-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz Napfénysüti #271192 üzenetére
A forma nem vészes, csak nem ugyanaz a feeling. Ellenben szélesebb, ezért kényelmesebben lehet benne terpeszkedni. Parkolni viszont szar, a 3 ajtós bárhova befért, ez meg akkora, mint egy rendes autó (konkrétan talán fél méterrel rövidebb a hatos mazdánál). Viszont ismét: kényelmesen belefér egy bicikli.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz -=RelakS=- #271199 üzenetére
Jaja, én is akkor mondtam le a picsába, amikor láttam, hogy 100 eur az éves díj. Előtte 60-at fizettem, és akkor épp adtak 3 hónapot ingyé’, azt még benyeltem, de ennyi pénzt rohadtul nem ér.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz szimpláncsak #271200 üzenetére
#271196 6030D: a háztartásban az enyém a legnagyobb😎 gyereknek elhanyagolható, asszonyé meg egyenest negatív!
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
beholder00
tag
válasz parandroid #271202 üzenetére
Most a kedvetekért én is ránéztem, hanyatló nyugaton (Belgium) 70Eur.
-
Ixion77
addikt
Legutóbb itt láttam leírva
Bringát nem hoznak.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Toobee
veterán
Én meg elhagytam egy Moont. Nem is veszek többet fos gumikonzolos lámpát. Pár hete meg a Bontrager Flare ment a levesbe, ugyanúgy gumis. Egy Ravemen PR1400 lett, annak szuper a konzolja, jól is világít.
-
rétisün
veterán
-
vlevi
nagyúr
Nekem valamikor tavasszal jár le az egy év, úgy emlexem, tízen ezer volt. Azóta annyit emeltek volna?
Tőlem mindenesetre nem tudja levonni, mert a virtuális számlán nincs lóvé, csak, amikor teszek rá. -
rétisün
veterán
rá is szorítom, nem is használom a gumigyűrűt. valahogy sose tartottam egy túl jó megoldásnak, főleg nem megbízhatónak a gumigyűrűt. biztos van olyan is, ami elég erős, tartós, de inkább ne saját káromon tapasztaljam meg, hogy mégse elég jó.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
válasz beholder00 #271204 üzenetére
Lejjebb vitték, úgy látszik, már nekik is égett a pofájuk. Most nmegéztem, 12 eur/hó, vagy 75 eur/év a németeknél. Amikor tavassszal lejártam, még 99,99-et akart levonni a következő 12 hónapra.
Tök mindegy amúgy, a 60-at is sokalltam a 12 hónapra, a szolgáltatás kb nulla, az UI egy fos, a reklámmentesség meg kamu, naponta 4x tolja a pofámba a sazponzorált challenge-eit, amikhez aztán meailes regisztráció kell egy semmit nem érő voucher-ért, ami csak a teljes árú, pofátlanul drága cuccokból ad engedményt az adott márkánál, csak ezt nem reklámnak hívja. Az edzéskövetése, és értékelése teljesen értelmezhetetlen, ugyanezt a garmin is tudja, csak ügyesebben, ahogy a naptárat is. Azért meg nem fizetek, hogy lássama, hogy ki hányadik a nagy részben szarul létrehozott szegmenseken.
p
-
6030D
Ármester
-
Khelben
nagyúr
Hogyhogy? Nekem szeptemberben vonta le a google play, 14990.-
-
vlevi
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #271185 üzenetére
2. For a competitive or racing road bike position, the top of the handlebar should be at least a full fist width below the mid-point of the saddle (most fists are about 8cm)
3. For a performance road position, the top of the handlebar should be about 5-6 cm below the mid-point of the saddle.
4. For a recreational road bike position, the top of the handlebar should be level with the mid-point of the saddle, or maybe a couple of centimetres below.
5. For a cross country MTB position, the grip should not be above the mid-point of the saddle.
6. For aggressive cross country MTBing, the saddle to grip drop should be in the range of 2-5 cm.
...tudom, tudom, itt mindenki competitive cycler.
Ami a Garmint illeti nekem nem sikerült tesztelni. Próbáltam eldobni majd hagyni mozdulatlanul, menet közben levenni és eldobni majd figyelni mit csinál, de akkor sem jelzett ...vagyis nem tudom becsapni, muszáj lesz bukjak egy nagyot ahhoz, hogy kiderüljön műxik-e. Bokádnak meg jobbulást.#271206
Toobee...bár az első lámpa súlyra nem egy hátsó lámpa, vagy computer, ez utóbbiaknál még mindig a gumis megoldások a legelterjedtebbek.#271202
parandroid...akkor lesz cumi ha elkezdik nyögvenyelősen adni a nem fizetős felhasználók rögzítéseinek infóit, mint mikor pár éve fizetőssé váltak.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Khelben #271215 üzenetére
Jött valami e-mail, hogy emelnek rajta, de ez kicsit erős volt.
A számla $79.99-et ír. Most nézem, hogy 20 dollárt emeltek, mert korábban $59.00 volt.
Korábban meg is írták:
"Since 2015 you’ve been a loyal Strava subscriber, supporting improvements and new features like 3D maps, route discovery, prehab tools with Recover Athletics and much more. And in our 14 years, the price has remained largely unchanged.
However, our continuous investments to increase the value of a subscription, plus shifting market conditions, means we need to adjust. Starting on November 8, 2023, your subscription price will increase and automatically renew at $79.99 per year. You can update your subscription or revert to the free experience anytime.
We’re grateful for the miles and momentum you’ve put into Strava. And we’re excited to keep building it with your support."[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Tin
veterán
válasz rétisün #271211 üzenetére
Ja hogy ezt a sima különálló gumigyűrűt helyettesíted gyorskötözővel. Hátsó lámpára nagyon nem hülyeség, az fix helyen van. Az elsőnél viszont nekem a talp résszel van egyben a gumi, ott csak plusz fogatásnak tudom felrakni a gyorskötözőt. Na majd kitalálok valamit, köszi a tippet.
-
Ringman
nagyúr
decában megint van 10%-os kedvezmény appban teljes árú termékekre, azaz biciklikre is,
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #271217 üzenetére
Mert lassú vagy. Ismerősöknek sokszor bejelez, ha valami lejtő alján 40/60-ról (mtb/outi) satufékkel állnak meg.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
ez a dolog a fejcsőtől erősen függ, és én mindig külön kezeltem a bicikli méretétől. Olyan nagy varia amúgy nem is szokott lenni típson belül, kivéve talán a túrabicók, és Merida Silex (ami végülis túrabicó).
Jjeahh -nak sosem elég mély a kormány, mert így adja ki, én a görgős vas 26-osra tettem kormánymagasítót, így már csak 5+ centi a kormány a nyeregtől lefele.. Ha nem 30 centis a fejcső, akkor nem is értem, hogy jöhetne össze kilóméternyi távtartó nélkülBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #271222 üzenetére
személyre szabott ez is, ha feljebb van a kormány, akkor jobban (!) terhelem a kezem.
de van 54-55-ös koskormányos váz 600 körüli/fölötti stackkel is.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
6030D
Ármester
válasz ZolkoW #271222 üzenetére
Görgőre egyszerűbb hack az első kerék alá rakni valamit. Van eleve a keréktámasz, de ha nem a saját görgőé, akkor nem biztos, hogy egy szintbe kerülnek. Illetve attól függ mi a cél, ha csak a keringés és lábizom erősítés, akkor lehet az első kereket alápolcolni, így nem terheled annyira a derekad és a csuklód. Viszont ha ugyanazon a bringán görgőzöl, amivel kint
kellene sz*pn*d a hidegben, ha kemény lennélszoktál tekerni, akkor meg jó belőni ugyanazt a pozíciót, mert erősíti a derekad és a kezeket is. Illetve nem szoksz el attól a póztól, amivel kint tekersz.
Profiknak bikefitting görgős bicajra is.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Mezga Aladár
veterán
Most mi min vitázunk?
Én csak az outira mondtam a kormány magasság 5 cm mínuszt a nyereghez képest.
Nálam a felső fogás talán 1, 2 cm és az alsó fogás ehhez képest még mínusz 12,8 cm.[ Szerkesztve ]
-
Random5400
újonc
Csöndben követem a fórumot, nem tett jót nekem, nagyon viszket már a tenyerem, hogy lecsapjak egy kerékpárra. Ahogyan Ringman írta, 10% van a decathlonra. Nagyon tetszik a Riverside 920, amit Hasaggymeg ajánlott. "Mindenki" szerint is megéri, vagy érdemes lehet még kivárni egy másik bolt, másik kerékpár téli akciójára? (342e Ft + kiegeszitok a decathlon)
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy első lámpát, aminek jó fénye van, és kosár elé is fel tudok rakni. Alin találtam olyat ami ilyen gopro adapterrel van amit talán fel tudok majd rakni a kosáron lévő konzolra. Valakinek van esetleg tapasztalata arról, hogy jó-e ez a lámpa, vagy felejtős kategória? Elég az 1200 lunenes vagy inkább a 2000-es javasolt? Vagy tudtok ajánlani mást ami nincs horror áron (10k felett) és hasonló módon felrakható?
[link]Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #271221 üzenetére
Nincs valami lebutított Celeronos Garmin óvatos duhajoknak?
#271225Mezga Aladár...Most mi min vitázunk?...nem mind1?...csak vitázzunk valamin! ...amúgy a felső fogás számít, természetesen, és én csak azt állítottam a nyereg mínusz >50mm=kormány teteje nem olyan elterjedt még országútinál sem, legalábbis amatőröknél ezt tapasztaltam. Ugyanakkor természetesen tévedhetek és ha lemérném az utakon lófráló országúti bringások zömének 5 cm-nél lentebb van a koskormány teteje. Enyém pedig így néz ki, a markolat közepe megközelítőleg 2-4 cm-el van lentebb a nyereg tetejénél, annak közepén mérve, ugyanakkor karjaim is meglehetősen hosszúak. [link]
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
válasz Fishor #271229 üzenetére
tudom, hogy nem 10 ezer, de Cateye AMPP800
nagyon nem mindegy, hogy a megadott lumenből mi hasznosul és hogyan, ehhez kell egy olyan lencse technológia, hogy a nagy része eléd vetüljön a földre, ne a repülőknek világíts veleaz alis lámpa lehet, hogy kipumpál 1200 lument (bár vannak fenntartásaim) de az, hogy ez a valóságban így néz ki, az azért nem mindegy:
viszonyításképp itt a Cateye fénye: (ami papíron "csak" 800 lumen)
nincs előtted fekete folt (nem egy fénycsóvát látsz) szélesebben terít és az átmenet a sötétből a világosba sokkal kevésbé éles, azaz a perifériás látásodból marad valamennyi. ha sok a fény egy helyen előtted és nulla fény körülötte, akkor a sötétet még sötétebbnek látod, ami összességében veszélyesebb“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #271231 üzenetére
"és ha lemérném az utakon lófráló országúti bringások zömének 5 cm-nél lentebb van a koskormány teteje."
szerintem az én bringáimat lemérnéd, mindegyik ilyen. főleg az utolsó (támogassuk a magyar ipart!) a 12 centis fejcsövével.
mod: gyors méregetés alapján ~10 centi (fene a hosszú lábaimat)
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f4lcon #271232 üzenetére
Ez jó főnök? [kép] (Sigma Buster 100)
#271233rétisün...mérd le, megvárom.
#271229Fishor...várd meg jjeahh kollégát, ő a kínai cuccok tudója és emlékeim szerint sem amit linkeltél sem a Rockbros nincs a szerinte ajánlottak között.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #271224 üzenetére
kéne rakni 5+ centit még a támaszon felül, az már van. Nem tecc...
Ráadásul a nyerget is állíthatnám ehhez, inkább vettem olyan magasítót (a gyári villa le van vágva úgy, hogy semmi nem fér a stucni alá).Ha már nyereg, és volt téma az "elöl nyom", hadd hozzam az egyik kedvenc paradoxonomat (kár, hogy nem fotóztam): kicsit is kagylós kialakítású nyergeknél figyeltem meg, hogy ha elöl nyom, akkor sokszor pont hogy emelni kell az elejét. ezáltal nem csúszom folyton rá a hegyére, nekem már többször működött, pl. az Ergon SMC (vagy mi), és a Decathlonos fasza "60°" jelű nyereg is meglepően felfelé áll, mégsem nyom úgy.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nagyúr
válasz 6030D #271221 üzenetére
nekem tegnap a mélygarázs rámpáján legurulva riasztott.
de síkon, negyvenről gyorsan, mégcsak nem is satuzva megállva is képes rá.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz velizare #271236 üzenetére
+6030D...most már kezdek elbizonytalanodni beállítottam-e egyáltalán...vagyis be, de úgy is van-e most...
#271235ZolkoW...nálam is kompromisszumos, vagyis ha ha úgy állítom, hogy a kormányt elengedve sem akarok előre csúszni akkor picit biztosan nyom mikor nagyon előre dőlök mászás közben.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #271237 üzenetére
Szép történet dobálod a Garmin-t, hogy teszteld a balesetérzékelését, és lehet be sem állítottad!!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #271238 üzenetére
Mondjuk csak fűbe dobáltam, az számít? Amúgy beállítottam, legalábbis végig mentem a telefonon a beállításának lépésein, már csak csekkolnom kellene úgy is van.🤔
#271233rétisün...az tényleg jó sok, egyértelműen profi vagy! ...mondjuk én lábaim is hosszúak (187cm-hez 91-92cm átlépő), de karjaim is azok (71cm).
Volt egyszer egy ilyen méricskélésem, azóta megszűnt az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #271234 üzenetére
ez egy jó kép
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #271239 üzenetére
profi?!?!
talán csak a 'ma miért ne bringázzak' kifogások kitalálásában
-
Fishor
senior tag
Köszi, hátha válaszol, hogy mit ajánl.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Fishor #271243 üzenetére
én ezt gopróztam fel a fedélzeti computer tartójára, mondjuk ehhez kellett, hogy azon legyen gopro foglalat, mert ebben a pakkban csak ez a pántos van. fényerő mindenre elég, még arra is, hogy a 20E busz levillogjon, mert vakítod
#271234Hasaggymeg: elvileg ez 8 és 13 cm, de lehet, hogy ez kormányközépig lett kalkulálva, szóval legyen 7 és 12. az enyém tényleg kicsit meredek, de szerintem a bal oldali tök átlagos kormánymagasság.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #271231 üzenetére
Én olyasmit olvastam, hogy aranyszabályként az ülés -1 ökölnyi az irányvonal...
-
jjeahh
nagyúr
Nincs hát, egyszerű a szabály, lámpát lámpagyártótól kell venni, nem multiktól, zöldségpiacról, mert azok maximum átcímkézett random noname kínaiak. Rockbrostól maximum kesztyűt, de ha igazán jót akarsz kínából, ott a Boodun. Bringalámpákból a legalja amit érdemes lehet megvenni az az Astrolux, asszem Banggood-ról.
#271246 ZavaBalazs: az a Sigma marha jó deal. Én terepre amúgy máig nem vennék bringalámpát, inkább zseblámpa + univerzális konzol és ennek csak egy oka van: ha tönkremegy a konzol, nem kell kidobni a lámpát, elég csak a filléres konzolt cserélni.
Aszfat az más, oda muszáj az stvzo vagy tompított fény.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest