- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozaik11
csendes tag
válasz tariattila #5226 üzenetére
Szükséges citromsavazni a QM-t?
-
HÁZIGAZDA
viszont én igen, és végre sikerült elkapni a grabancát! tudom, hogy ez elvileg hülyebiztos mix, de nekünk mégis kicsit küzdős volt, könnyű volt keserű ízt csempészni bele. na, nem most, semmi kesernye, maximum csokoládé, lágy füst, bamm!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Sajna nekem negyed kilóból kb 3-4 főzet lett telitalálat, a többi pedig iható kategória.
Ugyan így szívok a CM-el is. Első pár főzet isteni volt, utána egyre rosszabbul sikeredtek, mára meg saját hibámból ihatatlan lett.
Remélem a sidamoval meg apricot-al nagyobb sikereim lesznek.
Jelenleg az az állás, hogy visszatérek a Rome espressora, illetve kipróbálom a pin up-ot is.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
hifis50
csendes tag
Egyébként tényleg érdekes kérdés, és igérem, kipróbálom, hogy ahogy nézem pl. a Portaspresso honlapját, vagy a gépemhez kapott profilt, a 9 bar nem nagyon játszik. Vagyis a problémásabb esetekben a kíméletesebb 6 bar vajon mit hoz? Ezzel fogom kezdeni a kutakodást a nyomásprofil rejtelmeiben.
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #5261 üzenetére
a kávé érzékeny dolog ám, szóval simán előfordul az ilyesmi. a java nagyját megittuk már, most először lett ilyen bitang finom. szóval ne csüggedj, nem olyasmi ez, ami pár hét alatt kialakul. másrészt, amit most közepesnek ítélsz, az szerintem pont két nagyságrenddel jobb lehet, mint bármi, amit régebben ittál. a rome amúgy totál hülyebiztos blend (persze azt is meg lehet égetni), cserébe ízben is egyszerűbb. de 2500 ft-ért best buy.
-
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #5267 üzenetére
Van még egy kevés,de az is csak azért,mert már direkt mást is ittam,hogy kíhúzzam vele még egy darabig.
Tényleg,nem is mondtam. Úgy sikerült a szemre felezés,hogy a kávé plusz 2 símítózáras zacsi 501 grammot nyomott a mérlegen.
Soha többet nem tudnám megismételni az tuti!
Szólj mikor kell,majd megdumáljuk priviben."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
BlacKSouL
addikt
válasz adpeter #5246 üzenetére
Ezen már én is agyaltam (időkapcsoló), mert a Samu klímánkat már be tudom kapcsolni Wifin keresztül, de ahhoz mindig áram alatt kell lennie. Az időkapcsoló funkció mellé tenném a fogyasztásmérő funkciót is.
A fenti időkapcsolóval simán lehetne távirányítani a háztartást. Smart house. Létezik már tőlünk nyugatibb meg japánabb/koreaibb vidéken.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
paljoc
tag
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #5272 üzenetére
sidamónál próbáld majd meg, hogy szinte befullasztod és úgy jön le, jó lassan. egyébként ha nem is ennyire lassítva, de a java is így jobb. aztán persze lehet, hogy a gépem túl forró és abból adódik ez a viselkedés. na majd a bfc
-
Petee87
tag
Akinek fém Ascaso mini őrlője van tudna nekem segíteni, hogy hogy félek hozzá a késekhez? Ki szeretném tisztítani a gépet belülről is, mert a használati útmutatóban csak a babtartály tisztítása van... Viszont a késeknél ha belenézek már látszik a bennragadt őrlemény. Esetleg le lehet feszíteni a tetejét?
-
HÁZIGAZDA
java mix elkapva, bár nem szólt akkorát, mint tegnap, de most már nem volt semmi baja, fincsi volt. fura, hogy ha csak egy picit is gyorsabbra veszem, akkor már jön bele némi kesernye is, akkor is, ha közben a hőfokkal lemegyek.
-
vendingo
veterán
válasz lagoon79 #5281 üzenetére
Olyan keserű volt, hogy még a seggem is összehúzta, se a cukor, se a tej nem segített rajta.
Sidamo eléggé kellemes, még volt a darálóba egy kis CM, elég jó a 2 együtt.
Eddig sidamo 2-ből 2 jó lett és ízlik is. Jobban bejön mint a csokisok, ez teljesen új nekem, hasonlót se ittam még.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #5282 üzenetére
megégetted, túl forró vizet kapott
egyébként a sidamo szerintem is más liga, mint a java mix (mármint az én ízlésemnek), masszív mézes-édes gyümölcs és némi feketecsoki, míg a java inkább tényleg egy egyszerűbb olaszos világú (füstös-csokis) blend.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #5282 üzenetére
Ha egyszer jó, másszor nem, és ráadásul másoknak jó, akkor az csakis azt jelentheti, hogy még nem ismerted ki a gépet meg a kávét. Valamilyen szinten redukálni kellene a változók számát közel nullára (teljesen úgysem lehet), hogy ne legyen ennyire hektikus az eredmény...
A JM nekem is nagy kedvencem amúgy.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
Paljoc!
Egy nagy hibáját vettem észre a kávédnak! A Java Mixnek.
Hogy qurva hamar elfogy!
Sajnos a 200 g 4 napig volt elég, úgy, hogy nem is ittam annyit belőle, mint szerettem volna, mert spóroltam! :-)Mondjuk csak egyszer bírtam belőle e igazán jót húzni, amikor azt mondtam, hogy ez igen! De az alapján azt mondom, hogy nagyon jó volt! A többi is finom volt, de az a hűha érzés elmaradt, mint annál az egynél volt.
De nyilván az én hibámnak tudható be.[Ez a ma hajnali volt.]
Csak addig bénáztam a mobillal, hogy megszőkítettem a végét egy kicsit. -
RBJ
addikt
Kiöntő köcsögtől nem igazán függ a lattemita gyártás?
Még tejhabbal mindig hadilábon állok. Nagyon habos lesz, felúszik a kávé tetejére. Igaz laikusoknak ez is csúcsélmény. Még este nyomtam egyet nem érdekel, hogy késő volt és érdekes sikerült nem kávés vendéget is rábeszélni egy finom cappuccinóra.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #5293 üzenetére
Én sajnos nem tudom, hogy mekkora vízhozamú gyárilag egy Evo.
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #5293 üzenetére
ugyanannyinak, mint vízkőmentesítés előtt -- mi köze a kettőnek egymáshoz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest