Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    válasz zoli03 #133597 üzenetére

    Én teljes mértékben a szuper amatőr / hobby felhasználásról beszéltem. Nem járok versenyekre, vagy ha igen, akkor nem lényeg a helyezés. Az átlag túrázós tempómban semmi különbséget nem éreztem, nekem alapelv hogy könnyű útvonalon másszak, és minél hosszabb v érdekesebb vonalon ereszkedjek, és mászásnál nem éreztem különbséget a két gép között, hiába a súly, geo és merevség beli különbség.

    Mások is írták hogy technikás részeken ha tényleg izomból mászol, akkor ott is előny, ha van hátul tag, ami segít a tapadásban.
    Az egyetlen igazán + dolog nálam az a böszme nagy 3szög ami összeköti a váz hátulját a taggal, legalább olyan nehéz ha nem nehezebb mint a tag, a modernebb vázakon, ezt szinte teljesen kiiktatták, pl scott vagy canyon lux gépeken, na az egy olyan súly, amit én sem cipelek szívesen, kb egy 300-400ml kulacs súlyát jelenti.

    (#133596) jjeahh
    Izgalmas téma, én ennyi pénzt csak úgy lennék hajlandó belefröcskölni a gépbe, ha rendszeresen járnék sziklás túrákra, ahol egy felütés v kivágás komoly gondot okozhat.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák