-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #271739 üzenetére
Az MT400 meg az MT200 között meg a fékkar a különbség. Az MT200 három ujjas, az MT400 pedig kettő.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Karoo 2 280eur a gyártónál, igazából ennyiért kapni máshol is, de itt free shipping van, illetve kuponnal 32eur mellé a HRM öv.
-
jjeahh
nagyúr
Ha csak ennyi kell és elégedett vagy a Cube bringával, akkor nagyon rossz irány a Laufey, az nem egy xc bringa, hanem trail. Ha xc-s feelinget akarsz, a Laufey egy erősen túlárazott, nehéz, vaskos bringa lesz számodra, mert másak az igényeid, mint amire szánták. Annyiért sokkal jobb vétel a múltkor linkelt akciós karbon Cannondale SID telóval, vagy akár egy Radon Jealous AL.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Kro
tag
válasz Hasaggymeg #271756 üzenetére
Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy nagyobb tempónál lefelé nem érzem elég stabilnak a gépet.
Cube-on is már cseréltem telót, egy Recon silver rl-re, ezzel jobb lett, de még így sem az igazi. illetve uncsi a fék állítgatás kerék szerelés után. 🙂
Hozzátartozik, hogy nem vagyok kis méret, 190 cm/92 kg. De oké, akkor ez a Laufey rossz irány, elengedem. A bringát elég vegyesen használom, 40-60 km-es túrák, de van hogy munkába is ezzel megyek épp.
Vissza olvasok akkor a cannondale-nek, bár a carbontól kicsit félek. 😀[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
Azt vettem észre, hogy [ezzel] a pedállal néha hozzáér a sarkam a láncvillához, ha nem figyelek oda, szóval be kellene szereznem valami jóval szélesebb darabot.
Nem ragaszkodom az aluhoz, de legyen rendes ipari csapágyas. Van tippetek, hogy 20k alatt mit érdemes venni? (Volt egy stamp 2 jó áron marketplacen, de arról lecsúsztam...) -
avl
senior tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Azért van itt 1-2 még nem lefutott menet, kissé izzadságszagúan jött össze a 10. Szerény véleményem szerint sem a préselt csapágy, sem a vázon belüli és kormány-kormánycsapágyba integrált vezetékezés nincs még lefutva.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
LanyUs
senior tag
válasz f4lcon #271132 üzenetére
A BB topik után Te említetted először itt az akciót. A gyorsaságodért Neked is hála Megvan a vas Rövid bemutatkozás, bár már említettem őket itt.
Genesis Theseus: ezer éve megvan, árkon-bokron zúztam vele 100 kg körüli tömegemmel. Az a táska, amit már kapott és még mindig nem szakadt le
KALKHOFF JUBILEE 28": erőnövelésre kiváló az utánfutóval. 2 gyermeket is felvonszolok vele az 50m szintes dombokra, de a pulzusom megdolgozik érte rendesen
És akkor a mai szerzemény, amiről fogalmam sincs, hogy milyen alkatrészekből áll ( nem néztem utána ), de egy hozzáértő, segítőkész munkatársam rábeszélt, akiben 100%-ig megbízom. Mentem is vele, szoknom kell a tömegét, baromi nehéz bringa + a kormányzás a nagy kerék miatt furcsa. A pulzusom fel is küldtem vele pillanatok alatt, de legalább haladtam felfelé, ahogy mindig is szerettem volna. Remélem nem fingik be semmi rajta. A Theseust csak használnom kellett és ment, mint a gép.Giant Trance X E+ 2 Pro 29er [link] Kell rá még prizma + egyesével küllő fényvisszaverő, lehet, hogy csomagtartó is, mint a másikra és sok világító eszköz a vakok ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Pont olvastam ma. Sajnos a PressFit, az integrált cuccok, a rejtett vezetékelés amik még vannak és lesznek is valameddig. Sőt a rejtett kábelezés pont rossz irányba megy, mert a kormány csapágyon vezetik át, de nem kell szerintem sokat várni, hogy teljesen integrált kormány legyen MTB-n is, amin teljes el lesz rejtve a kábelezés.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #271761 üzenetére
kissé izzadságszagúan jött össze a 10.
+1
-
Ixion77
addikt
válasz attiss66 #271758 üzenetére
Persze, tessék. Kérdés, hogy akarsz-e erre annyit áldozni amennyibe kerül.
Én úgy döntöttem hogy nem leszek professional, maradok az "eldobhatók"-nál"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
válasz Hasaggymeg #271761 üzenetére
A vázon belüli vezetékezésnek azért van jónéhány előnye. A "csattogás" meg nem egy megoldhatatlan probléma. Nekem sosem csattogott ugyan, és nem is értem hogyan tudna, elvégre a bowden kb. mindig feszes. Talán a hidraulikus fékcső tud mozogni.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
zsocy
őstag
válasz LanyUs #271762 üzenetére
Gratula hozzá, bár ez a Giant a két meglévő mellé egy érdekes választás. Mintha valaki minibusszal járna mindig, 7 üléses, megbízható, aztán egyszercsak hazaállít egy Ford F150 Raptorral.
Ne hasonlítsd őket mert ezekben a gépekben nincs közös, inkább élvezd az újat amennyire meredJa, és össztelósra nem tudom milyen csomitartót raknál, de az sem biztos hogy van rá való, de biztos nincs rá illő
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
"prizma + egyesével küllő fényvisszaverő, lehet, hogy csomagtartó is, mint a másikra és sok világító eszköz"
Erre? . Ez egy 100% terepre való trail romboló bringa, erre semmi nem kell, csak egy jobb pedál és lejjebb tolt dropper post, mert az valamiért nagyon magasra van húzva . Amúgy gratula!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
Kell rá még prizma + egyesével küllő fényvisszaverő, lehet, hogy csomagtartó is, mint a másikra és sok világító eszköz a vakok ellen.
ugye most csak szopatsz? ugye?!
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Kro
tag
válasz jjeahh #271755 üzenetére
Visszaolvasva megtaláltam a Scapel HT carbon 4-et. Nagyon klassz gép, látom, csak ez kb 650e huf már.
Lehet inkább a használt piacot kellene figyelnem. Csak elég ritka az XL vázméret sajna.
De szerintetek az átütőtengely javítana a nagyobb tempónál a stabilitáson?
Az a baj nem igazán van lehetőségem kipróbálni átütős bringát, ismeretségembe senkinek nincs. Van értelme bármit cserélni a mostani bringán, hogy javuljon a stabilitás? -
LanyUs
senior tag
válasz zsocy #271767 üzenetére
zsocy: amikor elég sok mindenről lemondtál már szabadidő terén + szereted a gyerekeidet és a feleséged, de mégis szeretnél 1 db órát, amikor mehet a zúzda! Na ez azért került be a képbe.
jjeahh: beállítom a nyeregcsövet majd + még fura gomb is, amikor kiemelkedik az ülés. Amikor terepes mtb srácok megláttak a piros csomagtartóval mit kaptam én már régebben Aztán, amikor mentem velük már nem is foglalkoztak vele. Megszokták
Erre azért lehet átgondolom. Akkor viszont hátizsák kell!
velizare: dehogy, trollkodni csak a futó topikban szoktam Valójában a hajnali használat miatti biztonságot szeretném növelni. Vegyen már észre a párás szélvédőt épp törölgető autós / vagy bambuló Ilonka / vagy épp a reggeli Kimi Räikkönen. -
attiss66
senior tag
válasz Ixion77 #271765 üzenetére
Köszi a linket. Tehát van profiban, strapabíróban, de azért ennyit sajnál érte kiadni az ember, még a black fridey árban is. Ennek a felén azért már elgondolkoznék, egy 16-18 ezren. Én is maradok egyelőre az óccsónál. Ezt a linket azért elmentem, lehet meggondolom magam akár.
-
Fall-N
veterán
válasz Ixion77 #271766 üzenetére
Nem a bowden csapódik a vázcsőhöz, hanem sok bicikin teljesen át kell vezetni a bowdenházat. Van olyan váz, bár ritka ahol nem fér be a polifoam cső, ami csillapít.
Nekem semmi bajom a külső elvezetéssel. Ha jól van elhelyezve (Pl. felsőcső alján), akkor semi baja nem lesz, nem lesz koszos, saras. Múltkor rommá áztam biciklizés közben, csupa homok és sár volt az egész gép, de a bowdenezés nem kapott belőle. Persze nekem a kettő közti átmenet tetszik, amikor belül futnak a csövek, de a villanyaknál kijönnek. Jól néz ki ha a kormánycsapágyon át van vezetve, de biztos nem tesz jót neki és sokkal jobban feszül az egész.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
Ha valakit érdekel, Alin a 3 termék=ingyenes szállítás keretében a 3.99 dollár fül alatt 1417 Ft az NRC, bár csak a színes lencsés
-
ReFleXx
addikt
New bike day !
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Stabilitásnak kábé semmi köze a tengelyrögzítéshez. ...stabil a beállítástól lesz, a vázgeometriától, a gumik tapadásától, a kormányszár, kormány hosszától stb. Ami átlagmugli által is érezhető előnyt szolgáltat az átütő tengely az a kerék kiszerelés utáni mindig ugyanoda visszakerülése (kerékkiszerelés után a hidraulikus tárcsafékek beállítása könnyebb, vagy nem is szükséges) és a kerekek nagyobb terhelésnél is helyükön maradása (nálam elmászott a hátsó kerék). Ahhoz, hogy te a kanyarokban csapatásnál érezd a kerékrögzítés milyenségét nagyon kell kenjed-vágjad a lejtőzést.
ReFleXx...mutimutimuti.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
nagyúr
-
Fall-N
veterán
Múltkor volt szó a 10 sebességes Shimano lánc és a patentszem esetéről. Mivel nem létezik 10s patentszem tőlük, csak a gyári tüskés megoldás, így külső gyártót kell venni hozzá. Én látatlanban SunRacet vettem, de nem vált be, kilóg a lánc síkjából, így végül KMC-t kellett vennem, amivel tökéletes.
-
ReFleXx
addikt
Kibontas utan:
Hetvegen rendeltem, hetfon delelott feladta a Canyon, ma delelott meg hozta a futar, ugyhogy rohanhattam haza melobol, mert csak delutanra vartam. Szerintem uj KOMot sikerult felallitani 6 perc alatt hazaertem az irodabol 🤣 szerencsere megvart a futar.
-
nagyúr
-
ReFleXx
addikt
válasz Napfénysüti #271789 üzenetére
Koszi. 1008 euro volt cakkpakk
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
ReFleXx
addikt
válasz lsebestyen #271792 üzenetére
Koszi, jolvan jolvan most visszakaptam a helyen a kis szütyöben.
Akarnek ra venni masik gumit, valami barna /bronz csíkos gravel style kopenyt 35-38as meretben. Mit ajanlanatok?2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
chubby2o6
senior tag
válasz Jester01 #271785 üzenetére
Nekem ezt dobta fel, meg is vettem, hiszen akciós
Van már ugyanilyenem fotokromatikus lencsével, van egy másik kék lencsével, most lesz egy pirossal is . Azokat akción kívül vettem még tavaly, csak akkor még 8500-ért adták a fotokromatikust, a kéklencsést meg 6500-ért. Lehet, hogy ez tényleg valami kínai hamisítvány?#271786Fall-N Nem tudom, a másik kettő rendben van, de lehet, hogy ez az eredeti NRC hamisítványnak a klónja . Ezernégyér' akkor is megéri .
-
ReFleXx
addikt
válasz Napfénysüti #271791 üzenetére
Van a roadlite 4 , 10kg alatt van kicsivel, 1x10 deore-al, meg par dologban gyengebb csereben joval olcsobb, de en most nem vennek, legalabbis most lett vege egy sale-nek, most teljes aron vannak megint, en megvarnam a kovetkezo sale-t, lehet BFre is lesz valami. A most hetvegi free shippinget nem tudtam elengedni.
-
mauimagic
senior tag
Én anno 85 kg körül voltam, mikor utoljára nem átütős telóm volt, annyit vettem észre, hogy ha úgy rendesen beb@szódsz a kanyarba, akkor a féktárcsa súrlódik a fékpofán, mert csavarodik az egész, az átütősnél ez nincs.
Kevésbé csavarodik, az tény, de ha nem enduro/DH a felhasználás, akkor azért nem egy game changer az átütős villa.
Upgradelni átütős villára emiatt szerintem nem érdemes, ha később eladod, egy fillérrel sem fognak többet adni érte.
Ha egyébként megfelel a bringa, akkor szvsz kár ezzel foglalkozni, de ha nem tudod elengedni, akkor lehet jobban jársz egy bringacserével, akár használtban. -
nagyúr
-
Kro
tag
válasz mauimagic #271796 üzenetére
Igen az upgrade valószínű nem érné meg, főleg, hogy a recon telót is már én vettem bele...
Az is lehet, hogy én gondolom túl és átütős bringán sem lenne meg az az érzés amit várnék.
Jobb lesz ha elengedem ezt a bringacserét most akkor, úgy sincs még 1 éves se a Cube.
Amúgy QR-en belül van valami fejlesztési lehetőség? -
kenguru99
senior tag
Van egy shimano nexave hajtással szerelt városi bringám ami cserére szorul. Alkatrészt nem nagyon találni ehhez de az osztóköre kicsi így egy modernebb lánckereket sem tudok rá rakni. Esetleg valakinek lenne ötlete hogy mit lehetne ezzel kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest