-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
T500-on amiben van ati videokártya is, lehet használni a dsub kimeneten külső monitort, vagy esélytelen, midenképp csak a diszkrét VGA-val megy?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Chaser
legenda
válasz Apollyon #85351 üzenetére
lehet, ahhoz nem kell trükk, ha a dp-t akarod használni az csak ati-n megy
ha azt akarod hogy bios is onnan i nduljon azt külön be lehet állítani, de belső display legyen az elsődleges output hanem külső monitor dsubon_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Apollyon
Korrektor
válasz Chaser #85352 üzenetére
Bakk.. értelmetlenséget kérdeztem, elnézést, akkor mégegyszer
Szóval, dsub-on jön ki jel külső monitorra ha az INTEL VGA-t használom? Vagy a külső monitort csak az ATI vga-val lehet használni? Azért kellene az intel, mert a teljesítménye elég, az ati meg túl meleg az intelhez képest...
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Chaser
legenda
válasz Apollyon #85353 üzenetére
nem hinném, hogy értelmetlent kérdeztél volna
ez a megfogalmazás is ua. kb
a válasz pedig ua. megint
de akkor hogy egészen konkrét legyen:
winben mindegy, hogy ati v. intel vga az aktív, dsub engedélyezett
ha már biostól dsubon akarsz képet látni azt külön engedélyezni kell
csak dp-hez szükséges az atinak aktívnak lenni - van valami kis bizb@sz, amit csak az atihoz mellékeltek, emiatt intelen nincs digit kimenten kép, dsubhoz viszont nem kell bizb@sz, az mindkét vga-n működik -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Apollyon
Korrektor
válasz Chaser #85356 üzenetére
Köszi mindhármótoknak
Amúgy nincs winem, linuxot használok. Külön-külön jól működik mindkét VGA, de az ati-t csak nagyon ritkán használom, akkor amikor játszom.
99%-ban viszont az intel megy, néha már kicsi a képernyő, beszerezek hozzá akkor egy 16:10-es külső monitort analóg bemenettel.
&metal01: Klassz avatar, pár évig nekem is immortalos volt ;D
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Az alig 1,5 éves T440S-em egy újabb szánalmasan ciki hibával lepett ma meg engem.
A bal oldali CTRL billentyű megadta magát. Leesett. Na de nem csak hogy lejött, az alján lévő rögzítő műanyag adta meg magát.
Lehet ezt garanciálisan javíttatni/pót CTRL billentyűt kapni?
-
Tikakukac
titán
válasz macikos #85358 üzenetére
Hát kollega ha olvassa akkor lehet átküldeni neked gariban egyébként tök random mit fogadnak el ilyenkor és mit nem kihullós gombokra.
Cserét lehet találsz, 2k körül meglenne egy gomb esélyesen.Acer utánérzésem van ott vannak néha olyan szériák ahol a gombok elkezdenek hullani
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
-
Chebbie
tag
Sziasztok! Egy T400-ast milyen csatlakozójú SSD-vel lehet bővíteni, ha meg akarnám tartani a HDD-t is?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
TP-sek, akik Operát/Foxot használtok régi TP-n böngészésre Intel 4500MHD grafikával: nálatok is lagol a scroll?
Ez egy tök régi jelenség nálam, csak mostanában sokat használom akkuról a gépet, így zavarni kezdett.
Szóval úgy néz ki a dolog, hogyha aktív Intel grafikával indítom pl az Operát, és görgetek bármilyen oldalon, erőltetetten, szaggatottan, lagokkal görget. Radeonnal sima.
Ha aktív Radeon mellett elindítom az Operát, és ekkor váltok Intel grafra, továbbra is sima marad a görgetés... ezért gondolom, hogy meg tud birkózni egy oldalgörgetéssel a sima Intel is, de valamiért ha rajta indítom a böngészőket, nem akarja.
Kipróbáltam már az Intel chip valamennyi beállítását a kezelőprogramjában, nem történt változás.
Valami ötlet? -
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Volna egy kisproblemam. Tok jol mukodot a laptopom, mind addig amig nem kapcsolt ki magatol vagy nem tudom mitortent mert ott hagytam magara kb 15-20 percre, azt jovok vissza es ki volt kapcsolva, eloszor azt hittem hogy csak hibernalta magat, de nem mert nem lehetett bekapcsolni, semmire nem reagalt. Kivettem az aksit, masik tappal is probaltam bekapcsolni, szoval probalkoztam mar minden hogy, de semmi. Pedig aram ala kerul a gep mert lehet hallani egy nagyon halk sipolast a processzor kornyeken. Szoval erdekes a dolog.
Valakinek valami tippje ?
Lenovo SL400 -
MrRL19
senior tag
Hali
420s próbáltam beállítani/tesztelni fingerprint-et ,de sajnos nem engedi
Egyiknél sem engedi ezt írja ki : Cannot enroll user mi lehet a baj ?!
(jelszót létre hoztam és amikor ujjlenyomatot akarok létre hozni ezt adja ki hiba üzenetnek.
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Apollyon
Korrektor
válasz arcszesz #85361 üzenetére
Kösz, a tippet, még meggondolom.
Mit jelent a gyatra képminőség? Gondolom nem kásás a képMost nincs előttem a gép, a GPU módot BIOS-ban kell állítani, ugye?
-
dugo_
veterán
válasz Mbenyo97 #85369 üzenetére
Nem teszel benne semmi kárt. Egyszerűen csak kiszalad az alaplapból az a töltés, ami valami miatt rajtamaradt.
A voodoo részét szerintem elhagyhatod, minden laposon ugyanúgy működik a 10-20-30mp-es nyomva tartás, a többi része megalapozatlannak tűnik.Persze lehet, hogy nagyobb a gond. Amit csak tudsz, pakolj ki belőle, aztán ha lecsupaszítva se indul el, biosig se jut el, akkor lehet gondolkozni a szervizen.
-
s3toraph
senior tag
Szia!
Meg van a ram, 2x2GB-al valóban megszűnt a szemeteléses képhiba.
Mindenkihez:
Viszont, a GMA 4500MHD-hez amit felrak alapból drivert a win 8.1, az nem valami jó. Intel oldaláról meg ehhez a szériához csak win7-est találok, azt meg hiába telepíteném win7 kompatibilitási módban rendszergazdaként, azt írja hogy nem teljesülnek a feltételek a telepítéshez. Azért kellene valami jobb teljesebb driver, mert pl. az aida64 és a hwinfo sem tudja monitorozni a hőmérsékleteket, van vagy 8 ismeretlen cucc a hőfokoknál mindkét progiban, csak a procit és a háttértárakat látja rendesen. Tudtok segíteni, honnan szedjek le megfelelőt?[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
dugo_
veterán
válasz Mbenyo97 #85373 üzenetére
Proci nélkül elég nehezen fog elindulni.
Optikai meghajtó, egyik RAM (felváltva, hátha valamelyik elszállt), merevlemez (usb-ről megpróbálhatsz valami linuxot bootolni, meg memóriatesztet indítani, ha egyáltalán eljutsz a biosban addig, hogy ezt kiválaszd), wifi meg egyéb hálókártyák, akku. Kb ezeket érdemes lehúzni első körben. Tápra rámérhetsz multiméterrel, hogy leadja-e a feszültséget.Ha csak felpörög a venti áram alatt, de minden sötét marad, akkor esélyes egy grafikus chip, vagy bármi alaplaphoz köthető hiba is.
Van olyan ideapadom, ahol a feltehetően hibás kijelző hatott vissza az alaplapra, esetleg azt is lehúzhatod, de azt meg nem mondom, hogy hogyan tudsz vakon külső monitorra bootolni.
-
arcszesz
aktív tag
válasz Apollyon #85377 üzenetére
Ezért kell szoftveresen állítani. DPM-et nem érdemes bekapcsolni mert gyakran fagy ezeken a régi gpu-kon.
Milyen linux?
Nálam így néz ki a manuális beállítás, próbáld ki:# echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_profile
A válaszék low/mid/high.
Állandóra egy sor a /etc/rc.local -ba:
(sleep 30 ; echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_profile) &
-
newmoonlight
senior tag
S.O.S. plííííz! Thinkpad X230-asoknál (állítólag) általános probléma, hogy rendszeresen elmegy a hang, ahogy pl. itt is rágódnak rajta a sorstársak. A "davidow" nevű kommentelő javaslata (10-03-2013 11:32 PM) ugyan átmenetileg megoldotta a problémát, de 1-2 újraindítás után ismét elment a hang. Van erre végleges megoldás?
[ Szerkesztve ]
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Chaser
legenda
válasz newmoonlight #85379 üzenetére
van, vegyél normális gépet vagy usb hang
esetleg próbálkoznék másik driverrel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
newmoonlight
senior tag
válasz Chaser #85380 üzenetére
1. Bár konstruktív javaslat, de egyelőre kihagyom.
2. Mit értünk "usb hang" alatt?
3. Ezt gondolom próbálták ezek a szerencsétlenek is...“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #85381 üzenetére
USB hangkari. 2 hétig szórakoztam x230 alatt a hanggal, felejtős. Abból és abba normális hang nem megy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #85382 üzenetére
Most komolyan! A Lenovo elad ebből a gépből akárhány százezer darabot, van ez a típushiba és nem létezik rá más megoldás csak egy USB-aljzatból kifigyegő izé? Nemár...
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #85383 üzenetére
Hát pedig simán. Lásd kaptam a telót most is, hogy mit rakjanak kollegák x201-re mert nem megy a TL. Mondom új kábelt, mert x200 után sem tanultak belőle és csesztek áttervezni a dolgot.
Ez bezony így megy. A pénzed addig ér valamit, míg a küszöböt át nem léped kifele beváltva egy ilyen csinosságra.
[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #85384 üzenetére
Azaz (bár garanciális a gép, de) nem tudnak majd vele mit kezdeni a szervizben sem?
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #85385 üzenetére
Van olyan HP amire rendes wi-fi driver 2 hónapja nincs elviekben nem is lesz.
Ha hardveres gondod van cserélik, ha szoftveres és nincs megoldás akkor ennyi,
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #85386 üzenetére
Értem. Most megyek és levetem magam a Szabadság-hídról. Jó volt veletek. Őrizzetek meg emlékezetetekben! Ámen.
-
Chaser
legenda
válasz newmoonlight #85381 üzenetére
utálom hogy sűrűn igazam van
egyébként ha garis verd az asztalt ahol vetted, ha mást nem adják vissza a zsetont - engem rohadtul nem érdekelne hw-es, sw-es vagy egyéb és vennék helyette tényleg egy normális gépet...bár erről a hibáról még nem hallottam -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
newmoonlight
senior tag
válasz Chaser #85388 üzenetére
Ezt most kivételesen én is utálom...
Visszavinni? Most? Amikor rakattam bele +4GB RAM-ot, SSD-t, tettem rá programokat, fájlokat, testre szabtam, dédelgettem, babusgattam... Akkor már inkább páros lábbal elkezdek rajta ugrálni.“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Chaser
legenda
válasz newmoonlight #85389 üzenetére
nem vagyok b_zi hogy beszopjam - by ravasz az agy...részemről
simán visszavinném, ha tényleg ilyen elemi gond van - erről speciel nem hallotam még - jók lesznek azok az alkatrészek egy normális gépbe is
ha nem ips verziót használsz cseréld egy 2570p-re, azzal biztos nincs ilyen gond_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
RoboGuru
tag
válasz newmoonlight #85379 üzenetére
Milyen rendszer van most rajt (Win 7)? Én is belefutottam hasonlóba, igaz nem lenovo. Windows 8-as gép volt és valamiért Windows 7-et akart az ügyfél. Aztán kezdte amit írsz hogy valamikor nem volt hang. Visszahozta, mondanom sem kell, nálam elsőre nem produkálta csak hosszú tesztek után. A lényeg hogy a High definition audio amit a windows felismer magának az lett a megoldás. Ami a hivatalos oldalon Windows 7 illesztőprogramként volt fent, kiderült az is csak Windows 8 bejegyzéssel készült.
www.rendszerguru.hu
-
newmoonlight
senior tag
válasz Chaser #85390 üzenetére
Apropó IPS! Már rendeltem is bele IPS-panelt... 1-2 nap és megjön. Úgyhogy valószínűleg zavaró hanghatások nélkül fogok olvadozni a betekintési szögek és színek orgiájától...
-
newmoonlight
senior tag
válasz RoboGuru #85391 üzenetére
Win7 és pont, hogy HD Audio van rajta. Mégis csinálja a rohadék...
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #85392 üzenetére
A ghosting orgiájától is lesz, a legjobb panel amit lehet kapni is fosos.
Nem tettél jó lóra
-
RoboGuru
tag
válasz newmoonlight #85393 üzenetére
Amit adnak hozzá illesztőprogit azzal ugye mennie kellene, de az sok mindent elárul hogy XP-Win10-ig ugyanaz. Esetleg próbáld ki Win10 alatt még!
www.rendszerguru.hu
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #85394 üzenetére
Köszi! Bearanyoztad a napomat. Ez még hiányzott...
-
newmoonlight
senior tag
válasz RoboGuru #85395 üzenetére
Win 10 ott van, ahol a hangok normális kibocsátására képes Thinkpad x230-asok. Egy másik tér-idő kontinuumban... (A gépemen legalábbis nincs.) Nehogy már telepítsek, meg végigpróbáljak huszonnyolcféle gübbedt op.rendszert, hátha valamelyiknél esetleg megszán a hangszóró és hajlandó megnyekkenni... (Olyan szmálji nincs is itt, amit most ide beQrnék... )
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #85396 üzenetére
Ilyen, most másikra mentem rá, meglássuk.
-
Tim82
félisten
válasz newmoonlight #85396 üzenetére
Annyira ne félj a ghosting-tól.
Én pl. Win 7 alatt nem vettem észre, érdekes módon Win 10 alatt meg igen (a Windows Asztalra váltva halványan látszanak a böngésző címsorának/füleinek körvonalai).
Alapvetően nem olyan vészes jelenség, hogy Dunának kelljen menni miatta.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Új Acer Nitro 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest