-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz harcikoca #51807 üzenetére
Vegyél mellé sok piát, ágyas házi pálinka kell kb 3.84 liter légköbméterenként a hangosított helységbe, az nagyság rendekkel javítja a hangzást. (jó hangos lesz buliba)
Arra gondolj, hogy itt jelenlevők többsége nem javasolna ilyet. De ha bulihang kell (azaz szóljon valahogy, legyen valamilyen mély hang és legyen hangos), akkor vedd meg. Kb ennyit tud, minőség érzet nélkül szól. -
blattida
nagyúr
válasz harcikoca #51797 üzenetére
Bulihangsugárzó, azaz bömböltetni vagy nyomulni vele jól lehet, de valódi zenehallgatásra alkalmatlan, mivel mindennemű finomságot, részletességet és tisztaságot nélkülöz a hangja, a felépítése is olyan, hogy alapvetően a nagy érzékenység és a terhelhetőség legyen a fő jellemzője, illetve, bizonyos korosztály számára dögös a megjelenése.
Lakószobába egyáltalán nem ajánlott, hacsak nem a folyamatos buli vele a cél.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz krichd1 #51812 üzenetére
Egy kétszáz forintos kabátra minek vegyünk száz forintos gombot, ha 20 forintért is kapunk? Az előbbi lehet, hogy szebb, dizájnosabb és márkásabb, viszont funkcionálisan nem nyújt többet.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz MasterMark #51815 üzenetére
Egy videó, AV-n leveszi-kiadja-átalakítja a NICAM stereo hangot, tolhatja bárhová, ötezerért már huszonnyolc fejest kap....minek ide DAC, mikor a kazettás dvd ott figyel a polcon?
U.i: bocsánat, hogy nem sikerült az ironiával fűszerezett viccet átsugározni szmájli nélkül[ Szerkesztve ]
-
tag
Sikerült találnom egy erősítőt jó áron, de észrevettem egy apróságot. Egyedül a CD lejátszó van rákötve, azonban ha átkapcsolom AUX-ra az erősítőt (vagy bármi másra), akkor is hallom a CD-t nagyon halkan. Ez normális jelenség?
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
2 hangfalmárkáról szeretnék véleményt kérni aki ismeri ne tartsa magába.
1 Mordaunt Short Carnivale 6
2 Monaudio Apollo
Sajnos nem volt még alkalmam hallani ezen márkákból egyet sem és kíváncsi vagyok a véleményekre ,mert szimpatikusnak tűnnek.
Leginkább arra volnék kíváncsi milyen hangjuk van. -
dreed
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valakit aki korrekt módon javít ic kábelt? -
dreed
tag
válasz MasterMark #51825 üzenetére
-
dreed
tag
válasz MasterMark #51828 üzenetére
Talán megyek BP-re, beviszem oda ha mást nem találok.
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Számítógépről hallgatok zenét amiben vagy egy asus xonar d1-es hangkártya. Az erősítőm egy H/K 980-as sztereó. Olvasgattam, hogy egy DAC-al jobb hangminőséget lehetne elérni, mint ezekkel a hangkártyákkal. Teljesen hülye vagyok a témában, milyenre lenne szükségem? Ár olyan max 30k.
köszönöm!
-
thomeef
őstag
Hali, egy Pioneer A-441 sztereo erősítő és Xonar DX hangkari mellé vennék valami sztereo hangfalpárt max 30k-ig használtan.
Olx.hu-n nézegettem Veszprém és 15 km-es körzete. Van pár ígéretes 3 utas de lövésem sincs melyiket érné meg megvenni. Ha valaki tudna segíteni nagyon boldoggá tenne[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
thomeef
őstag
válasz MasterMark #51835 üzenetére
Okés, köszi a tanácsot
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Ari18
őstag
Saját készítésű dobozaim vannak. 12k-ért vettem a xonart. Tegyük fel, hogy beruházok egy 60ezres DAC-ba, akkor arányaiban annyival is jobb lenne a hangminőség? (Most tekintsünk el attól, hogy a rendszer többi eleme meg tudná-e mutatni a különbséget)
#51833 Dorian
Az, hogy usb-s nem gond? mert van a xonaron S/PDIF és valami olyasmit olvastam, hogy az usb 5V-ja korlátozza a jobb DAC-okat.
Köszönöm a válaszokat!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Igen itt nagy különbség van.
30 körül én is a Musilandot említettem volna.
Vagy vannak ilyen okosságok: "közepeskínai", "kiskínai" (ehhez még kell egy ház + táp)
De 50 körül szoktak menni használtan a Hivox DAC-ok, meg innentől már van választék.Milyen a saját készítésű dobozod?
[ Szerkesztve ]
-
Ari18
őstag
Nos megnéztem ezt a Musiland Monitor 03 és találtam is ebayen. Utánaérdeklődtem és 50k lenne a vége vámmal+áfával. Annyit már nem hiszem, hogy megérne. Esetleg valami itthon is elérhető DAC?
Milyen a saját készítésű dobozod?
Egyedi készítésű mélyközepek soros-párhuzamos kapocslásban (4db) + hozzá nagy érzékenységű szintén egyedi magassúgárzó. 2,5 utas. Ez lesz összerakva, ha végre elköltözöm. Doboz, váltó kész csak hely hiányában kint pihennek a sufniban a dobozok. Most összedobtam 1db mélyközéppel (az előbb linkeltből) egy kétutas hangsugárzót csak, hogy szóljon valami addig is.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
Cambridge Audio DacMagic Upsampling. 2 optikai, 2 koax és egy USB bemenet. RCA és Balanced kimenetek. Az egyik legjobb ár-rtékben. Van hozzá egy épített, csak hozzá jó R-magos tarfóval készített táp. Azzal nem az 50-60 ezres kategóriában játszik, hanem 100-200 ezresben...
DacMagic -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Downsampling #51847 üzenetére
Elég sokan rühellik. Neked ilyen van, hogy ajánlod?
-
Downsampling
senior tag
Én most léptem feljebb. Szerintem nagyon jó DAC, de tényleg kell hozzá egy rendes táp. Ha beleolvasol az AVX fórumba, nem azt láűtod, hogy rühellik, hanem, hogy baromi sokan használják - de szinte mindenki rendes (tehát nem a gyári kis adapterszerű gagyi) táppal!
Viszonylag komolyabb rendszerben is kipróbáltam, összevetetem MF DACkal is, de nem tudom, nem szeretni. AZ MF (és úgy általában a Burr-Brown chipes DAC-ok) teljesen más karakterűek, de nem tudtam azt mondani egyikre sem, hogy jobb. A Wolfson 8740 chip-et nem csak a Cambridge, az Arcam és egyéb viszonylag olcsóbb kategóriát képviselők használják. Ha 50-60 ezerért valaki tud jobbat mondani, s olyat, aminek van három különböző (valós) bemenete, illetve háromféle beállítása (arról ne beszéljünk, hogy tud egy teljes fázisfordítást is - aminek az értelmére még nem jöttem rá), az ne tartsa magában!
Én nem rég vettem egy AD1955-ös chipes DAC-ot, na de kicsit más árkategória.
A CA DacMagic viszont helyben van, itthon is elérhető (bár nem mindig komoly táppal), egy rendesen megépített, robosztus szerkezet. Nem éppen egy DIY vagy ahhoz hasonlító fílinget adó masina.Szerk: a hátránya, hogy 24/96-ot tud "csak", ami azért az esetek 99,9 százalékában nem gond, kevés még a neten is a 24/192-es flac. De szerintem ebben az ársávban nincs is olyan masina, ami tudná a 192 kHz-es mintavételi frekit...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Downsampling #51849 üzenetére
Hivox Lupus. Jobb, olcsòbb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest