- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen joysticket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz nostromo73 #102550 üzenetére
A dobozodat közvetlennem ismerem, de ha az élénk, energikus, izgatott magassal rendelkezik, mint ahogy általában a Focalok, én tuti nem kísérleteznék egyik erősítővel sem, ha ilyesmi a hangfalad, akkor én valami sötétebbe húzó erősítőt keresnék, legalább is magasak terén. Nyugisabb legyen a magas mint ami az MF-nek van. Már, ha mindenképp szeretnél erősítő cserét. Szóval láthatóan nem egy az ízlésünk, nekem sok lenne a Focal még egy Yamahával is, hát még egy MF-el. Sokat így nem segíthettem, de még egyszer ideírom próbáld ki őket, mindkettőt napokra, lehetőleg egymás mellett, és dönts ízlésed szerint.
Technics sajna nekem ismeretlen vidék, de rohadt szép a kiszemelt, nekem jobban bejön mint a Yami, kinézetre Az MF pedig sehol ezekhez szépségre
-
törölt tag
válasz nostromo73 #102553 üzenetére
Ahogy Dorian is írja, szétfogja szedni a zenét, hang hallgatóvá degradál, nem zenévé, igazi műhifis cucc lenne, előreláthatólag. Nyugisabb magassal rendelkező amp illenék hozzád szvsz. Vagy jöhetne az MF, de másik dobozzal Viszont próbáld, próbáld
Mondjuk valamelyik Naim lehet bejönne ezekkel a dobozokkal. -
donpeal01
csendes tag
Sziasztok!
Nem értek a témához.
Olvastam, hogy a nad 3020 jó választás. Szép hang, olcsó. Persze beszerezhetünk itthon.
Találtam egy hirdetést: nad 3130.
Viszont néztem a termékről adatokat:
3130 Frekvencia válasz: 20Hz-20kHz
3020 Frekvencia válasz: 10Hz-70kHz
Ezek szerint a 3130 rosszul szól?
Nem érdemes megvenni?Tiszta hangokat szeretnék, zene vegyesen, panel nagyszoba, Magnat Supreme 2500, FLAC, bakelit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nostromo73 #102555 üzenetére
Rotelről sincs igazi képem, próba. Ami még odatennék próbálni Arcam, Primare, Naim (lehet nem fér bele az árba), olcsóbban, de "jobb" hanggal Tmp Triton. Esetleg Lumin M1.
#102556donpeal01
Ezek csak számok, ezek ezen a szinten nem mondanak semmit. És nem rosszul szól, csak másképp[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz donpeal01 #102556 üzenetére
"3130 Frekvencia válasz: 20Hz-20kHz
3020 Frekvencia válasz: 10Hz-70kHz
Ezek szerint a 3130 rosszul szól?"Ezekből a paraméterekből nem lehet következtetni a hangminőségre, pláne nem úgy, ahogy tetted. A két készülék közeli rokonok, hasonló hangzást képviselnek, legendás cuccok, de mivel 4 évtizeddel ezelőtti matuzsálemek, érdemes alaposan megnézni az állapotukat vásárlás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz nostromo73 #102555 üzenetére
Rotel semlegesebb lenne MF-nél, de konkrétan nem tudom. Viszont fel kell kötni a gatyát, ha nem engedsz az elképzelésedből... Tudod, mire gondolok.
Primare i25 Prisma (ez fullos, ágyba hozza a reggelit) [link] , vagy Sugden [link] "A" osztályos erősítő (most vett egyet egy kedves fórumtárs barátja), vagy egy Naim V1 DAC/előfok [link] + Naim NAP100 végfok [link] így együtt, megérne egy meghallgatást, habár, ezek nem szabvány méretűek, de na..
"csak a zene van"
-
nostromo73
tag
válasz dgyuri0123 #102559 üzenetére
Jók az ajánlások, de azért van limitje a büdzsémnek
-
mert_csokis
senior tag
válasz nostromo73 #102550 üzenetére
Oda kell durrantani valami komolyabb hibrid Vincent-et, aztán hadd szóljon.
Vagy konkrétan egy klasszikus csövest kipróbálni.
A Naim hang engem is érdekelne, alapvetéssé vált az évek alatt.
Van itt annyi minden sz*r, lehetne bohóckodni ezekkel évekig. Egyszerűen nem kell túlságosan belemenni, mert átesik az ember a ló túloldalára, ha nem figyel...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
gabber01
addikt
Lehet hülye kérdés, de sub out-nál ha nem stereo az output, csak sima egyes/mono terminál, akkor ahhoz sima RCA kábelt, aminek mindkét vége dupla lehet használni vagy sem?
Vagy mindenképpen kellene sub kábel? Pl. egy ilyen.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
nostromo73
tag
válasz mert_csokis #102564 üzenetére
"Oda kell durrantani valami komolyabb hibrid Vincent-et, aztán hadd szóljon."
Pár hónappal ezelőtt " oda is durrantottam egy ilyet" aztán egy hétig durrogott is nálam, és aztán vihettem is vissza mert hibás volt még szerencse hogy két héten belül voltam így vissza kértem a vételárat....soha többet hibridet
"A Naim hang engem is érdekelne, alapvetéssé vált az évek alatt."
Jókat olvastam/hallottam én is róla...de ahogy korábban írtam dgyuri kollégának, hiába a jó hang én nem tudok együtt élni az ilyen vékony lapos profilú erősítőkkel.
[ Szerkesztve ]
-
mert_csokis
senior tag
válasz nostromo73 #102566 üzenetére
Akkor a Vincent-tel belenyúltam.
Nyilván ezek is csak termékek, és a nagy számok alapján itt is ki lehet fogni hibás darabot.
A karaktere egyébként milyen volt? Illet volna a Focal nyíltabb hangjához?
Mert ugye az ember látatlanban is így próbál kalkulálni.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
nostromo73
tag
válasz mert_csokis #102567 üzenetére
Hangban agilis, kicsit szikrázó/sziporkázó hangja volt, a dinamikája halk hangerőn is lendületes erőteljes, azt mondanám hogy nyílt levegős hangú a Vincent, de 200 óra még kellett volna hogy teljesen ki nyíljon az erősítő tudása hangilag
-
törölt tag
válasz nostromo73 #102568 üzenetére
Melyik Vincent volt ez
-
nostromo73
tag
válasz #01758976 #102569 üzenetére
"SV-237 MK"
Ha lehetne újonnan AS-1000 est venni akkor azt vennék ismét, de nem lehet. az 1200-ast céloztam meg de elég kaotikus a beszerzés, meghallgatom a Rotel elő/végfok párosát meg a Technics SU-G700E-S is tetszetős bár nem tudom a 2x70W-nak elégséges lehet a dinamikája alacsony hangerőn is mondjuk a hangfalak érzékenyek 91db
-
törölt tag
válasz nostromo73 #102566 üzenetére
Én nézelődnék az AA erősítőknél is, pl a Puccini nagyon csövesen meleg hang, mellé kellően tiszta részletes. De az AA többi darabja is kellemes, csak ritka. A Roksan Caspiant is meg lehet külföldi oldalakon venni, csak az félő, hogy a Focalokkal túl sok lenne..meghallgatás kéne (esetleg egy párhuzamos ellenállással megkalapálni a Focal magasait, de ez eretnekség ).
-
ozzy711
őstag
válasz #10726912 #102571 üzenetére
esetleg egy párhuzamos ellenállással megkalapálni a Focal magasait,
Nem úgy gondoltad, hogy soros ellenállással halkítani?
Dorian: Miért ne, ha hozzá tudod igazítani a rendszerhez. Úgy kell csinálni, hogy az eredeti állapotot mindig vissza lehessen állítani.
Persze, csak ha már minden klappol ( pl. szoba akusztika ), utolsó megoldásként. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz nostromo73 #102572 üzenetére
AA Puccini akár 15-16 éves is lehet. Csak mondom...
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz nostromo73 #102570 üzenetére
Hát ezt hangot hívnám inkább dagadtnak, mint agilisnak, lehet ebben a jellemzésben bőven benne volt a dobozod karaktere is. Mondjuk nekem nem a szívem csücske a Vinc és bőven túlzónak tartom a körülötte lévő (magyar) hájpot. Ez ilyen búcsún nevelkedett zeneszeretők ampja sztem. Vagy eleve mélyhiányos, de erős magasú és gyors középű doboz mellé, talán ha elképzelem De azért a hibridtől nem kell tartani szvsz, van abban olyan hang, hogy kalapot le.
Ha jó az a 2x70W bőven elég, de még a fele is. Nekem volt 90db-s doboz amit 2x10W hajtott és semmi hiányérzet nem volt. Szal elvben bőven elég.
Csak elkellene kapni azt a Technicset, rohadék jól néz ki, ha húsos, de nem dagadt hangja van, kellően jó tonálisan, picit laidback, nem tolakszik a zene belőle, könnyen lehet, hogy jó páros lenne az "ideges" Focallal.
-
nostromo73
tag
válasz #01758976 #102576 üzenetére
"Hát ezt hangot hívnám inkább dagadtnak, mint agilisnak"
Igen, ez a jelző talán pontosabb mint az enyém....mindenesetre a AS-1000 után egy csalódás volt a Vinc@nt, nem csak a hangja miatt, más dolog is volt benne ami nem tetszett, de ez csak az én tapasztalatom, ettől függetlenül biztos hogy sok ember használja teljes megelégedettséggel ....A Technics egy kakukk tojás, lesajnált márka annak ellenére hogy azért rukkoltak elő egyedi megoldásokkal anno, na meg ott van a romantikus nosztalgikus hangulata is. Egy biztos igyekszem több szempontból körül járni ezt az erősítő témát....köszönöm meg egyszer segítő hszket, továbbra is szívesen veszem őket
Dgyuri:
tudod csak új garíval -
nagyúr
válasz wrathchild #102538 üzenetére
Te tudod... Nekem a zene fontosabb volt.
Amúgy pl itt egy deal 70e Ft körül. Nad c316 [link]
De egy 150-200 ezres sztereó ennél is szebben szól, meg persze a házimozinál is.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fehér_ember
addikt
válasz nostromo73 #102548 üzenetére
Én olyan régebbi Nu-Vistával biztos vígan ellennék, na de én nem is olyan vagyok, aki szívesen hallgatna focalokon úgy zenét, hogy azok előtt yamaha lenne.
Nem tudom számodra mi lenne a megfelelő. -
törölt tag
válasz fehér_ember #102581 üzenetére
Lehet keverem, de neked van a Vandersteen?
-
fehér_ember
addikt
-
flash-
veterán
Asus xonar d1 mennyire jó szerintetek hifizéshez?
milyen DAC al van partiba? illetve milyen DAC ot ajánlanátok HIFI-hez? -
flash-
veterán
válasz bkercso #102585 üzenetére
ez jó kérdés de sajnos nem tudok válaszolni..
ez épített rendszer,2db utas hangfal és egy épített kicsi analóg erősítő de klasszikus zenére van kihegyezve, valóban szép hangú, paramétereket még nem tudok.
igazából szépen szól a xonarral de érdeklődnék hogy egy ilyen hangkari kb milyen szintig szolgál ki egy rendszert, hogy vajon az én esetemben érdemes lehet e inkább dac ha igen milyet -
-
ozzy711
őstag
válasz flash- #102586 üzenetére
Hangkártyából az igazán jó minőségű pl. az Asus xonar essence stxII. Nekem pl. olyan van. Viszont beszerezni egyre nehezebb. 80-100 K között mozgott az új ára. Ennyiért milyen dac van partiban vele, azt sosem próbáltam.
Az viszont lehet, hogy a rendszer többi tagja miatt nem vennéd észre a minőségi ugrást.
Nem könnyű hobbi ez.[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz nostromo73 #102590 üzenetére
A grafikonok meggyőzőek.
-
flash-
veterán
válasz ozzy711 #102588 üzenetére
értem! hát igen ráadásul most sok anyagi keret sincs rá,de amit tudok megteszek
elsőként a xonar d1 nél egy fokkal feljebb lépnék - dac vagy hangkártya - lényegtelen mi a "következő" lépcsőfok kb? pár dac-ot tudtok ajánlani ami egy ilyen hangkártya felett van valamivel,de azért mégsem borsos?mondjuk 30 vagy 50 ezerért? vagy az még nem lesz hangzásban egy ilyen hangkártya felett?
illetve egy szupermarketes 3.5 es jack hosszabbítóval van összekötve az rca-jack kábellel(a gép az erősítővel.)
ez mennyire gyenge pont?
ugyanis az ersítőhöz kapott jack-rca kábel rövid. valami venton márkájú. gondolom az se best buy
lehet felejtsem el a hosszabbítót és eleve egy hosszabb jack-rca kábelt vegyek? na abból mit ajánlanátok egy ilyesmi hifi cucchoz?(ez a hifi olyan 100-200 ezres kategória lehet gondolom csak nem high end.. )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nostromo73 #102590 üzenetére
Uhh, ez bbbbátor. Remélem itt is él a 14 nap elállás.
Ha közel laksz fülvégre is kapnám, alkalom adtán.
-
törölt tag
válasz flash- #102592 üzenetére
A jack rca kábel annyira fontos, hogy jelenleg a Tidal az LG-V40 dac-os telefonom gyengébben szól Yamaha erősítőn, mint a Yamaha beépített rádióján az MR2. Akkor érhetsz el változást pozitiv irányban, ha veszel egy jó minőségű rca kábelt ( pl belépő supra-t, vagy hasonlót) használtan és az egyik végére teszel 3.5-es jack dugót. A hangkártya csere dacra nem biztos hogy hoz érdemi javulást, az Asus Xonar se rossz darab, eléggé keresni kéne jobb dolgot...ha cserélsz, akkor pl eg, IFI Zen, vagy hasonló cucc lehet javulás (talán).
-
ozzy711
őstag
válasz ctrlaltdel13 #102593 üzenetére
A gyári ampokkal használom, nem variáltam vele. Nekem bejön.
-
denesdr
addikt
válasz #10726912 #102595 üzenetére
Aztán az a különbség éppen a Jack-RCA kábel miatt van aha. Ezt beadványozhatnád a fejhallgatógyártóknak is, igaz, hogy ott nem Jack-RCA van, hanem simán csak Jack, de ez igazából a lényegen nem változtat. Persze vannak szimmetrikus csatlakozású/kábelezésű fejhallgatók is, de a normál Jack-es fejesekből is vannak hi-end darabok bőven.
Annak idején direkt az RCA miatt vettem X-Fi Titanium helyett X-Fi Titanium HD-t, a kezdeti placebón kívül más különbséget nemigen hallottam, főleg miután a placebó hatása elmúlt. Ugyanolyan jól szólt mind a kettő, pedig az egyik csak Jack kimemetekkel rendelkezett.
Komoly külső DAC kell ahhoz (na meg rendszer hozzá), hogy ezeket a jobb belső kártyákat meg lehessen szorongatni.[ Szerkesztve ]
-
donpeal01
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem a nad 3130ast. Jack<RCA-val pcre kötöttem. Zúg búg. Megtoldom egy Jack hosszabbítóval nem csinálja. Próbáltam azt is, hogy mellette másik kábel bekötve, úgyis csöndes. A zene minden esetben szól, de a búgás elnyomja.
Mi lehet a baj, milyen megoldás lehetséges, amivel nem teszek kárt semmiben?Telefonról, laptopról ugyanez a kábel hibátlan. Valami gagyi olcsó kábel, a pince mélyén találtam..
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz #10726912 #102598 üzenetére
"A jack rca kábel annyira fontos, hogy jelenleg a Tidal az LG-V40 dac-os telefonom gyengébben szól Yamaha erősítőn, mint a Yamaha beépített rádióján az MR2"
Bocs, erre próbáltam reagálni. Szóval akkor nálad is teszkós kábellel van összekötve a teló az erősítővel és szerinted emiatt szól gyengébben mint az erősitő beépített rádiója?
Nem mondom, hogy lehetetlen, de pár ezer forintért már lehet kapni normálisan összerakott Jack-RCA kábelt, miért nem olyat használsz inkább? Tényleg nem kötekedni szeretnék, csak megérteni a logikát a dologban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest