Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Somatom #191108 üzenetére

    Te valamiért mindig abból indulsz ki, hogy a kerékpárút a kerékpárosoké. Nem tudom, hogy ez Mo-n hogy van, de németeknél ilyen gyakorlatilag nem létezik, max zárt kerékpársáv esetében. Az összes gyalogos + kerékpárút, vagy gyalogosút, alatta ‘Fahrrad Frei’ kiegészítő táblával (ezeket nem vagy köteles használni, a kék alapon fehér biciklit tartalmazókat igen). Márpedig ahol közös útpályán mész a gyalogosokkal, ott 20 kmph a max, és nyilván nem tilthatod ki a lézengő turistákat, kutyát, gyereket, teknőst, nagymamát, filodendront, akármit sétáltatókat sem. Szokták felezni felfestéssel, meg ábrákkal elkülöníteni a két oldalt, de ha kétirányú a forgalom (amit megint semmi nem tilthat), akkor eleve veszett fejsze nyele. Ha meg egy kupac gyalogos kikerül egy másik kupac gyalogost, vagy 10 kmph-val közlekedik egy másik kerékpáros, gyerekek rollerrel, futók, esetleg babakocsit tolva, akkor nem fognak a felfestéshez igazodni, mert nem is lehet. És ez az optimális eset, amikor hely is van, és nem 50 cm széles az egész (középen a sárga felezővonal gondosan felfestve, mert a pusztán nem lehet bicikliút anélkül :U ). És akkor még az aszfalt minőségéről, a benne hagyott padkákról a kereszteződésekben, és a teljesen fölösleges derékszögű kanyarokról nem is beszéltünk. Másik kedvencem Mo-n, amikor elfogy a hely, szóval átviszi egy kerékpárzebrával a túloldalra, 200 m múlva meg vissza.

    Na, ezek miatt ezek mind közlekedésre, mind kerékpársportra gyakorlatilag alkalmatlanok. Amivel nincs is baj, ha nincs más opció, szó nélkül beállok közéjük 10-zel, de ha az úttest is biztonságos, akkor inkább lemegyek oda. Nyilván a belvárosban, a délutáni csúcsban nem, de legyen adott a lehetőség jogilag is. Mindenki van elég értelmes, hogy ezt tudja mérlegelni, aki meg nem, annak meg úgyis mindegy - idióták, meg bunkók mindig lesznek, gondolj a leszorításokra, a büntetőfékezésekre, meg azokra, akik gyorsítanak, ha előzik őket.

    Rétisün: Zala tele van erdőkkel, szőlőhegyekkel, horgosokkal, rengeteg földúttal, remek helyek vannak MTB-zni.

    Nutra: Ezért akarok előre valami nappali villogót, de a németeknél nem kapni, mert az stvzo szerint túl erős a fénye, és ezért nem engedélyezett. Az nem érdeke senkit, hogy nem éjjel használnám, amikor tényleg vakítana...

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák