- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Életem első valódi kávézása.
Kicsit sok volt az az egy Kapucsínó és egy Flatwhite. Kicsit remeg a kezem meg és fel vagyok pörögve, sebaj, Széll Kálmán-ról futottam haza (Déli pu környéke) és csak a prosnál álltam meg.
De bátran állíthatom, hogy életem 2 legjobb kávéját ittam! Kapucsínóval kezdtem és annyira ízlett hogy egy Flatwhitot is ittam és egy helyben sütött sima croissant is helyet kapott mellé
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz radi8tor #4103 üzenetére
Igen, én olyan vagyok.
Szerk: Mind a vérnyomásom, mind pedig a pulzusom alacsony alapjáraton és csak nagyon nehezen lehet felidegesíteni, továbbá mindent higgadtan kezelek.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Ja igen. Az eladó kicsit meglepődött, hogy innen ajánlották a helyet.
Amúgy a futás után megittam eddig 1 liter vizet[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Erről az őrlőről tudunk valamit?
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz adpeter #4093 üzenetére
majd lesz, ha nem légtelenítesz egy kiadós gőzölés után, és alig marad víz a bojlerben, és széthasad a fűtőszálad!
gőzölés után gőzcsap kinyit, pumpa elindít, és addig vársz, amíg nem víz jön egyenletesen a gőzcsapból. akkor gőzcsap elzár, majd pumpa elzár. én amúgy ezt szinte naponta megcsináltam az audrey-val anno.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
én minden vizutántöltés után megcsinálom (meg minden gőzölés után, de az elég ritka )
húztam egyet a sidamoból LM szimplával középre tömöritve 9grammból. jól eltaláltam az őrlést, nem is szőkült ki, de a reggeli 13grammoshoz képest l.fasz volt, vékony és kevésbé intenziv izek. lehet csak a gaggia ilyen, de teletöltve sokkal jobb kávét ad nálam az LM szimpla.
-
t-bali3
senior tag
Én ma sikeresen megkóstoltam az Etióp Yrgacheffe-t T&P-ben.
Maximális pont a kisasszonynak, mert nem az volt betárazva, de külön darált nekem egy kicsit, továbbá magának is főzött belőle, hogy megízlelje jól sikerült-e.
Sima presszót ittam. Találtam benne mindenféle ízt, gyümölcsöstől kezdve, erősebb kesernyésig is. Még szokom a dolgot, így elsőre minden egy kicsit túl intenzív volt, de a hölgy azt mondta, hogy ez még darálástól függően lehet egy kicsit kevésbé gyümölcsös is, úgy akár teli találat is lehet, nekem.
Maradt még Toobee vagy már benyakaltad mindet?
-
Toobee
veterán
válasz t-bali3 #4112 üzenetére
Természetesen nem hagyhattam, hogy meghaljon, ezért már nincs belőle. Ma fogyasztottam el az utolsó 4 duplát belőle Nálam akkor minősül eltaláltnak, ha egyáltalán nem keserű, csak gyümölcsös. A vendégemmel megfeleztük az egyik duplát, fél gramm cukrot engedélyeztem neki, de ilyen fintorokat én rég láttam már. Pedig el volt találva nagyon, én ittam a másik felét. Érzésem szerint ő marad a tejes vonalon.
-
t-bali3
senior tag
Elég melegen futtatod Te azt a gépet?
Ebben a kávéban biztosan van a gyümölcs mellett más is, legalábbis szerintem. Ezt a mást most kesernyésnek érzem, de lehet nálatok ez a csokis vagy nem tudom... Igaz, többet próbálkoztál, mint én.Illetve ne felejtsd, hogy kötelező napi 5L kávét, ami szükséges a szervezetednek néha fel kell locsolni egy kis vízzel is. Elég egy-két csészényi
Idővel szerintem én is visszatérek a pici cukros megoldáshoz, de még kóstolgatok. Megyek ám majd több kávézóba is, csak emellett dolgozom, így előnyt élvez.
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Na letelt a wellnes szabim Egerben. Két helyen ittam kávéfélét, Egyiken capuccinot, másikon latte.
Jelentem egyik sem közelíti meg azt amit itthon főzők, alkotok.
Sőt hatásban sem éreztem egyik után semmit. Itthon meg indulás előtt ittam melynek eredménye, hogy minden km kőnél majd meg kellett álljak pisálni.
Kicsit zavaros nálam a capuccino és a latte fogalma de már tisztázódott.
De akkor mikor mintás cappucino készítés van a youtubon akkor mind latte nak van írva.
Alig várom a holnapot, hogy szétkávézam magam.
Állítok még a darálón mert még a legutóbb csöpögősen jött le.
Jelentem van egy bűnöm. Én a kávét mézzel édesítem.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
bl4ze
veterán
válasz adpeter #4100 üzenetére
Nagy, hosszú gőzölés után ha nem volt légtelenítve lehet simán, hogy fellevegősödött.
Próbáld meg úgy ahogy Parci leírta.
Utána jónak kell lennie, eddig is jó volt akkor gyanítom, hogy fellevegősödött....
Vagy dugulásod van, akkor meg vízkőtelenítővel járasd meg és gőzcsap kinyit-elzár, sokszor pumpa menjen -- a pulzálástól a dugulás megszűnik.de SiD majd jobban távszakérti szerintem...
.:. bl4ze .:.
-
adpeter
tag
Aha,oké!Ez jó meg minden,csak nem kaptam magyar nyelvűt hozzá! :s
Valaki gyakorlatit tud mondani, hogy mit csináljak!???
Ok Blaze, majd holnap rápróbálok.[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
válasz adpeter #4118 üzenetére
leírtam. járó szivattyú mellett legyen nyitva a gőzcsap, így ott kinyomja a levegőt. de egyébként azért ennyire nem kell parázni (vagy nem feltétlenül), attól függ, hogy hol van a fűtőszál ugye... gaggiánál például külső fűtőszálas a bojler , de ettől még kell víz bele, szétrepedhet talán anyagában is az alu. belső fűtőszálasoknál is alapvetően azért felülről szokott szívni a pipacső (a kijövő vizet onnan veszi), ergo kiszipkázza a levegő nagyját akkor is, ha nem légtelenítesz.
ugyanúgy kell légteleníteni, mint a radiátorokat: legyen nyomás a rendszerben és nyiss meg egy kilépési pontot, jelen esetben a gőzcsapot.
-
-HajTömeg-
őstag
"majd lesz, ha nem légtelenítesz egy kiadós gőzölés után"
Én reggelente 2x20mp-et melegítem/gőzölöm így a tejet.
Akkor is figyeljek erre?(B)(#4122) Parci [/B(/B)] Dehogy gondoltam!
De most hogy mondod... se nagyon értem
OK,légtelenítek énis.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #4121 üzenetére
ha kisbojleres géped van, akkor ugye végiggondoltad, hogy ilyenkor a bojlerből gőzölsz, ergo fogy a víz belőle, amit nem pótolsz..?
-
fishi
tag
Ahogy azt a zindexre anno megírtam, a net feltúrása után én a következőkre jutottam:
Cappuccino: A Ronin által kedvelt hagyományos habos és a barista habos ugyan az az ital, mert a habosított tej és a kávé aránya ugyanaz. (A tejhab minősége az, ami eltér, a barista habnál sokkal homogénebbre gőzölik a tejet. Nyilván ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be, de ettől függetlenül a cappu cappu marad.)
Flat white: Nem egyenlő a barista habos cappuval! Attól "flat", hogy a tejhab sűrűbb részét vissza kell tartani, hogy csak az "extra selymes" rész kerüljön bele: http://youtu.be/rq6BZxAD1Rk
[ Szerkesztve ]
Dare2Live (DVD lemezekről): ''elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?'' - perempe: ''Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik...''
-
mgy
senior tag
Ejnye paljoc, miért nem fogadod el a felajánlott szantoszt? Azután, hogy a hátad mögött minden sz.rn.k el lettél mondva ez lenne a legkevesebb, nem?
---
Mikor lesz kész a cup of excellence? Fogyóban van az eszpresszós készletem! -
adpeter
tag
BLAZE: Köszönöm,bár ezt nem komolyan írtam! :-) De 1szer még jól jöhet!
Parci: Nos megpróbáltam mindent,DE TÉNYLEG MINDENT ami elősegítheti a légtelenítést de semmi.
Aztán kínomban elmentünk kiscsaláddal anyósékhoz. Bótyi apósom az új pálinkafőzőjét avatta fel.(100 literes kisüsti) úgyis mentem volna.
Szerencse volt még neki valami dugi 3 éves barackpálesz. Ijedtembe,hogy kinyírtam a Baby-t bevertünk 5-6 felest .Én mivel padlón voltam a kávé hiány miatt,szűretlen búzasörrel próbáltam még elviselhetőbbé tenni a napot. Sikerült.Most értünk haza. Kicsit megéheztem a szeszre,úgyhogy kerestem valami flamót.Közben eszembe jutott,hogy na megnézem a kis rohadékot. Főkapcsoló on, pumpa indít ééééééééééééés már jött is a víz ahogy kell.Ilyen gyorsan még sose indult meg a víz.
Ezek szerint ez a GB is egy kis ribanc. Ha fáj a feje,nincs kávé. Ha jó neki akkor nekem is jó!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #4127 üzenetére
Én nem,de érzek egyfajta bizsergést...és kicsit hanyag vagyok. De egész jó lett az őrlőben lévő maradék sicurta egy kis honduras shb-vel fűszerezve. Vagy csak nagyon kellett már a KVÉÉÉÉÉ!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
Valami ilyesmi lehetett,mert előtte hiába járattam a pumpát, nem jött a víz és a csepptálcába se engedte vissza a nyomást. Aztán hirtelen miden oké.
3 hete akarok bemenni egy vakszűrőért az expoliba,mert az még hiányzik, így nem tudok visszaöblíteni. Hétfőn asszem az lesz az első címem! Hátha az a baja.....
-
HÁZIGAZDA
belenéztem az indexes topikba, majd gyorsan vissza is jöttem
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bbuffy
senior tag
Reggelt'
Birtokomban található pár napos Mr. Espresso lekóstolása után bizton állíthatom hogy ööö....izé....na hogy is?
Ejha.Jó dolog a kv zás
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
emre
veterán
Üdv!
Nem emlékszik esetleg valaki, hogy a nyáron a 20 éves a CBA keretein belül meghirdetett kávé akcióban mennyiért adták a Tchibo Family 2x250gr-os változatát?
A csomagoláson 849 Ft volt, meg egy felirat hogy nem a feltüntetett ár érvényes.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
szaszandras
csendes tag
Na, megbontottad végül? Nálam egy pörkölési dátum nélküli adag van - egy konferencián találkoztunk, és nem tudtam otthagyni, pedig paljoctól is van épp többféle itthon -, és tegnapra sikerült végre rendesen elkapni! Kicsit durvább őrlés, PID 100-on, pici cukor és a citrom/grapefruit visszahúzódott, de megmaradt a gyümölcsös savasság... Nagyon ízlik! Ha csapolok egy duplát, mindjárt hívogatja maga után a következőt.
-
And06
aktív tag
paljoc, ez a sidamo nagyon fasza! remélem van még, mert a köv adagba is biztos kérek
-
-HajTömeg-
őstag
Lenne pár technikai kérdésem.
Egyrészt tudja-e valaki,hogy az EVO víztartályában miért van 2db szilikoncső?
A másik,hogy a gép tisztítását, a szűrők zsíroldós átmosását milyen gyakran érdemes elvégezni?
Akár hetente?
A vízkőmentesítést havi kétszer?Alias: Júzer error
-
RBJ
addikt
Megvolt az első sikerélményem.
Hála az általatok kapott tippeknek. Mikros melegítés nem ér semmit, így eszembeötlött simán kávéfőzőből melegvíz engedés csészébe így igen csak meleg lett a bögre és betartottam előbb a kávé és utána a tejhab lépést.
Mi volt a sikerélmény? Hát itt van az asszonynál vendég és megdicsérte milyen finom kávé és érzik a friss darálás. Büszke lettem hirtelen.
Igaz messze volt még az igazitól amit én tudok de egy nagyon laikusnak is már ez is finom élmény a tömegkávézáshoz képest.
Tippeket kérnék graef ügyben. Két vékony alátét van a kúp alatt 10 en még befullad a gép de már 12 es meg durvát őről. Nagy az ugrás a fokozatok között. Tipp?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Nem is tudom, inkább engem a tejhab készítéssel eltojt idő ideggel. Addig a crema is szétoszlik mire kész a tejhab. Graef tippeket várom.
Jé most nézem van feketében is graef. mintha szebb lenne mint a fehér.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest