- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Nos, Yoda eredetiben sem egy Antonio Banderas, de így még Yodánál is csúnyább... Nem kell, azt hiszem...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
válasz Victoryus #28490 üzenetére
Az tuti, hogy EV3-at nem vennék saját pénzből. Education szett: 2 érintés érzékelő, 1 infra, 1 giroszkóp, 1 szín felismerő... Egy ultrahangos miért nem fért bele 150e forintért?? Ez az infrás egyszerűen béna, de a színfelismerős sincs a helyzet magaslatán. Kicsit változnak a fényviszonyok és már pontatlanok.
Egy arduino+ultrahang, vagy fényérzékelő szenzorhoz képest ezek gagyik, csak a pont előtte levő akadályt látják, simán el tud menni egymás mellett 2 szumo rohot anélkül, hogy észrevennék egymást. Az meg szimpla lehúzás, hogy egy hőmérséklet szenzor is 10e forint.
A Mindstorm meg nem kompatibilis valamelyik újabb Win10 frissítéssel, meg az LDD se, bár feltelepilül de hibával leáll.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
törölt tag
válasz Janaboy #28505 üzenetére
Most nézegetem a listát. Lesz egy pár drága rész, amit nem lehet megúszni. Például az a sok régi space alkatrész. De pl nekem sincs sok legom és a listám szerint (-modularok, ninjago nagy készletek, speed champions) már így is megvan 40%-a. A rebrickable árak pedig néha kicsit többek a valóságnál.
Most megnéztem, ha mindent beleveszek akkor 67% már most megvan.
[ Szerkesztve ]
-
wrrs
tag
válasz #75376384 #28506 üzenetére
Kitartás! Ez nem gyenge terv!
Én 6-700 MOC elemszámnál megállok általában. Néha úgy is horror.Viszont azt már észrevettem, hogy sok esetben "értelmetlenül" használnak fel régi alkatrészeket.
Pl. a [2555] és társai főleg a 2000-es évek elejéről.
Vagy ritkákat, mint pl. ez: [a 41635-ből] a Xenomorph MOC-hoz. -
törölt tag
Köszi
Most én is ezt nézegetem. Van pl. egy alkatrész, aminek 3100 körül van darabja és kell belőle 6. Szerintem simán kiváltható valamivel, mivel kevésbé látványos helyeken van.
Vagy a torony ablakai. Fehérben azok az üvegek arany árban vannak, de trans light blue színnel se lenne ronda szvsz.
Aztán nem beszélve arról az ajtóról ami 5 stud magas és 13k.Amit viszont nem lehet megúszni az a vonat. Azok az üvegek már jó pár éve nem kaphatók és ez a sötét kék alap. Bár lehet nem lenne rossz, ha az egyik állomás mondjuk a neon vagy a sötét zöld lenne. Utalva a blacktron, space police altémákra.
Amit viszont sehol se találok és a rebrickable listában sincs benne az ez:
Ha valakinek esetleg lenne tippje, hogy mégis mi ez.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz #75376384 #28508 üzenetére
ez a fekete elem sztem a nagy hullámvasútban van benne, meg lehet a creator 3-1es kalózos vidámparkban is, tán a friends-es vidámpartban szintén, de az a színe miatt ugye kiesik
ezeknek a manualjában sztem benne van
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
wrrs
tag
Megvan:
1 szettben volt csak, a linken látható.
4872-ből csak 1 db trans light blue-m van, de 2437-ből van egy trans light blue és egy trans dark blue.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Közben én is megtaláltam, köszi a válaszokat.
Fekete az egy tavalyi city készletben volt. Egyébként a manual végén valóban van elemlista, de ez valamiért hiányzik belőle.
Ennél az U formánál a fehér helyett kell majd találni mást, mert bricklinken csak használtan kapható. Sárgás nekem meg nem kell.
Illetve a lift tartalmaz olyan elemeket, amiket utoljára 1983-ban adtak ki. Azt lehet át kellene gondolni.
Ez nagy átka a stud.io-nak. Lehet minden elem benne van, de könnyen bele lehet futni ilyen szitukba.Összegezve tényleg csak a vasúthoz tartozó két fajta fura forma, ami nagyon fontos (és drága). Illetve egy spéci kocka típus, amiből az egyik stand épült. Annak darabja egy ezres és kell belőle 6.
A korábban is említett 3000ft-os alkatrészből [link] kell 6 light grey és 2 fehér. Ez, ami helyett még keresni kell vmi megoldást.
-
wrrs
tag
Ja, közben leesett már, hogy totál új elemeket keresel. Szerintem butaságot csinálsz. Érdemes az ilyen ritka dolgokból felvásárolni az olcsóbb használtakat és abban 100÷ hogy lesz kifogástalan állapotú. Nekem ez már többször bejött ilyen esetben. A másik meg, hogy mezei sima fehér Colgate fogkrémmel kézzel átsimogatva a mikrokarcoknak sem lesz nyoma. Üveg elemeknél is működik. (Mivel autólámpa búránál is.)Nem kell ide vegyszeres napon rothasztás...
[ Szerkesztve ]
-
zbundy
aktív tag
Brickheadz-eket gyűjti itt valaki? Némelyik olyan jópofa, de azért kicsit suta is valahol 😀 néha elkap, hogy össze lehetne gyűjteni a jobbakat, igazából fillérekért vannak, de nem tudom eldönteni kellenek e ezek nekem 😀
-
Throme
veterán
válasz zbundy #28515 üzenetére
Én csak néhányat, a nekem tetszőket. Pl a szuperhősös vonalat pont nem.
Ezek is addig vannak "fillérekért", amíg gyártják...aztán...
Láttam már dupla figurás szettet 30k huf-ért....Amúgy tényleg jópofák, és nincs matrica, minden textúra festett...
Így később, ha kimarad valami, akkor biztos extra felárral lehet csak az eredeti alkatrészek közül ezeket beszerezni... szvsz -
b12gege
csendes tag
válasz zbundy #28515 üzenetére
Én gyűjtöm őket, nekem bejönnek. Néha kicsit esetlegesnek tűnnek, de szerintem pont ez adja a varázsukat. Elég megosztó készletek, általában vagy tetszenek a népnek, vagy gagyinak tartják őket, legalábbis eddig inkább csak ezzel a két véleménnyel találkoztam.
Megvan az összes "mezei" figura, amit eddig kiadtak és az exkluzívabb szettek közül a Lego Movie 2-esek. Ha az ember még kifutás előtt megveszi az átlagos készleteket, akkor egész olcsón hozzájuk lehet jutni. A Comic Con-osok brutál drágák, így azokat csak darabokból vadásztam össze, szerencsére 1-2 beszerezhetetlen alkatrészt leszámítva, szinte fillérekből összehozhatók. Persze később matricázni is fogom őket vagy tamponnyomásos megoldással pótlom az eredetileg nyomtatott cuccokat.
Rengeteg MOC is van a témában, már én is megépítettem többet közülük. Itt figyel a polcon a Terminátor, Freddy Krueger, Jason Vorhees, Hitler, Sztálin, egy Predator és egy Alien is.
-
zbundy
aktív tag
Ne kérdezzétek miért, de a MOC eszembe se jutott a témában.. most úgy érzem kinyílt a világ 😀😀 olyan brickheadz figurákat találtam, azt hiszem most elmerülök az internetben összerakásikat keresni 😀
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Peathee #28525 üzenetére
ezeket most vetted vagy egy ideje készülsz rá?
ezt úgy mindenkitől kérdezném. amint megvesztek valamit egyből összerakjátok vagy csak a halmozás megy? esetleg amikor éppen amihez kedvetek van? kinél mi ennek a menete?
azért kérdezem ezt, mert nálam pl van vagy 15 doboz bontatlan Lego. kb minden méretben és témában, de egyszerűen nem tudom mit bontsak ki vagy mivel kezdjem. jó lenne mindegyiket összerakni, de közben az a tudat is tetszik, hogy ott áll bontatlanul. hiszen olyan szépek ezek a dobozok. eszembe se jutna őket eladni. egyszerűen csak sajnálom megbontani a "rendszert".
-
Tony21
tag
Egyik Arocs, a Mack és a 42065, 42082 illetve a 42077 bontatlan.
Majd egyszer valamikor ...
Meg persze a kölyöknek félretett creator, city és sc készletek is bontatlanok -
Warton
őstag
Sziasztok most láttam, hogy van itt ilyen topic is. Gondoltam kirakom a LEGO RC Párducomat, hátha valakit érdekel.
Nem a saját szellemi termékem, de az eredeti leíráshoz képest már elég sok mindent átszabtam rajta. Főleg a kerekek rögzítése lett mókolva, így mostmár nem esik ki 10 másodperces menetés után két-három kerék és nem szakad le a lánc minden harmadik alkalommal, és a két XL motor se lebeg a levegőben hanem áll mint gyerek a katiban. Plusz kapott világítást elöl és hátul, és a torony is át lett alakítva egy kicsit Párducosabbra.
A project donorja a 42065-ös készlet volt, a működési elv is nagyon hasonló.
Vannak benne összevissza színű elemek, egyelőre olyan elemekkel dolgoztam, ami épp rendelkezésre állt és/vagy nagyon könnyen be tudtam szerezni. A belseje még tiritarkább, de az úgyse látszik annyira.
Kompromisszummentes linux gaming.
-
Djuree
félisten
nekem itt a kövi projekt.
UD-4L Cheyenne Dropship
ezt már régen néztem, sajnos a nagyobb az több 100k és nincs hozzá megvehető leírás, ennyit nem ért meg azért.
ez kisebb picit de kijön 45k-ból (1730 alkatrész) egy minimális színcserével csak itthonról. későbbre van hozzá páncélozott szállító is.
már megrendeltem ehhez is mindent, nézek hozzá ebayről alien figeket.
a piros szín csak dizájn, de sztem jól mutat úgyh maradt így.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
na mit mondtam?!
[lThe Lepin Saga ContinuesL][ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Djuree #28532 üzenetére
Az ember majd szavaz a tarcajaval. En meg mindig ugy vagyok vele, hogy akik ezeket vasaroljak, tobbseguk amugy sem fizetne eredeti LEGO-ert. Felolem pedig lokhetnek akarmennyi hamisitvanyt a piacra, akkor is kitartok az eredeti mellett, meg ha tobbe is kerul. A nagy D2C LEGO-k vasarlobazisa jellemzoen hasonloan gondolkozik tapasztalatom szerint.
-
Djuree
félisten
válasz [CsuCsu] #28534 üzenetére
majd amikor rendelsz valami ömlesztettet és egyre több ilyen fos lesz benne nem ezt mondod.
nyilván aki nem vesz ilyesmit meg nem gyűjtő annak mindegy - bár annak se kéne - de nekem nagyon nem.
én inkább megveszem a jobb minőséget a gyerkőcöknek is. valszeg ezek könnyebben vetemednek, törnek, fakulnak stb. csak kidobott pénz lenne, hiába olcsóbb...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
hulp01
senior tag
-
zbundy
aktív tag
válasz hulp01 #28539 üzenetére
Na erre nagyon kíváncsi vagyok. Egy csillagrombolót (ha igaz a pletyka) el tudnék még képzelni a falconom mellett.
Az, hogy honnan lesz rá pénzem és még inkább az, hogy hogyan adom be az asszonynak na az lesz az érdekes 😀 de tanulva a Falcon körüli kálváriából most kivárok majd egy akciót.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
asszem kimaxoltuk ezt az akciós pakkot
lényegében kb az összes benne volt, amit akartunk ebből a szériából + alíz dupla
úgyhogy most tessék rendelni legóéktól, vagy megrendelem én, úgy is 100as a limit
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Djuree
félisten
valakinek bontatlan classics space?
[link]LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
lm83
őstag
válasz #75376384 #28548 üzenetére
Hát főleg ezt először gyerekként,
Nekik itthon az első, ha veszünk valamit, bontsuk is ki. Azt is elég meggyőzni őket, hogy útközben még ne...
Legoból nem áll itthon bontatlanul (kivéve az eldugott leendő ajándékok), nekem van pár Hot Wheels Batman-ek, DeLorean, USS Enterprise. Azt sem értik miért nem bontjuk ki és játszunk velük..Megnéztem az eladó többi hirdetését. hát van még pár régi készlet. Akkor ez nem lehet egy jól eldugott és elfelejtett ajándék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest