Hatalmas, 16K felbontású, szemüveg nélküli 3D kijelzőt villantott a BOE

Egyelőre még nincs információ arról, hogy pontosan kinek is szánják és mennyiért ezt a különleges eszközt.

A Display Week 2024 rendezvényen San Jose-ban a BOE nevű kínai vállalat egy különleges megjelenítőről rántotta le a leplet. Ebben pedig semmi túlzás nincs, hiszen egy 110 hüvelykes, azaz mintegy 280 centiméteres képátlójú modellről van szó, amelynek a felbontása 15 360x8640 képpont.


[+]

Itt nem történt elírás, valóban durván 132 millió képpontról beszélünk, ami a 4K részletességének nyolcszorosát jelenti. Joggal merülhet fel bárkiben a kérdés, hogy ezt mégis mire lehet használni, és a vállalat meg is adta a választ: 3D-re. Ez ugyanis egyben egy szemüveg nélküli 3D kijelző is, és a cég állítása szerint ennek köszönhetően még a térhatású tartalmak is kellően nagy felbontásúak lesznek.

Sajnos egyelőre még csak prototípus fázisban van a termék, pedig az ember szinte látja maga előtt a kígyózó sorokat az elektronikai áruházak előtt, ahogy a tömegek tülekednek a 110 hüvelykes tévéért. Az áráról még semmit sem lehet tudni, de az egészen biztos, hogy ha egyszer el is kezdik árulni, akkor bizony nagyon drága lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BOE

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés