- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
vottokar
senior tag
Sziasztok. Ha minden igaz talán nyár végén költözhetünk az "új" lakásunkba. Kedves nejem side by side hűtőt szeretne oda. Mivel ahogy látom az árak elkezdtek felfelé araszolni elég rendesen (az egyik kinézettem cca. 50K-t drágult egy hónap alatt) úgy gondoltam, hogy hogy beszerezzük a hűtőt most, mert ki tudja mi lesz pár hónap múlva..
Van valami most ajánlott márka, típus olyan maximum 350K-ig? Nem zajos, és azért jó lenne, ha kibírna pár évet. Hiba esetén normális szervízháttérrel.
Kettő típust néztem gyorsba: [link] és [link] .
A méretbeli különbségeket értem, csak az a kérdésem, hogy mennyire felelnek meg ezek a típusok a kívánalmainknak. (Bár a nejem a Samsungot nagyollja, de én meg tudom, hogy a helyből sosem elég. Na meg míg most van vagy 3 abc 400m-es körzetben, az új helyen gyakorlatilag a legközelebbi is vagy 2km."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
Kettes "drót" nincs, csak 1,5mm2 vagy 2,5mm2-es és az aktuális szabványok szerint a 1,5-eset csak max 13A-es kismegszakitóval biztosítható. Amúgy a többit a fene tudja. De alapvetően eltörném a kezét annak, aki egy mai balfék, spórolós dugaljzatba tervezi a több, mint 10A fogyasztású eszköz bekötését. (gyártó részéről természetesen)
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
Nem akartam okoskodni, csak nehogy valaki rosszul értelmezze az írásod. Amúgy ha magamnak csinálnám tutira, én 2,5mm2-est húznék húsz méterre, mert sajnos a mai vezetékek már nem olyanok, mind a tizen-huszonévvel ezelőttiek. Emlékszem hogy pl. a piros érvéghüvelyek passzentosan mentek rá a a 1,5-es vezetékre, ma meg lötyögnek rajta. (régivel hüvellyel is próbáltam, nem az újak lettek nagyobbak). És ki tudja, hogy esetlegesen pár év múlva nem lesz-e mondjuk egy még nagyobb fogyasztású eszköz beépítve, ne kelljen akkor újrakábelezni.
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
vottokar
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik