Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Rottweiler89 #24862 üzenetére

    Össztelós bringánál azt döntsd el, hogy elsősorban milyen felhasználási területre szánod, tehát, hogy csak lefele zúznál vele, vagy mindenes gép lenne, amivel hosszabb távokat is tekernél.
    Extrém használatra össztelósban az Enduro/Freeride/Downhill kategória való. Esetleg a slopestyle.
    Az enduro az valóban drága, mivel egy jó enduro gépnek könnyűnek kell lennie, nagy rugóút és nagy teherbírás mellett. Ilyen alkatrészek pedig méregdrágák, viszont ezzel lehet tekerni nagyobb távokat is.
    Ha csak lefelé zúznál, akkor lehet Freeride/Downhill gépeket nézni, ezek már nagyon baráti áron elérhetőek, igaz nem mai darabokat kínálnak olcsón, de ezek annyira masszív gépek, hogy ha karban voltak tartva, akkor manapság is hibátlanul működhetnek. Viszont dög nehezek és felfelé vagy tolod vagy fogas, vagy egyéb felszállítással kell megoldanod a hegyre feljutást.
    Van még az All mountain kategória, ami az igazi aranyközépút a lefelé zúzás és a tekerhetőség terén. Ez már egy régebb óta létező kategória mint az Enduro, ezért vannak olcsóbb darabok is. Viszont ez nem extrém felhasználásra való, de azért bírja a zúzást, nem kell félteni őket.
    Illetve vannak az XC/Maraton össztelósok, amik egész kicsi rugóúttal rendelkeznek, kicsit kényelmesebbek mint a merev XC/Maraton bringák, de azért itt még annyira nem jön át az össztelós feeling, viszont ezekkel a bringákkal hatalmas távokat tehetsz meg könnyedén.

Új hozzászólás Aktív témák