Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz mzso #54059 üzenetére

    A belsőleg is kapacitív előtétes konstrukciót ki lehet egészíteni külső kapacitív előtéttel, mivel így egyszerűen sorba kötődik a kettő és az eredőjük érvényesül.

    Az IC-s áramgenerátort tartalmazó típusoknál ez nem jó megoldás, bár nem zárom ki, hogy kisebb teljesítményű lámpáknál látszólag bejön (valójában inkorrekt, tökéletlen működést eredményezve), de azon belül is konstrukciófüggő.

    Egy ilyen 30 W-os fényvetőnél viszont már teljesen inkorrekt. Eleve a kapacitív előtétes módszernek csak kis áramokon van létjogosultsága, ennek számos oka van. Amellett az aktív áramgenerátor csökkenő feszültség mellett is igyekszik fenntartani ugyanazt az áramot, stabilizálni, már amíg lehet.

    Az izzókhoz való fázishasító dimmer pedig nyilván nem használható egyikhez sem, csak amelyiknél a driver arra fel van készítve.

    Legjobb megoldás a fényvetőben lévő driver megbontása (ha nincs kiöntve), az áramgenerátor áramát szabályzó ellenállás megkeresése, módosítása. Potméter használhatósága kérdéses, mivel az áramérzékelő sönt egy kis értékű ellenállás, amin a LED árama átfolyik, ez potméterre nem cserélhető.

    Legfeljebb az áramkör más részébe iktatva, ha például van benne egy IC, amihez található rajz stb. ez már agyalás kérdése.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák