- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolkoW
őstag
válasz szuszinho #255697 üzenetére
az outi az ültetett sportautó, a fitnesz az nem tudom, mi legyen, legyen mondjuk a .. cabrio roadster? nemtom, ezt még finomítani kell, de ezek helyett vennél egy olyan allroad emelt hasú A4-est, ami meglepő helyeken is elmegy. Nem tudom, gravelem van, és rohadt cikinek érzem, mikor az ültetett golfos hülyegyerek még az árnyékot is kikerüli, nehogy leérjen az alja...
Ja, ezzel nem azt mondom, hogy az országúti az ennek az analógiája, csak én tudom, hogy nem vennék, mert felénk alig van értelmes minőségű aszfalt, ahová valónak érzem. Szóval nekem a gravel az pont az outinak az a változata, ami hozzá van igazítva a körülményekhez.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz rétisün #255694 üzenetére
Én is féltem a visszautalástól és mikor egy késő terméket a sok közül kiszedtem a rendelésből, betettem egy másik, hasonló értékűt (ráfizettem picit) így nem vártam visszautalásra és hamar meg is érkezett a csomag...fékbetét, lánc stb. ami mindig elfogy.
#255702parandroid...a grevöl egy Mustang spoilerek nélkül, megemelt rugózással.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
addikt
-
6030D
Ármester
válasz szuszinho #255697 üzenetére
Én azt se tudom,milyen outid meg fitnessed van, úgy nehéz lebeszélni. Kellene típus, méret, meg hogy mennyiért válnál meg tőle.
Esni bármivel lehet, szóval a gravel sem akadály. Flanel ing kelleni fog hozzá.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
addikt
Egyébként bennem is érik a gondolat egy gravelre, bár bizonyára az sem oldja meg a csukló / kéz fájdalmamat.
Cube Nuroad EX 1x11 sebességes vs. Nuroad Pro a kiszemelt egyelőre. Nem tudom, akarok-e még az első váltóval szórakozni, bár az áttételtartomány jobb.
Esetleg más gyártó GRX szettel szerelt gépére ajánlás?
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #255704 üzenetére
Én most várok egy visszautalásra. Kezdjek aggódni?
-
szuszinho
őstag
Egy használati tárgy megvétele nekem nem okoz
magömlést, akkora örömöt, hogy emiatt kelljen rábeszélni. Ja, és megválni sem nehéz tőlük, bár Csepelem még nem volt
Csak kezdem feleslegesnek érezni a három bicót, meg karbantartani ötöt...
A fitnesz is egy Bottecchia gravel, csak egyenes kormánnyal 3x9 hajtással.
Az outi egy régebbi karbon Focus.
6030D, esni nem szoktam, így szállok le, vagy így ugratok -
bogarfx
aktív tag
válasz stickermajom #255709 üzenetére
Én már írtam nekik ezzel kapcsolatban, azt írták vissza, hogy akkor kapom meg a visszautalást, ha elküldik a rendelést. És így is történt
-
ZolkoW
őstag
válasz parandroid #255702 üzenetére
kimondtam volna én, de próbáltam találóbb képet keresni. oké, divatilag megfelel a suvnak, használatban szerintem az emelt hasú közelebb áll.
Vagy ha a tömegek felhasználását nézzük (amit amúgy nem ismerek, csak tippelgetek), akkor talán tényleg a suv a megfelelő: "majd megyünk vele kirándulni, minden lesz, csomagos túra, földút, fszom", aztán valójában csak anya hordja a bölcsibe vele a gyereket.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #255709 üzenetére
Ne, szerintem megbízhatóak, de én egyszerűbbnek találtam kiszedni a késő tételt és hozzácsapni 4 fékbetétet majd rádobni 0,65 eurót, hogy pariban legyen, mintsem megkapni a maradék termékeket és majd a pénzt. Így is lett, azonnal elindult a csomag és 2-3 nap múlva itt is volt. Ez a félrekommunikálás nagy hibája a bikeINN-ek, gondolom vevőcsalogatónak szánják azt, hogy óriási készletet "hazudnak" ami aztán nem mindig van nekik tényleg a fiókban. Áraik ugyanakkor továbbra is jók, készletük meg még így is parádés.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Dark Archon #255705 üzenetére
"ráadásul teljesen egészséges hobbira költesz!"
mint a mellékelt ábra mutatja:
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #255713 üzenetére
Nem jó példák, ez alapján én is graveleznék.
szuszinho: reggel kellett logisztikáznom a ~1,2x5 m-es tárolónkban a bringákat, hát a futóknak ez is könnyebb. Nekem van most 3, asszonynak 1, gyereknek egy pedálos + egy motor meg egy futóbringa a falon. Meg a sok sallang. És a hosszú kialakítás miatt még a falra se tudom fellógatni rendesen őket.
Próbaként nem lehetne a két bringából csinálni a Boteccsia vázra egy gravelt? Ha már úgyis az. Elvileg mindened van hozzá, egy gumi kell.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
sepyi
aktív tag
Nem tudja valaki, hol rendeznek senior országúti versenyeket? Esetleg ha lesz ilyen, hogy megy a nevezés? A google nem a barátom.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Levegős telóra váltás küszöbén állok, RS Paragon (trekking) a kiszemelt, azonban a karbantartással kapcsolatban nem találok semmi konkrétumot, de egy oldalon pl azt írják, hogy 25-50 óra tekerés után egy levegős egység már alap karbantartást igényel. Nyilván nem vagyok lusta karbantartani az eszközeim, de nekem ez kicsit sűrű és macerás...
Milyen gyakran kell egy ilyen levegős telót ténylegesen akár otthon akár szervizben karbantartani?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
sebgutkopf
őstag
válasz Dark Archon #255574 üzenetére
Nekem is SKS van viszont az airkompressor 12 verzió, ami 12 bárig bírja és árban talán 1 ezressel több mint a tiéd.
+1 tipp: arra az esetre amikor nem vált át a fej, vegyél egy presta - autószelep átalakítítót. Van vagy kemény 320 Ft (bikepro), de külföldön is kb 1€ Egy ilyet magadnál hordani is érdemes, bármikor jól jön, akár egy benzinkút esetére. -
addikt
válasz rétisün #255717 üzenetére
De most ennek mi köze ahhoz, hogy megtépett a kutya, mert részegen kötözködtél vele?
sebgutkopf: vettem átalakítót. De plusz egy macera; el fogom hagyni, ebben biztos vagyok; valamint, ahogy feltekerem, 50-50% az esélye, hogy becsavarja a szelep biztosító anyáját is.
ILYET fogok venni. Az SKS feje azon túl, hogy nem vált át, alkalmatlan gyerekkerékpár fújására, mert nem lehet kinyitni a kart az agytól. A fej Presta esetén a mag menetét fogja a szelep szára helyett. De egyébként tényleg szuper pumpa, de enyhén túlértékeltek az SKS termékei, kerülöm már, mielőtt kárt tennék magamba a felgyújtásával.
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz stickermajom #255642 üzenetére
A szelepmagot nem lehet cserélni a gyári szelepen. Azt viszont nem tudom, hogy magát a szelepet ki lehet-e venni. A tartály teteje ha kell valószínű lecsvarható és a szelep tövén is van a rögzítő gyűrű, valahogy gondolom összerakták. Magabiztosan viszont nem tudom állítani, hogy cserélhető, nincs nagy irodalma annak hogy bárki tönkre tette volna a szelepet és foglalkozni kellett volna vele.
-
rétisün
veterán
válasz Dark Archon #255729 üzenetére
talán hogy bringázás közben történt?
(#255733) fulton: nem ő volt. aki megtámadott, annak 4 karikája volt....
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
sebgutkopf
őstag
válasz Dark Archon #255729 üzenetére
Ez a manuálisan kapcsoló fej tetszik.
Nem is értem miért szórakoznak az automata átváltással a gyártók, lényegében alapból autószelep állásban vannak és ha épp veszi a lapot, akkor átvált presta-ra. Miért hiszik azt a gyártók, hogy erre vágyunk? -
parandroid
félisten
Na, asszonykának visszaigazolták a rendelését, szóval jön az e-bicaj. Őszintén szólva nem tudom, milyen gumik vannak rajta, de arra felhívták a figyelmünket a fiúk, hogy városi abroncs, arra figyeljünk. Amire nekünk kell, az kb 60-70% városi aszfalt, többnyire jó szar minőségben, gyakran porosan, sárosan, esetleg felhordott kavicsosan, a maradék meg gyakran járt, forgalmas erdei ösvény, vagy városi parkos döngölt földút, schotter, gravel, néhol macskakő.
Mivel Conti-fan vagyok, ezt a három opciót néztem, de adatlapot nem találtam róluk: Contact, Top Contact II, Contact Plus.
Árakat még nem is néztem, de mondjuk azt, hogy ezen a szinten nem számít, reflexcsík _kell_(!), defektvédelem jól jön, súly szerintem az ő szintjén annyira nem szempont (meg ott a rásegítés), kényelem inkább, de valamennyire legyen haladós, pláne, hogy azért főleg mégiscsak aszfaltra, illetve viszonylag sima felületre kell. Szélességben olyan 37-42 mm lenne az ideális, gondolom.
Jó irányban nézelődök?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz evo87 #255722 üzenetére
Nem eszik azt olyan forrón, ha én azt betartanám akkor évi 400 órámmal a nyeregben többet lennék a szervizben mint otthon...nem versenyszerű felhasználásnál (<10e km amatőr, versenymentes felhasználás mellett) szerintem kell évi 1 nagy és 2 kicsi szerviz, trekkingnél talán még annyi sem.
#255734parandroid...szerintem igen.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz stickermajom #255642 üzenetére
Nem érted te sem... nem az egyszerű, készen megvásárolható készülék a cél, hanem a saját barkácsolással oda vezető út az, ami számít. Akkor is, ha a végén többet költ rá az ember, vagy rájön, hogy a megvalósított eszköz nem jó, és csatak izzadtan, dühtől vörös pofával, kocsi csomagtartóba b@fott kerékkel indul a benzinkútra
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #255734 üzenetére
Mivel Conti-fan vagyok
akkor ajánlok mástha jó a slick, cinturato velo reflective 35c, természetes tubeless!
ha nem kell a tubeless, akkor marathon 365 gt jó mindenes gumi, van reflexcsík, én használtam terepen, sárban, hóban is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
válasz Ringman #255738 üzenetére
Ja, Marathont ismerem, biztos jobb, mint a G One-ok (meg az irszágúti Lugano), amivel már szoptam eleget defektszereléssel. Valahogy ezek után nem lett a szívem csücske a Schwalbe, még ha tudom is, hogy az olcsó szarokból nem kéne általánosítani.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
stickermajom
addikt
válasz Dark Archon #255737 üzenetére
Én értem, sokáig csináltam ilyesmi dolgokat a magam szórakoztatására. Aztán rájöttem, hogy a saját időm a legértékesebb vagyonom, azóta inkább fizetek a gyári megoldásokért.
-
flash-
veterán
válasz Muton #255683 üzenetére
a cél például egynapos balatonkör illetve egynapos hasonló táv?
mindenesetre teljesen felesleges és nem jó 2-3 órát megállni, 2-3 óránként egy 10-15 perces pihenő elég, megeszed a szendvicset, megtöltöd a kulacsot, elintézel ezt-azt,esetleg kikérsz vhol egy kávét-kólát,megcsinálod az italport,táskából átrakod a mezsebedbe a zabszeleteket,ellenőrzöd a külsőt,megtörlöd a láncot.stb.., és érdemes menni tovább mert lemerevedsz, viszont amig "mozgásban vagy" (nem állsz le hosszabb időre) addig könnyebb folytatni.
kb félútra kb. egy órás pihenőt ebédidőre betervezhetsz amikor a legnagyobb meleg van,(úgyis több idő lehet valahol kikérni egy kaját) de az se szentírás.
azért megállásokat is azelőtt érdemes időziteni hogy lemerevedne a nyakad,hátad,karod,stb.. leghasznosabb benne az hogy kicsit átmozgatot magad, máshogy ülsz, esetleg nyújtasz picit. ha lemerevedsz az a legszarabb onnantól már rögzülsz abban a pozicióban és egyre roszabb lesz[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
Nah megjött a holokolo nadrág. Első blikkre olyan minőségre mint a 18ezres dekás, amit azért nem mertem megvenni, mert értékelések szerint foszlik a két lábad között. Szóval elég rendben van. Mérete is jó. L-et rendeltem 180cm/80kg-hoz úgy, hogy utcai nadrágokban 33-as a méretem Ma voltam reggel tekerni, szóval majd pénteken kiprobálom,ha minden jól megy
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
válasz szimpláncsak #255742 üzenetére
"olyan minőségre, mint a dekás, ami foszlik a lába között --> szóval rendben van"
WHAT? -
andrisbandi
őstag
válasz Dark Archon #255708 üzenetére
Egyébként bennem is érik a gondolat egy gravelre ..
A magasabb, szélesebb külsős fajta lehet kényelmesebb. 650B
Itt azt meséli k. kényelmes vastag kerékkel.
Merida Silex -
lsebestyen
addikt
Lszi majd írj a méretről valami verdiktet ha mentél vele. Decás L-es mérethez képest milyen? Nagyobb, kisebb, ugyanolyan?
-
RexpecT
addikt
Nekem van mindkettő, a dekás az újabb, abban tippre 700km lehet, a Holokoloban a duplája. A dekásnál a külső zseb szélénél kezd egy fél centin szállalódni a gumi felső része, amúgy egy pisszenés nincs rajta. A zseb is jól tud jönni, tavaly a Balaton Bike Derbynél ott tartottam a telefont, szóval mindig kéznél volt.
A Holokolonak a betét varrása eltűnt egy 3 centis hosszon, illetve a gumis rész mosás után felpöndörödik, felvéve viszont nincs gond.
Én olyan hatalmas különbségeket nem érzek amúgy a biciklis nadrágok között. A legolcsóbb RC100-as dekásom is simán jó 1-2 órás tekerésre.lsebestyen:
Nekem mindkét gatyából M-es méret van.[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz 6030D #255745 üzenetére
Igen, így értettem
lsebestyen :Majd írok róla, de dràgàbb pl. castelli vagy hasonló nadrágom még nem volt, szóval csak olcsóbbhoz tudom mérni.
RexpecT: Eddig nekem is ilyen volt csak kifogytam belőle, így meg elmozdul és rossz helyen van a betét. Ezért gondoltam kantárost, hogy ott kevesebb rá az esély. Gondolkodom is a kantáros verzióján
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz stickermajom #255659 üzenetére
pár fotó, lehet a szelep lehet egyben cserélhető, de a rögzítőgyűrű rá van tépve, nem tekertem le.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest