Hirdetés
- Több helyről érkező SteamOS-t jósol a Valve arculati irányelveinek frissítése
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Egyelőre nem alkalmas tömeggyártásra az Intel készülő gyártástechnológiája
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Milyen asztali médialejátszót?
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VGA hűtő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parker Ezredes
csendes tag
Na, ha ezt valaki végigolvasta akkor vagy HDD fetisiszta, vagy azt mondja amit én, hogy ahoj poplacsek, meghalt a HDD, éljen a SSD (solid state disk) Vagyis ennél árnyaltabban nézve kiderült amit eddig is tudtunk, a merevlemeaz nem szeret mozogni működés közben. Ami marketing hókuszpókuszok ide-vagy oda, igazából stabil, nem hordozható rendszerekben indokolja felhasználását. A mobil eszközökbe eddig is csak azért rakták mert nem volt jobb, most viszont már itt a flash disk, és ha olcsóbb lesz, akkor mindenki boldog lesz. Azért a RAID-et én nem intézném el ennyivel, már egy kétdiszkes tükörpartíció is nagyon megnyugtató érzés egy asztali gépben, nem kell a tresholdokat skubizni, ha kidől a diszk, zsupsz be egy másik, és robog tovább a szekér.
A fentiek ellenére a cikk alapos és korrekt, szép munka. -
tbs
addikt
válasz Parker Ezredes #1 üzenetére
Nem is beszélve arról, hogy ez a megoldás win specifikus... Mennyivel ügyesebb lenne weben posztolt smart datákra visszaszólni, hogy mi a helyzet. Előfizetéses rendszerben... Én örülnék neki, gondolom jó pár ''más rendszer'' üzemeltető is.
-
Konflikt
addikt
Alapos cikk, grat. Meg is érdemli a majd' 2 éves magyar fejlesztés
1.33 ver után megnézem mivel több a 2.05 (látom már van pro ver is, 7-kért)Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
őstag
Nem rossz, habár én maradok a hdtune-nál (www.hdtune.com), nekem az eddig bevált. Abban van speed teszt és felületellenőrzés is ráadásul...
izé
-
TommyGun
őstag
az ingyenes este meg is hesszölöm
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
bolcsodal
addikt
Gondolom a program alapvető működése miatt jelzett vírust telepítés során az Avira Antivir (heurisztikus detektálás..)...
They drew first blood....
-
msgt.fubar
senior tag
Nekem a 2 éves Samsung vinyómra 20%-os kondíciót írt, most akkor dobjam ki?
gottagofast
-
KrAt
veterán
válasz msgt.fubar #9 üzenetére
Tesóméra is kb annyit írt, meg is pusztult elég hamar..
Amúgy kidobni nem kell, max vigyázz, h a fontos adatok ne azon legyenek..
Amúgy frankó kis progi, használom is, és ha jól tom, akkor PH!-n is jelenvan a fejlesztője
mod: nyert, ő az [link]
[Szerkesztve] -
metrichye
csendes tag
Jó kis cikk, gratula!
Nekem az októberi 320GB-os WD-mre 100%ot ír szerencsére De van egy pár éves csodálatos márkájú Excelstor nevű 80 GB-os is a gépemben, erről nem ír adatot, valószínűleg, mert ide-sata átalakítóval kötöttem az alaplapomra. A vinyó első használata óta 5 percenként ''felsikítva nyikorog egyet'', de ezen kívül azóta sem volt vele probléma. Illetve egyszer, amikor külső vinyókeretbe raktam, az nem tetszett neki, nekiállt kattogni én gyorsan ki is vettem és vissza a gépbe, de MÉG gond nélkül müxik, ez volt karácsony körül Azért próbálok vigyázni, hogy nagyon fontos adatok ne legyenek rajta"Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."
-
próbakocka
senior tag
A cikk jó lett! Ennek kapcsán;
lehetne kérni egy ADATMENTÉS/ARCHIVÁLÁS témájú cikket a közeljövőben ?/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
Anulu76
csendes tag
válasz Parker Ezredes #1 üzenetére
2 megjegyzés:
- már a kürtösök is tele vannak flash alapú mentéses melókkal, merthogy a gyártók elfelejtik mondani, hogy az ssd alapú cuccok baromira utálják, ha mindig ugyan abba a sectorba írunk
- nekem smart hiba miatt 3 db Raptor vinyót cseréltek eddig gariba merthogy 5év gari van rájuk.
érdemes 1-2 évente túladni a használt vinyódon, és venni egy újat, az a biztosabb.
pár ezer forintot csak megér!"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
-
brazso
tag
Linux alá tud javasolni valaki S.M.A.R.T. monitor programot?
Unus pro omnibus, omnes pro uno
-
DeltaPower
addikt
2 éves 120G ata samsungom 40%, ami nem csoda, hiszen hetente hurcolászom haza a koleszból ami az érdekes, tesóm pár hónapos 250-es ata samsungja 100%, pedig amilyen pofonokat az kapott
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
^Boss
őstag
maxtor fikazoknak: 2db 4 eves, 160as maxtor a progi szerint 100%-os, eddigi ossz hasznalat 700ora kb mindkettonel. azthiszem ennyi eleg is arrol, hogy szar a maxtor. szar, ha nem hutod. kb ennyi a tortenet.
-
Jofi81
őstag
válasz DeltaPower #15 üzenetére
Nekem a majdnem 3 éves Samsungom 100%-os állapotban van, pedig én is gyakram szoktam utaztatni...
-
A`rpi
addikt
''maxtor fikazoknak: 2db 4 eves, 160as maxtor a progi szerint 100%-os, eddigi ossz hasznalat 700ora kb mindkettonel. azthiszem ennyi eleg is arrol, hogy szar a maxtor. szar, ha nem hutod. kb ennyi a tortenet.''
Idézet: Tanulmány a merevlemezek meghibásodásairól[link]
Érdekes, a közhiedelmet több ponton megcáfoló eredményekre jutottak a hőmérsékleti adatok kiértékelésekor is. Eszerint nem igaz, hogy a hőmérséklet növekedésével arányosan nő a hibaarány. Éppenséggel azt tapasztalták, hogy 25 Celsius fok alatt nő meg igazán a hibaarány, 20 foknál már megközelítve a 10 százalékot is. A meghibásodások aránya a 35–45 fokos tartományban volt a legkisebb, és csak efölött kezdett enyhén emelkedni, nem lépve át a 2 százalékot (a szervertermek feltételei miatt a felső határ 51 fok körül volt).
Igaz ezek szerver (ek) ben üzemelnek és lehet hogy nagyobb terhelés alatt (adatforgalom)
használták... -
feka007
veterán
Nekem ezt írja ki [link] Az a felső kettő csak minta sztem, de akkor melyik is mutatja a tényleges állapotát?
Mod: ja, látom, hogy ott a kép szélén 100%-ot ír ki a kondícióra, a vincsi meg 47 fokos, ez lehet, hogy kicsit meleg, de a hw fullos
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
Igen, viszont vedd figyelmbe a hőmérséklet adatokat is, hogy mit írnak hűtöttnek... 25 fok alatt. Namost megnézem, hogy a lakásban huszonegynéhány fokos szobahőmérséklet esetén a gépben milyen ventivel hűtöd 25 fok alá a vinyót... A másik a felső határ: ''45 fok felett kezdett emelkedni'' Őőőő.... hűtés nélkül hány fokos is egy rosszul szellőző házban a vinyó használat közben? Na ezért kell némi hűtés, mert azzal pontosan az általuk is megjelölt 35-45 fok között tartható kényelmesen.
-
pip
aktív tag
válasz metrichye #11 üzenetére
A vinyó első használata óta 5 percenként ''felsikítva nyikorog egyet''
az en vinyom (Hitachi Deskstar 80 GB) alaplapcsere ota ad egy ilyen hangot, de csak bekapcsolaskor, kb egy masodpercig. Ez igy van kb 5 honapja, a regi alaplappal pedig soha nem csinalta. A HD sentinel 100%-ot ir ki, remelem igaza van... -
A`rpi
addikt
-
feka007
veterán
De akkor nekem a konfigomnál lévő Seagate 320GB miért megy ilyen magas hőmérsékletig? Igaz, hogy elviselhetetlen melegben döglök itt a gép előtt, de neked van rajta vmi hűtés, hogy ilyen cool a vincsi? Mert akkor én is veszek rá, úgy is most akarom lehűttetni a gépem, hogy ne legyen már ilyen kazán
-
c41r0^
őstag
A ''sikítások'' szvsz csapágyhibák...ezek mind mechanikai hibák (ha nem is végzetesek, de szvsz azok lesznek egy idő után)
a program értelemszerűen ezeket a mechanikai eredetű hibákat nem képes kiszűrni, mivel ezt a S.M.A.R.T. nem figyeli (nem is nagyon lehet, amit lehet az csak a felpörgési idő, de azt a vinyó indulásánál -amikor a jelenség tapasztalható- semmi nem tudja letesztelni)
szóval én azért óvatos lennék egy ''indulásnál sikító'' vinyóval
A programot én is használom, csak az a bajom, hogy a PCI-os ITE chipes RAID-et támogató IDE kártyámra kötött két eszköz S.M.A.R.T. infóit nem tudja kiolvasni (EVEREST sem), de emiatt nem a program, hanem a kártya a hibás.
[Szerkesztve] -
-
ez_meg_emaz
őstag
Én csak azt nem vágom hogy miért nincs szinte semmien különbség a két vinyom müködési ideje közt?
Az egyik egy 3-4 éves Samsung 80gb-os:[link]
A másik egy 8-10 honapos Samsung 160gb-os:[link]
Egyikre: 311napot másikra 316 napot ir. Volt közben alaplapcserém is. De nem 1 éve hanem tavaly oktober környékén.(Ha ez számit ) -
atiska007
senior tag
hi!
Vki esetleg tud ajánlani olyan progit, amivel winfos pista alatt is tudom ellennőrizni pl. a hőmérsékletet?
Mert xp alatt tökéletesen működött a HHDLife és az everest is, de most pista alatt a sata-s vinyómról egyik alatt sem látok adatokat...
Még csak sejteni sem sejtem, hogy ez miért lehet bár gyanakszom a pistára, vagy esetleg vmi driver gond lenne???
Mittudomain!
-
Gh0sT
addikt
válasz ez_meg_emaz #29 üzenetére
Az én Samsungomat meg 2 naposnak érzékeli, holott megvan már vagy 2 éve.
MOD: Érdekes, most meg többnek látja...
[Szerkesztve]Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Blizzard.9
tag
Letöltöttem a programot de nem fogadott kellemes látvány:
''A lemez felületén található 200 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve. A lemez önteszt során talált 7 hibás szektort.''
hát nem erre számítottam...
pedig eddig csak 225 napot ment. jah és a kondíció 0%
Reméljük sokáig húzza még -
atiska007
senior tag
-
c41r0^
őstag
akkor ez normális jelenség lehet, amit ráadásul Acoustic Management-tel valszleg halkítani is tudsz (vinyó diagnosztikai tooljában), mert csak egy seek-hang...ha u. ebből a típusból mind szintén ezt műveli, mert ilyen a mechanikája, akkor OK, de ha nem gyárilag ilyen, akkor gond lehet
[Szerkesztve] -
craine12
tag
Hát, csak bízni tudok benne, hogy normális, mert már kölyök koruk óta ezt csinálják.
Megnéztem én is a progival őket, az egyik Hitachi sajnos nálam is 13 áthelyezett szektorral 79%-os (szigorral lemegy 28-ra), a másik pedig 100. Egy-egy particiójuk szoftveres RAID0-ban van, úgyhogy jó lenne, ha nem halálozna el a beteg (meg a másik sem ). Amúgy kipróbáltam az Accoustic Management-et is, de nem hallottam, hogy a három vinyó közül bármelyik is halkabb lett volna (mind támogatja), pedig füleltem rendesen. Másnak működik rendesen?No woman. No cry. No kidding.
-
Dr. Romano
veterán
Nemsokára felrakom én is, és megnézem mit ír. Sokat nem fogok a véleményére adni (mint a bios hőmérsékleti értékek, szoftveres feszmérés stb...), de kipróbálom.
Mivel én elég sok időt töltöttem a PH-n a ''tápos'' topicokban. Így már eléggé belémrögzült az aranyigazság: ''szoftveres mérés nem mérés''Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
pip
aktív tag
Kezdetben en is nagyon megijedtem, de, most mar teljesen normalisnak tunik hogy indulaskor felsikit a vinyo. Az erdekes az egeszben az, hogy egeszen pontosan tudom, mikor kezdte el a sikitast. Karacsonykor elszallt az alaplapom, addig soha sikitani nem hallottam. Az uj alaplapban mar az elso inditaskor megjelent a sikitas, es azota is minden inditaskor (es soha maskor nem) sikit. Szoval lehet hogy mechanikai hiba, de akkor hogyan magyarazod az osszefuggest az alaplapcserevel???
-
Mikiller
aktív tag
Hi!
Megnéztem én is ezt a prgit és furcsa dolgot tapasztaltam.
Van 2db 3-4 éves(160 és 120Gb) Maxtor winyó a gépben és most lett berakva egy Seagete Barracuda 320Gb-os. Bekapcsoláskor a 2 régi winyó a szobahőmérsékletet adja ezzel a HD Sentinellel, de az új egyből 32 fok, és hamar felmegy 44-re és csak netezek.
Terhelve 51 fok, míg a régiek csak 28-32. Direkt azért vettem másfajtát, hogy megnézzem
tényleg olyan melegek-e a Maxtor winyók, erre a Seagate sokkal rosszabb. Igaz már megvette a Maxtort a Seagate, de nem értem miért ennyire meleg a winyó
Vagy hibásan méri a progi? -
falsetrue
tag
a legfontosabb a mai vinyóknál a hűtés.. Csak 3 év garanciával szabad vinyót venni, és méteres hűtőt elé rakni (nálam rack kizárva)
Ha túléli az első 3-4 hónapot, akkor lazán vinni szokta a köv 4-5 évet
nálam a vinyók kint vannak a földön 1-1 könyvön, méretes ventillátorokkal
bocs ha off voltam -
Mikiller
aktív tag
Az előbb kimaradt, hogy nálam nem ír ki semmit a becsült hátralévő idő/élettertamnál.
Egy régebbi verzió kiírta pedig. -
Misi 007
őstag
Jó a cikk és a progi is én már régebb óta ismerem mondjuk de azért jóvolt olvasni róla.
Szerencsére a nemtúl idős 500-as WD-mel sincsennek még gondok ottvan a 100% -
siriq
őstag
Kivancsi vagyok hogy az en maxtoraimra mit fog irni. 24/7 ben mennek mar jo par eve
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
gorlin
őstag
Vettem egy Hitaci 160gigás winchestert .Ez a hd sentinel azt mondja hogy 217 napja működik.A probléma csak az hogy 2006 DECEMBER matrica van a hdd-n.Tehát még ha használták volna a boltban éjjel nappal ahol vettem akkor sem jönne ki a hét hónap
Mi lehet a baj? -
azbest
félisten
Seagate 80GB 7200.7 -es winyóm épp ma lépte át a 16000 üzemórát
Tökéletesen megy, szektorhiba és áthelyezés nélkül 100%
Kíváncsi leszek mit szól a progi a seek error rate /raw read error rate / hardware ecc recovered mezőkhöz, ezek ugyanis folyamatosan haladnak és átdordulnak időnként újra 0ára .. seagate sajátosság.
A régi Quantum 6.4 ex is tökéletes állapotban van (több mint 8 éves), az még nincs 10ezer órás, mert nem ment egész nap. Azt hiszem az a titka hogy hideg helyről bevíve nem teszem rögtön gépbe (páralecsapódás), nem focizok a géppel, hanem úgy bánok vele mint a hímestojással
[Szerkesztve] -
Vamp
senior tag
Vinyók...
Kezdjük a legelsővel. 40 gigás Seagate Quantum, lassan 7 éves lesz, tökéletesen üzemel, bár van rajta 30 badsector. Csöppet kerreg is, mégis mit várjak? Jó kis vinyó, jó nehéz.
A másik, 80 gigás Maxtor, egy gyöngyszem. 32 fokokat írogat ki, megfogva sem melegebb. Olyan 3 éves lehet, teljesen halk, 100%-os.
A harmadik versenyző egy 160 gigás Samsung, k*rvameleg, közepesen hangos, kapott hűtést is, ellenben iszonyatosan gyors. -
Dr. Romano
veterán
Hali!
''40 gigás Seagate Quantum''
Mind a két márka megbízható és a kedvenceim, de a Quantum hdd az önálló márka volt, amit megvett a Maxtor.
Nekem is van egy 160-as Samsungom és tényleg eléggé melegszik a cucc, de ahogy írtad villámgyors!
[Szerkesztve]Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
Na feltettem én is ezt a progit és a lassan 4 éves 40GB-os Seagate vinyómra és a használtan vett kb. 2 éves 160-as Samsungomra 100%-ot ír.
Azonban a ''működési idő'' rész a Samsung esetében meg van hülyülve. 10 perce még 3 órát mondott, most meg 17 napot.
Szép a két hdd-nél a 100% kondíció, de ez túl szép volna....Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest