- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz Throme #53427 üzenetére
Titkon remélem, hogy a 2008 Challengert, a porsche 911-et és a mustang-ot átmentik a 8 széles érába. Annyi porsche meg ford jelent meg, hogy nem sok esélyt látok rá.
Legalább a 6 széles érában azért megjelentek....Nem tudom milyen irányba mehetnek a modelleket tekintve, ehhez nem értek. Viszont csak a számok alapján nézve, amennyire sok új készletet dobálnak ki, talán van esély, hogy régiek is bekerüljenek az újak mellé.
Viszont ha a Skyline világítást kap alul akkor perelni fogok én is!!!
-
addikt
válasz kbalage2 #53500 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek veled! Nekem a Chiron szinte le sem kerül a polcról, mert nehéz és igazából az össz játék faktor benne az, hogy öoo, tologatja a gyerek és mozog a dugattyú?! A helikopter must have egy légimentőnek, igaz nem ec135 de meg kellett vennem! Szülinapomra lesz, szóval novemberig dobozban, de sokkal nagyobb benne a játék faktor, mint bármelyik 1:8 autóban. A creator autók nagyrésze megvan, de a legújabb a majd 70e áron már nem érdekel. Emlékszem, az f40 még anno 24e volt, a mini meg 22e. Régi szép idők!
My name is Bond, James... Dean.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Memmaao #53502 üzenetére
tologatja a gyerek, mozog a dugattyu es igy 10 centinkent meg kell emelni mert leul a rugo?
viszont munkatars lanyanak a reakcioja, amikor a kezebe adtam a Chiront, hogy tessek, fogd meg es tapizd ossze, mekkora . kb orommel vegyes retteges, hogy mivan ha leejti mert akkora.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dilikutya
félisten
válasz jackal79 #53463 üzenetére
Nagyon olcsóbban nem fog szembejönni. Én még tavaly vettem a Tesco-ban, volt rá 30%-os akció, meg volt egy 2 vagy 3 ezer forintos clubcard kuponom, így jött ki 22-23-ra.
Kevés a figura, de azonkívül egy rossz szavam sincs rá, szebb, vagányabb mint gyerekkorom várai, így visszanézve az akkor meg nem kapottakat, azok nem is olyan nagy számok ma már, egyedül a 3D alaplap az, ami ma is jó lenne. Jól néztek ki amúgy, de tele voltak egybe falelemekkel.
Szerintem remek készlet 30-ért is. Meg a Creator kalózhajó is.
Amin esetleg változtatnék, az az, hogy a tornyokon kicsik az ablakok/lőrések, illetve a kapu fölötti helység lényegében csak a kapu nyitó szerkezeté.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Dodge Charger jött ki 6 széles, meg a F&F verzióból (ahol maga az autó majdnem ugyanaz mint a régi) 8 széles és egy Technic, ráadásul a 76173 is eléggé hajaz rá, mégha nincs is nevesítve. Porsche 911-ből és Mustangból meg van 6 széles és Creator Expert, szerintem megérdemelnének egy közteset. Bár ez pont az a két autó, ahol a 6 széles is karakteres, nem matricával kell az arculatot rátenni, az tényleg csak díszítés.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
-
Throme
veterán
6-os szériában nagyon belehúztak a ferrari/porsche/ford témakörbe, aztán Creator Expertből se hiányzik már ez a hármas és supercar 1:8 4-es fogatban benne van ezekből 2 márka, ezért nem vagyok bizakodó, de elválik.
Éves szinten van kb 5 verda és most idén behozták a +2 db filmes hírességeket.
Filmes vonal:
Egy firebird-öt remélem kiizzadnak magukból, aztán lehet előveszik a kis 53-as VW-t is (Creator expertben volt kommersz VW, licensz ott van), régi supra-t eléggé körbelőtték már (F&F)... esetleg delorien, ha már ez is volt C.E-ben (vagy 18+.. tökmindegy).
Colombo peugeot-ján beszarnék . Knight Rider is ugye benne lenne egy pontiac csomagban.
Aztán az Angyal jaguárja, vagy a - sajnos Amerikában nem sikeres - Minden lében 2 kanál aston martin/dino ferrari is beleférne. és biztos vannak még felsorolható verdák....
Ami biztos, hogy A kórház a város szélén Sova doktor moszkvicsa nem lesz benne[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Dilikutya #53507 üzenetére
Ráadásul a Télapó siklik a faszánON.
Amúgy részemről is nagyon csípem a téli témát, de a Mikulás szánja az nekem se gyere be. Alig kicsivel többért már házikók vannak, a Miki meg ott fagyjon meg ahol van.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
-
Crus
őstag
-
Dilikutya
félisten
Holnapi program: 31084.
Van pár vidámparkos Friends szett, szerettünk volna egy hullámvasutat is, végül a véletlen elém sodort egyet ebből. Hullámvasút, bónusz jár a kalózos témáért, és nem is kifutott áron sikerült beszerezni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
apholyon
aktív tag
válasz Throme #53508 üzenetére
Klasszikus és ikonikus autók jöhetnének még az SC szériába... K.I.T.T., VW bogár, DeLorean, de akár Mr. Bean neon zöld Coopere is. Meg persze Lee tábornok (nyilván a konföderációs zászló nélkül nem lenne az igazi, de nah...). Ami még nálam biztosan kosárban kötne ki, az A-team furgon meg a Mistery Machine (ez utóbbiból volt már egy készlet, de horror áron fut). Mondjuk kisebb Ghostbusters és DeLorean készletek is léteznek ugye, csak nem occó...
Az Angyal ("Szájmon Templár") meg a Minden lében két kanál... Gyerekként mennyit néztük... Már nem is emlékszem rájuk...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
nagyúr
-
apholyon
aktív tag
válasz Napfénysüti #53519 üzenetére
De igen, jogos... Sírt a gyerek és nem láttam ki a fejemből
-
RapaNui1
aktív tag
válasz kbalage2 #53500 üzenetére
Mondjuk ebben sok igazság van, de ha reálisan nézzük, hogy mi egy autó, akkor megkapjuk a választ, hogy kasztni, motor, váltó, differenciál mű, kerekek, belső tér, elektronika, menetbiztonság stb. Amit Legobol meg lehet vagy lehetett ezekből valósítani azt szerintem megtették. Egyébként egy átlagos vásárlónak egy autót első ránézésre szerintem a külső kinézete adja el, utána jöhet a beltér, majd a motor stb. Mondjuk ha már szupercar mondjuk a Sián esetében el tudtam volna képzelni elektronikusan nyíló ajtókat, elektronikus spojlereket, elektronikus váltót és hajtást stb, szerintem ez lesz a következő lépés Lego részéről, de hát ugye az autóipar is folyamatosan csepegteti csak az újításokat, mert ha mindent egyszerre belepakolnának a régi típusokba akkor az újat senki nem venné meg.
-
Major Lion
senior tag
Szokott problema lenni Bricklink-es rendelesnel pl hogy nincs meg minden darab?
Hogyan szoktatok atvenni? Megszamoljatok darabonkent, tehat hogy minden forma, tipus meg van vagy csak hogy az ossz darabszam rendben van e.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
törölt tag
válasz Major Lion #53523 üzenetére
Nekem már fordult elő többször is. Általában korrekt az eladó és megérti. Bár ehhez azért nem árt, ha az ember nem él vissza a másik bizalmával.
az persze alap hogy az utolsó darabig mindegyiket leellenőrzöm. Egy moc gyűjtése esetén elég kellemetlen ha valami építés közben derül ki hogy kimaradt. -
kbalage2
aktív tag
válasz RapaNui1 #53522 üzenetére
Szerintem a Sián volt a legkiegyensúlyozottabb eddig a supercar vonalon. Kiforrott (bár szerintem továbbra is felesleges) váltó, jó felfüggesztés, könnyen használható és mechanikailag érdekes extra funkciók (ajtónyitás és spoiler). A Ferrari ehhez képest semmit se adott hozzá, sőt. Kevesebb és nehezen használható funkció (eldugott ajtónyitás, nincs spoiler), ugyanaz a váltó, sokkal több System elem ami miatt az eleje és a hátulja is kevésbé stabil. Persze több lett így rajta a részlet, de ez tovább erősíti a "guruló szobor" képet amibe aztán teljesen felesleges a mechanika.
Ha ezeket a kocsikat továbbra is Technic-ként akarják kiadni akkor jobb lenne a funkciókra fókuszálni. Én személy szerint örülnék ha a következő kocsi valami elektromos modell lenne mert így megszabadulnának a tervezők a kényszeres óriási váltótól és helyette lehetne pl. realisztikusabb futóműfelépítés akár állítható magassággal, akív aero elemek, vagy egyben levehető kasztni hogy meg tudd vizsgálni a beltartalmat, ilyesmi.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Throme
veterán
-
apholyon
aktív tag
válasz Throme #53526 üzenetére
Tudom, azt a kis pirosat tervezem is "összeBL-ezni". Ahogy írtam is, én ezeket látnám szívesen, valószínűleg a legtöbb (ha nem mind) sosem lesz kiadva... Engem a modern szuperautók egyáltalán nem mozgatnak, inkább a klasszikus vonal és az "ikonok", főként gyerekkorom kedvencei... Igazából az egész SC sorozatból 1 darab van meg (JB Aston), 2 esélyes a beszerzésre (Ferrari 512M és Lambo Countach), illetve ha szembe jön nagyon baráti áron egy Quattro... Volt pár klasszikus még köztük, de azoknak nem tetszett a kidolgozása ('70 Charger például).
@Balazs / Rapa: egyetértek Balázzsal abban, hogy a Technic vonal inkább a megoldásokról szólt eredetileg, viszont én is úgy gondolom, ahogy Rapa, miszerint elsősorban a külcsín dönt a vásárlásnál a legtöbb embernél... A Lego meg akárhonnan nézzük, profitmaximalizáló cég... Ha átlagosan 100 emberből 90 azt szeretné, hogy traktorkerekeken guruljon a következő szuperautó, akkor biztosan lehetünk benne, hogy úgy lesz kiadva.
-
addikt
Megjött ma kockától a jóárasított Elf Clubhouse, nagyon elégedett vagyok velük. Foxpostba kértem a szállítást, tökéletesen volt csomagolva, a doboz is patika állapotú.
Ezt meg FB-ről lőttem /2 napja jött meg/, szintén le volt ócsárolva a normál árhoz képest:
Látom többen is írjátok itt, hogy az 1:8-as autók mennyire nem a jó irányba mennek el. Én speciel a Siant szereztem be eddig, illetve ha minden jól megy, akkor fórumtársnak köszönhetően lesz egy Bugatti is. Mindkettőről néztem videót és nekem nagyon tetszik, nyílván én nem játszani/tologatni veszem, hanem kiállítani illetve magáért az összerakás élményéért. /ilyen szempontból az első 1:8-as a Porsche nekem nem jön be, megspórolok egy rakás pénzt, hogy nem kell beszerezni /
Mikulásszán témakörben, úgy néz ki megkapom majd családon belülről, de ha magamnak kéne megvenni, akkor is beszerezném. Értem én, hogy kocka/ár vonalon nem világbajnok, de egy ekkora készletnél ez nem a világvége, ellenben -nyílván ez szubjektív vélemény- szerintem nagyon mutatós darab..
Megnéztem ma YT-n az építsd fel! csatornán a [10305] kastélyról a videót. Gyerekkoromban sokat játszottam a lovagokkal /váram nem volt/, viszont amikor erről megjelentek a képek, akkor úgy nem pörögtem rá. Persze láttam, hogy szép szép, meg értettem, hogy fel akarnak ültetni a nosztaliga vonatra, de nem kapott el a gépszíj. Most a videó után viszont azt kell mondjam, hogy szerintem nagyon jól összerakták ezt a várat, a rengeteg funkcióval valami eszméletlen jóra sikeredett. Topikból valaki összerakta már? Érdekelne vélemény/beszámoló róla.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Mauzes
addikt
válasz Dilikutya #53507 üzenetére
Nekem inkább az volt vele a bajom, hogy csak azért, mert a Lego (amúgy miért is?) ritkán ad ki mikulásos készletet szánnal, aztán egyszer megteszik, és beárazzák "duplára" a tartalomhoz képest. Mert így is simán kifizetik a vevők, sőt még csak fel sem tűnik senkinek, mert kis készlet.
-
Sundesz
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Target exkluzív szavazás győztese: viking falu
(via thebrickfan)
[link][ Szerkesztve ]
-
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
válasz HUN_Sector #53533 üzenetére
yip, pont most akartam bedobni, sajnálom a golfpályát, de hátha előveszik majd vmikor később...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
japunk
aktív tag
válasz Tyler Durden #53529 üzenetére
Rengeteg gondolkodás, megnézett videó, elolvasott review után megjelenés napján bementem a Lego Storeba és elhoztam egyet 10 százalék kedvezménnyel, így az ára sem fájt annyira. Az ezt követő egész vasárnapom ráment arra hogy összeépítsem, fenomenális volt. A nyitó mechanizmusnál ahogy megoldották a falat az szerintem valami zseniális, tele van részletekkel és ahogy a videóban a Zoli is mondja nagyon jól ki van dolgozva az a része a szettnek, hogy a minik mondhatni mindenfajta akadály nélkül be tudják járni a várat, nekem ez a része nagyon tetszett (élőben megépítve még jobban). A minifelhozatal egész jó szerintem. Egyedül a rámpa kelt kicsit gagyi hatást de erre már néztem egy MOC-t, amint lesz rá időm megnézem mit kéne hozzá beszereznem (bár így sem fér be rendesen a szekrénybe).
The owls are not what they seem.
-
addikt
válasz japunk #53541 üzenetére
Köszi a beszámolót, azt erősítetted meg bennem ami a YT vidiben is volt. Gyerekkoromban 2 karomat odaadtam volna egy ilyen várért. Akkor az építés mellett még a játék is ment, úgy gondolom évekig lehetett volna hatalmas csatákat lejátszani egy ilyen készlettel. /ahogy a nagy kalózhajókkal is/ Mondanám, hogy ezt is be fogom szerezni, de jelenleg az ilyen árkategóriában más a prioritás
apholyon: igen, ezért sem tudtam otthagyni. Ahogy írtam már más postban én kezdő vagyok a legtöbb topiklakóhoz viszonyítva, de azt látom, hogy így nyáron, ha résen van az ember, rengeteg jó dealt ki lehet fogni. Ami mondjuk nálam azt fogja jelenteni, hogy év nagyrészében legós malacperselybe megy a pénz, amit majd elszórok a nyáron
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
sb
veterán
válasz Freddy76 #53538 üzenetére
Egy 10-12db-os Hideout pakkra gondolnék.
Esetleg ha átpasszolod én kibonthatom előbb is és akkor nem kell "izgulni".
Egyszer jó lenne ide eljutni. Kapni egy ekkora szettet és nem rettegve kibontani egy feleakkorát a sok kihagyhatatlan ajánlat keretében beszerzettek közül.@Tyler Durden
A videók nagyon károsak. Sajnos sok szett jól sikerül, a spec készletek főleg. Ami nem (City-ből voltak példák béna felhozatalra az utóbbi időben), azt is megmagyarázza az ember magának előbb-utóbb, hogy jóazúgy. Esetleg akciós áron már tetszik is...
De a többi, valóban jól sikerült meg menthetetlenül behálóz sokszor. Aki itt van, alapvetően a Lego iránt is rajong, nem csak témákért. Egy jó megoldásokat, részleteket felsorakoztató készlet témától függetlenül bevonz. A videókból pedig épp ezek a részletek derülnek ki ami lehet, hogy ránézésre nem látszik elsőre.
Lásd nálam a Galaxy Explorer - nem gondoltam volna én magam sem. Vagy a múltkori felsorolásból kihagytam de a Razor Crest is erősen elgondolkodtatott és van még 2-3 SW amin szintén gondolkodok. Úgy, hogy tényleg totál anti fan vagyok. -
sb
veterán
válasz Mauzes #53530 üzenetére
Nekem ez nem tűnt túlárazottnak anno.
40Ft/db kb. Oké, ez nem a legolcsóbb cucc, de nem is extrém. Egy SW készletből inkább egy lightos változat lenne, láttam ott rosszabbakat is tucatjával.De ha csak minimálisan is belemegyünk és az 5 figurát nézzük akkor:
1. ott a mikulás figura. Nem értek hozzá de mivel bármiféle átlag gyűjthető minifig 1.5k-ról indul, alaphangon 2k-t tippelnék rá visszafogottan is, de inkább 2.5-3-at.
2. és ott a 4 szarvas. Állatoknál ami nagy és ritka szintén több ezer Ft-ról szokott indulni, minimum 1k egy cápa/krokodil, kommersz figura is. Ez szerintem szintén legalább a 2.5-3.5k sáv, de ha 1.5k-val számolok akkor is ott tartunk, hogy a mikulás+4 szarvas 8k.A szán meg már innen a legolcsóbbak közé ugrott 20Ft/db alatt. És akkor van még kismackó, gitár, mindenféle jóság....
-
RapaNui1
aktív tag
válasz HUN_Sector #53547 üzenetére
Vagy a következő jogi procedúra iratanyagával és a forest hideoutot csak megnyugtatásként tették mellé.
-
timar88
tag
Nézem az új roxfort expressz review-t és hiába szép és kidolgozott, de rohadtul feleslegesen nagynak látom. Nem igaz, hogy nem tudtak volna mind méretben, mind árban a régi és az új között félúton kiadni egy olyat ami 2-3 ezer db-os, részletesebb mint a régi, megy a standard síneken, sőt sarlatánul hangzik, de még akár motorizált is. Rohadt drága egy polcdísznek, azt gondolom ez már a sznob kategória mind a lego, mind azok részéről akik megveszik. Valószínűleg sokkal többet el is tudnának adni, ha feleennyi elemszámmal, feleennyibe kerülne. De hát a profitmaximálizálás az megy ezerrel, meglátjuk jövőre mennyire vesznek majd az emberek legot, szerintem a normális többség rájön, hogy valószínűleg vannak fontosabb prioritások is az életben, és itt most nem csak hazánkra gondolok.
Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email
-
Crus
őstag
válasz timar88 #53549 üzenetére
Szvsz profitot maximalizálni úgy nem túl jól lehet, hogy legyártatok egy méregdrága nagyon is rétegterméket, amire ráteszek egy rakás hasznot, de csak alig tudok belőle eladni. Ellenben azzal, amikor legyártanak egy korrektül árazott terméket, rátesznek egy tisztességes hasznot és elmegy belőle több 10, vagy 100 ezer. Nyilván a Legónak van mind a 2 szemléletre rengeteg példája, de ebből sok nem fog elmenni... mondom ezt HP kedvelőként.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest