- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Mobilis gaming monitorok a ViewSonic elképzelése szerint
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen hangkártyát vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mauimagic
aktív tag
-
STC Speed
őstag
válasz mauimagic #312751 üzenetére
Bocsi tényleg lemaradt a lényeg, hogy 1x8-as hajtás!
Azt hittem megúszom egy első lánckerékkel Köszi!
Pontosabb adat:
8 sebességes MICROSHIFT H081 fogaskeréksor
- Lánckerekek: 11 / 34
- Acél egytányér: 36 fogas
KMC Z51 lánc patentszemmel
Hátsó váltó: BTWIN RD M25[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
Van egy Sram RE fékszettem, és a hátsó fék karjából, minidg kicsúszik, felfelé a bekarikázott stift/alkatrész...
Mit lehet fele kezdeni? -
rétisün
veterán
válasz Dark Archon #312727 üzenetére
én igen, a boltbajárós (még az alsópolcosnál is aljább ) bringa próbaköre volt, spontán topiktalival, vallassal és parandroiddal futottam össze az egyik kék kútnál. onnan együtt jöttünk haza, így legalább egy kis tempót is diktált parandroid, különben még mindig jönnék ....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Ringman
nagyúr
válasz SteveAd #312748 üzenetére
igen, az: [link]
This map shows the difference between legal time and local mean time in Europe during the winter. Most of Western Europe and the western part of European Russia are significantly ahead of local solar time.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mauimagic
aktív tag
Na, a tizedPSI-re gerjedő brigádnak itt egy vezeték nélküli guminyomás szenzor, gamechanger must have nyilván
Garmin "Puncture Alert" (Sorry Dark Archon), hogy tudunk enélkül létezni komolyan -
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #312750 üzenetére
igen, rose.
a mai napig nem volt probléma vele, most menet közben kétszer csúszott el, kb negyed fordulatot tudtam multitoolal egyszerre a belső csavaron állítani.. Aztán ahhoz képest, amit én átmásoltam a másik nyeregről, 3 centivel előrébb (!)
az jó sok, az üléspont a lényeg, de akkor pont csúszott el. ennyit simán megérzel (még lehet a felét is), ha véletlenül nem jól húzod meg a csavart és hátracsúszik a nyereg.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
A Zéé
addikt
Idei utolsó napsütéses, rövidgatyás térgyes:
És ilyen erdészeti utakat követelek mindenhova!Just a simple Lineman...
-
addikt
válasz Ringman #312758 üzenetére
Nem csúszott el, én meghúztam az ajánlott min. 8Nm-rel mindkét csavart. 63 cm-t mértem a másik nyereg hátuljától, és az "újat" is oda állítottam. A kettőnek az üléspontja meg nagyjából ugyanott van. Na mindegy, kicsit mondjuk nőtt is a hátam dőlésszöge (51 -> 55°), de fő a kényelem.
maumagic: idővel lesz ez más computerekre is, de egyébként tényleg nem rossz és nem is annyira drága. De ugye nem csak PSI-ben tud jelezni?
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #312760 üzenetére
Van telefonhoz régóta SKS Airspy. [link]
Így nem kell Garmin sem.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz vallas #312764 üzenetére
"Utálom" (azért nem, inkább mint a fagy) is ezt az átmeneti időt, sosem tud az ember úgy öltözni, hogy ne izzadás legyen a vége. Tegnap is leizzadtam, pedig nem öltöztem túl. Mondjuk mindegy vikt, mert így is úgyis meg vagyok fázva, bár már kifelé jövök belőle.
Szerk.: Közben megnéztem az SKS honlapját, vannak már utódjai, ezek már Garmin kompatibilisek is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #312769 üzenetére
nem gondoltam volna, hogy idén még tudok kesztyű nélkül tekerni (ami nekem kb 20 fok alatt kell már)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
addikt
-
rétisün
veterán
válasz A Zéé #312768 üzenetére
valahogy éreztem a képekből, hogy arrafelé voltatok.
először én is Gutorfölde felé mentem, de Gutor után még zalai viszonylatban is botrányos az aszfalt. azóta inkább úgy csinálom, hogy Pusztamagyaródról megyek fel (3. kép, ha jól sejtem) útbaejtem a 4esfűzfai forrást, le Szentpéterföldére, vissza Pusztamagyaródra, és úgy haza.
"És ilyen erdészeti utakat követelek mindenhova! " van még egy ilyen felújított erdészeti út, sajna későn tudtam meg, így az idén szerintem már nem kerül rá sor, hogy megnézzem.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #312772 üzenetére
Én már másztam -5°C ben is kesztyű nélkül ...lefelé ugyanakkor megfagyott kezem kesztyűben is.🥶
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
f_sanyee
senior tag
válasz Fall-N #312766 üzenetére
jah, és az előrejelzésben sem lehet megbízni.. tegnap délutánra 18-20 fokot jósoltak. 11 után indultam vonattal bp-re, akkor még 12 fok volt. Felvettem egy hosszú, de nyári felsőt és egy hosszú aláöltözőt, alulra pedig rövidgatya és egy lábmelegítő, amiről azt gondoltam, hogy majd leveszem.. 5 előtt értem vissza fehérvárra, max 15 fok volt, a napot az utolsó 20 percben láttam csak. A lábmelegítőt végül nem kellett levenni, felül pedig fáztam egy kicsit, oda kellett + egy szélkabát és egy melegebb zokni sem ártott volna, de azt nem vittem..
-
A Zéé
addikt
válasz rétisün #312774 üzenetére
az az irány meredekebbnek tűnik, én meg csirke vagyok hozzá. De ez az út baromi hangulatos volt, tetszett.
4 fűzfás forrást említette a cimbora, akivel mentem, de nekem ennyi mászás is bőven elég volt most.Fú, ez is jónak tűnik!
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
fulton
addikt
válasz f_sanyee #312776 üzenetére
8Ilyenkor nem szabad már nyári cuccban menni (ez nem az a 15-17 fok mar mint nyaron) hosszabb kalkulalt útra plane. Bármi lehet megcsúszhatsz rádesteledik.. megy le a nap onnantól hamar beesik a hőmérséklet, varoson kivul méginkább - bringán plane. Átmeneti mez(kicsi bélessel szoktak futni) +hosszú alá.
Lajmund
Sram, Silca kalkulator. (Keress rá)[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Ki milyen guminyomás kalkulátort használ? Én a hátsot eddig a maxra fujtam azaz 8 bárra és 7-re az elsöt. Pár kalkulátort kiprobáltam és mindegyik 5 bár környékét javasol. Az outi bico kb 9.3 jelenleg én 92 kb felöltözve. Ma amugy megvolt az öneröböl feltekert sebbeség rekordom sportcipöben 49km/h gps szerint sík terepen. De fog ez még feljebb menni van még benne. Kiváncsi vagyok már nagyon hogy rendes bicos cipövel mennyivel lesz másabb tekerni illetve teljesitménybe ez mennyit fog dobni csucsra járatva illetve kényelmesen hosszu távon.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
rétisün
veterán
válasz vallas #312777 üzenetére
100 km körül lesz, szóval időben el kell indulni, ha nem akarsz sötétben jönni hazafelé (a téli időszámítás mongyon le )
#312778A Zéé: csak egy kis kitérő az erdészeti úton, igaz van benne lejtő/emelkedő is.
-
Ringman
nagyúr
-
Lajmund
őstag
válasz Lajmund #312781 üzenetére
Ami lemaradt. Ez azért is érdekes mert a continental ultra sport 28mm gumira a gyàrtó minimum 5,5 bart ír és maxnak 8 bart ami a gumin is van. Nem tudom már melyik melyik de több olyat is kitöltöttem ami a felni belső szélességèt is kérte meg mindent is és még azok se irtam 5,5 bart. Mindegy kisérletezek hogy milyen kevesebb nyomáson. Megprobálom holnap a hàtul 7.5 elől 6.5 kombot.
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #312787 üzenetére
szinte mindent alacsonyabb nyomáson használok, mondjuk most a 2.2"-es race king az 2 barra volt fújva, terepen mehettem volna lejjebb.
a 32-es conti gp5000-est tubeless kb 3,5-3,7 barra fújom (ahogy sikerül), de kb 3-3,2 barig nem fújok rá, mert elfelejtem
-
Khelben
nagyúr
válasz -=RelakS=- #312785 üzenetére
Futáshoz egészen máshogy kell öltözni, mint biciklizéshez. Ami biciklin kabátos, hosszúnadrágos idő, az futva még bőven rövidnadrágos, rövidujjú. Ráadásul ha biciklin túlöltözöd magad, akkor legfeljebb kicsit megizzadsz, de ha futás közben öltözöl túl, akkor véged kb., elfelejtheted az aznapi terveidet, örülsz, ha valahogy hazavergődsz.
-
MC Pite
veterán
Na, tudok ilyet is ha visszafogottan megyek (HRV-m mélyrepülésben, azaz valamindolgozik bennem, plusz némi fejfájással plusz sötétbe mentem)
Max pulzus visszahúzva az auto 184ről kézi 181-re
Más:
Az aldis lámpa olcsó, van erős spotja, de a spot és flood között mariana árok van.
Ma kipróbáltam hogy távolságiként használom kiegészítőnek, arra frankó.
BC30 és aldis 4/2 fokozaton
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz Lajmund #312781 üzenetére
Egyszerű kalkulátor: https://www.renehersecycles.com/tire-pressure-calculator/
Részletes: https://axs.sram.com/guides/tire/pressure
Meg ahogy írják, esetleg még a silca, ott a cat1 gravel az átlagos magyar út, a worn az átlagosagyar jó út, a poor/chipseal meg kb mint ami Börzsöny ringen volt nagyon durva sz*r.
Reálisnak tűnik az 5bar, a 8 velodromba hasznos.
Átmeneti idős öltözés:
Középen szoktam lenni. Térd alatti nadrág (vagy 7/8 amit felhúzok térdalattinaknha kell), kompresszoós zokni (térdig), hosszú ujjú aláóltöző, rövid mez, és viszek karmelegítőt, hogy igény esetén felvegyem. 20°ig jó a mez meg aláöltöző, ha melegebb van leveszem, ha hidegebb (13-14° alatt) jön a karmelegítő. Mint nemrég.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
SteveAd
tag
válasz Ringman #312755 üzenetére
Persze, ismerem, meg az Alvasszovetseg nevu gittegylet is evek ota ezekkel kampanyol + Mari neni & Jozsi bacsi elmondja szinten, hogy a napnak pontosan delben kellene a tetejen allni, meg oseink is hajnalban keltek amikor mentek ki kapalni a mezore. Csakhogy a "termeszetes" meg a "solar time" nem igazan relevans egy olyan velejeig
termeszetes(mesterseges) civilizacioban, ahol azert jellemzoen mar eleg sok ember nem hajnalban kezdi a melot (amugy en siman azt is tamogatnam, hogy a suli pl. csak 9-kor kezdodjon), ellenben munka utan/delutan/este meg szivesen csinalna valamit (hogy ne csak off topic legyek: pl. kerekparozna) termeszetes fenynel, vilagosban. Nekem a halalom a november 15 es januar 15 kozotti idoszak, amikor gyakorlatilag mar du. 4-kor sotet van.
A masik "erdekesseg", a teli idoszamitas ("termeszetes") partoloi azert elgondolkodnak azon, hogy az ev nagy reszeben (7 honapon keresztul) van "nyari" idoszamitas es csupan 5 honapig a "teli"? Tovabba, mint korabban irtam, ha arra a 7 honapra is raeroszakoljuk az 5 honap logikajat (a regi szep "termeszetes" idok emlekere), akkor bizony nyaron meg a jelenleginel is korabban vilagos lesz (ha hajnalban kelsz, akkor great fun, de mindenki masnak szivas), cserebe meg juniusban is 8 utan mar sotetedni fog. En pl. kifejezetten szerettem Parizsban, Barcelonaban, vagy Brusszelben, hogy nyaron meg 10-kor is vilagos van egy par hetig.
Ha 8-kor fekszel es 4-kor kelsz, akkor bocs, nem szoltam semmit[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz -=RelakS=- #312791 üzenetére
12-14 fokban futni az rövidnaci + póló, ha süt a nap. Ha nem, akkor egy hosszú ujjas felső. De a rövidnaci kb 8 fokig teljesen elég. A vallas által említett körre ma rövid/rövid volt a felszerelés, az árnyékos, erdei részek, illetve a korai naplemente miatt egy aláöltöző felülre elkelt volna, meg a vékony nyári zokni helyett egy kicsit vastagabb átmeneti, de kb ennyi hiányzott.
Amúgy vallas Giant gravelét teszteltem ma, 42-es gravel gumik (tubeless!, de csak az én kedvemért valami 5 baron), 1x10/40T, és nagyon bejött, minden kátyút kipróbáltam, meg sokat bolondoztam a sotteres útpadkán. Ez a gép így jöhet is mindenes, szaladgálósnak…
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MC Pite
veterán
válasz parandroid #312795 üzenetére
42mm-es 5 baron?
Bő 2 inkább, vagy 2,5 max.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fulton
addikt
Este nagyon fain idö van 21h utan rém csendesek az utak.
-
Fall-N
veterán
válasz Maximum1 #312787 üzenetére
Nekem sem jön be amit a kalkulátor ad meg. Nekem kell kábé 3,5 - 4 bar az 50 mm széles gumikhoz (belsős), mert alatta túl laposnak érzem. Gyors kanyarban olyan érzésem van, mintha kenődne mint a radír. Bár egy idő után meg tudom szokni ha lusta vagyok valamiért ráfújni és akkor tudom is élvezni a passzív rugózást. Ikyenkor meg a másik véglet lesz, hogy túl sokáig engedem és félő, hogy felütöm. Eddig a rekord 1,5 bar volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest