- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
hami85
tag
Kocka.hu-val mi van hogy ilyen gyér a készlet? 😅
-
Throme
veterán
válasz Mauzes #61635 üzenetére
Ez nem csak a forint.
A ferrári 42143 450€ (csak egy példa a listádból, a többi nem érdekel).
370-es €-val számolva is 166k huf. Honnan is indultak ezek a supercar-ok és mennyivel több egy ferka, mint egy bugatti, sián?
Szerintem ez ny-eu-ban sem számít filléres játéknak.#61634kbalage2
Végül is jah, egy noname creator 10290 pick-up is már ott van, mint egy T2.
Ha ezt nézem, akkor tényleg nem számít a licensz, enélkül is pofátlanul drága.#61629sb
Az, hogy kisebb lesz a ford gt valószínűleg jót tesz a kasztni/kerék aránynak. Eddigiekhez picit kicsi volt a kerék, arányaiban. Viszont aki gyűjti ezeket, annak lehet fura lesz az eddigi kb 1:10 (vagy 1:9 ) arány mellett egy kb 1:7. -
Ciccuka
veterán
Vidéki Euronics-okban most szedték be a raktárba a megmaradt Lego Adventi kalendáriumokat.
6990-ért szerintem megéri mindegyik (főként ezek vannak: Star Wars, Harry Potter, Galaxis őrzői)
De elvétve akad City és Friends változat is 4990-ért, csak meg kell kérdezni ott valakit van -e még nekik bent (még 1-2 napig lehet ott).Egyik vidékiben összesen 5db volt ma délután még.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
addikt
válasz Throme #61653 üzenetére
Többször írtam már ez a nyugaton nem számít, mert nekik nem tétel ez téves. Az, hogy mi a bányászbéka segge alatt vagyunk az tény, de a jelenlegi árazás miatt érdemes megnézni a külföldi topikokat, ott is megy az elégedetlenség. Nyílván a jelenlegi remek szituban a mi helyzetünk az alsóhangon X2.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Mauzes
addikt
válasz Tyler Durden #61655 üzenetére
Az emelések miatt persze, hogy mindenhol sírnak, hiszen ha van egy megszokott bázis és az emelkedik, az kellemetlen. És azt sem mondja senki, hogy nyugaton ez filléres játék. De ezekben az országokban 2x-es, 3-szoros, bizonyos helyeken 4-5-szörös vásárlóerő van. Márpedig itthon is rohadt sokan vásárolnak Legot, akkor fizetéshez képest harmad-negyedáron igenis jelentősen kevésbé fájdalmasak az áremelések nyugaton.
[ Szerkesztve ]
-
SNor
tag
válasz Cheesus #61646 üzenetére
Szia,
Ami közel áll hozzá: BESTÅ Váz, fehér, 60x20x38 cm, de a 20cm mélység kevés szerintem az autókhoz.
Amúgy tényleg lapszabászat, vagy OBI és társaiban is lehet szabatni két 60x25-ös lapot, és nézni hozzá lábakat meg némi csavart, ha pedig falra is rögzítheted, akkor polctartót láb helyett. -
kbalage2
aktív tag
Fordítva megy az arány, 1:10 az a Ferrari 488, Porsche RSR, 1:8 a Lamborghini Sián, Ferrari Daytona A Ford GT 1:12 lesz, a Raptor van közel hozzá ami kb 1:13, a Charger szintén.
Ezen a szetten ugyanakkora lesz a kerék mint a Chargeren, remélhetőleg valóban jobban fog kinézniMinden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
addikt
-
HUN_Sector
őstag
emagon vannak új készletek, bár se 501-es, se minifigek nincsenek már (nem én voltam)
-
Fifaisshit
őstag
válasz Mauzes #61621 üzenetére
Bocs előre is , de remélem ,hogy drágább lesz
Anno amikor bejött sokaltam érte, majd nem is lehetett kapni és el is engedtem az egészet.
Majd idén karácsonyra meglepett vele a feleségem, és csak az nyugataott utánna , hogy befektetésnek sem rossz (na jo annyira azért nem akadtam ki ) -
Fifaisshit
őstag
válasz Tyler Durden #61642 üzenetére
Élőben sokkolt a nagysága
de eddig bárki jött csodálta , lakásdísznek is szép -
addikt
válasz Fifaisshit #61668 üzenetére
Azt elhiszem, tényleg szerintem simán hozza a szobadísz funkciót, főleg ha valami központi helyre rakja az ember. Vmi dögös világítás kéne hozzá, de lehet előbb befonom a hajamat, minthogy egy világítást ráaplikáljak
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Fifaisshit
őstag
válasz Tyler Durden #61669 üzenetére
Nekem most a két HUE play világítja meg de nagyon gondolkodom a bele való LED megrendelésén hiszen úgy lenne az igazi
Hétvégén eltűnik a karácsonyi dekor(igaz kb minden mert nincs hely másnak ) csinálok másik képet -
válasz Ciccuka #61665 üzenetére
ha abban remenykedsz, hogy a kifutott, akciosnak jelolt, de valojaban mar az akcio kezdete elott "elfogyott" statuszban levo termeket ujratoltogetik neha, akkor csalodni fogsz. Nem varhato semmilyen jo deal ujratoltese legoeknal.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Mauzes
addikt
válasz Fifaisshit #61667 üzenetére
És akkor eladásra tartod? Az áremelkedés csak akkor "jó" (bár annyiban akkor sem, hogy amit helyette vennél, az is drága lesz). Én annak örülnék, ha olcsó lenne és akkor el sem kellene adni.
-
sb
veterán
Nekem technikailag tűnt szimpatikusnak az 1:10, motorizálásra szvsz jó kis méret. Ami kisebb az már macerásabb, az 1:8-asok meg brutális nagyok.
A kerék valóban necces, az már az RSR építéséhez rendelt alkatrészeknél felmerült bennem így eleve nagyobb kerekekkel fogom majd kipróbálni.Honnan is indultak ezek a supercar-ok és mennyivel több egy ferka, mint egy bugatti, sián?
A Sián ára is ugyanaz mint a Ferrarié... persze még mindkettő kapható elvileg 125 körül, lehet, hogy meg is érné bevásárolni. Hasonló lenne a helyzet mint a motornál ha egyszer eladnád. Fizettek érte, hogy megépítsd.@kbalage
Köszi!
A Peugeot-nál nem tudtam belőni, bár a McLaren kevesebb darab és mégis nagy de itt a kasztni miatt nem mertem volna a nagyobbra tippelni. Majd meglátjuk akkor...Én csak kapkodom a fejem a sok készlet és ezen méretváltások miatt. A régi Technic cuccokból már nem volt tervben vásárlás, ott kieg alkatrészek jöttek, hogy meg tudjunk építeni mindent ami érdekes. Ha jön nagyon egyedi és "működő" szett az lehet érdekes, inkább a nagyobbak közül, de ott meg az ár problémás ha még a modell jó is lenne. Lásd Liebherr.
Tavaly egyszer felmerült bennem a kisebbek közül a Senna+Jeep begyűjtése mert szvsz méret/ár/funkció szinten jó az arányuk de aztán elmaradt, mondván, hogy erre is van megoldás itthon bőven. Helyet foglalni nem kell pluszban még a kicsi sem.Aztán a Bolide megfogott, a Camaro is jól néz ki. Nagyobbakból pedig a GT-t látatlanban is vártam, ár is rendben szerintem: elkapott a lendület.
Majd megláttam, hogy jön még +2 a kicsikből, ez már dömping erre a funkciócsomagra, így alábbhagyott a lelkesedésem. A GT-nél meg a kisebb mérete miatt.
A Peugeot pedig már drága. (másik vonalon a Creator Defender is drága lesz, plusz ott egy újabb reinkarnáció is inkább negatív nekem)Így gyorsan váltott nálunk a nem veszek semmit->nagy része kéne->ááá, mégse helyzet.
Valóban marad a két érdekesebb modell, várom őket de ez lutri mennyire lesz jó.
Liebherr 0%.
A Peugeot 20%, valószínűleg nálunk kimarad ha csak nem lesz vmi féláras akció.
A kicsikből majd ki lesz választva 1, max 2.
A GT pedig a kis csalódás ellenére is jó választás lesz szerintem akciósan 40 alatt. -
nemethtamas7
friss újonc
Üdv mindenkinek! Abban tudnátok segiteni hogy régebbi bontatlan legokat hol lehet legjobb áron eladni. Ebay elég bonyolultnak tűnik. Kisfiam mikor született 2015-ben sok(nagyon sok) legot vettem. Én imádtam legózni, de őt nem igazán érdekli. Karácsony előtt jófogáson próbálkoztam. Nem sok sikerrel. Tudom válság van...
-
Llew
senior tag
válasz nemethtamas7 #61674 üzenetére
Ebay talán akkor jó, ha nem itthona karod eladni. Viszont a gyorsan jó áron páros nem biztos, hogy működni fog. Illetve nagyban függ, hogy milyen témájú készletekről van szó.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Throme
veterán
válasz kbalage2 #61660 üzenetére
..ja .. ja igen elindultam a rossz irányba
Szóval 1:10<
Charger méretű lesz a kerék?? Az nem jó.
Úgy emlékszem az egyik videódban pont a kerekeket méregetted a chargerhez... vagy az a porsche rsr volt? Bah... öregszem vaze.Pont az lenne a lényeg, hogy a kasztnit az rsr, ferka kerekéhez passzítsák.
Na majd megnézem róla a videót, ha majd elkészíted.
Viszont az ára érdekes módon (helyzet a világban, infláció és 1500 db kocka) viszonylag korrektnek tűnik. -
Mauzes
addikt
Legegyszerűbb facebook-os lego csoportokban. Én jófogáson is szoktam eladni. Ha neked nem volt kapás, akkor talán magasak az árak.
Bricklinken próbálkoznék még, bár nem a legegyszerűbb eladói fiókot nyitni.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
Fifaisshit
őstag
-
LÁZ
Topikgazda
ebay nem atomfizika, annyiból jobb, hogy a piac nagyobb, így az esély is az, hogy az elképzeléseidhez közeli áron menjen el, de a kérdés mindig az, hogy hirdetgetni akarod, vagy el is akarod adni. Mert ott sem fog jönni senki, ha 123x áron raksz ki vmit.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Ciccuka
veterán
lego.com-on van olyan link, amin az összes leárazott Lego szerepel és olyan, amin az összes ottani Lego listázva van?
Szerk.
Egyik lehet megvan[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz HUN_Sector #61686 üzenetére
Igen az.
Most kellene egy olyan link is, amin csak az akciós készletek vannak, de az összes legyen rajta!Mert ezen a linken az összes nem volt rajta délután. Találtam pár olyat, ami nem volt ebben bent mégis akciós volt.
[ Szerkesztve ]
-
-
apholyon
aktív tag
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
pn4hvq
senior tag
Fúbazz, úgy látom, itt is megkezdte a hozzászólásgyűjtést a macska
-
Major Lion
senior tag
válasz HUN_Sector #61601 üzenetére
Bricklink-hez hasonlo oldal ahova fel tudom vinni milyen szettjeim vannak, illetve meg tudom nezni milyen figurak vannak benne, letezik?
Bricklinken nem tudom azt megcsinalni hogy felveszek egy szettet, meg a figurakat, vagyis meg tudom, de part out-olni kell, azt meg nem akarom, mert akkor meg ott van minden omlesztveOn a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
bobafett
tag
válasz Major Lion #61691 üzenetére
Erre a Brickset a legjobb oldal szerintem.
-
sb
veterán
Rebrickable is elég jó. Szettet, külön elemeket is fel lehet vinni és utána egyben, szűrve bontásban, csoportokban nézegetni. A minifigeket én is onnan listáztam ki összesítve.
Van BL import/export is. És a lényege, hogy azt is mutatja mi építhető meg a meglévő cuccokból, mi hiányzik más szettekhez. -
Major Lion
senior tag
Koszonom, megnezem mindket oldalt, jonak tunnek.
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
wolfcsibe84
csendes tag
Nekem is a rebrickable jött be. Ráadásul ott kapsz heti szinten hírlevelet a meglévő szettjeid MOC-jairól is!
-
Gizmo86
csendes tag
Nézegettem mostanában az árakat mindenfelé (boltok, jófogás, marketplace, csoportok, stb...) és egészen elképesztő, hogy milyen sok esetben van az, hogy ilyen bolti áron vagy afelett akarnak eladni szetteket. Abszolút nem értem a rációt ebben. Vagy tényleg van olyan aki megveszi egy random embertől drágábban mondjuk jófogáson mint egy boltból úgy, hogy a szállítást is beleszámolva mondjuk olcsóbb a bolti? A pirates of barracude bay-ről anno sajnos lemaradtam, de nagyon-nagyon tetszett, ezért elkezdtem nézni hol mennyiért van és végül ebay-en németországból szállítással együtt tizenakárhányezerrel olcsóbban megvettem mint az itthoni legolcsóbb amit találtam (úgy, hogy nagyon sok helyen megnézem). 4 nap alatt megérkezett tökéletes állapotban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vicces képek
- PlayStation 1 / 2
- Kupon kunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest