Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Batman2 #6539 üzenetére

    "És már így is meghaladtam a Pd elvileges maximumát, mivel kettőt alkalmaztam párhuzamosan, ami csak 188W Pd-t jelent elvileg ! :U És ezt még egylőre simán kibírták."
    Dehát épp az ezt megelőző mondataidban írtad, hogy nem haladtad meg a Pd_max-ot, és az úgy is van, ezért nem teljesen értem ezt az eszmefuttatást. Leírod, hogy mi a Pd értelmezése, majd ki is számolod, végül kijelented, hogy átlépted. Pedig nem :U. A fet maximális disszipációja egy dolog, a teljes kör által felvett teljesítmény meg egy másik, de ezt is említetted..
    "No, szóval ez az ami nem teljesen világos számomra, elvégre azért használtam FET-eket mivel azon sokkal kisebb teljesítmény vész el, ezáltal sokkal kevesebb hőt is kell elvezetni [..]"
    Eddig OK,
    "[..] ez alapján azt várnám, hogy akkor sokkal nagyobb teljesítményre képesek a FET-ek mint a normál (Si-planár) tranyók !"
    De ez hogy következik az előzőekből? Egyáltalán, mit jelent az, hogy "sokkal nagyobb teljesítményre képesek"? A disszipáció maximuma nyilván nem attól függ, hogy a kapcsolóeszköz mosfet vagy bipolár. A tranzisztoron maradó feszültség tekintetében viszont a kis Rds_on értékkel rendelkező mosfetek valóban előnyben vannak, így adott terhelés bekapcsolását jobb hatásfokkal végezhetik.

Új hozzászólás Aktív témák