- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz -HajTömeg- #4757 üzenetére
Darálón lese jövésről van szó.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
bbuffy
senior tag
Ez most konkrétan nugát, ami főleg kapuban villantott nagyot. Presszónak nem csöpögősre lefőzve volt a legjobb, itt komplex kávé alig keserűen. Mondjuk csoki is de inkább a jó belga tej.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
t-bali3
senior tag
Szerintetek a Molinari Kávéház nyitva van vasárnap?
Hihetetlen, hogy a honlapon nincsen nyitvatartás. Kicsi az esély, de hátha...
-
RBJ
addikt
Na megtáltosodott a daráló, most 3 on daráltam. szerintem a bibi ott van ha eltömődik és nincs kirázva a finom darálat.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
t-bali3
senior tag
válasz t-bali3 #4766 üzenetére
Végül miután a Váci úti Tescoba mentünk ott kezdtem kávézót keresgélni.
Először a gyors éttermek között az alapján kerestem, hogy milyen a kávégép. Majd később észrevettem egy funkcióját tekintve csakis kávézót, így odamentem megnézni közelebbről és meggyőzött. Ezt követően miután kértem és elkezdett a hölgy frissen kávét darálni, sejtettem, hogy nem rossz választás. A pontot az tette fel, mikor leültem az asztalhoz és az itallapon a kávékorzó 2012-es ajánlása fogadott.
Ezek persze, csak külső benyomások, a lényeg természetesen a kávé íze:
csak nagyon picit volt gyümölcsös, valószínűleg ez valami klasszikus olasz vonal lehet, de nekem bejött.A kávézó a Pascucci volt.
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #4769 üzenetére
Szia, LM szimplahoz rendelheto meg "tolcser" ? Koszi, Adam
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #4769 üzenetére
lala! ezek megint nagyon guszták!
a talp magassága (a széléné )
és a tamper összmagassága mennyi?
(pl egy 58-asnál)[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
tariattila
veterán
válasz radi8tor #4775 üzenetére
régóta tamperelek... így tudom mire van szükségem...
nekem fontos, hogy hol milyen méretű...
zsebben csak ritkán vanToobee: látom figyeltél jaja... a lényeg, hogy az ujjam túlérjen kényelmesen (3 ujjam kb 120 fokban) a talp felső élénél úgy, hogy még a szűrő peremét is érezzem...
a lényeg a lényeg, hogy ne szemre kelljen csekkolni mert addigra már késő...
ha lefele nyomásnál érzem, hogy mindenhol egyforma a rés/hézag/távolság a tamper pereme és a szűrő felső része között akkor szinte biztos, hogy jól sikerült a művelet...
én ilyen egyszerűen csinálom... mint a fújást is a kocogtatás helyett...
az aszal széli baristás portafiltertámasztásról már nem is beszélve... -
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #4774 üzenetére
Teljes magasság: 85mm.
A talp ugyanaz, mint régebben, csak a nyél változott. Ezek a nyelek már egész jók, kellemes a fogásuk.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #4778 üzenetére
Jó reggelt mindenkinek!
Egy nyel mennyibe kerül?
-
And06
aktív tag
reggel húztam egy duplaristrettot a paljoc AIből. kicsit elszámoltam a dolgokat, és a vége egy 40 másodperces ristretto lett, de igy lett jó, milyen jó! az elején alig akart beindulni, szerintem páran leállitották volna, mondván befulladt
sajnos az előző zacskót nem pihentettem eléggé, ott még éppen csak jelen volt a gyümi, de most még 2 hét pihentetés után nagyot üt! -
-
adpeter
tag
Erdős és fiai cukiban 10 órai gyanánt leküldtem egy "Giotto" fagyit. Nem kávés, de azért fincsi!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Toobee
veterán
Ezt a kávét mindenkinek ajánlnom, függetlenül attól, hogy melyik vonalat részesíti előnyben. Szintén egy tök jó átmenetes kávé és elkészítéstől függően lehet erősíteni/gyengíteni a két vonal jellemeit.
Más: kávéskanál, 4 visszaöblítes Tersonet után ki hányszor szokott tiszta vízzel visszaöblíteni? Nyilván, még tiszta nem lesz a víz, de számszerűen az mennyi. Én most vagy 15 kanyart nyomtam, de még mindig zavaros volt egy picit. Mind1, ma jön vendég, majd ő kapja az elsőt.
Még másabb: vakszűrős 5-6 öblítés után nehezen mozgatható a manuális kar a La Scalan, még nyekeregni is szokott. Természetesen utána visszaáll a rend, de kaphat valamiféle kenést, ami ilyenkor nincs, vagy mi lehet a magyarázat?
-
Toobee
veterán
válasz ronin s8 #4790 üzenetére
Nagyjából 3-4 hetente szoktam. Egyébként Lagoonnál láttam, hogy használat után is öblít egyet, azóta csinálom én is. Minden kikapcsolás előtt öblítek egy hosszút tiszta vízzel, csak utána kapcsolom ki a gépet. Lehet, hogy így még ritkábban kellene vegyszert használnom?
(#4792) Parci: nem néha szoktam, minden kikapcsolás előtt, ez általában napi 2-3 alkalmat jelent. Egyébként mi a vélemény a visszafelé szerkesztésről? Régóta morfondírozok már rajta, hogy nem kéne csinálnom, de egyelőre nem jutottam döntésre.
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Használt POD-os gépet szeretnék, venni! Nem tud valaki valami jó és eladót.
Árban max 30 körülre gondoltam... -
jolti
senior tag
Mi van itt? Kávészünet?!
-
adpeter
tag
Jaja! Megdöglött a buli!
Én ma átváltottam robusztára,úgyhogy még itt vagyok.Pár hete csak a Kapuczinertől rendelt 100% arabikákat iszom. Most este letoltam vagy 3 risztrettót a
Pin Up-ból. Nagyon eltalált kávé ez,az tuti. Tök jól esett már egy kis robis cucc! Nagyon jól megkomponált caffe.
Veled mizu? Nem fertőzted meg még a kollegáidat kávéfronton?"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
And06
aktív tag
Paljoc, mail ment!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest