- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisi
aktív tag
[kép](L:/dl/upc/2018-12/29/111435_xuxnzoyodoktry90_1546084461144.jpg)[kép](L:/dl/upc/2018-12/29/111435_shw67cwtla8b40st_1546084530457.jpg)[kép](/L)(/L)Nee...
De csekkolom, ténylegesen azon jön az àram...
Csinàltam pàr új képet, remélem, sikerül feltölteni.
(sajna nem, telefonról nem találtam kép feltöltési opciót)
[kép][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
MIMS(Mineral Insulated Metal Sheeted) neven fut, tűzálló általában liftaknákban használják, meg mindenhol ahol szükséges a tűzállóság.
A külső borítás, elláthatja a földelő vezetek(PE) szerepet, de kötelező a földelő hálózatra csatlakoztatni attól függetlenül hogy az adott áramkorhoz tartozik-e külön földelő vezetek vagy sem.
A porbél töltetnek száraznak kell lenni mint a puskapor különben a szigetelési ellenállás értéke leesik.Egyébként 0.6kV-ra méretezett 100C üzemi hőmérséklet mellett 21A a terhelhetősége(AS3008.1.1:2017)
-
DonThomasino
veterán
Egy NYÁK készítő cég vagy magánszemély,
egy jó kapcsolási rajz alapján nem készíti el a nyákot ?
Külön nyák terv kell hozzá ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
modflow
veterán
Egy kamara vezetéket szeretnék összeforrasztani.
A vezeték kb. 0,5 mm-es sodrott vezeték, anyagát nem tudom, de nem réz.
Két ilyen vezetéket milyen módszerrel tudnék a legstrapabíróbban összeforrasztani?
Simán összetekerem, majd ónnal forrasztom, majd zsugorcsővel szigetelem?Van ilyen vékony zsugorcső? (0,5mm)
Egy vezetéket szeretnék rákötni egy ilyenre, hogy egy csavarhoz tudjam illeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz DonThomasino #67608 üzenetére
Van ahol megcsinaljak az egyszerubbeket. Szerintem turboplust probald meg, ok eleg rugalmasak, elolap gavirozast es hasonlokat is vallalnak.
-
[CS]Blade2
addikt
Még karácsony előtt beforrasztottam adaptorra a hóembert, működik rendesen. Van még 1-2 ilyen cuccom, ami 3db AA elemről megy, azokhoz is vennék valamit: [link]
Ez jó lehet?
Output : DC 4.5V 1A ( Suitable for 1A or under 1A )
Short circuit protection
Overload protection
Over voltage protection
Efficiency: ≥80%
CE CCCAzt írod, hogy egy sima trafós táp nem feltétlenül jó ilyen célra. A linkelt vajon ilyen?
-
Tamy
senior tag
válasz [CS]Blade2 #67613 üzenetére
A linkelt táp a képek, és a leírás alapján is kapcsolóüzemű, stabilizált, és rendelkezik túlfeszültség védelemmel. Ha a többi kütyüd is valami hasonló ledes megoldás, vagy egyéb kis áramfelvételű (elemes készülékek ritkán vesznek fel 1 A körüli áramokat még rövid időre is), akkor nyugodtan mehet rá.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Vladi
nagyúr
Megcsinálja, jó pénzért simán.
Ha van kis időd a projektedre, akkor láss hozzá és tanuld meg az alapokat. Én is ebben vagyok éppen. Egyszeru nyáknál nem pilótavizsgás!
Van pár ingyenes kapcsolási rajz tervező program, amivel nyákot is tdusz ezekből tervezni.
eagle, vagy kicad, de a jlcpcb-nek van online használható programja is.il sole non sorge più ad Est!
-
pjen
félisten
Nem muszáj nyák,veszel perforált panelt,egyik oldalon alkatrészek,másik oldalon ón csík.
-
modflow
veterán
Van egy ilyen 4 eres vezetékem, ami kb. 4x 0,25 mm-es vezetékekből áll.
Azt szeretném, hogy ezt a vezetéket egy másik ugyanilyen vezetékkel össze tudnam kötni, de úgy, hogy csak összedugjam, bármikor szét tudjam húzni.
Tudnátok ajánlani valamilyen dugót hozzá?
-
mezis
félisten
-
Samus
addikt
Alapból PWM szabályzású venti lehet hagyományos módon fordulatszabályozni? Vagyis feszültségvariálással? Erre egyébként megfelelne a az XL4015 CC/CV modul?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
-
Samus
addikt
válasz tillatrilla #67631 üzenetére
Keress illesztési nyomokat, valószínű körben lesz. Nem biztos, hogy roncsolásmentesen szét lehet szedni, lehet ragasztott a ház, mint például a laptoptöltők.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
-
-
PHM
addikt
válasz vtechun #67635 üzenetére
A 3V-os elem nem biztos, hogy jó, mert ledenként akár több chip
is lehet sorbakötve. Persze meg lehet próbálni.
A másik megoldás egy régi 9-12V-os adapter, + 1 Kohm ellenállás.
A meghajtó kapcsoló üzemű és valószínűleg állandó áramú.
Amelyik leden az a kis pötty van, szinte biztosan kiégett.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
vtechun
veterán
Akkor gyakorlatilag azt az egy ledet, úgymond ki kell iktatni, átforrasztani a feje fölött? Ekkor ugye 20 LED helyett 19 lesz, az egy LED-re eső feszültség akkor változik 5%-ban, ugye? Gondolom, az még nem feltétlenül katasztrófa, de ezt is ki lehetne valamivel “váltani”?
Gyakorlatilag egy 150 ohmos ellenállással. Feltételezve, hogy 3V-ot kell kapni a ledeknek.
Megj: nem akarom ezt megjavítani, csak elméleti szinten, mintegy gyakorlásként érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz vtechun #67635 üzenetére
Üdv.!
A legolcsóbb DVM-el is tesztelhetők a LED-ek, ha van dióda vizsgáló üzemmódja.
mezis
-
-
tordaitibi
veterán
Tud valaki olyat hogy HDMI kábelt rendelésre gyártanak?
Nagyon hülye helyre kéne egy 75 centis, bal-jobb derékszögű csatlakozós kábel és egy 50cm hátra derékszög-bal derékszög. Hab lenne a tortán ha a vékonyabb vezetékes lenne nem a bumszli vastag merev kábeles. Nem találtam készen. -
mezis
félisten
-
-
darvinya
titán
válasz tordaitibi #67641 üzenetére
Nekem van szerelhető HDMI dugó (csak dugó tok nélkül).
Gumikábelt viszont nem találtam én sem hozzá anno, azaz min. 500m kellett volna rendelnem, ami nem kis összeg.Helyedben vennék olcsó 30cm/50cm-es kábeleket és átszabnám.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Flashback
addikt
Az lehet hogy a NodeMCU-n fordítva van beforrasztva a fedélzeti led?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
válasz Gyula84 #67646 üzenetére
LOW állásban világít HIGH-ban pedig nem. Pont fordítva kellene működnie. De azt hiszem találtam rá magyarázatot.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy kütyü, amire 24V helyett 48V-ot kötöttek, ennek okán belül, elégett egy IC. Feltételezzük, hogy valamiféle dióda volt, de a szénné égés miatt nem tudjuk pontosan.
Miután kiforrasztottam a szénné égett alkatrészt, a kütyüt rádugva 24V-ra ismét életre kel, simán működik, de szeretném pótolni az alkatrészt, ezért kérdezném:
A kiforrasztott két érintkezőn mérem szépen a betáp feszültségét (24V), és a kütyü használata során nem is változik ez az érték, tehát valamiféle "feszültség biztosíték" lehetett ez, a túláram védelme érdekében.Létezik olyan dióda, ami ilyen célt szolgálhat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest