- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
mr. espresso mára megrázta magát, a tegnapi elitkávézós szintet ma már nem adta, hiába csináltam mindent ugyanúgy. citrom sehol szerencsére, de úgy látszik, így sem volt elég jó a kioldás. az élet harc!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Amúgy próbálgattad a Babyt? PID milyen pl. a volt Audreydhoz képest?
QM-el amúgy nem mindig jönnek össze a kávék, azért ezt nem lehet olyan pontosan beállítani, mint a Babyt. Cserébe viszont a konyha dísze
Kíváncsi vagyok hogy szuperál Pallyotz kávékkal. Most rendelnénk paljoctól ketten Győrből. Én java mixet, lady paljocot és etiop sidamot kértem.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz zolnagy #5416 üzenetére
próbálgattam, jó gyors gép, ez nagyon tetszik. pillanatok alatt felfűt, az egész olyan, mint egy hiperaktív gyerek például az audrey-hoz vagy a silvanóhoz képest. az audrey-ra amúgy annyira nem emlékszem, meg még elég kezdő voltam. a silvanóhoz képest kávé oldalon nem rosszabb, sőt, gyorsabb és vízterítésben is jobb. gőz oldalon ki sem próbáltam, azt nagyon megszerettem a silvanónál, hogy külön lehet a kávétól függetlenül.
-
Acheron
őstag
Buhh... majd másfél hónap kihagyás után több mint 2600 hozzászólás, ... Kicsit mintha aktívabb lenne a topic, nem volt könnyű végigolvasni. De feltetem magamnak, hogy addig nem rendelhetek újabb adag Paljoc kávét, míg a végére nem érek, így kicsit versenyfutás volt az idővel.
Meg kell mondjam, a frissen pörkölt kávé magához láncolt. Számomra, mint nem régi "megtért" -nek, egész különleges élményeket adott. A család is rájárt, a feleségem főleg a JM -et szerette, nekem inkább az AI, de leginkább az Etiop Sidamo jött be, A Kenyát sajnos ritkán sikerült eltalálni, sőt néha egész savanyúra sikeredett, de érdekes módon ez is hiányzik...
Múlt héten kifogytam, gyorsan vettem egy Pellini -t ideiglenes pótlásnak, de sajnos valami nem kerek vele. Az OK, hogy nincs sok crema (100%A), de az ízét sem tudom eltallálni, emellett a csapolás kezdetekor fekete, azután gyorsan szőkül (duplákat csapolok, ez is közrejátszhat). Mintha döglődne, pedig a legkésőbbi lejáratút (valamikor 2014 közepe?) hoztam el. Szerencsére csak fél kiló, gyorsan elfogy. Talán megpróbálok emelni a hőfokon.
Szóval vissza a friss pörikhez, abban nem lehet csalódni... -
paljoc
tag
válasz Acheron #5421 üzenetére
Nekem ez most nincs meg hirtelen, hogy Te ki is vagy, de orulok hogy izlettek a kavek!:-) Amiota jopar emberhez mar ket-harom nick is tartozik, teljesen megkavarodtam az index meg a PH kozott. De ismeros azert az Acheron kicsit...!?..........ja, "jovanmá", rajottem!:-) Meg jo hogy lehet itt 5 percig szerkeszteni, addig pont leesett ki is vagy!:-)
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Az Indexen nem írtam a kávés topicba, csak a rendelés kapcsán leveleztünk. Nem vagyok nagy topic arc, de azért követem az eseményeket, mióta "megtérítettek". Itt meg "lakom" már egy ideje.
Most is írtam az euros címre, elvonási tünetek ütötték fel a fejüket, orvosolni kellene valahogy...(#5423) Parci: Köszönöm az infót, ezt nem tudtam, egy évre tippeltem magamban. A madaras boltban kaptam le a polcról kutyafuttában, elsöre jónak tűnt. De nem hibázok többet ezzel.
A P&Y kávékra ki kell találnom valami kanbant, hogy ne fogyjak ki teljesen... -
And06
aktív tag
válasz Acheron #5424 üzenetére
Üdv!
az 1 év is mindegy lett volna. max 1 hónapos kávét vennék. (100%A-ból) Robibombákból kitolnám a limitet pár hónaposra (3 max) (ha vennék ilyet).
a kérdés jogos, mégis honnan szerezd be a max 1 hónapos kávét na itt jön a képbe, hogy ha lenne rá igény, akkor sok kis pörkölde termékét helyben meg tudnád venni. Amig ez megvalósul, marad a rendelés itthonról, vagy külföldről.
-
adequate_cou
senior tag
Sziasztok!
Átolvasgattam a topikot, és ha jól látom két út van ha normális kávét akarok inni. 70-ért kapok egy használt gépet, darálót stb tartalmazó szettet, vagy 12-t áldozok a kotyogósra, plusz 11 ezer egy kézi örlőre. Van esetleg más út ami max. 25-ből kijön és nem a kotyogós változat, de jobb annál?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #5429 üzenetére
Gondolom, a szomorú tényekkel találkoztál útközben...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
30 körül lehet már szerezni PODos gépeket, az espressot készit, a kérdés, hogy melyiket akarod, egy jó kotyogót, vagy egy gyengus-közepes espressot. a PODossal valószinüleg lehet már tejet is gőzölni, tehát cappuccino készitésére is alkalmas lesz.
-
lagoon79
tag
ha nyitott vagy az alternatív kávékészítésre (V-60, melitta, aeropress), akkor az is lehetőség. viszont kézi őrlő ott is kell, annyi, hogy ott az eszköz pl V-60 + papír, kb. 5000-ből megvan.
-
ronin s8
senior tag
válasz adequate_cou #5431 üzenetére
Az említett összegeket. Ebben az esetben a kérdésed csak ismétlés.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
eszpresszó nem jön ki olcsóbban. alternatív kávék igen.
-
HÁZIGAZDA
válasz adequate_cou #5437 üzenetére
a legújabb tapasztalatok szerint zassenhaus quito az a szint kéziben, ami aztán eszpresszóhoz is használható, a hario mini mill annyira nem. vagy graef cm70, iberital challenge, ascaso i-mini2 a legolcsóbb motoros daráló.
-
weinmaker
őstag
válasz mozaik11 #5439 üzenetére
Van sok szerintem. A Pascuccit, csak azért említettem, mert ott volt utoljára ilyen érzésem. Szerintem a Pacificaffé legutóbb tesztelt kávéja is igen kellemes, de én szeretem a Carraro 1927-et is, vagy a Kapuczinernek is vannak szuper dolgai, és még sorolhatnám. Szerintem nagyon jó dolga van itthon a kávészeretőknek, mert széles a választék.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Acheron
őstag
Azt hiszem, félreértettelek. Ezt a "honnan szerezd be a max 1 hónapos kávét" felvetésre írtam, de alighanem értem, mit hiányolsz. Én most a másik oldalról nézem, annak örülök, hogy egyáltalán van honnan rendelni biztosan friss és jó kávét. Persze én sem bánnám, ha csak a szomszédba kellene átlépnem egy zamatos friss pöriért...
Technikai kérdés: Gaggia Baby (new) -vel csapolok, gyakorlatilag mindig kettő adagot, így duplázok. Viszont a vége majd mindig szőkül. Azt olvastam, hogy a GG -nak nem a dupla az erőssége, de esetleg van erre valami trükk, netalán jobban járnék két szimplával?
-
And06
aktív tag
válasz Acheron #5442 üzenetére
ez a szőkülés érdekes kérdés, az eső vizhőfok csak az egyik ok. a döglődő kávé is okoz ilyet, illetve van olyan fajta ami előbb szőkül alapból. vagy az őrlemény is lehet kevés.
ha rövidebbre veszed, mondjuk dupla ristrettonak akkor már nem lesz korlát a gép. nagyobb adaggal is lehet segiteni rajta néha (duplának a 18gramm ajánlott, de szerintem 20ig simán el lehet menni ha fér a szűrőbe). -
vendingo
veterán
Próbáltam direkt elkefélni az AI-t, de még így is az éppen iható határon volt.
Nekem nagyon bevált, 90%-ban nagyon jóra sikerül, eddig ez vált be a legjobban a paljoc kávék közül.Megyek, iszok is egy duplát
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adequate_cou
senior tag
Hario Mini Mill milyen finomságúra darál? Brikkához megfelelő?
-
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest