Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz bluesfan #114811 üzenetére

    Igen, ezek az opciók is adottak. :R Sajnos nincs nyomásmérőm, hogy magamnak beállítsam az OPV-t. Leginkább annak örülnék, ha magam tudnám szabályozni a pogácsára jutó nyomást, ahogy pl. #114719 hogyaza fórumtárs is megoldotta szeleppel, de ez a Glendán a nyomásmérő beépítésével együtt már azért komolyabb tuning.

    Amennyire meg tudom ítélni, nincs feltűnő csatornásodás, egyenletesek szoktak lenni a lefolyások, a pogácsa is szép, nem látni rajta lyukat vagy más árulkodó jelet, de nincs meg az a fajta finomság a végén, amit egy csökkenő nyomásprofilú pl. manuális presszógéppel el lehetne érni. Ilyesmire gondolok: [link] .

    Ez pl. a mai pogácsa, kb. 5s "manuális" előáztatással a gyári állapotú Glendával, VST 18g szűrővel, 14g etióp kávé (nem tökéletesen friss, kb. egy hónapja nyitottam), 34g végeredménnyel PID szerint 90 fokon, enyhén nem vízszintesre tömörítve (pogácsa előkészítésben még azt hiszem van hova fejlődni).

    A hosszanti csík felül a kb. 3 réteg AP papír nyoma, nem mindig sikerül tökéletesen simára.
    Ízre nagyon kellemes volt, enyhén savas, nem keserű. Teljes mértékben megfelelt a pörkölő leírásának: [link] . :)

    #114813 sz.zs.: SuperJolly még az F64 EVO késsel sem ilyen egyszerű, nekem szépen elzáródik a garat a végére. Azt egy műanyag fogköztisztítóval szoktam kiseperni [link] , majd ráindítás, és a maradék már szépen kirepül, utána már úgy néz ki, mint nálad, így az ecset sem fárad meg tőle idő előtt. :) Leírni több idő volt, mint megcsinálni. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák