Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz Szakbarbár #116105 üzenetére

    Az a része jó a felhívásnak, hogy kicsit a nagyközönség elé viszik, hogy ez probléma. Viszont ezt korlátozni nettó hülyeség. Autónál sincs ilyen, mennyivel kell előzni, csak az, hogy nem veszélyeztethetsz (vagy zavarhatsz, régen volt...), mégis mindenki tud előzni. Vagy nem, de az már emberfüggő. A 1,5 métert egyenes szakaszon, csekély forgalom mellett lehet betartani. De aki kitalálta, azt elküldeném egyszer hétvégén Szentendréről Dobogókőre, aztán araszolgasson 15-20-30-cal a hobbi bringások mögött, amíg lesz olyan útszakasz, ahol kellően felgyorsít, megelőzi 1,5 méterrel, majd besorol úgy, hogy nem húzza a bringásra. Megcsinálta? Ügyes! Már csak az addig mögötte feltornyosult 50 autónak kell ugyanezt.
    Valamelyik cikknél a hozzászólásokban volt, hogy miért nem bírja kivárni az autós, amíg előzhet. 20-30-cal? Innen csókolom az illetőt, illetve kérdezném, jár-e nyáron autópályán? Ott van az, hogy megáll a pálya, majd elindul, majd megáll, és nincs baleset. Mindez azért, mert valaki bejön a belsőbe 100-zal, a mögötte lévő fékez 95-re, mögötte is fékez, 90-re... és a sor vége áll. Ez lenne az utakon is, mert gurulni, meg előre helyzetet felmérni igen kevés ember tud.
    Megoldás? Igen, van: 2,5-2,6 m a kamion, legyen 80 cm egy bringa, kerüljön ki 1,1-1,2 m-rel-> 4,5 m széles sávban mindenki elférne. De ugyanezen aszfaltcsíkra ha a szélső fehér vonalat a padkától 50-60 cm-re teszik, akkor a bringás abban megy, a többiek meg kikerülik. Csak ez több pénz, mint a kampány.

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák