- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Múltkori kérdés fordítottja... amihez eddig 65w-os táp volt, ahhoz jó a 90w-os? ugyanúgy 20V/4,5A és ibm-es
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz azbest #30400 üzenetére
Ez a grafikon folyamatos játék közben van, ami rengeteg microlaggal és 30 fps alatt képes csak menni. Míg másnak e350-nel ugyanez a játék, ugyanezzel a beállítással 60fps-sel megy. Tehát hiába kellene terhelni a GPU-t, mégsem teszi rendesen. A játék pedig élvezhetetlen így. Természetesen töltőről is próbáltam, teljesítménycentrikus beállításokkal. Plusz ennek a chipsetnek 500mhz-nek kellene lennie az alap órajelnek, mégis leugrál 275-re. Ha stabilan maradna 500-on, teljesítménybeli probléma sem lenne. Feltettem a lenovo power managerét, de semmilyen változás nem történt. Kétlem, hogy normális lenne, hogy a default órajel 200-275 töltőről. Nem lehet ezt valamivel megemelni? (BIOS-ban nem láttam ilyet. BIOS frissítés is történt)
Köszi a türelmeteket! Nekem már kezd fogyni sajnos a gép miatt, de nagyon örülök, hogy próbáltok segíteni : )
-
azbest
félisten
válasz r3dsnake #30402 üzenetére
Cpu-z mit mond a processzorról? Az max órajelen fut állandóan?
Nos a gép biosában is lehet olyan beállítás, ami bezavarhat. A bios-ban, a proci és gpu beállításoknál is, mindenütt, ahol hozzányúltál nyomj egy defalult beállításra visszatérést.
És próbáld ki úgy, hogy semmit sem állítasz teljesítmény centrikusra, hanem hagyon alapértelmezetten. -
r3dsnake
nagyúr
válasz azbest #30408 üzenetére
A gép biosában semmi komoly állítási lehetőség nincs. De reseteltem a beállításokat, teszek fel egy teljesen új windowst, viszont utána a lenovo updaterrel mit lenne érdemes feltenni? mindent pipáljak ki, vagy elég csak a power manager? Az amd driver nagyon régi az updaterből, tehát azt nem gond, ha az AMD oldaláról telepítem? Először menjen fel a power manager, vagy először a VGA driver? Jah és windows update-tel foglalkozzak-e? Ha igen, akkor melyik lépés előtt/után?
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz r3dsnake #30409 üzenetére
Gondolom érdemes a lenovo updaterre hagyatkozni első körben. A keyboard shortcut és a power manager talán az amit külön kell telepíteni. Utána menjen mondjuk a windows update, de a drivereket ne válaszd ki benne (azok alapból úgyis csak opcionálisak). Ja és melyik az a játék amit próbáltál?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz azbest #30410 üzenetére
Tehát a Lenovo updaterben csak a keyboard shortcutot és a power managert válasszam ki? A többit hagyjam ki teljesen egyelőre? Majd Win update, majd a legfrissebb AMD driver az AMD oldaláról? (Bocs a sok kérdésért, de most teszem negyedszerre újra a wint. Jó lenne, ha működne úgy, ahogy kellene)
Trackmania Nations Forever, és GTA San Andreassal teszteltem
-
Chaser
legenda
válasz vikcsi #30401 üzenetére
Minden notebookra igaz, hogy csak a fesznek kell egyeznie a töltőnek. Áramerősség és a leadott max teljesítmény lehet nagyobb, a gép annyit vesz fel amennyi neki kell. Max némileg rosszabb lesz a hatásfok. Nem kell messzire menni. PC 300W-os táppal menni fog kW-ossal is. Fordítva nem feltétlen igaz mindig, de mondhatni lefele kompatibilisek a töltők.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
felvono
tag
egy gyors kerdes.
hol tudok venni az x200s toltojehez fali csatlakozot?
ilyen kellene: [link]rendelni en is tudok, de nekem mondjuk holnapra kellene, szoval vmi mega elektro vagy ilyesmiben esetleg latott valaki?
elore is koszi -
mitulabattyi
aktív tag
Lehet megválok a két 760XL thinkpademtől. Érdekelne valakit?
-
Gondwana
addikt
válasz !Overdose! #30415 üzenetére
... és Rejtő - kimaradt a felsorolásból
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
neduddki
nagyúr
válasz Dr. Akula #30413 üzenetére
HI!
2 perc nem kezeallas:- )))
udv
neduddki
mod: !Overdose!: edge es holnap mar megy is a tutajhoz, de ha ebben aeretbenkerestek akkor erdeems megnezni a e125ot, tegnap 4 ora utan szolt, ugy hpgy ment a update es en is nyuztam
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
r3dsnake
nagyúr
Az előző gondjaimtól függetlenül lenne egy kérdésem. Mielőtt feltettem az Power Managert feltettem úgy működött, hogyha megnyomta a power gombot, lement alvóba, lecsuktam és amikor kinyitottam egyből ébredt is. Most ezt nem csinálja (a flipre most sincs beállítva semmi, és ezelőtt sem volt. Tehát a fedénél "nincs művelet" van, a gombnál pedig "alvó állapot")
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Az előző gondjaimtól függetlenül lenne egy kérdésem. Mielőtt feltettem az Power Managert feltettem úgy működött, hogyha megnyomta a power gombot, lement alvóba, lecsuktam és amikor kinyitottam egyből ébredt is. Most ezt nem csinálja (a flipre most sincs beállítva semmi, és ezelőtt sem volt. Tehát a fedénél "nincs művelet" van, a gombnál pedig "alvó állapot")
Köszi!
-
azbest
félisten
válasz r3dsnake #30421 üzenetére
Némi próbálgatás X121e alatt:
Az e-450 gpu-ja alapból 275-ön megy, hd videó játszáskor 507-re megy fel (természetesen dxva-t használó programmal). Dirt3 játéknál, a menüben 275-507 és 600 közt változik, játék alatt inkább 507, néha 600. A cpu-z közben 1650-en mutatja a procit. -
sb656
csendes tag
Hahó!
Lenne 1-2 kérdésem azokhoz akiknek G40-es IBM-jük van. Nem rég vettem édesapámnak netezni, de gondolkodom rajta, hogy kicsit fejleszteni kellene. Gyárilag 2x256 Mb-os RAM-mal gyártották. Több helyen olvastam, hogy lehet bővíteni, ez ugye nem gond. Viszont, hogy mennyi a maximális memória amit még lekezel, arról elégé megoszlik a vélemény. Már bújom egy ideje a netet, de van ahol 1Gb-ot másutt viszont 2Gb-ot adnak meg maximális kapacitásnak. Gondoltam, hogy szériától függ, de ami a fórum elején van PDF, ott azt írják, hogy mindbe 1Gb a max. Viszont találtam pár inglis oldalt ahol meg 2Gb-ot írnak. Mostanra sikerült teljesen elbizonytalanodnom, így most hozzátok fordulnék segítségért, hátha van aki biztosra tudja, vagy aki már próbálkozott hasonlóval.
[Itt] van Everest összesítő.
Üdv.:
BalaMegyek és letöltöm az internetet!
-
-
MrSealRD
veterán
Egy kis segítséget kérnék.
Úgy néz ki a másik (nem thinkpad) laptop kezdi kilehelni a lelkét...Mivel szükség van rá ezért keresnék valami tartós TP-t, de a hirtelen jött csapás miatt nem nagy a keret...Mivel a páromnak lesz ezért fontos, hogy jó esztétikai állapotban legyen. A sérült darabok kizárva.
Paraméterek:
RAM: vagy 2GB vagy ram nélkül.
Kijelző 14" vagy 15" a felbontás 1280x800 kéne. Ettől nagyobb nem jó(több okból sem) inkább hasonló nagyságú...
CPU,HDD,VGA: teljesen mindegy mekkora, az ár miatt inkább integrált felé hajlok
Akku: Ne legyen teljesen halott, kb 0,5-1 óra azért legyen benne, de nem szepont.
Billentyűzet: kizárólag magyar
Ezen kívül a szokásos feature-k legyenek benne...BT,WIFI...stb.A kérdésem: Ezen paramétereknek melyik TP felel meg úgy, hogy lehetőleg beférjünk 50K alá? Esetleg mennyit érthet max egy ilyen paraméterekkel rendelkező TP? Típustól függően persze.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
audi100td
nagyúr
válasz MrSealRD #30429 üzenetére
Hm, ha mákod van kifogsz egy 14"-es wide T61-et, de tudom ajánlani a HP 6910p-t is (EliteBook előd), minőségre hozza a ThinkPad-ek szintjét, talán valamivel jobban is össze van rakva mint a T61. Igaz engem zavar rajta 1-2 dolog, mint a billzet kiosztás (minőségre ok, de no 6-os blokk), érintős gyorsgombok, trackpoint minősége, nincs thinklight, kb ennyi, amúgy fasza gép és van is aprón 50-ért.
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #30430 üzenetére
Kösz. Ez jól hangzik. Körbe is néztem. Beveszem a listára...esélyes opció.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz franc0 #30434 üzenetére
Kizárólag magyar bill? Sok sikert.....
Szerintem nem lehetetlen, de tényleg ritka...
Vegyél valamit alfától oszt kész. Max felmatricázod.
Pont ezt szeretném elkerülni, ha van rá mód.
Nyilván ha nagyon nincs más lehetőség akkor ez marad.Asszonynak meg csönd a neve.
Az ilyen mondatokat még viccből sem szeretem...Tisztában van a helyzettel és a gépek képességeivel és ár/érték arányával. Nincsenek irreális elvárásai, csak annyi mint nekem is lenne...
Ő sem rak elém akármilyen moslékot, hogy kaját kaptál, aztán csönd a neved...[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Én is meg tudom erősíteni, thinkpad-wiki forrásából, itt még hülyeséget nem igen olvastam, thinkwiki-vel ellentétben. Szóval 2x1GB a max...
Belemegy, kérdés milyen márka, CSX-et érdemes messziről elkerülni, pont egy 1GB-os DDR1-es típussal szívtam anno. Kingston, Kingmax, Samsung, Hynix, Nanya és egyéb ismert márkákkal nem igen lehet gond.
[ Szerkesztve ]
-
sb656
csendes tag
válasz audi100td #30437 üzenetére
Szuper, akkor valószínűleg tényleg belemegy a 2Gb. Köszi a tippet, ezen a márkán kívül minden mehet bele?
Amit linkeltem memóriát, azt írja, hogy PC3200-as, Wikin meg PC2100 és PC2700 van említve. Akkor mégis felejtős?
[ Szerkesztve ]
Megyek és letöltöm az internetet!
-
MrSealRD
veterán
azbest,Kbali: Köszi, átnézem őket.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Szerintem PC3200-as is jó, az alaplap majd vissza veszi az órajelet a kívánt értékre, minden esetre érdemes kipróbálni a vásárláskor, vagy kérni próbagaranciát inkompatibilitás esetére.
sutszi: Dell D630-at azért jól nézd meg, nekünk van otthon egy ilyen céges gép, sok jót nem tudok róla mondani, a win 7 support hiányos, a zsanérjai ki vannak (pedig szinte mindig az asztalon van felnyitva), ronda és nehéz, a hűtése sem éppen halk.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
-
buherka
addikt
Minden használt laptop billentyűzete német nyelvű, magyar matricát tudunk biztosítani!
Szóval ezek sem magyar bill.-sek.
Mondjuk már vannak nagyon jó minőségű matricák, de azok nem 500 FT-ba kerülnek. A gagyi matricák egy idő után elkezdenek csúszkálni a bill. felületén, mert ugye csak kap hőt alulról. Meg felülről is cseszegeted az ujjaiddal.
Tapasztalatból mondom.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
xcds
őstag
Az tényleg úgy van, hogy ha a T500-ba, amelyikben nincs gyárilag kamera, abba benne van a kábel és csak a kamerát kell beletenni meg a kijelző keretet kicserélni?
-
J00hnny
aktív tag
Melóhelyen volt 3db. Az egyikben volt kamera gyárilag. A következő 2ben nem. Tönkrement a kamerás, így gondolták megbuherálják a másik kettő közül valamelyiket. Nos az egyikben szétszedés után nem volt kábel a kamerának. A másikban viszont volt! És szépen bele is lehetett építeni a hibás gép alkatrészeit felhasználva. Ügy emlékszem semmi erőfeszítéssel.
Gyártási évben nem, csak hónapban volt a 2 között eltérés. (kábeles Vs. nem kábeles)
Szóval szerintem csak szétszedés után derül ki az igazság."There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest