-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
robi-k
őstag
Egy kis trollkodás , kavarjuk fel kicsit az indulatokat : Speaker Wire
-
Claark
csendes tag
válasz andorra #51547 üzenetére
Sziasztok.
Látom nagyon ajánlott egy DAC atis88 rendszerébe. Cd lejátszó mellett elég sokat hallgatok zenét számgépről, vajon nekem is ajánlott lenne? Az erősítőm egy NAD3020 A, a hangfalak Monitor Audio MR2, a forrás meg a számgépben levő Asus Xonar D2/PM front output kimenete (3.5 jack csatlakozó). Mondjuk így is elég jól szól, de amikor a Denon DCD-1460 cd lejátszó a forrás, akkor érezhetően jobb a hangminőség. A másik gondom a számgépes zenelejátszásnál az, hogy nagyobb hangerőnél sokszor egy zavaró sistergés hallható a hangfalakból, ha pedig mozgatom az egeret akkor még erősebb a sistergés. Gondolom a videokártya zavar bele, vagy a táp, pedig nem gagyi kategória egyik sem, de persze nem is a legjobb.
Szóval jobb lenne a hangminőség ha lenne egy DAC a számgép után kötve? Hova kellene kötni, egy USB csatlakozóra, vagy a hangkártya digitális kimenetére? -
atika88
senior tag
válasz andorra #51547 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors tanácsokat.
Most teljesen újként érintett a DAC behelyezése a rendszerbe...eddig az hittem natúrba elég lenne a Jack csati, aztán a többi mehet az erősítőbe. Mivel nekem új ez a DAC téma: csak annyit kérdeznék, hogy miért ajánlatos ezt beletenni?Illetve amit itt ajánlott a kedves fórumtárs (így van: koaxom nincs, USB3 csatim van) Xmos példány jó féle vétel?
Az áron nem akadtam ki, félre értés ne essék, hamár lesz szteró rendszerem, legyen tisztességesen összerakva, hogy évekig kiszolgáljon gond nélkül kellő minőségben...van esetleg best vétel DAC ügyben?
-
andorra
őstag
válasz atika88 #51557 üzenetére
Konkrét ajánlatom nincs, de ami a kérdésed lényegét érinti: ugyanúgy beleszól a hangminőségbe, mint bármelyik másik eszköz. Egy minőségibb DAC 100e Ft körüli / feletti kategória. Az analóg kimenethez képest ugyanakkor az olcsóbb DAC-ok is jobbak. Ezeket tehát, nagyon költségérzékeny rendszerekhez érdemes számításba venni.
-
atika88
senior tag
válasz andorra #51559 üzenetére
Lehet butaságot írok, de a mid2012-es MacBook Air-em jack-je nem csak analóg jelet, hanem digitálisat is továbbit....illetve úgy, hogy átalakíót tesz bele az ember (pl 3,5 jack to optical RÁ gondolok pl...persze ez itt nem jó megoldás, csak említeném, hogy digitális kimenetként is működik)...és máris kilehet küldeni a komolyabb frekvencia tartományú hangokat is...
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Ha van egy 5.1-es házimozim, akkor az erősítője elromlik, ha úgy használom, hogy nem kötöm be mindegyik hangfalat, csak pl 3+1-et?
Illetve ha nem 5.1-es módban használom, hanem: sima stereo jack bemenet, és az erősítő 5+1-re osztja szét a hangot (és itt nem kötöm be mindet)? -> Van ilyen mód is rajta. -
Roach
csendes tag
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni hangfal választás téren. Elősztori: Van egy csöves erősítőm amivel eddig clarus rhea front sugárzókat használtam, de azoktól megváltam mert nevetségesen alacsony teljesítményen használtam őket általában. Szeretnék olyan hangfalat ami nagyon széles skálán szépen dolgozik és nincs gyakorlatom ezen a téren, a clarus hangfalon kívűl nem volt még komolyabb hangcuccom. Ehhez még jön, h nem szeretnék nagyon sokat költeni rá persze minden relatív, de lényeg nincs 100+k forintom most hangfalra.
Már nézelődtem és nekem nagyon megtetszettek adataik alapján a külömböző használt depókon(akár itt is) fellelhető olyan 20-25éve gyártott, ám jó állapotban lévő esetleg újraperemezett audiofil hangfalak névszerint quadral és canton amiből találtam olyan kisebb teljesítményű darabokat ami talán szépen szólna nekem akár "halkan" is. A retro dolgok is bejönnek, de a kérdés ugye tényleg tud egy olyan 25éves hangfal a rajta feltüntetett 28hz-35khz-es teljes tartományban szólni? Zenehallgatás és mozizás, némi játék is lenne a terv és nem tudom egyáltalán érdemes-e elmenni mondjuk kipróbálni egyet, nem tudom esetleg milyen hibák jöhetnek ki rajta stb. Tehát érdemes ilyen hangfalakban gondolkodni?
Ajánlatot is elfogadok, ha esetleg van olyan cucc amire érdemes vadászni használtan az én elvárásaimat szem előtt tartva, tehát "feleslegesen" nagy freq tartomány és halkan is szépen szól. Előre is köszi,
üdv Roach
[ Szerkesztve ]
"Wake me up when its all over, When I'm wiser and I'm older."
-
nagyúr
"tényleg tud egy olyan 25éves hangfal a rajta feltüntetett 28hz-35khz-es teljes tartományban szólni?"
Nem a 25 éve miatt nem tud, hanem mert némelyik gyártó úgy hazudik, hogy a fal adja a másikat. Persze, biztos tud, -12dB eséssel. Nincs erre szabvány, a jobbak -3dB-ig tekintik lineárisnak a frekvenciamenetet, ez az általános, de szerintem senki és semmi nem kötelezi a gyártókat, hogy csak eszerint mérhet és adhat meg adatokat.
Ha már Cantont és 25 évet emlegettél, akkor volt nekem egy 25 éves Canton Karat 40-es, egyébként remek, kitűnő hangfalam, és 24-30000Hz-ig volt megadva a frekvenciamenete. Az egy szubládának is becsületére válik, nem egy monitorsugárzónak!
Szóval hangfalválasztás esetén a specifikációt vedd figyelembe utoljára."nem tudom egyáltalán érdemes-e elmenni mondjuk kipróbálni egyet"
Érdemes!
[ Szerkesztve ]
-
Roach
csendes tag
válasz liszi70 #51564 üzenetére
Köszi szépen, pont a karat az egyik amit nézegettem. Valamint igen, én is furcsáltam a feliratokat itt-ott épp ezért is tettem fel a kérdést. Egy szó mint száz szerintem elmegyek majd egy eladóhoz és meghallgatok egy ilyesmit. 20-30k környékén mozog az áruk párban és az nagyon tetszik, mert az erősítőm am 5 csatornás, így 5db kéne. Mondjuk, ha rá is szánom magam ilyesmire szerintem megnézem hogy muzsikál egy darabig csak egy pár belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Roach
csendes tag
válasz blattida #51566 üzenetére
Kribe Erősítő azaz Krinszki Bertalan készítette(biztos elírtam a nevét szegénynek), 18ik születésnapomra kaptam a családtól, vmi szegről-végről ismerősünk a Berci bácsi istennek hála és így nagyon baráti áron elvállalta, mely összeget meg is tiltott, h megosszak bárkivel.
2+3 csatornás, így lehet sztereónak is használni, egy második kapcsolóval hozzá lehet rakni a maradék 3 csatornát és akkor igazán felizzanak a csövek.
[ Szerkesztve ]
-
Roach
csendes tag
Vannak most eladó cuccai, itt megtekinthető. Vagy saját készítés vagy nagyon vintage hangcuccok, anno még emlékszem épp a nosztalgia hangfal témára volt ráálva amikor az én erőlködőmet csinálta, olyanokat készített magának szóval szerintem van minden ami 50-70 évvel ezelőtt high end volt... Az én erősítőm am nagyobb és szebb mint bármelyik a képen, kár épp nem tudok rakni fotót mert most pesten van, épp tervezem majd visszahozni vidékre.
Mondjuk erre a teljesen egyedi !Fülhallgatóhoz készített csöves erősítőre érdemes vetni egy pillantást, nem semi cucc.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Az én erősítőmön egy sima, fekete, gyakorlatilag (messzebbről nézve) feliratmentes fémlap és egy bekapcsolást jelző kis led van, gyárilag. Most attól függően, hogy ki nézi, ez vagy elegáns, vagy egyáltalán nem szép. Mindenesetre hifi zenehallgatás közben ez az ajánlatosabb, nem a csilivili, hacsak nem disco zene szól, vagy nem kell elterelni a figyelmet valamivel a lényegről. (Nekem is voltak csöves erősítőim, ... Ott is megvan a lehetőség a szolid kinézetre.)
-
Roach
csendes tag
válasz andorra #51572 üzenetére
Nincs "elcsicsázva" az enyém sem, stílusra ugyanaz mint a füleshez való amit linkeltem, csak szép nagy elektroncsövek állnak ki belőle és mindig ott fénylik halványan a polcon, öröm ránézni. Elég messze van ez a "disco"-tól sztem.
-
-
krichd1
addikt
Inkább a hangjáról mesélj.
(#51571) Tamoo: Miskolcon is találhatóak különlegességek.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
törölt tag
válasz Dorian #51574 üzenetére
A hifi azt jelenti, hogy magas hangzáshűség. A zenehallgatás azt jelenti, hogy a hallási érzékszerveddel akaratlagosan megfigyeled a zenei történést, lehetőleg ehhez előkészített helyen. De a kifejezés nem azt jelenti, hogy a hifi hallgatja a zenét, tehát a hifi nem az alany a szószerkezetben, hanem jelző (esetleg határozószó), értsd, hifi módon, tehát magas hangzáshűség(re törekvés) mellett hallgatjuk a zenét.
Victor, a takarító
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
-
-
Roach
csendes tag
hi-fi, a fidelity szó, ha jól tudom pontosságot is jelent illetve hangreprodukciónál a mintához való ragaszkodás, tehát ha kinnt vagy a zenekar előtt az nem high fidelity sound, hanem true sound... tehát pont nem hi-fi, amikor azt a hangzást reprodukálod az eredetihez közeli minőségben akkor lessz high fidelity, mennyire jól reprodukálod a bizonyos hangzást ez meghatározza mennyire high fidelity...
Csak mert tetszik az erősítőm is zenehallgatás közben attól még leszólt mindent(nem hangerőre célzok) amit eddig szerencsém volt hallani a clarus hangfalakkal, kivéve a haverom polkaudio szettjét vmi studio erősítővel de a srác dj, ebből él, én nem.
Átlag embernek meg a hifi azt jelenti, h dupla woofer reflex csővel hifi hangfal meg vmi csipogó dísznek és milyen jól adja a mélyet... amivel csak az a baj, h az egész egy hatalmas dübörgés és az a legviccesebb, h ha igénytelen tupcitupci zenét hallgatsz rajta amit kb ugyanolyan igénytelen hangfalon csináltak jó dübörgősre akkor ugyancsak high fidelity hangélményben van részed, igaz az alap hang amit olyan jó high fidelity módon reprodukálsz totális CRAP. Megesik, de attól még az is hi-fi.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Még jobban láncfüggő,hogyan muzsikálnak,mint a félvezetősök.
Mélyvíz, sok buktatóval. Eleve óriási tapasztalat kell hozzájuk, olyantól kérj mérvadó készüléket, aki 20-30éve nyomatja a teknikát.
Végfokban, és egyéb helyen, ahol trafó kell, már teljesen lemondtam a teknikáról, olyan hangfalaim vannak, amik nem szeretik, ha betesznek még egy olyan plusz láncszemet, ami sinusonként felmágnesez, aztán lemágnesez. És ugye végfokoknál sok kilós böszme vasakat mágneseznek fel-le. Máshol is mindig belepofázott a hangba a trafó, aztán utána ezt meg lehetett magyarázni mindenféle elmélettel, hogy miért "jó". Olyan trafó, ami dinamikában, és hangszinben nem pofázik bele, meg 10éves használautó ára
Előfoknak, impedanciát illeszteni viszont optimális feladat, szerintem. Fejesek között néhány OTL kapcsolás+néhány fejes kombinációja képes nagyon jó hangra, staxnál meg nagyjából egyeduralkodó.
ez a saját véleményem, tapasztalatom
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
gabo01
senior tag
Sziasztok!
A pc hangszórós topicból irányítottak ide!
Segítségre lenne szükségem! A munkahelyemen elhalálozott a pc-s hangfalam és valami normálissal szeretném pótolni! Először olyan 40K-ig gondolkodtam de most már felment a keret 60K-ra!
A kérdés az lenne, hogy melyik variációval járok jobban ha veszek egy M-Audio BX5 D2-t, Alesis Elevate 5-t esetleg egy jobb Edifier-t vagy ha egy JPW Sonata vagy Sound Art L2 meghajtva valami olcsóbb sztereó erősítővel (HTA30, régebbi Denon vagy H/K)?
-
Roach
csendes tag
válasz bajnokpityu #51582 üzenetére
Ez egy hozzáértő véleménye volt, akkor mondok olyanét is aki csak használja: Mivel ezek nem szeretik, ha nincs terhelés rajtuk és ez nálam előfordult olykor, így megeszik 3-4évente egy elektroncsövet, már cseréltem pár darabot... a felhasznált csövek biztosítanak egy bizonyos hangzást ami, ha illik a hangfalhoz és a felhasználáshoz akkor igazán jó hangélményt nyújt, amire "hagyományos" erősítő nem képes. illetve csak akkor, ha direkt ilyesmire lett kifejlesztve vmi audiofil cucc... Buktatókkal kapcsolatban annyit, h kell hozzá a szaki minden téren, szerencsés esetben mint nekem pl aki megépítette gondját viseli, eddig egyszer kellett visszavinnem amikor az első elektroncső csere volt, utánna már pesten oldottam meg, persze akkor is szervízben hozzáértők csinálták de mivel nem nagy munka így fillérekért megvan. Most az új hangfalak választásakor is konzultálok példáúl a készítővel, amikor azok meglettek elviszem hozzá és az adott hangfalakhoz hosszú távú használatra majd elképzelhető változtatás a szerkezetben.
Lényeg, ez nem az a dolog amit csak használsz és kész, néha van vele dolog és ha ezeket nem látod át, analog áramkörökben nem vagy otthon akkor meg sem szabad próbálni hozzányúlni, szakember elkerűlhetetlen.
Érdekesség, ha bekapcsolod nem működik egyből, várni kell amíg a csövek elérik üzemi állapotukat ami 5-10mp is lehet és szép selymesen megjön a hang, kikapcsolásnál ugyanez, lekapcsolod az erősítőt és a hang pár mp múlva szépen lágyan elhalkul ahogy az elektroncsövek is elhalványodnak.
[ Szerkesztve ]
-
Roach
csendes tag
válasz andorra #51587 üzenetére
Te látom sztem rám vagy allergiás, annyit mondtam használtam éveket, bejött, lehet vele együtt élni semmi több. Nem ajánlottam senkinek, viszont a sztereo erősítőért kribe nem azért kér 50k-t mert le akar húzni, hanem mert megér annyit, csak ezt még ezzel kapcsolatban ideszúrom ideológia gyártás szándéka nélkül. Dobok majd azért ide egy képet a vasamról ha végre hazaért, hátha tetszik neked is.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #51582 üzenetére
Nem akarok újra építkezni, csak szimplán meghallgatnék már egyet, hogy miben másabb. Kevés a tapasztalatom.
-
bajnokpityu
félisten
nagyon ellenkezem, hogy a cső jobb lenne,mint a tranyó. 1-2 helyen én is használom, ott, ahol több előnye van, mint hátránya, de ennyi.
még nagyon nagy tudású csöves haverom is azt mondja, hogy megérti, miért nem erőltetem a csöves végfokot. vagy pl nekem nem sikerült hallanom dinamikus fejessel jobb hangot csőből, mint a saját félvezetősömmel. planár, sztatikus más tészta, ott én is áttértem.
de van,ahol keményen meg kell fogni a motort.eladó topping dac
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz krichd1 #51594 üzenetére
Valamilyen Soro-t hallottunk Liszivel amikor mentünk nézni a Focal-jait, de igazából akkor ott nem hagyott mély nyomot, meg az idő nagy része bejáratással ment el, ami közel sem volt ideális hang.
Amúgy igen, szívesen kezdenék vele, de ki ad nekem kölcsön? Megvenni eszemben sincs.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Amúgy igen, szívesen kezdenék vele, de ki ad nekem kölcsön?"
Én szívesen adok kölcsön. Akár még kamatmentesen is, némi kezelési költséggel! Abból megveszed, és jól meghallgatjuk!
Ha lettünk volna olyan hülyék, hogy az alapján ítéljük meg az Electra képességeit, amit akkor, ott hallottunk a csöves erősítővel, akkor most sem érne fülig a szám, hogy de kurvajól szól a zene a nappalimban!
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz liszi70 #51598 üzenetére
Nem veszek ilyen drága holmit.
Más:
Ide az asztalra hasonló méretű zajkeltőt a Sony helyére tudnátok ajánlani? Kb. max ~19cm széles ~23cm mély lehet. Lehetőleg első reflexes, könnyen hajtható legyen, az erősítő Muse M20 lesz. Árban 20 fölé nem mennék, elvárások nemigazán vannak, csak ne legyen annyira loudness-es mint a Sony "hifi" hangfal. Ez is csak ma lett összerakva egy Genius helyett próbaképpen. Zenét nemigazán ezen hallgatnék, max csak ha belehallgatok valamibe + youtube, ilyesmi ...
Jó lenne ha tudnátok adni pár tippet.Rotelt csak most nyárra loptam kölcsön, hát igen ... kellett neki vagy fél óra mire valami elviselhető hangja lett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest