Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • denesdr

    addikt

    válasz fererencz89 #121016 üzenetére

    Az AVX-en a kondizós diskurzus most épp koincidált erre, véletlen? :D

    Na de a lényeg, hogy valami van, mégpedig hangzásbeli különbség két, azonos kapacitásértékű, ezáltal azonos átvitelű kondi között. Nagyon könnyű, hifista közhelyeknek tűnő jellemzéssel leírni a fülelt dolgokat, talán Disznész majd megteszi, én csak annyit említenék, hogy az objektív véleményünk rögtön egybeesett. A szubjektív nem egyből egyezett, mert Disznész először jobbnak ítélte az objektíven "gyengébb" kondit. Azért merem kijelenteni, hogy objektíven (ami tulajdonképpen még mindig szubjektív, mivel műszerrel mérhető különbséget nem tudok felmutatni) gyengébb, mert szerintem ez hasonlít kevésbé a kondi nélküli hangra, amit kipróbáltam, lévén aktív váltás. Én ismerem már régebbről a szóban forgó két kondit, de Disznésznek erről semmit nem mondtam, nem is tudta, hogy épp melyik kondi van bekötve.

    Kíváncsi vagyok és úgy gondolom, hogy ha jelenleg nincs, előbb-utóbb csak lesz olyan mérés (persze ez egyáltalán nem biztos), ami ki tudja mutatni a hallott különbségeket két kondi között.

    Szerk.: röviden annyi, hogy az általam objektíven gyengébbnek ítélt kondi, mintha kevésbé lenne transzparens, kissé lejjebb helyezi a spektrális balanszot (mintha spektrum legtetejét vágná, ezáltal szubjektíven kevésbé fényes) és sziszegősebb, kicsit aggresszívebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák