaja vagy a víz lesz az első amin spórolni fog. Sajnos nem jó irányba mennek a dolgok, de mint tudjuk a történelem ismétli önmagát csak én nem szerettem volna megérni a rosszabbik felét, de ahogy nézem nem sok valasztásom lesz.
-
sb
veterán
válasz Mozaart #77394 üzenetére
Szerintem nagyjából ugyanazt írjuk.
- Régen az összes Legóm volt annyi mint ma egy közepes készlet. Ezért nem merném kijelenteni, hogy jobb vagy rosszabb most.
- Az biztos, hogy nem tökéletes ma a minőség, ha nőtt a mennyiség, darab-minőség (kidolgozottabb modell), ár, 18+, stb... akkor a minőségnek is nőnie kellene vele.
- És ezeken a hibákon belül is vannak olyanok amik láthatóan csak félrecsúsznak, döntés kérdése, nem is gyártásé vagy egyéb fizikai minőségi paraméter.De ettől még marad játék, tökéletes soha nem lesz, másból sincs ahogy nézem, maximum diy elvakultak gyártanak tökéletes dolgokat a fél életük alatt (modell, modellvasút, rc...).
- Ezért túlzásokba sem érdemes esni. Ha mondjuk nem élethű az utolsó csavarig az F1-es az nem biztos, hogy (modell)minőségi kérdés... Ízlés kérdésben főleg kár a vita, de ez meg szubjektív mindenkinek. (Mondjuk F1 autóknál régen biztos minden pin-ig megnéztem volna egyezik-e, most nem foglalkoztat, és vélhetően a vásárlóközönség nagy részét sem... ellentétben pl. a nagy Merci orrtetőn az a bucka wtf érzés volt enélkül is.)
-
alite
senior tag
Bedobok pár Alza akciót AP10 kóddal:
75367 Venator 237k
42146 Liebherr 196k
42096 Porsche 911 RSR 60k
71043 Roxfort 131k -
ripla
addikt
Na megjött.
-
Djuree
félisten
jól félbehagyták ezt a helikopterszerűséget, ez modért kiált. azt a sok platet teleraknám tile-okkal először is, így nagyon randa. meg oda a szárnyakhoz is raknék valami takarást a technic részekre...de biztos lesz ezer modolás hozzá.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
-
ripla
addikt
válasz Djuree #77407 üzenetére
Nem takarhatják el, mert mozgathatóak fel-le, illetve hátra lehet hajtani a géptest mellé.
Victoria #77408
Én imádtam, kíváncsi vagyok hogy a valóságban tényleg tudna-e repülni egy ilyen gép.
A film viszont elsőre nekem se jött be, másodikra viszont igen. Szerintem erősen hangulatfüggő. -
Djuree
félisten
ja igen, akkor az maradna úgy.
nekem a film bejött, a sardaukar chantet szinte naponta megnézem, 4k-ban brutál hangrendszerrel, jó nagy hangerőn. sőt néha hallgatom a végtelenített verziót zeneként, a zasszonyt idegállapotba hozva ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Én megnézném az újat, de mindig elijeszt a 3 órás hossz. A 84-est viszont szeretem, a könyveket nem olvastam, de mint film én élveztem minden hibája ellenére is. Lehet sokat hozzátesz a 80-as évek bája, meg a praktikus effektek is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Cheesus
senior tag
Van valakinek tippje, hogy hol lehetne még "értelmes áron" beszerezni a Jóbarátok lakásait?
Nyilván tudom hogy meg kell fizetni a kifutott termék árát, de mondjuk legos facebook csoportokban érdemes lehet körülnézni szerintetek?https://www.twitch.tv/csehla
-
Dilikutya
félisten
válasz Cheesus #77415 üzenetére
Ennek már ott elment az értelmes ára, amikor 47 ezerből 67 lett hivatalosan (én még jókor vettem 47-ért, ráadásul Forest Hideout GWP-vel). Facebook csoportokban, Marketplace-en esélytelen. Bricklinken vannak normális áron, de arra jócskán jöhet szállítási költség, európai eladónál meg itt is 100 ezer a legalacsonyabb ár.
Nem tudom, kinek kellhet amúgy kifutás után egy hónappal kétszeres áron, ezek szerintem nem akarják eladni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Crus
őstag
válasz Dilikutya #77413 üzenetére
A 84-es még úgy is alapmű, hogy rommá van vágva. Úgy kb. 2 óra hiányzik belőle Lynch is gyűlöli. Amit nem értek, hogy most már egy más korban élünk. Nyugodtan ki lehetne adni a vágatlan verziót úgy ahogy Lynch szeretné. De nem. Nem érdekli, hallani sem akar róla. Vesszek meg, ha ezt értem!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Dilikutya
félisten
válasz hami85 #77418 üzenetére
Nekem végülis maradt 47-ben, mert eszem ágában sem volt eladni a Forest Hideout-ot, behúzott a nosztalgia, erdei útonállóm volt gyerekkoromban is.
Én sose szerettem a Jóbarátokat, de az asszony igen, megvan a Central Perk is. Azt viszonylag értelmezhető áron még lehet olykor látni, előbb is volt 33-ért.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Kvelstadt
veterán
válasz Dilikutya #77417 üzenetére
Ránéztem ebayen a D11 buldozerre merthogy az most kifutott év végén ugye. Na hát már van aki szerint ez már megér 900fontot bontatlanul, a másik eladó szerint meg 500at.
Majd biztosan beáll az ára idővel a kettő között valahol, és azt is értem hogy rápróbál és max elviszi valaki, de szerintem akkor is jobb lenne valami reális magas ár.."Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
balika21
tag
Sziasztok,
Alzára felkerült egy újracsomagolt 10283-as szett, azt én küldtem vissza, ilyen állapotban volt, belül a zacskók bontatlanok voltak, de unboxing videókat elnézve a fehér doboz amiben az 1-12-ig zacskók voltak, az hiányzott. Úgyhogy részemről bizonytalan,hogy hiánytalan a szett.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz turikoczka #77393 üzenetére
Sajnos mindegyiknek ilyen egyen eleje van.....A Brickfanatics is 750S/GTS/Ascari Acosse vonalon mozog [link] , utóbbi nem valószínű. A 750S a 720S ránc felvarrott változata, az is esélyes. A Speedtail lenne az igazi, de az 2017-es modell. Nekem a P1 lenne a tuti, de abból úgysem lesz semmi..
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
-
Kvelstadt
veterán
-
Crus
őstag
-
Llew
senior tag
Nincs szerencsem ezzel a minifig vadaszattal.
Vegre eljutok egy müllerbe, de kis kodosból van sok. Ami olvasható az 4-4 darab pistorius es kutyas. Semmi mas. Gondolom mar elvittek a tobbitAz emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Melezor
csendes tag
Én is nagyon gondolkodok, hogy be kéne húzni a Mountain Fortresst a designer programmban, de az ár visszatart, illetve az is, hogy megvettem a kovácsműhelyt meg 4 creator várat, hogy abból lesz a Falconnoknak vára.
Közben meg nagyon tetszik, és ha az egyik Barracuda bay-t meg a Lokomotívot eladnám akkor nem lenne most kiadás.
Azon is gondolkodtam, hogy esetleg bricklinkről összevadászni majd, az mennyiből állhat meg? ( a doboz nem érdekel, meg a figurák sem, van itthon aki benépesítse )
-
Crus
őstag
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Melezor #77434 üzenetére
a bricklink 89k-t ír a castle in the forestre, 4 hiányzó elemtípussal /10db/, az 180 dolcsi volt retail, és a part out valuera 331 dolcsit írtak anno...
sztem több lenne ha összebricklinkezi az ember, de majd vki mond okosabbat
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
RapaNui1
aktív tag
A hófehérke nálam kötelező vétel, jól fog mutatni a Micimackó mellett. Jöhetnek a 25. Évfordulós SW készletek is, a Londoni telefonfülke, a Cserepes növények, a Természettudományi múzeum, a Düne készlet és előbb utóbb a Gringotts bank is csak az élmény végett, aztán lesz még pár készlet az idén, új gyűrűk ura szett, középkori falu stb, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #77440 üzenetére
SW-kből nálam is jönni fog kettő (R2D2 + a dioráma feeling), múzeum csak nagyon lecsökkentett áron (amennyiért úgyse lesz), Gringot TS Bank-ot szívesen összeraknám, de nem megtartósra... szvsz nálad se fog az sokat maradni. Új Lotr szett a Bara-Dur hál' égnek nagyon nem Rivendell szint, így arra se kell költenem.
-
Mozaart
aktív tag
Igen. Szvsz arrol van szó. Hogy az utobbi 20 évben iszonyat mód felment a legyartott elemek mennyisege / tipusa / színarnyalatai ezt az eszement mennyiseget nem tudja utolerni a QA. Ha lehet ilyet mondani. Vagy ha teljesen utolakarnák erni magukat QA terén akkor iszonyu koltsegekbe kerulne.
Biztosan ez is optimalizalva van.
Más:
A Hófehérke nalunk is betalalt. 80 pénzert nem tudom draga vagy sem. De iszonyat mod cuki lett.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Mozaart #77442 üzenetére
A Micimackóra is azt mondták hogy nem lesz olcsóbb 30k-nál. Vettem is egyet, aztán vettem még kettőt 7,5k-ért Alza akcióban, de még utána is volt többször is 25k környékén, szóval szerintem ezt is el lehet majd érni idővel 50k környékén esetleg egy villám akcióban még olcsóbban is csak ki kell várni. Mondjuk nekem nem erősségem a türelem de mostanában semmit nem veszek teli áron. A Liebherrt 175 ért vettem és 150 ért adtam el. Ma voltunk étteremben és majdnem egy húszast fizettem. Megérte bármelyik is? Nem, de a Liebherr bukója nem fájt annyira.
-
flashpointer
őstag
Irta mas is hogy szokott vasarolni Kauflandban, hozzank csak most a multheten erkezett meg a 25. sorozat de szerencsere a jo szkennelos fajta, ha valakit erdekel erdemes benezni.
-
Llew
senior tag
válasz flashpointer #77444 üzenetére
A kecsek mikatt most már megvárom a középkori falut, ha abban lesz akkor lesz PAB-on is. Egy barbárt meg egy Basilt azért akkor is be kéne húznom, de ma sem mertem zsákbamacskázni a müllerben egy kosárnyi kis QR-esből.
Designer Program Series 4 szettekAz emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Llew
senior tag
Hát nem tudom. A korábbi szériákra nem emlékszem és nem keresem vissza miből lett a végső pár választható, de ezt a 4-et nem érzem túl erősnek. Van egy tucat valamilyen vonat, nem tudom minek. A Potteres, meg az Orient expressz után kb esélytelenek meg minek kategóriák. Van egy tucat Castle témájú alkotás, és hiába szeretem a témát, de mindegyik a volt már ilyen vagy jobb kategória kb. Aztán ott van rengeteg, ami nem is értem hogyan került be egy előzetes szűrőn, mert annyira semmilyen.
Amire azt mondom jó az Korben Dallas taxija az ötödik elemből, de ez meg kicsi. Lehetne sokkal komolyabb.
Meg a szusi étterem
Illetve kint vannak a márciusi Ninjago megjelenések.
Nem sokszor kerül itt elő a téma és én sem feltétlen vagyok célcsoport, de a remekül kidolgozott figurákon és egyik másik ötletes készleten mindig elámulok. Ez a Sárkánykő szentély (71819) pl nagyon tetszik:[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Djuree
félisten
ha rendelek valamit holnap a bl-es szettekből, akkor azonnal kell fizetni vagy mikor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs