- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
LyonnaisFan1 #10042 üzenetére
Alapból fincsi felhős...
-
draco31
veterán
válasz
yohnsee #10047 üzenetére
Az a baj, hogy nincs standby sem, ha bedugom akkor 2-3 másodperc, eddig be is lehet kapcsolni. Aztán olyan lesz mint ha nem is lenne bedugva konnektorba. Még a táppanelen sem világít a LED, van rajta egy, nem tudom milyen szerepe van neki egyébként, gondolom szervizben tudnak valami infót az alapján.
Illetve a standby led sem világít. Ha kihúzom, várok 2 percet és újra bedugom, akkor ismét 2-3 másodperc és vége.
A pufferkondi elvileg él, bár nem 100% os, mértem ESR mérővel, 450v 120 mikrós, 112 mikrót mutatott a műszer.
Rendben, akkor próbálok méregetni -
yohnsee
tag
válasz
draco31 #10045 üzenetére
Szia,
Philips? Akkor a kuka fele indulj el vele
Viccet félretéve, táppanelen kellene feszültségeket mérni standby-ban és akkor, amikor arra a pár másodpercre bekapcsol. Főleg a nagy pufferkondi az érdekes, hogy indul-e a PFC. Ezt onnan tudod, hogy stby-ban 320V DC lesz rajta, indulásnál pedig 390V DC körül lesz.
Utána a szekunder oldalt kellene vizsgálni, minden fesz megjelenik, stabil? Ha igen, akkor a mainboardon az összes DC-DC konvertert átnézni, nem-e halt meg valamelyik. -
yohnsee
tag
válasz
LyonnaisFan1 #10042 üzenetére
Szia,
szerintem megrepedt az LCD, kezd szétfolyni a kristály. Ha garanciás, gyorsan vissza a boltba. -
draco31
veterán
Hello!
Kaptam egy Philips LCD-t, vihar után megadta magát. Most annyit tud, hogy 1-2 másodperc után kikapcsol.
Tápon látható hibát nem látok. Merre induljak el a hiba keresésben? 32PFL3605/12 -
s3cr3t3d
csendes tag
Sziasztok van egy philips 47PFK7179/12 TV több éven keresztül megfelelően működött, majd egyik napról a másikra nem kapcsolt be( a képernyő alatt lévő piros led most is ég ami a készenléti állapotot jelzi). Először azt híttuk hogy a távirányító eleme merült le de új elemet használva sem reagál bekapcsolásra.
Egy ismerősöm tanácsára a Philips hivatalos honlapjáról az elérhető legújabb firmware-t letöltöttem és az instrukcióknak megfelelően pendrive-ra tettem csatlakoztattam a tv-hez és ezután hálózati energia ellátás alá helyeztem a készüléket és a firmware frissítés gond nélkül megtörtént ami után a tv 2 napig hibátlanul üzemelt.
aztán ugyanaz történt mint korábban, nem kapcsol be a TV.
Valakinek valami ötlet mit tehetek ha most már a hiába próbálom így USB-ről másik pendrivr-ról is frissíteni úgy hogy energia ellátás alá helyezem a készüléket nem reagál,l nem indul el a frissítés -
Buvarkund
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
Van egy Samsung LCD TV-m
Model:LE32B350F1W
M.Code:LE32B350F1WXZG
Type No:LE32B350
S/N:88293HFZ300344Z
Táp+Inv:HV32HD_9DY BN44-00289A
PCBEV 1,5
Model:SURVIVAL_DVB
CodeN41-01207C
Rev:2009,05,07
Size:192X122 1,2T
Kijelző
*B69AA3G5UDZZ-Z802KD*
AU31X2VARRTWGCN289D045Y
Model No:T315XW02 V.VEzek az adatok lennének rajta !
A hiba a következő,ha a készüléket feszültség alá helyezem elindul a bekapcsolási folyamat,megszólal egy szignál majd a háttérvilágítást is kapcsolja,de csak egy pillanatra,mert a következő pillanatban már le is tiltja a bekapcsolási folyamatot és minden kezdődik elölről.Hátlap levétele után ,ha teljes sötétségbe kapcsolom be ,akkor látom felvillanni a ccfl csöveket,de lilás fényt is látok!Lehet hogy a gázos ccfl csövek miatt tilt le az elektronika?
Kérdésem: ha igen, lehet-e csöveket kapni és milyen áron?Válaszokat előre is köszönöm
uvarkund
-
oil120
senior tag
válasz
VassSzabolcs #10038 üzenetére
Azért nem csak annyi, hogy kikapom a kijelzőt, valamivel felragasztom oszt hadmennyen.
Voltak itt már többen is akik selejtet csináltak egy pillanat alatt a tévéjükből. -
válasz
Zoli-bácsi #10037 üzenetére
Gratula
-
VassSzabolcs
újonc
válasz
Zoli-bácsi #10035 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
Zoli-bácsi #10035 üzenetére
Nálad mi lett végül a megoldás ?
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
VassSzabolcs #10032 üzenetére
Ha visszaolvasol(nem kell sokat), nekem is ilyen hibám volt. A LED prizma esett le, amit szétszerelve vissza lehet ragasztani.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
VassSzabolcs #10032 üzenetére
1 LED megmakkant, javítható. Eladó a naci?
-
pjanika
csendes tag
Sziasztok !
Van egy 6 éves Samsung UE55ES6800s Led tv-m. Először elkezdett belilulni a kép aztán el is ment, hang továbbra is van, a háttérvilágítás müködik.A standby led 5-t villog bekapcsolásnál.
Mi lehet a hiba ? Javítható egyáltalán ?
Üdv. -
csabbymtc
tag
Sziasztok,
Adott egy LG M2350D ledes LCD TV-Monitor (szüleim használják TV-ként), ami a következő hibát produkálja:
Ma délután még tudták nézni mindenféle hiba nélkül, de este amikor bekapcsolták, éles sípoló hangot halottak. A TV bekapcsolt, ment is pár másodpercig, majd hirtelen elment a kép, csak a hang maradt. És ebben a pillanatban a sípolás is elmúlt. Megnéztem, nekem is ugyanezt produkálta.
Próbáltam áramtalanítani, majd újra bekapcsolni, annyit értem el vele, hogy már nem sípol, de már másodpercekre sem jön be a kép.
Közelről rávilágítva látszik, hogy valami mozog, tehát megy a kép, valószínűleg "csak" a háttérvilágítás szállt el.Valaki, aki hozzáértő, meg tudná mondani, hogy javítható-e a hiba? És ha igen, nagyjából milyen áron? 7,5 évvel ezelőtt vették ezt a TV-t, 60.000Ft körüli áron, ehhez viszonyítva mennyire gazdaságos a javítás?
Előre is köszönöm!
Csabi -
*Ropi*
félisten
Valószínűleg a WIDT20R WiFi modul szórakozik, egyszerűen tesztelheted: bemész a hálózati funkciókba és ha a hálózatkeresésnél megfagy, akkor bingó (ha kikapcsolod a WiFI-t, akkor nem fog újraindulni).
E-Bay-ről típusszám (BN96-0114x) alapján lehet pár ezerért rendelni, a cseréhez csak csavarhúzó kell, meg egy kis kézügyesség.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Van egy Samsung ES6100-as tv-m, ami érdekes dolgot produkál: működés közben kikapcsol, majd újra bekapcsol (gyakorlatilag újraindítja magát tv nézés közben) 5-10-30 percenként!
Frissítettem a szoftverét, csináltam gyári visszaállítást, de azóta is csinálja.Mit kezdjek vele, adjatok tippeket kérlek, mert megőrülök?!
-
kolyok32
csendes tag
Helló!
Sony Bravia w60 tv-m (kb 8 éves) behalt, az alján lőv led 3 at villog pirosan. Próbáltam utánaolvasni, de nem értek hozzá. Mi lehet a baja? Javítható lehet még gazdaságosan?
-
bitfarago
csendes tag
Üdv!
Most sikerült megtalálni ezt a topikot.
Egy orion pif24-dled tv-hez keresnék alaplapot. lenne e esetleg valakinek, akár bontott akár kijelző törött tévéből?
A pontos típus: HK-T.RT2957P65-T-C
A hiba sajnos az inverterben és a flash biosban keresendő, így nehézkes a javítása. -
Zotyatv
tag
válasz
Zoli-bácsi #10008 üzenetére
Pécsett tudok segítséget rá! 10k-ért megcsinálják korrektül.
-
válasz
Zoli-bácsi #10008 üzenetére
Nem esküszöm meg, hogy ebben a topicban, de valaki hasonló hibát javított házilag.
Azért nem egyszerű művelet, LCD panel ki, szétszed, stb. de neki sikerült.
Ha megtalálod az illetőt, akkor biztos ad tippeketSzerk: megtaláltam, itt a hsz, de neki sem lett százas (igaz más okból): [link]
-
salapp
addikt
Segítséget szeretnék kérni.
2011-es Samsung 32D5000.
Bekapcsolás után teljesen normális képpel megjelenik a választott forrás, de kb. 6-7 másodperc után újraindul, Smart Tv felirat, forrás, 6-7 mp után újra.
Ez minek a hibája lehet? -
Batib
őstag
válasz
Zoli-bácsi #10001 üzenetére
Oké!
Akkor jó a tippem. Szinte biztos, hogy a háttérvilágításnál két led meg megmakkant. Leesett róla a fényoszlató, tompító búra. Fogalmam sincs mennyí lesz a javítása, de megoldható. (azt azert jeleznem kell, hogy én nem vagyok tévészerelő, de ha rosszat írtam majd kijavít vki)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Suzuki topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest