- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Leleplezte az új 3D V-Cache dizájnt az AMD
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #311649 üzenetére
Francokat fogok a villával szórakozni, ha sehogy sem tudom beállítani, akkor szépen írok a cégnek, akitől vettem, még 1 éves sincs a bringa, szívjon vele aki akar.
Már töltődik fel a videó, azon majd látjátok, miről beszélek. De az még 1 óra, a feltöltésem elég karcsú.
#311650 lsebestyen: kár, hogy a 2-es pont ugyanazt tudja. Kicsit öntökönlőttek szerintem
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #311650 üzenetére
Sosem az EUR árral vannak a gondok, hanem amikor átszorozza az ember HUF-ra
-
Fall-N
veterán
Sejtem mi a problémája. Túl hajlékony és erősebb fékezéskor hajlik előre - hátra, mert csavarja a tárcsafék. MTB villáknál ez szándékos (az hogy tud mozogni terepen), outinál már a nagyobb sebesség miatt már nem buli. Innen is látszik, hogy önmagában az, hogy átütőtengelyes nem old meg minden felmerülő problémát. Kicsit több anyag kellett volna a villa lábaiba, mégha ez +200 grammba került volna.
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #311653 üzenetére
Nem az a baj, hogy hajlik a villa, az normális, hiszen az a dolga. Az a baj, hogy előre-hátra mozog, vagyis nem egyenletes a fékerő eloszlása a tárcsa teljes felületén. Ha tök egyenletesen fogna a fék körbe az egész tárcsán, akkor hátrabukna a villa vége, és úgy is maradna egészen addig, amíg tart a fékhatás, vagy amíg meg nem állsz.
A fékhatás-változás a probléma. Lehetséges okok:
1. a féktárcsa fel van égve bizonyos pontokon, és ott a betét nem fog annyira (ezt kizárnám, egyrészt a két tárcsa, másrészt akkor nem változna a helyzet a féknyereg elmozdításával)
2. a féktárcsa girbe-gurba, és az okozza a problémát (lehet, de akkor mindkettő?)
3. a féknyereg nem áll jól, vagy a felfogatási pontok (linkeltem korábban már videót róla)Azért gondolok a 3-asra, mert amikor máshogy szorítom le a nyerget, kicsit jobban vagy kicsit kevésbé remeg.
Kész a videó. Egyértelmű lesz, hol a remegés, és a fékezés többsége teljes fékerő, tehát fullra behúztam a fékkart, és mindig csak az első fékkel fékeztem.
--> ITT A VIDEÓ A PROBLÉMÁRÓL <--
Kíváncsi leszek a véleményekre.
-
fulton
addikt
gurultam ma egyet az új átmeneti nadrágban. 65 km 13-8 fokban. nagyon jó a nadrág tényleg, minden patika, ** lélegző a cucc, a szabadság érzete amit ad menet közben briliáns. Mintha nem is lenne rajtam ruha.. Utolsó 1 órában az útnak 8 fok volt éjszaka.
Számomra ami mindig bizonytalan a télt illetően, az a térd, mi az a/vagy mennyire hideg térd az ami már vajon káros rá nézve. csak az van feljegyzés hogy, tedd rá a kezed és ha hidegnek érzed akkor védeni kell.
Azért ez nem ilyen egyszerű, kicsit vakon van az ember, mert valamennyire hideg lesz, elvégre hideg van kint.. mész 30 al, menetszél stb...kicsit ilyen kaszinónak érzem ezt, ami nem babra megy.
Szóval tök jó viselni, de a térd miatt egyelőre bizonytalan vagyok. Van térd melegitőm, de őszintén, ha már vettem egy ilyen nadrágot, nem szeretnék vacakolni még térdvédővel is (az ajánlott homérsékleti tartományban használva.).
Egyébként pariban van a hosszú mezemmel, amikor a mezt letenném akkor tenném le ezt a nadrágot is, dukál hozzá.[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
aktív tag
válasz Fall-N #311616 üzenetére
A szakik erre is azt mondják, hogy annyira minimális mennyiségű PTFE por van benne, hogy jelentéktelen a hatása.
Légbőlkapott Fall-N infó #1256
Ehhez képest az igazság, hogy nagyon alacsony dózisban is mérgező, de legalább szinte sosem bomlik le.
Bullshit válasz helyett majd linkeld légyszíves a hivatkozott "szakikat". Thx.
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #311663 üzenetére
Lacerta leírta előttem, de gondolom fontosabb volt #86828-adszor belekötni a hozzászólásomba. Ki írta, hogy nem mérgező? Nem a rakott krumplira akarja az ember szórni, meg szipózni sem. De például x kiló viaszhoz szórnak 20 g PTFE-t, ami nem sok mire eloszlódna. Lebomlásról sem volt szó, mivel polimer = műanyag nyilván nem bomlik le, ahogy a sima PET azaz a polietilén sem bomlik le, de közel sem olyan mérgező, mint a teflon.
De már értem, mit értelmeztél szándékosan félre. Igen az egészségre nyilván káros (ahogy az összes mikroműanyag az), én a hajásteljesítményre való vélt, pozitív hatásra értem, amit a marketing rizsa ír. Azt állítja, hogy teflon bevonat lesz a láncon, ami miatt jobb lesz a teljesítmény és a kopás kisebb, ami nem igaz.
Ilyenkor elgondolkodtató, hogy ennyire rossz a szövegértésed vagy csak troll vagy? Például kábé 20 hozzászólásban leírta Tin a villa dolgot, erre megkérdezed ugyanazt, amit minimum háromszor megválaszolt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
régen volt nekem valahol ilyen CAD szerű rajzom arról, hogy hogy néz ki egy Post Mount és egy IS2000 fékrögzítés
van egy régi 975-ös XTR fékem (első) ami IS standard, meg egy post mount villám, és szeretném 160-as tárcsával házasítani őket
tudom, hogy 180-ra könnyen találok adaptert, de a kihívást keresem
van ez a KCNC adapter, de nem látom, hogy hogyan tudna működni, mert senki más nem csinál ilyet.... és képet se találok róla.
ha lenne rajz, akkor legalább láthatnám, hogy megvalósítható-e“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
-
mauimagic
aktív tag
Még annyit kipróbálnék, hogy más csavarral, vagy alátéttel (ha van) raknám fel...de legjobb lenne 160>180 adapterrel, hátha a felfogatás miatt rezonál...
@Fall-N: TL;DR, gondolom a szokásos fingreszelés, link meg lemaradt
Az van, hogy néha majd ha orbitális hülyeségeket írsz, kapsz tőlem egy ilyen fact check-et, hogy érezd a törődést. -
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #311672 üzenetére
Nem kell a te törődésed, előbb tanulj meg szöveget értelmezni, mert nagyon nem megy! Viszont jó politikus lenne belőled, szépen mellé tudsz beszélni és nem arról írni, amiről eredetileg szó volt. De látom van pár követőd. Kevesebbet energiát kéne abba ölnöd, hogy hibát keress az írásomban.
Egyébként a trollkodásodon kívül sok értelmes dolgot még nem sikerült ilyenkor ideokádni, de sebaj. Megfelelő vita partner sem vagy, mert nem tudsz érvelni egy óvodás szintjén sem. Hülyeséget írtam mert csak te úgy gondolod. Én meg pont leszarom a "véleményed".
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Dark Archon #311671 üzenetére
Ha nem oldódik meg, a boltnak írok, ahonnan vettem. De előtte még van pár dolog, amit kipróbálnék.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #311645 üzenetére
Nem ez lett átnevezve, új váz jön a 2025-ösön...amúgy meg versenyzőtől nem vennék bringát (autót, motort), akármennyire karbantartott.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mauimagic
aktív tag
Mi a best buy hosszú mez most Micimackóéktól?
Lehet valami olyan kéne, ami csak elöl szélálló, legyen benne hátul/oldalt jól szellőző anyag.Hosszú gatya tipp is jöhetne, high density betéttel, nem az 5,9,187D-s zselés szarokkal.
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Van egy karbon vázam (öszteleszkópos) és kattogást hallok a középcsapágy felől.
Mikor tekerek akkor van csak hang, így erre szűkiteném a feltételezést...
Kiszedtem a hajtókart, és a két csapágy közti porvédő, mint ha rövidebb lenne!?
Ez kattoghat ? effektíve ciklikus a hang,de néha megszűnik.
Köszi előre is. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem is kell, szerintem tárcsa és betét között történik ez az egész, egy jó párosítás után 90%, hogy nem lesz számottevő beremegés többet.
Atke...ez így látszatra nem normális állapot, ugyanakkor nem hiszem ez kattog.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
-
MC Pite
veterán
válasz Lacerta #311639 üzenetére
Azok a gallyak már törtek is nálam küllőt is, de sose ugrott le ettől a lánc.
Tin, +1 hogy kísérletezz más betéttel, csökkentheti a jelenséget. Én (Jagwire fél)fémessel próbálkoznék.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
.LnB
titán
válasz lsebestyen #311650 üzenetére
Itt is akciós, pont tegnap láttam, mert vettem még egy mount-ot a másik bringára is.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MC Pite #311685 üzenetére
Én pont, hogy valami puha, hamar bekopó gyantással próbálkoznék mely gyorsan magrakja a tárcsát porral és kábé nulla bekoptatással is teljes fékerőt produkál. Nálam (jelenleg XT8100 fék, G05SRX betét, RT64 tárcsa) az elől hirtelen felindulásból kipróbált Force fékbetétek rázták a tárcsát majd mikor alig kopottan kidobtam őket és
visszatértem
a jó öreg gyantás Shimihez egyből visszatért a régi csendes, rázásmentes, harapós fékerő. Ott Tin kollégánál valami ráéghetett a tárcsára és/vagy feluvegesedhetett a betét ezért tapad szakaszosan és rázza az egészet, mely rázás, vibráció csak a tünet, az ok szerintem a tácsa/fékpofák kombónál keresendő.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Más, fi'zi:k...ha van valakinek ilyen márkájú kerékpáros cipője, érdekelne a méretezése mondjuk cm-re konvertálva. Köszi.
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #311689 üzenetére
Elvileg: [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Végig lehet már menni a bringaúton Váctól a Megyeri hídig? -
.LnB
titán
válasz lsebestyen #311693 üzenetére
Ajj... na ezt akartam: [link]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
MC Pite
veterán
válasz Hasaggymeg #311688 üzenetére
Hn, passz, nekem a gianten kicsit rázott a karbonvilla, pedig alig fogott a gyári gyantás betét, fekcsiszokás után is.
Vettem Tektro gyári fémest, most olyan amilyennek lennie kell.
Megjegyzem hátul jó a gyári gyantás, mikor előre rsktam ott is kb jó volt, de a fémes határozottabb.Tin
Nem biztos hogy szennyeződés van, az ő súlyával lehet túl sok a fékpor a gyantáson - máskor jutottunk hasonló eredményre nehezebb kokkégával és lightosabb telóval.
Kuplungnál is akkor kezd berezonálni az autó, mikor nem fér már el a kopott bordákban a por.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #311689 üzenetére
tt írtam róla: #279098
46 os cipőt hordok a real életben, fizikben fél mérettel fentebb próbálkoznék, ha mondjuk vastagabb zokni is kellene...de am is.. Más model nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
-
addikt
a "gariztatom" alatt nem tudom mit értesz és/vagy mire számítasz
a bolt, ahol vetted első körben javítani fogja, aminek (ha én kiskereskedő lennék) első feladata lenne síkba marni a villán a fékszemet“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest