- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz audi100td #30501 üzenetére
én nem próbáltam még a lenovos chicletet, de ahogy le lett írva a koncepció, végülis tényleg jobbnak (de legalábbis ugyanolyan jónak) kéne lennie.
szóval ha alul a gumi / mechanika ugyanaz, akkor elvileg nincs nagy különbség a feelingben. persze a kiosztás az más tészta, de szerintem simán erősebb is meg könnyebb is tisztán tartani.
nem mintha akármennyire is izgatna az x230.
-
-
buvartacsko
addikt
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #30504 üzenetére
Az a gond, hogy máig nincs valós alternatíva a windowsos notebookok piacán, persze ezt jól ki is használják, még ezzel a gagyi kiosztással is ez lesz a legjobb gép a kategóriában.
"jézusúristen. a bekapcsológomb is a jobb oldali zsanér alatt van"
ez még kb a tökmindegy kategória, annál még a retesz hiánya is jobban zavar
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #30506 üzenetére
Nekem ez még valahogy nem tűnt fel, úgy érzem inkább el vannak a kényelmes második helyen, szigorúan ergonómia, funkcionalitás és szoftver szempontjából, eladásban lehet előrébb van a HP, Dell, nem tudom. Elég megnézni a mostani EliteBook-ot, a Dell talán valamit fejlődött önmagához képest. Abban egyet értek, hogy az irány nem a legjobb a lenovo esetében.
-
válasz audi100td #30507 üzenetére
A Samsung üzleti gépeit is érdemes figyelni. Persze nem érik el a Dell és HP szintjét, de nagyon határozottan és gyorsan fejlődnek (teszem hozzá, van is honnan ).
A T500-hoz milyen töltő is kell témában pedig elnézést a dezinformáció miatt, azt hittem, hogy a T500-ak csak dedikált vga-val jöttek ki. A kisebb akkuhoz meg bőven elég lett volna a kisebb teljesítményű töltő is.
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #30501 üzenetére
Uhh....Hát ferde szemmel várom az első teszteket/beszámolókat..
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
amargo
addikt
válasz Chaser #30499 üzenetére
"1ébként 90-es abból a szempontból jobb, hogy dokkolóval is tudod használni. 65-ös úgy rémlik kevés neki, vagy nem minden funkciót tud életre kelteni."
Nekem dokkolóval együtt van az x220, miben nyilvánulna meg, ha kevés lenne a 65w?audi100td:
Az a billentyűzet kiosztás..buvartacsko:
jézusúristen. a bekapcsológomb is a jobb oldali zsanér alatt van.
Most vissza gondoltam, hogy hányszor használtam a bekapcsoló gombot, bármelyik notimon, de éves szinten talán párszor.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
Gondwana
addikt
válasz amargo #30511 üzenetére
Ami az X220-hoz van, az UltraBase, tisztàn akkuròl is megy. A T60 9c akkuval 2504 dokkolòn tàp nèlkül meg se nyikkan (àramszünetkor meg nekem lefagy)
X201 + UltraBase-ben HDD, akku 20% körül, 65W tàppal primer oldalon mérve 64W-ig ment fel. (Viszont ha kihùzom a gépből, az üresjàrati fogyasztàs 1W alatti, mert 0W-t mutat a mérőke)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
lapa
veterán
válasz Gondwana #30513 üzenetére
nemtom, én úgy emlékszem t61 + 2504 kapcsán, hogy csak az usb megy tápról, az ethernet pl. fixre van drótozva.
mindjárt megnézem fagy-e.
naja, használj linuxot. tápot kihúzva nyilván elmúlik a billzet, de nem fagy csak standby-ba megy. táp visszadug + bekapcs megnyomra visszajő. gondolom meg lehetne neki mondani, hogy ne standbyoljon, egyébként meg a wines driver biztos jól van megírva.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
(előbbihez: usb-s külső billzet, ofkorsz)
én anno a 90w tápot néztem, az 120w-nál maxolt, de azt bírta folyamatosan. azóta is arról megy a lakás világítása meg a két x... persze egy autóakksi pufferrel, máshogy nem bírná.
gondolom a 60w-ból is kijön a 80w, ha nagyon kell. viszont tuti máshogy működnek, mert a 65w-ost nem tudtam autóakksi töltésre használni, a 90w-ost meg igen. nemtom, lehet hogy a 65w-ban valami érzékenyebb zárlatvédelem van és az tilt mikor kéri az ember a teljes kraftot.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
skacok, tud valaki angol billentyűzetet olcsón x61s-hez?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Szemezgetek a 12"-os kategóriával. Az lenne a kérdésem, hogy egy X200s és egy HP 2530p közül ki melyiket venné? Tudom mindenki X200-t fog mondani de hátha van olyan aki már látta mindkét gépet.
-
audi100td
nagyúr
válasz tototos #30523 üzenetére
2530p mellett szól, hogy nagyon baráti az ára, renew gépeket láttam most aprón 70k-ért. Igazából nagyjából egy kategória, felhasználói szokások lehetnek döntőek. Hűtésben jobb az X200s, meg szerintem összességében egy komolyabban átgondolt gép. 2530p-ről hallottam, hogy terhelve szeret hangoskodni, viszont van benne optikai meghajtó, ami akár HDD-re cserélhető, a HP pöcökegér viszont nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
én csak az x200s-ről tudok nyilatkozni, mert azt vettem az asszonynak. ha érintene ez a kategória (nekem kicsi a képernyő), akkor qrvára ezt venném, gyakorlatilag hibátlan. a billentyűzet önmagában eldönti nekem, subnotin ilyen pazarul használhatót még sosem láttam (itt igazából jót tett a képarány szélesedése, mert az x60/x61-nél még nyomorított őúéáű betűk voltak, az x200-nál viszont már teljes értékű).
és igen, elég sokszor próbálkoztam már hp és dell pöcökegerekkel, hogy alá tudjam támasztani, amit audi100td mond: csak a lenovóé használható jól, tényleg (5 éve csak azt használom, no egér, ever, van rutinom a mellbimbóban...... ).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldi3r
veterán
a t30 után nem találok soros portos gépezetet?
E30 (oo=[][]=oo)
-
audi100td
nagyúr
"itt igazából jót tett a képarány szélesedése, mert az x60/x61-nél még nyomorított őúéáű betűk voltak, az x200-nál viszont már teljes értékű"
Igen, valóban így van, nagyot nőtt ezáltal a felhasználói élmény az X61-gyel szemben, a felbontás is picit nőtt, talán itt volt a lenovo az X-szériával a csúcson, beleértve az X201-et.
-
tototos
őstag
válasz audi100td #30524 üzenetére
Igen pont ezért kérdeztem mert alacsonyabb az ára, és hardverileg ugyanaz a kettő, leszámítva a ddr2/ddr3 ram különbséget. A pöcökegeret tudom, volt nálam egy 2510p és hát használhatatlan kategória szerintem a HP pöcökegere.
Azon gondolkozom hogy lecserélem a T61-t egy 12 colos laptopra. Bár lehet hiáynozni fog a mostani 1440x900-as felbontás programozásnál. -
Tim82
félisten
Úgy rémlik, van a fiókban egy US English (bontott X61 tabletből, de tudtommal normál X61/X61s-be is jó), holnap meg is nézem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
audi100td
nagyúr
válasz tototos #30528 üzenetére
Engem HP-n (6910p) az érintésérzékeny gyorsgombok zavartak a legjobban, erről váltottam első ThinkPademre, azóta más gép nem is kell, max egy Mac-et próbálnék ki. Ha van pénzed X200-ra és meg is éri neked a felárat, akkor szerintem egyértelmű. Ha az ár fontos szempont, ott van a 2530p ami szintén egy remek gép, 1-2 zavaró aprósággal.
-
franc0
őstag
Nekem a fő gépem X200, egy barátnak nemrég intéztem alfától egy 2530p-t.
Azt kell mondjam, nem rossz a HP. A képe például sokkal jobb (nyilván ez alól kivétel, ha spéci kijelző van a ThinkPad-ben...). A trackpoint és a billentyűzet viszont tényleg sokkal jobb az X200-ban, így én maradnék ennél.
De ha 20-30 rugó az eltérés és nem vagy hozzászokva a kitűnő TP beviteli eszközökhöz és a tökéletes csendhez, nyugodtan ajánlom a HP-t. Tényleg klassz.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
r3dsnake
nagyúr
válasz r3dsnake #30483 üzenetére
újratettem mindent (sokadszorra), lenovo update-es progiból. a probléma ugyanúgy jelentkezik, időnként teljesen újraindul a gép, amikor sleepbe tenném. rettentő idegesítő... van lehetőség valahogy biost downgradelni? úgy rémlik mintha az update óta lenne ilyen szar...
-
tototos
őstag
válasz franc0 #30531 üzenetére
Most egy T61-t használok minden nap, így eléggé hozzá vagyok szokva a beviteli eszközhöz
Hp mellett szól az ár és az optikai meghajtó(néha jó ha van a gépben).Köszönöm a segítséget mindenkinek. Kicsit féltem, hogy megköveztek a kérdés miatt
Szerintem megnézek majd egy X200-at élőben, és összehasonlítom a T61-el, hogy mennyivel nehezebb a munka 14" 1440x900 és 12" 1280x800 felbontásokon. -
-
tototos
őstag
-
lapa
veterán
válasz tototos #30533 üzenetére
sokadszorra is.
szerintem nyilvánvalóan a kis terület a kisebb kompromisszum, ha az ember hajlandó alkalmazkodni a desktopjával-böngészőjével-mittoménmivel.
nekem a szemem kifolyik ha valami miatt 5 percnél többet kell a t61-en nyomulnom. hozzáteszem a t61 és a korábbi d630 is a legokádékabb panellel van szerelve. ettől függetlenül nem sokkal jobb a t43p se.
a hp-knak annyira tán nem gáz, de azért a 2530-as 1440-es panelja még mindig gyermekjáték az affs-sel szemben. a nagyobb (probookokat) bottal nem piszkálnám úgyhogy csak távolról néztem, de fakók azok is mint állat. persze az nem elitebook, de lásd 2530.
-
lapa
veterán
válasz tototos #30540 üzenetére
25-30k plusz kis barkács, ha minden igaz. korábban 118 + 20 $ volt, meg kell nézni ebajen épp mi van. de van aprón is egy.
tudom, hogy unalmas hogy erre rázogatom folyton, de az affs-csoda a 15 éves it pályafutásom legnagyobb jelentőségű-hatású felismerése az x200s mindentvivőségének felismerése után.
nagyon sok függ attól mit csinálsz. én ha helyszínen vagyok akkor mobilnettel dolgozom citrixen, ami gyak folyamatos ébrenlétet jelent a modem, cpu, minden számára (nem úgy, mint netezésnél). múltkor néztem, nappali fényerőn 14w körül is bekajált így folyamatos gépelés mellett (kis térerőnél, nemtom számít-e).
a modem folyamatos forgalmazásnál (ez citrixen ugye minden betű) rengeteget zabál. összehasonlításképp 17w-ból játszik 720p-t prociból, gondolom látható milyen durva a modem. egyébként wifin netezgetve-olvasgatva elmegy 8-9w körül normál fénnyel. szóval 9 cellással 5-10 óra, attól függően mit csinál az ember. egyszer kihoztam belőle a 13 órát 5.4w wifis-minimálfényessel, de azóta se tudtam megismélelni. így asszem 6,9w körül van az alja kikapcsolt vinyóval, pcie ssd-vel, wifivel, minfényerőn.
[ Szerkesztve ]
-
gari24
tag
Hali
Valaki tudna segíteni ?
Video driver.t kersek T43.ashoz WIN7reEzt próbáltam már ,de ezekszerint nincs ?
http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=migr-58597Válaszodat előre is köszi
Üdv -
audi100td
nagyúr
Első sorban "X" tulajoknak ajánlom figyelmébe a Seagate Momentus XT HDD-SSD hybrid szériát. A napokban szert tettem egy 750GB-os példányra, ez már a második generációs, 8GB SSD cache-el szerelt változat. Meglepően jól teljesít ez a meghajtó, gyakran használt programok és boot idő esetén erősen megközelíti az SSD-k sebességét. A bekapcsoló gomb lenyomásától mérve 35mp alatt betölt a W7, beleértve az összes tálcán lévő alkalmazást (persze miután "be lett tanítva", 3-4 indítás után áll be erre a szintre). Avast free antivírust használok, más program esetén lehetnek eltérések, a hardverkörnyezet i5-520M, 8GB RAM, kikapcsolt lapozófájl mellett. Szerintem nagyon jó kompromisszumot teremt a nagy tárhely és az SSD-k sebessége között, árban is jól pozicionálták, bruttó 42k-ért hozzá lehet jutni.
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
T500-ban van egy ericsson wwan modem, ami gps-t is tud. Na most a system update a gps-t ajánlotta fel letöltésre és alatta bejelölte magától a mobile broadband modemet is. Az a gondom, hogy vista-val vettem a gépet és abban volt a thinkvantage-ban egy gps meg egy mobile broadband program. Az egyik ugye a gps-nek, a másik meg a mobilnetnek. Most a win7-ben nem találom, hol lehetne okítani ezt a mobilnetes cuccot, a gps van csak. Vki írta itt pár napja, hogy a w7-nek van beépített cucca is, ami tudja kezelni, mert a gyári amúgy sem múködik, mert angol vodafonos volt. Hol van ez a w7-ben? Vagy le kéne még tölteni vmit?
-
senior tag
válasz Howkeddlee #30489 üzenetére
Sziasztok!
audi100td: Sajnos arra sincs reakció,ha kiveszem a winyót belőle,vagy ha az akkut lekapcsolom! Bejelentkező képernyő - Thinkpad feliratnál megáll és kész,nem megy tovább!
Bármit nyomkodok rajta,semmi reakció! Valakinek valami ötlete?Köszönettel!
-
lapa
veterán
válasz franc0 #30546 üzenetére
értem mi a problémád az árával. az, hogy nem láttál még ilyet.
ha máshogy fordítom, akkor más noteszok 150-350 ezerbe kerülnek és nincs ilyen bennük. na az a vicces, nem ez. a fejemet fogtam, mikor rájöttem.
vagy megint máshogy: legalább ennyi plusz pénzt kifizetsz egy lenovoért az ugyanilyen felszereltségű xyz-vel szemben. olyankor is bakker vagy olyankor nem?
és azért lett ez a noti napi 6-8-10 órás, mert annyira kényelmessé teszi. amúgy 4 méterre van a gyerek 23"-os ips-e, egy kis ragasztószalagon múlna felcsiccsenteni ide magam elé. de kell a francnak.
ahogy látom máris csak 25 ezer. aki nem vesz ilyet 25-ért a saját (még most is bőven 100e feletti) gépébe, az így járt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest