Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Laca19 (a) #30013 üzenetére

    Hát, szerintem ez a „halk”, centri nélküli funkció ostobaság, ugyanis a centrit elsősorban nem a vasaló- vagy füldugógyártók érdekében hozták létre, hanem hogy a mosólúgot (a mosószeres) és az öblítésekre használt vizet eltávolítsák. Ha nincs centri, akkor sokkal több víz kell a mosószermaradványok eltávolításához.
    Ha ezzel a gépeddel azért nem mer bárki mosni bármikor akár egy panellakásban is, akkor ott valami gáz van, és nem a panellel.
    „a tiszta pamut Diesel pulóverjaimmal sokszor kínlódott, ide-oda helyezgette, míg teljesen ki nem volt a töltet egyenlítve. Azoknak rendesen van súlya ha vizet kapnak.”
    Mennyi ilyen pólót szoktál egyszerre mosni?

    (#30020) Pumma
    4,5 kg pamutot tehettél bele, 400/perc volt a centri és utóbbi miatt (is, meg mert akkor még nem volt drága a víz) 120 liter vizet használt. Csak a víz és csatornadíj lenne most 30000 (vagy jóval több) Ft/év. Ráadásul majdnem csöpögősen vetted ki a ruhát, ami – mondjuk télen – napokig száradt. Miközben az ára az akkori viszonyokhoz képest jóval magasabb volt, mint most egy nem is belépőkategóriás Mieléé. És lebontotta a falat.

    (#30037) VIPowER
    Régies használat, tájnyelv. ;)
    Feleségem Abaújból és Zemplénből való, a „helye” (és hasonló szavakat) „hellyet”-nek ejti. Ennek kapcsán már volt vitánk is, mert nem tetszett neki, hogy a gyerek ugyanezt a szót jj-vel írta. Itt ugye mindkét hibát felfedezte, de amikor mondtam neki, hogy ő (és persze emiatt a gyerek is) jj-nek ejti, akkor azt tagadta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák