- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
ez a mr. espresso inkább ms. espresso, amilyen hisztis egy pitsa... ma reggel a remek gyümölcsök mellé azért visszacsempészett egy kis citromot is. úgyhogy most pár nap gyümölcsös vonal után a délutáni shot megint java mix volt, helyreállt a világ egyensúlya!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerencsére minket ennyire nem fenyeget, de USA-ban durva italok vannak: Donkin Donut's sütőtök fűszeres latte 1040 kcal és 127 gramm cukor van benne!
⭐ Stella
-
And06
aktív tag
jó kis kávé ez a blend(el salvador+etiop), de a 4.ik napra nyitás után már menni kell utána az őrlővel meg a hőfokkal. péntekre lesz újra paljoc szállitmány, már várom
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Tud valaki svédül...?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
marha jó kombó ez a java mix + mr. espresso páros. az utóbbit mondjuk nehéz elkapni, több rossz mint jó lett belőle. ami viszont jó lett, az tényleg madal kávézó szintű, újhullámos, mega gyümölcsös (de citrommentes) atomkávé, már azért a két shotért megérte
amikor meg picit sok már a gyümölcsből, visszaváltunk a java mixre és azonnal ott a klasszikus vonal. távolabb vannak egymástól, mint anno a CM-AI páros, szóval jópofa a hirtelen stílusváltás.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adpeter
tag
Amúgy mi az oka ennek a gyümölcsösségnek? Arra gondolok, hogy egy kávé alapból kávéízű, de hogyan lesz benne a gyümölcsíz. Értem,hogy pörköléstől,fajtától stb- től függ, de hogy érzünk benne narancsot például. Vagy csak arra aszociálunk mert azt ismerjük? Vagy narancsliget mellett termesztik?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
válasz adpeter #5467 üzenetére
A gyümölcs íz leegyszerűsítve néhány (valszeg szintetikusan is előállítható) savas vegyület és a cukor kombinációja. Ez sok élelmiszerben megtalálható. A kávénak gyümölcs-szerű termése van, gyümölcs héjjal, ami a feldolgozás során vagy rászárad, vagy belediffundálnak belőle ezek a vegyületek. Így jön létre a gyümölcsös íz, amit a mester a megfelelő kávéfajták tudatos összeválogatásával, és pörköléssel még inkább kidomborít.
[ Szerkesztve ]
-
-
bl4ze
veterán
válasz ronin s8 #5468 üzenetére
"The aroma and taste of ripe citrus fruit. Citrus notes are often found in coffee, which is not surprising considering the fact that coffee beans are the seeds of coffee cherries. Coffees with flavor characteristics of unripe citrus are described as "sour".
"The aroma and taste of fruit. Many coffees have fruity notes, which is not surprising considering that coffee beans are seeds of a fruit (coffee cherries). A coffees acidity, or wine-like brightness, is often related to fruit, or citrus. Professional cuppers are careful to not use the term "fruity" when describing the aroma of unripe, or over-ripe, fruit."
"The aroma and flavor characteristic of fresh nuts. Coffee cuppers are careful to avoid using the term "nutty" when describing coffee with taste or aroma characteristics of rancid nuts or bitter almonds. Coffees from South America commonly have a nutty flavor. "
.:. bl4ze .:.
-
paljoc
tag
Osszessegeben meg is fogalmaztad, miert vettem a kivancsisagon kivul anno Gene roastert. 20dkg adagok es egy "kis" gyakorlas utan tenyleg ossze-vissza ihatod a kulonbozo stilusokat. Akiket a reggeli koffein bevitelen kivul melyebben erdekel ez a tema, annak kanaan egy ilyen kis porkolo. Amely szerencses esetben par ev utan akar meg is nohet es bepirosodhat!:-)
-
-
ronin s8
senior tag
Hát igen. A trükk az, hogy ezek a helyek magáról a helyről szólnak, a miliőről. A kávé ott csak egy eszköz, amivel leönthetik a MacBook-ot, vagy a szoknyájukat
Ezért kurvult el a Costa is. A törzsközönség gyakorlatilag észre sem vette.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radi8tor #5453 üzenetére
az amerokiaiak furan ertelmeznek ezt-azt. szofisztikaltan fogalmazva oriasi betukkel rairjak a joghurtra h zsirmentes v 0% zsir v 0g zsir, hogy vegye a nep, mert a zsir rossz (eeerteeeem?).
ugyanakkor mintegy mellekesen 100g-nyi gyumolcsjoghurtban figyel 19g cukor. merazmegjo.tudom h itt en kepviselem a kavezas legaljat, de most peet's coffee-tol a cafe domingot toljuk es egesz finom. konnyed, nem tolakodo, jol esik meginni. semmi unnepi cucc, egyszeruen egy rendszeresen ihato kave.
-
Toobee
veterán
Most húztam az új gépben pörkölt CM-ből és MrE-ből is egy duplát. Ígéretes mindkettő, bár gyors volt a lefolyás. Ízre a MrE talán közelebb áll hozzám, majd holnap játszadozom velük.
-
paljoc
tag
?????? Honnan szedted azokat??? :-)
A Mr. Espressot probalgattuk Rocketeer kollegaval ma a nagy LaScalan, de csak akkor jott valami huvazzee kozeli erzes, mikor mar kb. 5 teljes fokozatot tekertunk az orlon a finomabb iranyba a Spicy Italy optimumahoz kepest es szaggatossa valt a lefolyas. Tehat overdose plusz lassu csepegos shot!;-) -
Toobee
veterán
Természetesen titkos forrásból származik, miután beraktad a helyére a pörkölőt építettem bele egy rejtett csúszdát, ami egész az Ascasoig lejt. Mindkettő finom volt normál lefolyással is, talán a MrE azért ízlett jobban, mert mostanság nagyon sok világos pörit ittam. CM-et még a régmúltból ismerem és szeretem, de ez kicsit sötétebb lett, mint az volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest