Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Üdv !
    AC villanymotorok típusairól (elsősorban 1 fázis esetén, mivel a 3 fázis komolyabb megértése már nem biztos hogy menne, illetve most nem is érdekes), és fordulatszám-szabályozási lehetőségeiről tudnátok ajánlani valami részletesebb leírást ?
    Lehetne valami több oldalas leírás, de azért lehetőleg ne egész tankönyv...

    A konkrét probléma, ami miatt utánanéznék a témának:
    Egy csoporttársam egy mosógépmotor fordulatszámát akarná szabályozni, én pedig egy fúrógépét. Ezekben milyen motorokat használhatnak ?
    A mosógépmotor (saccra kb. 3-4A) és a fúrógépmotor (1-2A) amennyire lehet ezt egyszerűen megoldott frekvenciaváltásos vezérlése (ha egyáltalán olyan motor van bennük, ami szabályozható így, ebben sem vagyok teljesen biztos) mennyiből hozható ki ?
    Itt elsősorban a teljesítmény félvezető, illetve egyéb teljesítményelektronikai részek árára gondolok, a (terv szerint AVR mikrokontrolleres) PWM meghajtó és ennek részei (tápja, gomb, kijelző, stb.) árát nem számolva.
    Azért kérdezem a min. árat, ami alatt biztosan nem jöhet ki, mert ha túl drága lenne, akkor kapásból elvetnénk ezt a módot (és marad pl. a Triac-os, vagy amilyen ötletetek van még).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák