Computex 2024: Ryzen 8840U dolgozik a Zotac kézi konzoljában

A 7 hüvelykes kijelzővel rendelkező modell valamikor a harmadik negyedévben futhat be a boltokba.

Megnéztük a Zotac standján a ZONE-t, mellyel a cég a kézi játékkonzolok piacára kíván belépni. Ahogy a cég beharangozójából pár nappal a kiállítás előtt már kiderült, egy 7 hüvelykes AMOLED panelre épülő eszközről van szó, aminél a SoC választás az érdekes, hiszen a Z1 Extreme helyett egy Hawk Point, egész pontosan a nyolcmagos AMD Ryzen 8840U található benne. Ez egy alacsony fogyasztású modell, 15-30 wattos cTDP tartománnyal, amit a VideoCardz információi szerint alapesetben 15 watton használt majd a gép, de szükség esetén 28 wattos TDP-vel is futhat. A játékok alatt várható teljesítményben a Z1 Extreme és a 8840U között nincs nagy különbség (de tény, hogy kapunk egy plusz NPU-t), szóval a választás oka inkább lehetett valami elérhetőség, mintsem a kiugróan magas képkockasebesség hajszolása.


[+]

A ZONE élőben egy elég nagy jelenség, annak ellenére, hogy csak 7 hüvelykes a kijelzője: masszív, széles és magas darab, amelynek hátoldalából egy kis támasz hajtható ki. A gombok kézmérettől függően többé-kevésbé jó helyen vannak, és az ABXY feliratúak Xbox-szerű kiosztást kaptak.

Hirdetés

[+]

A karok és a ravaszok Hall-effektus alapján működnek, a RAM mennyisége 16 GB, a háttértár szerepét pedig egy M.2 2280-as SSD tölti be, szóval a bővítés elvileg lehetséges, ha az 512 GB kevésnek bizonyulna. A kijelző Full HD felbontást, 800 cd/m2-es fényerőt és 120 Hz-es képfrissítési rátát kínál, de annak dinamikus variálhatósága nélkül.

[+]

Boltokban elvileg az ősz folyamán találkozhatunk majd a Zotac konzoljával, és a leendő áráról egyes helyeken 800 eurót írtak, de gyanús nekünk, hogy itt valami nyelvi probléma lehetett a háttérben. Ennek két oka van; egyrészt akit mi kérdeztünk, az azt mondta, hogy még nincs végleges döntés róla, másrészt ez az összeg igen soknak tűnik a specifikációk alapján.


[+]

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés