Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .tnm

    addikt

    válasz savoo #10569 üzenetére

    Nem, ez más. Ezt a birtokbaadáskor tölti ki és írja alá az eladó és a vevő. Ez alapján fogja tudni az összes közműszolgáltató, hogy meddig kell a régi fogyasztónak számlázni és mikortól az újnak. De mint látszik ezt kb mintának/példának adja az elmű (hiszen rajta van a vízóra is, ami nyilván nem érdekli őket).
    Egyébként ez átadás-átvételi jegyzőkönyvnek elég sz@r, csak az van benne, ami a közműveknek fontos. Még az a mondat se szerepel benne, hogy az ingatlan a szerződésben rögzített állapotában került átadásra.

    Annyit lehet valóban "spórolni" hogy az eladó adhat meghatalmazást, vagy lehet ez elműnek elég ez a jegyzőkönyv meg a tulajdoni lap, de a vevőnek akkor is mennie kell személyesen aláírni, mivel ő akkor szerződést köt. (A régit az elmű felmondhatja csak az ő oldaláról is.)

    De egyébként érdemes lehet együtt menni, mert akkor az eladó akár aznap le tudhatja az egészet (elműnél, dijbeszedőnél természetesen nem*), ha túlfizetés van, akkor meg lehet adni a számlát, hogy hova utaljon az elmű, ha még be kell fizetni, akkor kártyával helyben is lehet.

    *Nálam csak villany és víz(+csatorna) volt a közmű (azaz elmű és díjbeszedő), amiben csak lehetett, abban a két átírás eltért...

    [ Szerkesztve ]

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Új hozzászólás Aktív témák