- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen notebookot vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen joysticket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz fererencz89 #102699 üzenetére
Na ez telitalálat lett Nagy köszönet!
tranceplanet Ezt is köszi, ez is tetszik, jó lesz
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
mert_csokis
senior tag
válasz vittore_30 #102694 üzenetére
Nem kell oda "bright" tónus. Szerintem sikerrel járnál, ha egy dinamikában erősebb vasat tennél mellé.
Mondjuk valami régebbi, BEE szériás NAD-ot. Azok szerették a KEF dobozokat, sokan használták együtt őket.
Jó páros lennének. Azért a doboz fizikai korlátait is kalkuláld bele a végeredménybe.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
vittore_30
csendes tag
válasz mert_csokis #102702 üzenetére
sajnos a Q150 és a Q350 a korábbi KEF hangzás totális ellentéte, ezekkel elmentek a lágy, smooth hangzás felé. vakteszten nem nagyon ismerné fel aki a korábbi kefekhez szokott
-
Auratech
őstag
válasz gordonfreemN #102697 üzenetére
Ez Vaya Con Dios "hey nanana.." számának a koppintása..
Az első lemezem ebben a műfajban, ami jobb:
SINTI - Jimmi Rosenberg és tesója..Auratech Field Recording
-
mert_csokis
senior tag
válasz vittore_30 #102703 üzenetére
Nincs tapasztalatom KEF dobozokkal, de általában nyíltabb, szárazabb hangnak mondják.
Ki is szokták emelni teszteknél, hogy érdemes figyelni arra, milyen elektronikával párosítják.
Nyugodtabb, barátságosabb hangú erősítőket szoktak ajánlani.
A Q350 sem kivétel, ezért érdekes az, amit írsz.Részlet egy Q350 tesztből:
"The Dynaudios may sound more immediate and fun, but they can’t compete with the KEF’s high level of insight and clarity.
In terms of system-matching, we’d suggest the superb Rega Brio (£600) stereo amplifier as a good starting point. It complements the KEF’s sound, and brings a degree of natural warmth and drive."Ha a korábbi szériák még ettől is szárazabbak voltak, akkor már értem, hogy miért nem érdekelt soha a KEF hang.
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Bali27
addikt
válasz fokukac #102706 üzenetére
Köszönöm! Soakn párosítják vele Youtuibeon az Oberonokat, szóval tényleg nem lehet rossz.
A meghallgatás érdekes lesz, de majd megpróbálom megoldani.. Többet soha semmit láttatlanba
Egyébként valamilyen úton módón rá lehet dugni valahogy USB-t vagy ilyen Bt-ra átalakítani?
Mármint a Pm6006-ot[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bali27 #102707 üzenetére
Egyébkéntvalahol olvastam, hogy az az oberon nehezebben hajtható (adatlap szerint 88 db az érzékenysége, de valaki itt azt írta, hogy inkább 86 lesz az). nekem 90-91-db-s hangfalaim vannak, tehát lehet, hogy amit én érzek az én hangfalammal, az neked már nem olyan lenne. Leeht, hogy nagyobb teljesítmény kéne hozzá, passz. Nekem az mcr 510-zel már 17-esen is jó volt.
ez sztereo erősítő, nincs rajta semmi, csak 3 digitális bemenet. A kis mindenes után fura lehet a nulla szolgáltatás, még egy időzítő kapcsoló sincs rajta, semmi.
Szerintem egy Chromecast Audio a legjobb megoldás, csak már nem árulják, használtan pedig 5 perc alatt elkelnek.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
s4tch
veterán
válasz fokukac #102709 üzenetére
https://www.ebay.de/itm/362935357061
USB-t persze ez sem fog tudni.
-
zsoca29
tag
válasz fehér_ember #102698 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
válasz zsoca29 #102711 üzenetére
OK. A Sony-t meg azért ajánlottam, mert szerintem alacsony áron volt kínálva így az az 5.1-es szett. Azokon is lehetett volna zenét is hallgatni, persze nem hifistáknak, de lehet te sem leszel az sosem. 5ch stereóban azért már hangerő is lett volna + igény/műfaj/hangulat szerint még a mélyládát is lehetett volna használni.
Természetesen az emberesebb frontokat én is preferálom; de az univerzalitás is jó tud lenni.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz btraven #102713 üzenetére
Ha komoly meghajtás van alattuk akkor a kis polcsugárzók is kielégíthetik néhány zenehallgató igényét (mélyek tekintetében is); van akinek meg semmi sem elég.
Természetesen a szoba méret is befolyásolja, illetve az elhelyezéssel is rá lehet segíteni (igaz lesz negatív hozadéka is).
Nagymonitorokra gondolsz? Az van a polcsugárzók és az állók közt méretügyileg.[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
válasz fehér_ember #102714 üzenetére
Mint az [Orion HS700] például. Vagy ezek már kimentek a divatból? Ilyen nagy láda nagy mélysugárzóval.
-
-
MightyMan
csendes tag
Sziasztok,
Segítségetek szeretném kérni, mivel még kezdő vagyok a témában. Van egy sztereó JVC RX-250-es erősítőm, ami 1 pár HS280-at, és 1 pár HS500-at hajt meg. (Utóbbit nem túl régóta, örököltem, és hát ha már adott volt a rendszer, rádugtam.)
Ismerkedem a bakelit lemezjátszás örömeivel, és szeretnék egy picit fejleszteni a rendszeren. Én első körben arra gondoltam, hogy az erősítőt cserélném le a következők valamelyikére:
- Onkyo A-9211
- Cambridge Audio Topaz SR10 v2
- Yamaha DSP-A2070Tudom, nem teljesen almát az almával hasonlítunk, de ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás, ha a bemenetet tekintve kellene phono bemenet, és a számítógépet is minimum rá szeretném dugni? Árakat tekintve nagyjából ugyanott vannak használtan, 30-40e forint között.
Köszönöm előre is a segítségetek.
-
törölt tag
válasz btraven #102715 üzenetére
Lehet, hogy kimentek a divatból, de azért még léteznek.
-
fehér_ember
addikt
válasz MightyMan #102718 üzenetére
Én erre licitálnék.
#102719 fapaci
Ezeket mindig így kell/szokás elhelyezni. Vagy úgy is rendben lenne, ha pl. egy rövidebb fal elé kerülnének, és akkor én ott úgy akarnám elhelyezni hogy kifelé legyen a magas és a közép is. Ergo széthúznám ezáltal kicsit szélesebbre mit az adottságok engednék.
Persze gondolom nem ilyen miatt vannak ezek így tervezve (mármint hogy még ezzel is kedvünkre "csalhassunk").
Azt viszont nem értem hogy miért gyártottak hasonló hangsugárzó elrendezésűekből olyanokat amikből nincs jobbos/balos. pl.: arcus, rega ...stb. egyes modelljei.Regáról jut eszembe; számomra fura hogy ezt ~3 hónap alatt még senki nem vitte el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #102720 üzenetére
A régi szobám rövidebb falát látod (kb 5 m széles), az előtt állnak a dobozok. A hallgatás pont mögött még volt 6-7 m a hátsó falig.
A közép/magassugárzóknak belül kell lenniük, nem véletlenül vannak eltolva az előlap tengelyéből. Ez hatványozottan igaz, ha közel vannak az oldalfalhoz.
A gyári dobozoknál általában spórolás miatt nem készült jobbos és balos verzió, de azért voltak pozitív példák is.
[ Szerkesztve ]
-
MightyMan
csendes tag
Köszi szépen. Megfontolom. Ezek alapján leszűrhető, hogy az általam felsoroltak közül a Cambridge Audio lenne legjobb választás?
-
-
-
ozzy711
őstag
-
nihil41
tag
Erre nem jön rá még ÁFA?
-
törölt tag
válasz nihil41 #102733 üzenetére
Január 1-től a Brexit miatt az Egyesül Királyságból érkező csomagok is vámkezelésen esnek át, az ÁFA-t ugyanúgy meg kell fizetni rájuk, mint más, EU-n kívülről érkező küldeményeknél. Vámot nem kell fizetni az EU-val kötött vámegyezség miatt, de a vámeljárás költségét felszámolják.
-
fehér_ember
addikt
válasz nihil41 #102730 üzenetére
Múltkor ugyanez így volt feltéve: [link]
Egybe le voltak írva a sarcok, tehát ha megvetted volna 89-ért, akkor fizettél volna még 24,88 postát + a sarcok mindenestül fel voltak tüntetve úgy mint "Import charges: £25.67". Szóval összesen/mindenestül ennyi (139,55£) lett volna és nem több.Ebay-es fórum "összefoglaló"jának 11-es pontja.
[ Szerkesztve ]
-
baryll
tag
válasz ozzy711 #102727 üzenetére
Valahogy furcsa is volt a számomra mindig, hogy a színpadképben mindenki fekve zenél, de most már legalább tudom, hogy miért.
Köszönöm szépen a válaszod és fapacinak is.
(Nem tudom fektetve használni, mert nincs akkora állványom, meg úgy nagyobb helyet is foglal és egyébként is helyszűkében vagyok. Ezért is lenne jó, ha már valaki unalmában megdobna egy divatjamúlt L100 Classic-kal. ) -
X2N
őstag
Találtam egy régi Pioneer SA-3000 erősítőt ami működőképes, csak halkan szól, érdemes ezzel foglakozni vagy ma már nem számít jónak? Külsőre elég leharcolt állapotban van. Asszem '89-ben gyárthatták. Belenéztem, látszólag forrasztani kell a végfoktranyók foglalatánál elengedett a forrasztás. Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Sziasztok
Lehet hülyeség amit kérdezek de analóg külső kivezérlés jelző létezik?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Auratech
őstag
válasz #92251648 #102719 üzenetére
Nagyon szép, elegáns munka! A tv szerintem még nőni fog.. Az aktív váltásról volt lehetőségem hosszú idő alatt meggyőződni, azt megszokni, mert a két (épp most is )aktív HEC45-ös Beag is így tolja. Mikor a Korg szalonból (Pannónia utca)ezer éve (93-ban) Kiss Istvántól megvettem, kikönyörögtem, nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú ideig bírni fogja. A Hec 45-ben 4db 50W-os erősítő van, amiből 2 hídban a 30cm-es mélysugárzót mozgatja. Kezdetben volt pár baj, de Paraj István (ex-Beagos tervező) rendbe tette. Kaptam hozzá méréstechnikai alkatrészekből felpimpelt paneleket a közép- és magasakhoz. A sugárzókig meg én kábeleztem át Neotech drótokkal. Mintha egy takarót elvettem volna előlük. Kitisztultak és kifinomodtak. A 30-as mélysugárzóhoz kevés az erő a mai zenékhez. 65 Hz-nél 6db-vel szoftveresen (EQ-APO) vágom a subot és azt egy KEF C4 pótolja ki interaktívan. Kéne még egy C4..
A HEC45 legnagyobb jósága, hogy 250 Hz felett kb 8 kHz-ig a középsugárzó van megszólítva aktív váltással, így a teljes zenei alap és középsáv szépen, fázishelyesen szólal meg. Naná, hogy vokális zenén mutat legtöbbet. Korlátai miatt sajnos zúzós rockzenét nem szeret hangosan adni. Akármi is lesz vele, az akusztikailag 3 utas hangolt kialakítást megtartom. Szerintem túl fog élni engem..Auratech Field Recording
-
törölt tag
válasz Auratech #102743 üzenetére
A képen egy 50" TV látható, szóval nem volt pici, de mivel szinte soha nem volt bekapcsolva, növekedés helyett távozott a rendszerből.
"A 30-as mélysugárzóhoz kevés az erő a mai zenékhez."
Ezt nem tudom értelmezni. Kifejtenéd?
"250 Hz felett kb 8 kHz-ig a középsugárzó van megszólítva aktív váltással, így a teljes zenei alap és középsáv szépen, fázishelyesen szólal meg"
Ez sajnos még nem garantálja a tökéletes fázismenetet, a hangszórók sem lineárisak e szempontból, elektronikusan kell kiegyengetni a fázisgörbéket is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest