Computex 2024: látogatóban a Chieftecnél (videóval!)

Mélynyomót formázó microATX ház, egy ígéretes üvegtorony és vízhűtések is előkerültek a standon.

Érdekli-e a potenciális ügyfeleket egy microATX méretű alaplapok fogadására felkészített, kompakt gépház, az elején egy óriási szövethálóval? Ez az a kérdés, melyre a Chieftec a kiállított, Pro Cube 2 prototípussal szeretne választ kapni.


[+]

Az új dizájnnal a cég egy mélynyomót utánoz, és ez a hasonlóság nemcsak optikai, mivel az előlap mögé épített, 200 mm-es ventilátor egy, a hangfalaknál használt szövettel burkolt kör mögött dolgozik. Ezt a szövetet a futballrajongók örömére egy hatszögletes struktúrájú rács tartja, ha tehát dolgoznak a ventilátorba épített LED-ek, akkor egy focilabdára emlékeztető mintát vetítenek az anyagra.

A Pro Cube 2 belül a már ismert Pro Cube specifikációival rendelkezik, ami nem meglepő, hiszen a váz nem változott, csak a ráaggatott burkolat, ami nem csak elöl, de felül is hordozhat egy 200 mm-es szellőztetőt.

Hirdetés

A standon megnézhettük a nemrég bejelentett Apex Q-t is, amely élőben egyből elnyerte tetszésünket, és az előlapot, valamint az oldallapokat borító rezgéselnyelő lemez sokkal masszívabbá – no meg főleg rezgésmentesebbé  teszi a házat a sima Apexnél.

[+]

Ősztől számíthatunk majd az új felsőkategóriás szériaként megjelenő Visio és Visio Air párosra. Ezek a megszokott, klasszikus miditornyoknál vastagabb modellek, amik már a hátsó bekötésű alaplapokkal is kompatibilisek, és mint a képeken is látszik, elég sok üveget kaptak. A normál Visio oldalt, illetve elöl, de a Visio Air csak oldalt viseli ezt az anyagot, és az előlapja a szellőztetést javító, rácsos megoldás.

[+]

Gyárilag elég jelentős (6 darab) mennyiségű ventilátorral érkeznek, és ebből három alul dolgozik, szóval megkockáztatjuk, hogy az Air modell sem sokat hoz a konyhára a hűtés tekintetében. Belül legfeljebb 410 mm-es VGA fér el, és felülre akár egy 360 mm-es radiátort is beépíthetünk.

[+]

2024-ben számíthatunk új Chieftec vízhűtésre is az Iceberg sorozatban. Az újdonságok RGB-s vagy „sima” változatokban, 240 és 360 mm-es radiátorméretekkel lesznek elérhetők. A hűtőblokk tetején díszelgő világító logó forgatható, így minden konfigurációban a helyes irányba tud állni.


[+]

Ennél hasznosabb a légkavarók mágneses, bepattintós összekapcsolhatósága; ez egyrészt eltünteti a kábelrengeteget, másrészt csökkenti a rögzítéshez szükséges csavarok számát, hiszen elég az összekapcsolt ventilátorsort a két szélén felcsavarozni a radiátorra.


Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés