- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
a347
aktív tag
-
BBéci
legenda
Nagyon sok AVR-nek van az alján ventilátor, gyakran nem csak egy, amik hőmérséklet vezérlésűek.
Ezért is jobb a tetejükre tenni a plusz eszközt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krx21
nagyúr
Nekem van.
1-es fokozaton mindenre elég és halk. Sokkal elegánsabb mint 1 venti.
De tény, iszonyat drága, nem mindenkinek éri meg.
3 fajta van: hátul, elől vagy felül tolja ki a meleget…
Rack szekrénybe szerelt eszközök, nagy teljesítményű erősítő esetén lehet racionális döntés.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Nekem is ilyen van. Jó cucc. Ha elgurul a gyógyszer akkor az RMB 1585-öt 4-es fokozaton 37-38 fokon tartja. Persze végfok mag hőmérséklete több, ha az ac infinity 42 fokot ír akkor a végfokban elindul a venti. Igaz erre egyszer volt példa mert véltlen 1-es fokozatot állítottam be max sebességnek a ac infinity-nek. Smart funkcióval szépen be lehet állítani cél hőmérsékletet és állítja hozzá a venti fokozatot.
-
powerup2
addikt
Tud mert fantasztikusan kiszivja a meleg levegőt nekem az erősitő hátulja is hideg
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Surprise
csendes tag
Sziasztok,
Pár hete vettem egy LG 65UQ70003LB 65'' 4K HDR UHD Smart TV -t, amin optikai hangkimenet van. Nem bántam, kb kész vagyok venni egy új, minőségi hangfalat 80k körül, de nem feltétlen azonnal.A képeken látható módon próbáltam hozzá csatlakoztatni egy cirka 20 éves Logitech 5.1-et, de nem működik. Az 5.1 egyébként működik, de amikor a TV-t átállítom néma csönd van.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Tudna valaki segíteni hogy én rontok-e el valamit, vagy ez így nem működik ahogy én azt kigondoltam. 2 átalakítót is kipróbáltam, de egyikkel sem megy. Illetve van-e alternatíva egy más féle átalakítóval mondjuk 10k alatt ami most egy ideig tudnék használni, vagy ugranom kell és megvenni a kinézett hangfalat?
Előre is köszi!
work.hard.play.hard
-
válasz Surprise #77657 üzenetére
Ez az optika-jack átalakító nem igazán értem mi akar lenni (toslinkból lehet passzívan csinálni spdifet?), ezzel nem csoda hogy nem működik. DAC kellene, de ilyen kis logitech bögreszetthez szerintem értelmetlen, inkább vennék rendes hangfalakat.
Ha veszel másik hangfalat, akkor ár / érték arányban az Edifier R2750DB helyett sokkal inkább az S350DB / S351DB szettet ajánlanám TV-hez. Picit drágább, de egy kategóriával jobb hangban, annak ellenére hogy 2.1-es szett. Ez saját tapasztalat, volt egymás mellett egy ideig R2750DB és S351DB is, egymás mellett teszteltem a kettőt. Az S351DB és S350DB között a színen kívül a távirányító különbözik, viszont minden más ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
SPEA
aktív tag
válasz Cyber_Bird #77639 üzenetére
Bár nem írtad hogy milyen színű a szetted, de aprón épp van egy Dynavoice Thunder T-12 sub, szerintem jól passzolna hozzá és egész jó árban adják.
-
Surprise
csendes tag
válasz lezso6 #77658 üzenetére
Laikusként ezt akartam először én is is kideríteni hogy ez amit próbálok egyáltalán működik-e, illetve működhet-e? Tudnál esetleg segíteni ebben a DAC átalakító kérdésben?
(szerk.: bár most látom, például egy ilyen?) Csak hogy ez meg overkill erre a pár hónapra amíg esetleg megvenném az egyik ajánlatodat? Bár ha működik, akkor lehet azért megvárnám amíg egy nagyobb lakásba költözöm pár éven belülA másik topik összefoglalóját és hozzászólásait olvasván jutottam én is a te megerősítésedhez az új hangfal révén, hogy végül az S350DB/S351DB nyerne, de valamiért úgy gondoltam hogy kipróbálnék sima 2.0-át a 2.1 helyett, az olvasottak alapján.
[ Szerkesztve ]
work.hard.play.hard
-
félisten
válasz Surprise #77660 üzenetére
Van még ilyen is , [link] ez a HDMI ről leszedi az ARC-ot és mehet optikain/ sztereón akár a meglévő szetteddel is. Az még fontos lehet, hogy az LG nem támogatja a DTS-t, ha ilyen hanganyagot küldesz rá, akkor néma marad.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
válasz Surprise #77660 üzenetére
A DAC egy USB tápos doboz szokott lenni, amin általában optikai bemenet van meg RCA kimenetek, utóbbit kell a hangfalra kötni. Ebből van ilyen 3ezer forintos alis változat is, szvsz a logitech szettedhez több nem kell.
A másik topik alatt ezt érted? Részben én írtam az összefoglalót. 2.0-t ajánlanék, ha lenne, de sajnos nincs alternatívája a fenti 2.1-nek. De ez nem a szokásos gagyi bögreszett, szóval pl bármilyen logitechhez képest ég és föld. Zenére is simán jó.
Make Asia Great Again!
-
Ja, ennek mondjuk több értelme van, mert a TV távirányítójával tudja szabályozni a hangerőt. Ha később vesz másik hangfalat, akkor ezzel optikain is menni fog a TV távjával? Mert direktben a TV-re kötve optikával ugye nem szokott menni, a hangfal távirányítóját kell használni.
Make Asia Great Again!
-
Surprise
csendes tag
válasz lezso6 #77662 üzenetére
Utána olvasok akkor ennek a DAC-nak is mindenképpen. Ajánlottak egy audio splittert is, aminek szintén utána olvasok, viszont ha tényleg ezt a múzeumi darabot akarom használni akkor inkább megfogok minden ezer forintot és belerakom majd egy új hangfalba.Igen, arra a Topikra Ahogy írtad az elején, bármit kérdeznék is előbb olvassam el az Összefoglalót Nagyon jó volt, szép munka! Abszolút átjött a dolog és kedvem is lett hozzá hogy beleássam egyszer magam, jó dolog ez. Jó írás.
És igen, úgy gondoltam hogy egy ilyen TV-hez végre lecserélem a ballagásra kapott 5.1-etwork.hard.play.hard
-
félisten
válasz lezso6 #77664 üzenetére
Nem, szerintem a táv nem fog menni rajt, de annyira nem tudom, hogy őszinte legyek.
Surprise: Ez is egy audiosplitter amit én linkeltem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Surprise #77668 üzenetére
Ezzel amit én linkeltem is megmarad. Ezt a TV HDMI portjára kell kötni, ami ARC támogatású. de mondjuk jó lenne tudni a hangfalszetted/ Logitech milyen verzió milyen bemeneteket támogat vagy vannak rajt, mert 3.5 jack segítségével akartad rávinni a z TV optikai kimenetéről a 5.1 hangot Legalább is a képek alapján nekem ez látszik.
-
lenox
veterán
válasz Surprise #77668 üzenetére
Egy ilyennek nem sok ertelme van. Se kesleltetest, se jelszintet nem lehet allitani, a melyeket se tudja atrakni a subra (tehat small-ra allitani a LCR+surroundot), a sub jelszintje se szokott jo lenni rajta. 5.1-nel a hangerot is lehet a hanfalakon tekergetni, ha ilyet hasznal valaki. Ha 5.1-et akar valaki, akkor kell venni egy belepo avr-t. Pl. nemreg vettem masodik mozi szobaba egy Sony STR DH590-et. Full fapad, de legalabb van minimalban allitasi lehetoseg a fentiekre.
-
jambiyya
őstag
válasz Cyber_Bird #77671 üzenetére
Ezt írja: "Reflex sub annak minden előnyével és hátrányával persze."
Ez persze nem igaz, mert zárt. Volt ilyenem, nagyon jó cucc. Nekem kellett a kettő, de egy is jó lehet. Ha fehéret keresel, linkeltek egy XTZ-t korábban, az is fehér és tényleg reflex. -
SPEA
aktív tag
válasz jambiyya #77672 üzenetére
Igen ám, csak az írta kb 180.000 a határ, ez az XTZ bár fehér és reflex jóval drágább szállítási költség + nem épp karcmentes. Bár kétségtelen jobb mint a Dyna
-
Surprise
csendes tag
Igen azzal akartam mert csak az van rajta [kép] ez egy 20 éves szerkezet, éppen sikerült megtalálni még egy linket róla
Tehát ezek után is tudom a Te általad ajánlotta sound splittert venni ami ugyanúgy jó lesz? Ismerősöm mondta hogy ahhoz akkor kell majd egy átalakító? de azt se nagyon értem tehát ami a 3ból 1et csinál?
A HDMI részt persze értem, az megy a TV be a splitterből, de a splitterbe csak a zöldet dugom és kész?
work.hard.play.hard
-
válasz Surprise #77674 üzenetére
Ha 5.1-et szeretnél, akkor kell a #77668-ben írt kütyü, hisz azon van csak 3 analóg kimenet. Másképp nem fog működni, mert a hangfalaid csak analóg jelet fogadnak. De én személy szerint nem költenék egy fillért sem erre a Logitech X-540 5.1 szettre, ami a használpiacon jó ha 10e forintot ér.
Make Asia Great Again!
-
félisten
Értem,most már látom milyen szerkezet.
Ez pc hangkártyához van.
Nem tudsz valós térhangzást ezzel .Ez valójában 2.1 rendszer és a Logi beleépített egy térhatásu felkeverőt.
A tv sztereo(piros-fehér) rca csatlakozóit egy Y átalakítóval,mondjuk ezzel,[link]ha nincs otthon kösd a zöld felső bemeneti portra és ennyit tudsz vele,a többi felesleges pénzkidobás.Nem érdemes mást csinálnod vele,vagy költeni rá.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
elvileg meg lehetne oldani hazimozikent, de maceras.
ez egy PCs set, szoval HTPCvel mukodik es ugy valos terhangzasod lesz. gyakorlatilab barmilyen consumer/system builder alaplap az utobbi 10 evbol megfelel a celra amig ki tud adni 6 savot, ami szinte az osszes.
b verzio: gyakorlatilag a hangfalak RCA vegzodeseit ki lehet kotni /at lehet alakitozni sima hangfalkabelre, es ugy mehet egy rendes erositore. a sub meg kapja a sub /centerbe a jelet az erositobol. ez egy draga es nem feltetlenul jo otlet.
igazabol viszont nem eri meg fele foglalkozni. ezek jellemzoen PCs setek, kb 10-15nm2re talan elegek. a tere tud elfogadhato lenni (hangkartyatol fuggoen), viszont egyebkent a belepo kategoria alja.
anno ez helyszukeben teljesen jo volt a maga idejeben csoro egyetemistakent.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz VoidXs #77680 üzenetére
igen, ezert nem feltetlenul jo otlet
pontosabban en ezt genius sw-hf 2500 hangfalakkal es egy Sony stereo erositovel, ott pont az erosito melegedett iszonyatosan.
lezso6: ok, de ugy meg vagy marad a PC, vagy az erosito preamp kimeneteit kell hasznalni.
vagy az altalad emlitett olcso kutyu.
viszont ettol meg max kicsi szobara eleg, a sub meg pontatlan es tetulassu, belepo hifis kategoriahoz nezve is.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Surprise
csendes tag
Köszi srácok a sok hozzászólást! Az 5.1-et igazából nem használnám, nem érdekel, sose használtam. Bocs ha úgy említettem mintha érdekelne, csak felvetettem egy másik hsz-ban.
2008 ban ballagási ajándéknak teljesen jó volt, igen PC-s vagyok, de oda már van másik és most a TV-n volt. Az előző Samsung tv-n volt sima jack bemenet. Ott is csak a zöldet dugtam be, többit nem, de szólt a hang a frontokból és a centerből is. Térhangzást sose figyeltem, nem érdekelt még igazán. Most az újhoz akarom csak rákötni hogy ne a tv hangszóróiról kelljen LoTR extendedet nézni stb
Fogok venni újat, de most akkor munkára lehet bírni bárhogyan bármivel ezt? 2.1 ként, teljesen mindegy.
b. amit linkeltél az megy a hangfalba, amivel kapok egy új zöldet? ami menne a sound splitterbe amit tegnap este linkeltél? majd abból egy HDMI vagy optikai a TV-be? és akkor működik?
Azt a sound splittert szívesen megvenném mert írtátok hogy az az újhoz is handy lenne majdwork.hard.play.hard
-
-
válasz Surprise #77683 üzenetére
A splitter nem biztos, hogy jó lenne az újhoz. Akkor lehet jó, ha az optikai kimenetén lévő hangerőt képes változtatni a HDMI ARC alapján. Vagy lehet az se kell, ha esetleg a TV alapból tudja szabályozni az optikai kimenet hangerejét, bár ezt nem szokták tudni. Bár persze csatlakoztathatod az új hangfalat jackkel is, s akkor működni fog, viszont a filléres splitter DAC minősége valószínűleg jóval gyengébb, mint a hangfalba épített DAC-é.
szerk: ja van még egy megoldás, hogy az új hangfalat BT-tal csatlakoztatod a TV-hez, ahol az AptX is opció, szóval a minőségben sem rossz. Csak a késleltetést be kell állítani.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz Surprise #77683 üzenetére
Persze. Amit a barátod javasolt azzal működhet a teljes értékű térhangzás dolog, én nem láttam elsőre hogy külön van 3 jack bemenet a ládán. azt hittem az csak sztereó jobb/ bal.
Amit én javasoltam ott ugye lesz 3.5 jack kimeneted, ugyan úgy rá tudod kötni ahogy a samsung TV re elötte.
Kérdés, hogy rá szánsz e ennyit, bármelyik megoldást választod.[ Szerkesztve ]
-
válasz VoidXs #77697 üzenetére
De a bögreszettek nem ajánlott cuccok. Egyébként "fejlődtek" azóta, pl újabban szokott lenni kamu magassugárzó. Logitech Z333:
Ezek árában vagy akár olcsóbban is simán kapni egész jó 2.0-kat, habár az örök klasszikus Genius 1250B sajnos megszűnt, ezen kívül az Edifier R980T ami a legolcsóbb, akciósan 20e környékén szokott lenni. Persze ha TV-hez akarod használni, akkor olyan kell amin van optika vagy minimum BT, ami már 30e-től indul, s ezek kifejezetten korrekt kompakt két utas cuccok 4" mélyközéppel.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest