Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Because #24648 üzenetére

    Fékkar dőlésszögét úgy állítsd be, hogy amikor ülsz a bicajon és fogod a kormányt, akkor a karod és a kézfejed egy vonalban legyen. Ne legyen feljebb vagy lejjebb mint a karod vonala. Nyerget meg úgy, hogy tekerésnél legalsó pozícióban enyhén behajlított legyen a térded. A nyereg távolsága meg akkor jó, ha tekerés közben amikor vízszintes a pedál, akkor a térdkalácsod és a pedáltengely egy vonalban van, tehát se előrébb se hátrébb nincs a térdkalácsod, hanem pont a pedáltengelynél.

    Nem tudom eddigi életed során mennyit sportoltál, illetve hány kiló vagy, de azt tudom, hogy ha sokáig nem mozogsz rendszeresen akkor hajlamosak az ízületek elpunnyadni, illetve mivel az izmok is gyengék, az ízületre nagyobb terhelés hárul. Ha sportolsz rendszeresen, akkor rengeteget javul az állapot. Amikor a lábtörésem volt a sí miatt, rengeteget kihagytam az edzésből, évekig nem guggoltam, nagyon rossz volt mindkét térdem, azt hittem ezeknek annyi, szétkoptak. Aztán a sport orvos felvilágosított, hogy nincs elkopva, csak legyengültek az izmok, edzek vele nyugodtan, most például ismét súlyzózok, guggolás megy a legjobban, 100 kiló körül. Én meg 80 kiló vagyok.
    Könyököm is megsérült egy box edzésen, meg egyszer kerékpárral is elestem és nyújtott állapotban ráestem, észre se vettem, hogy két helyen el volt törve, meg részleges szalagszakadás is volt benne, ez csak később derült ki, mert amikor a sérülés történt nem voltam orvosnál, mivel hamar rendbe jött, azt hittem csak megrándult. Aztán mivel edzés közben folyamatos panaszok voltak rá, elmentem orvoshoz aki az mri után állapította meg a régi sérüléseket, utólagosan nyilván még nehezebb volt, hogy ez rendbe jöjjön, mert sérülés után műtét, illetve gyógytorna lett volna akkor ha rögtön orvoshoz megyek, de utólag erre már nem volt mód. Nem tökéletes pozícióban forrt össze, meg nagyfokú hegesedés van benne, azt mondjuk nem tudom mi, csak mondta a doki. Akárhányszor próbáltam vele edzeni, mindig abba kellett hagynom mert kattogott, meg szúrt egy csomó gyakorlatnál. Az egyik karom bő 2 centivel vékonyabb lett mint a másik, mivel állandóan kíméltem. Aztán ajánlották a hialuron sav injekciós kezeléseket, második kezelés után jött rendbe, a kezelések között volt 1,5 év szünet. Először otthoni edzéssel, nagyon kíméletesen kezdtem, kis kézi súlyzó, fekvőtámaszok, de először csak a női, amikor térded lent van, mint egy nyugdíjas. :) Most kezd visszatérni belé az élet, minél jobban edzem, annál jobb, vastagszik is szépen. Már bírja a rendes edzéseket, rendes súlyokat, nem is kattog, csak nagyon ritkán egy egy mozdulatnál néha emlékeztet, hogy azért itt volt valami, de összességében sokkal jobb. Ezt az esszét csak azért írtam ide, hogy ilyen baromság eszedbe se jusson, hogy 30 évesen szétkopott valami, ha kopott is, még tudsz rajta javítani ennyi idősen, ha edzel rá akkor jó lesz, ha nem akkor csak egyre rosszabb, ez bármelyik ízületre érvényes.

Új hozzászólás Aktív témák