Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shtml

    őstag

    válasz didyman #5477 üzenetére

    Hogy jönnek ide a CRT televíziók? Azoknál szó sincs impulzusüzemről. Vagy csak nem az egyes képpontok szemszögéből nézed a dolgot?

    Nem alapozom az állításom semmilyen irodalomra, de örömmel venném, ha linkelnél olyan irodalmat, amely szerint impulzusvezérléssel azonos fogyasztás mellett nagyobb fénymennyiséget lehet kicsalni a LED-ekből. Nem állítom, hogy ez lehetetlen, mert ha pl. a folyamatos üzem során felvett áramerősség tízszeresén jobb hatásfokkal üzemel a LED, akkor nyilvánvaló, hogy érdemes impulzusüzemben használni. (Azért ne feledjük, hogy a nyitófeszültség kissé függ az áramerősségtől, vagyis igazából a felvett villamos energiát kell nézni, nem az áramerősségeti.)

    Kérlek, mesélj az elméletről és a tapasztalataidról. Én a LED-ek impulzusvezérlését kizárólag a fényerő-szabályozással kapcsolatban ismerem (PWM), illetve ha multiplex vezérelsz több LED-et, akkor lesz szükséged impulzusvezérlésre és nagyobb áramra.

    Más kérdés, hogy pl. LED-es szkennereknél igenis van értelme az impulzusvezérlésnek, mert ha csak akkor világít a LED, amikor a CCD éppen olvas, akkor kisebb átlagos áramfelvétel mellett is kellőképpen meg lehet világítani a beolvasandó dokumentumot.

    A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

Új hozzászólás Aktív témák