Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
Amúgy a TheEspressoShop valami hihetetlenül gyorsan kezeli a csomagolást:
tegnap reggel rendeltem tőlük, ma már itt van Budapesten így csak a GLS-en múlik, mikor kapom kézhez."Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
SirRasor
addikt
Köszönöm mindenkinek a sok hozzászólást és körvonalazást;
Bialetti Brikkaa nyerő az esetünkbenja hoppá ez alumínium, úgyhogy majd valami hasonló, ami acél. Tudjátok, alumínium -> alzheimer kór..[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #58126 üzenetére
jaja, eladom, mert egyszer ha használtam mióta megvan az sm97.
Amúgy az tuti, hogy egy nagyon jó kis daráló a cm702, és én senkinem nem ajánlanék mást kezdésnek ebben a kategóriában még a nagyobb testvéreit sem, mert rosszabb használni őket, és a fokozatok sem jobbak.
Megkockáztatom, hogy olaszosabb robisabb vonalra, nem is kell nagyon jobb.(kivéve ha az ember nem őrűl meg mint itt páran) Én semmivel nem érzem jobbnak a sötétebb pöriket az sm97-tel.SM97: Hát az tuti, hogy filterben így gyengébb, presszóban 2-3szor húztam a kocheréből nagyon jót amit a graeffel sehogy sem tudtam. amúgy filterre daráláskor mindent kidob magából, de durván még a pangó nagy részét is, ami nem tömődött be, szóval lehet ezt így kell majd takarítani.
Jelenleg fapados üzemmódban vagyok mert saját pöriket iszok. Illetve ürítem a fagyiban felhalmozott "nem annyira jön be dobjuk be a fagyasztóba kávékat"Ha majd egyszer megszánnál a zm késekkel pár napra akkor tanakodok, hogy major vagy zm kés legyen majd a továbbiaknak.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz SirRasor #58157 üzenetére
Ez így nem egészen igaz ebben az esetben. A kotyeszban egyébké t sem áll annyit a víz, hogy kioldjon belőle. A kvx-nél vannak acél változatok is, legalább az indukciós tűzhelyen is jó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
meander
tag
válasz fragola.6035 #58163 üzenetére
Az ötlet továbbra is nagyon tetszik, kíváncsi leszek hogyan teljesít majd.
-
celf
őstag
igen, ez amúgy abszolút így van. Viszont nemrég kaptam ajándékba egy előre darált Douwe Ekberts téglát és kipróbáltam AP-vel. Azt kell, hogy mondjam teljesen rendben volt ahhoz képest. Sőt.
És itt jön be, hogy a kotyogóshoz képest rendben volt. Mert utóbbi annyi helyen rontja el a kávét, hogy szerintem egyszerűen nincs értelme neki, ha van Aeropress. Hiába a kotyesz klasszikus és a megszokott.
A Brikkának meg még kevesebb értelme van. Szép meg minden a súlyszelep, de csak optikailag van értelme. A kamu-crema kb. 4másodperc alatt eltűnik a kávéról, de a lefőzés kb ugyanaz.
plusz:
-zacc ugyanúgy lesz a kávéban
-miközben a lángon melegszik, ahol a kávé hozzáér a falához kotyogósnak, előre megsüti kicsit
-ugyanúgy, miközben a víz melegszik, felfelé beleereszti a gőzt és a hőt a kávéba. előre megfőzi kb.
-98 fokos, vagy annál is melegebb vízgőz megy végül át a kávén, ami a sz/rt is kifőzi belőle
-meg kell várni, amíg lehűl hogy elmossa az ember. aztán az alktarészeket elmosni is nyűg
----------Az Aeropresszbe meg viszont a műanyag oldódik ki a papírfilterből meg a ki tudja mi.
Ezeket el kell engedni.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Lehet, nincs AP-m. Amúgy én anno egész jókat tudtam csinálni kotyesszal. Az nem is volt zaccos. Én mindig felforraltam előtte a vizet,úgy jó gyorsan lejött és nem égett szét. Persze nagyon sötét kávék szarok voltak, meg a robusztás is.
Szóval szerintem nem olyan rossz a kotyesz + kézi daráló vagy kis krups daráló kombó. De akkor meg már inkább egy használt cm702.Szülőknek most veszünk egy használt, átnézett delonghi automatát 25ért, na arra nagyon kíváncsi leszek.Mit tud ebben az árkategóriában
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
Abszolút. Nekem az indiította el az egész upgrade-et amúgy, hogy Brikka + Rhinoval nem tudtam egy új csomag kávéval 2-3 próbálkozásig ugyanolyan minőségű kávét csinálni, mert az új kávéfajta annyira másképp viselkedett a Rhino őrlőben.
Előre forralt vízzel próbáltam én is a kotyeszt és valamiért nekem azt a fura dolgot produkálta, hogy nem főtt le, hanem csak eláztatta a kávét. Máig nem értem miért, de többször is előfordult. Az jött végül be, hogy egyszerű hideg csapvíz bele aztán nagylángon lendületből lefőtt.
Britás víztől meg savanyú volt.Amúgy ez az olcsó Krups jó lehet, ha nagyon büdzsé megoldás kell. Szimpatizálok vele. De én már a CM702, Imat Lux alá nem megyek szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Úh, ez jò kis fejlesztès... . Mikor lesz gyártôsoron, kb....??
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
soldier2
őstag
1. Ha jó a darálód, nincs zacc
2. Ha nem tedzel bele sok vizet, nem égeti meg a kávét, ha kicsit kevesebb vizet teszel bele akár hőhiányos is lehet a végeredmény
3. Robbanás után leveszed, így a gőz már nem megy át
4. Gőz előre nem megy be, mert a víz nem engedi
5. Aeropress ettől függetlenül jó dolog.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
Jól néz ki! A GC fűtőelemei bírni fogják ezt a tempót?
-
Sic.Transit
csendes tag
https://www.coffeehit.co.uk/ -s közös rendelésbe valaki betársulna? Budapesti átvétellel, vagy webox csomaggal el tudom küldeni, amit kell.
-
Sic.Transit
csendes tag
Mazzer SJ dózer nélküli változatról esetleg nincs kémfotó?
-
kk831228
addikt
válasz fragola.6035 #58173 üzenetére
Ja, akkor csak unatkozol...
.[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Sic.Transit #58175 üzenetére
Nincs. Alig várom, hogy elmenjek pár hét szabadságra. Majd szeptemberben újra hozzáfogok.
Van egy csomó elkezdett hasonló projekt, ami csak viszi a pénzt, néha kénytelen vagyok leállni. Ilyeneket kezdtem el, hogy Mazzer tölcsér, őrlemény oszlató, kézi daráló, meg egy csomó műszaki tuning kávégépekbe. nem megy minden egyszerre.
Ez a tölcsér már majdnem kész, de egyenlőre sokallom az árát és még a minőség sem 100%-os.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
F.B.I.
veterán
Én is megpróbálok belekeveredni a minőségibb kávéfogyasztásba, mint full amatőr, az alábbi kk831228 fórumtársunktól (köszönöm a beszélgetést és a termékeket ) szerzett párossal:
Kezdésnek 2.-es fokozaton daráltam egyet és töltöttem meg az egyszemélyes szűrőt....hát, méreg lett...kipróbálom 4. vagy 5. fokozaton...nem bírja a szívem.
Egy kérdés még ezzel kapcsolatban: tudjátok pontosan, hogy ehhez hány mm-es tampert gyártassak (van esztergályos barát)?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
válasz F.B.I. #58178 üzenetére
Illetve, hol tudok bele venni duplafalú szűrőt (nem szeretnék kezdésnek egy 5-6K értékűt, lehet olcsóbb is )? És tejhabosításhoz edényt (bocs a fogalmakkal...amatőr vagyok)?
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
gpbenedek
csendes tag
Mekkora térfogatú? Szép darab!
-
F.B.I.
veterán
válasz sortiefish #58182 üzenetére
Kösz! Már rendeltem is!
-
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #58091 üzenetére
Ápdét:
Bojlertömcit rá lehet húzni a gyári kupak peremére és akkor nagyon jóféle, nem esik bele.
Sajnos én előnyújtás közben eltéptem, ezért nem ér körbe, de jónak tűnik.Viszont ez a "gyári" motortakaró fedél nagyon ergya...
[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
soldier2
őstag
válasz F.B.I. #58179 üzenetére
[link] kiegészítők széles választéka kapható itt. Esetleg keress rá a barista szaküzlet honlapjára. Tampernek 58.5 mm az ideális a Gaggiákba azt hiszem, de inkább Fragolától végy egy palmtampot, hiánypótló termék.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Gaggia Evo-t érdemes (egyáltalán lehet e) tuningolni bármilyen formában? Illetve mennyiben különbözik minőségileg mondjuk a poemia-tól ? Mármint gondolok itt olyanra, hogy van e bármi ami a kétszeres árat indokolta?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz soldier2 #58186 üzenetére
Köszönöm, akkor csináltatok egy 58.5 mm átmérőjűt, már csak az a kérdés, hogy az oldalfal, milyen magasságú legyen, hogy lássam, mekkora az ideális tömörítési mélység (meddig tűnik el a szűrőben)?
-
F.B.I.
veterán
A Gaggia Evolution-höz melyik tömítés kell pontosan ha a kar mellett, főzéskor csöpög a víz?
-
hifis50
csendes tag
válasz Csápájev #58151 üzenetére
Nagyon pörög a topik, kicsit késői a válasz. Ebből a fordított hajtású csodából biztos nem, de ha a hagyományos felállás jól teljesít, még lehet mintasorozat. Ami nehezíti a dolgot, hogy olyan lassan gördülnek a Combattal az események, hogy a konkurencia már kiépült. Mikor kezdtük, még nem volt home baristáknak szánt motoros daráló. Mára már van pár, pl. a KafaTek, akik ügyesen csinálják. Egyszerű felépítéssel kínálnak kúpos és síktárcsás késsel is darálót, sokan mind a kettőt megveszik.
[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
válasz Csápájev #58198 üzenetére
Hát ha az övék ennyi, ez sem lehet olcsóbb. Merthogy ez bonyolultabb szerkezet. De ahogy korábban írtam, ha lesz mintasorozat, abból pár darabot önköltséges áron adnánk az első vásárlóknak. De ez még nagyon messze van (ha eljutunk egyáltalán odáig), továbbá még ez a nyereség nélküli önköltséges ár sincs kiszámolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Hardcore café
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest