- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolti83
csendes tag
Sziasztok! Erről van vkinek tapasztalata? https://www.denon.com/hu-hu/shop/denoneurope-avreceiver/avcx4800h
Yamaha rx-v6a -ról érdemes váltani rá? Elsősorban filmnézésre használom, zene kevésbé releváns.
Köszi -
proci985
MODERÁTOR
diszkreten elhelyezni a hangfalakat a teton lenyegesen tovabb bonyolitja a helyzetet
7.2 se egyszeru egy nagyszobaban, viszon 7.2.2. / 5.2.4nel tenyleg kreativitas kell.
vannak persze pici atmos hangfalak, de ilyen normal meretu 4-6"os merettol a dolog bonyolodik.
Atmos alatt itt most a rendesen, tetore szerelt hangfalakrol beszelek es nem a tetorol visszapattano megoldasra.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
atom18
senior tag
válasz proci985 #78099 üzenetére
Még külön egy végfokot egyenlőre nem szeretnék. 10 éve vásároltam a hangfalakat közben egy h/k460-as erősítőt cseréltem le a jelenlegire. Ha érdemes fejleszteni szeretném a jelenlegit 5.1.4-re vagy 7.1.2-re de ha azt mondjátok jobban járok ha eladok mindent és veszek másik hangfalakat illetve erősítőt az elől sem zárkozom el, de ha nem érdemes akkor marad minden.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz atom18 #78097 üzenetére
A 80 centi rémesen kevés, nem tudnám elviselni, hogy olyan közelről üvöltsön a fülembe egy/két/három hangszóró.
A frontsugárzókat ajánlott minden faltól és bútortól távol elhelyezni, a háttérsugárzók mehetnek fali polcra/konzolra is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz kzsolti83 #78102 üzenetére
Mindenképpen jobb erősítő a 4800H , az RXV6A egy belépő talán alsó közép erősítő. Azt hogy ez megéri e neked pénzben azt nem tudom, elég drágák lettek az új erősítők.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
patrik321
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék szépen egy kicsi segítséget mert elakadtam.
Egy nagyon régi hifi-t (LG FFH-515A) szeretnék összekötni egy modern TV-vel (HISENSE 55U8QF). Eddig fent nevezett hifit egy rca-jack kábellel használtam számítógéppel összekötve, hiba nélkül. A tv-n viszont nincs jack port, csak valami digitális audio port meg rca. A hifin csak rca port van. Rca-rca kábellel sajnos nem ismeri fel a tv.
Mi lenne ilyenkor a legköltéshatékonyabb összeköttetési forma?
-
félisten
válasz atom18 #78111 üzenetére
Nem érdemes szerintem erősítőt cserélned, jó kis vas az. Tud mindent ami abban kategóriában kell. és a hangfalaidhoz szerintem nem kell jobb vas.
5.1.4 teljesen jól visszaadja az Amos élményt, nyugodtan próbáld meg azzal a felállással.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
schumy1
aktív tag
VoidXs, proci985: Köszönöm a válaszotokat.
Nézegettem Atmos erősítőket.
Mediában találtam egy Sony-t, egész jó ára van. Kicsit félek a Sonytól, mert annak idelyén csak azért nem lett Sony mini hifi, mert ahogy vettem fel a hangerőt, úgy vette le a mélyet.
Ez remélem manapság nincs.
Jók a Sony hm erősítőben?
Az a durva hogy a Pioneer mennyivel drágább mondjuk. -
atom18
senior tag
Nekem is tetszik, a 7.1-et már elengedtem az általad leírtak miatt tényleg kevés a 80cm és távolabbra nem tudnám tenni semmiképp, már érdemes volt kérdeznem a topikban
Már csak az a kérdés hogy milyen dolby atmos hangfal legyen a 4 hangfal, valami javaslat esetleg konkrét amit tudsz is... -
BBéci
legenda
válasz atom18 #78116 üzenetére
Annyira keskeny a szoba? 2x80+20cm a fejed+2x20 a hangdobozok, az összesen 2,2 méter.
Atmos hangdobozok optimális esetben ugyanabból a családból származnak, mint a többi 5. Ha ez nem lehetséges, akkor hasonló hangzásúakat kell keresned.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
atom18
senior tag
Nem keskeny 4,4m*5m csak azon a falon ahová az oldalsókat tudnám tenni a szoba bal felén végig szekrény van a másik fele majdnem üres ott lenne vagy 1,5m is. Hát én még nem láttam jbl-ből atmos hangsugárzókat azt hogy meg melyik hasonlít hozzá fogalmam sincs mivel ezek az első házi mozi hangdobozaim így nincs összehasonlítási alapom sajnos.
-
félisten
válasz atom18 #78118 üzenetére
Sima JBL polcsugárzókat vegyél ha teheted abból a családból és azokat rögzítsd. Nekem nem sikerült mennyezetre, ezért a szemközti falon és a hátsón, a normál hangfalak fölött helyeztem el őket a plafon és mennyezet találkozásánál döntve. Nem a legtökéletesebb, de szép teret hoznak létre és a frontra helyezett egységeknél többet érnek.
-
atom18
senior tag
Hát, hogy találjak 4db hangfalat ebből a családból sajnos nem nagy esély van rá mivel itt akkor csak az es20-30 jöhetne szóba arról nem beszélve hogy olyan árakat kérnék érte hogy döbbenet. Egy feltevés... nem járnék jobban ha a tegyük fel a jelenlegi hangfalakat eladnám és vennék egy ilyet és ezekhez 4db atmos hangfalat vagy felesleges pénz kidobás?
-
válasz Joe123 #78126 üzenetére
Semmi baja nem volt, épphogy rohadt jó volt a Motu. Haverom pár hónapja vett egyet (zeneszerzéshez, kellett neki sok jó input), aztán akkoriban összehasonlítottuk a Benchmark DAC1-gyel, s teljesen ki voltam tőle, hogy ennyire jó lehet egy újabb DAC. Így lett a Topping E70, ami összehasonlítva a Motunál valamivel jobb, de ugye csak sztereo. A Motu kifejezetten középorientált harapós karakterű, így a haverom Adam A7X-eihez sokkal jobban passzolt, míg a Topping semlegesebb, az Eve SC208-kkal az szólt jobban.
Ha kell a sok csatorna (főleg bemenetek), akkor a Motu UltraLite MK5 abszolút ajánlott a részemről, nekem csak az a bajom vele, hogy nincs hozzá táv. Pedig azért a beépített webes felületű (!) DSP firmware alaposan odatosz.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
BBéci
legenda
-
proci985
MODERÁTOR
válasz atom18 #78131 üzenetére
nekem is SR6013 van itthon, igaz kizarolag klipschekkel. egesz jol kalibralja magat, szoval akar azt is megjatszhatod, hogy eloreviszed a ket hatsot, es valami hasonlo hangzasu part raksz hatra, a tobbit meg megoldod room calibrationbol.
-
Gino20
őstag
válasz atom18 #78131 üzenetére
Az a klipsch szett annyiért szerintem ajándék. A frissített típusból a 2db frontsugárzó sem jön ki ennyiből [link] .Volt ilyenem. Én nagyon szerettem, de egy Denon S960-al (~=X2700) és audyssey kalibrációval szörnyű volt az üzletben hallottakhoz képest, aztán egy ilyennel minden a helyére került [link] . Megfelelő dirac kalibrációt követően egészen új szintre emelkedett a mozi és a sztereó is.
[ Szerkesztve ]
-
atom18
senior tag
Hát köszönöm BBéci, proci985, és Gino20.
Még az lenne a kérdésem hogy a 22m2-re nem lenne "sok" az RP-8000F frontsugárzó, illetve picit "kevés" az RP-500M polcsugárzó a center viszont nagyon tetszik mind kinézetre mind teljesítményre konkrétan kétszerese a jelenleginek -
Gino20
őstag
válasz atom18 #78135 üzenetére
A teljesség kedvéért: Ha csak dedikáltan mozi/moziszoba, akkor biztosan jó dolog, hogy minden sugárzó azonos család/méret, de a valóságban azért ez nincs így kőbe vésve ha pl Te egy nappaliban akarsz mindenre is jó megoldást. Majd a kalibráció segít az adott csatornán, vagyis gyártón - kb azonos érzékenységen belül ez működik, de a fekáliát a híg fekáliával keverve már lehetnek problémák, de ugye ez itt nincs.
- Nem, nem sok egy RP-8000 22m2-re (max marad benne tartalék, ha mondjuk sztereón hajtod a 2 csatornát)
- Nem, nem kevés az RP-500. Ezek a dobozok is már meglepő mód terhelhetőek, vagyis surround-nak szerintem bőven kiváló.
- Az RP-504 center egy korrekt doboz. Jelenleg ennek egy többszörösébe kerülő 3 utas Focal centert használok. A különbség egyértelmű, de semmi szégyenkezni valója nincs az 504-nek.Amúgy másokkal ellentétben Én sokkal fontosabbnak találom az AVR cserét / megfelelő kalibrációt, így Én egyértelműen cserélném az AVR-t is (ha már fejlesztés van). Ugyan nem kábel, de lehet vitaindító : szerintem túlzás azt mondani, hogy X dobozhoz max X AVR és felette nincs értelme, mondván hogy az AVR-ben marad potenciál és a doboz "kifullad" (vagy épp fordítva), de ez csak az Én személyes kis tapasztalásom/véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz atom18 #78135 üzenetére
en ilyen 30nm2en 2xR260F + R52C + 4xRP160M + 2xR14Sel tolom egy Marantz 6013al hajtva.
pont jo lesz
Gino20: a 6013 egy 9.2 / 11.2es rendszer kifejezetten jo szobakalibracioval. ami ennel picit jobb, az jelenleg a 2023mas 1500-2000 euros kategoria (Onkyo TX-RZ50, Marantz 50). es ami a fo kulonbseg, az az, hogy a 2023masoknal mar van Dirac support es HDMI2.1. utobbi projektoros setupoknal kb mindegy, TVs setupoknal meg igazabol ott az eARC a hangot leszedni.
feautrelistara egy atmos 5.2.4et kiszolgal projektor + TV komboval is, mas meg oszinten nagyon ekkora szobara igy minek.
en is agyaltam egy ideig mi legyen, aztan az 50hez kepest negyedaron vettem hasznaltan egy keveset futott 6013at.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
hatsoportos bookshelfnel (Klipsch RP160M) mennyire problema, ha az ember konyvespolcon, betolva hasznalja?
probalom megoldani a hangfalak elhelyezeset, es ugyan a polcon kiadja, de nem teljesen optimalis a helyzet.
-
válasz proci985 #78141 üzenetére
Az a lényeg, hogy 2-3 centi meglegyen. Ha nincs elég hely a hátsó portos mögött, akkor azt hallani fogod, ugyanis eltűnik a basszus. Egyébként tökugyanúgy működik, mint az elöl portolt hangfal, csak valamiért elterjedt a tévhit, hogy a hátul portolt hangfalakat minél távolabb kell tartani a falaktól.
üdv,
egy falra tolt hátsó portolt hangfal tulajdonosMake Asia Great Again!
-
Suineg
senior tag
Sziasztok,
Elég nagy a dilemma nálam, és a döntésképtelenség, kérlek adjatok tanácsokat. Egy kb. utolsó gyári darab Denon AVR-X1700H lenne a jobb választás, vagy egy 56 eFt-al drágább AVR-X2800H futó modell ? A hangfalaim jelenleg: régi Technics Front SB-C21, Center SB-C500, Surround SB-S500 Dipol
A két darab 8K kimenet nem kell, a menü modernebb, ez oké bár nem annyira fontos, mert egyszer-egyszer állítja az ember, ami fontosabb a hangzás illetve (azt mondják akár sztereóban is) szebben/erősebben szól az utóbbi. A TV-t amúgy mozizásnál kb. 2,6 méterről nézem. Előre is köszönöm! -
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #78142 üzenetére
3-4 centi van
koszi! talaltam megfelelo konyvespolcot, ami
1. elbirja az RP160Met
2. elfer egy RP160M a tetejen
3. elfer egy RP160M kb kozepen
viszont nem annyira mely, szoval eppen probalom kitalalni, hogy hogy lesz ebbol "fengshui"ugy nez ki viszont, hogy a 4 hatso hangfalat egesz jol el tudom dugni, plusz a filmjeimnek / konyveimnek is lett helye. winwin.
kovetkezo moka meg az lesz, hogy kb 9 meter kell a felso atmoshoz, szoval a 0.75os rezkabellel kb kimaxolom a tavokat. bar igazabol max ugyis utanaallitok erositobol.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Suineg #78143 üzenetére
Hangzásban nem lesz különbség szerintem, az 1700 egy elég jó belépő készülék én például jobban szerettem mint a 2700 H-t.( ha jól tudom a 2800 csak a HDMI kialakításban változott) Nem tudom igazából miért de az 1700 effektek terén részletesebben szólt. Viszont teljesítményben tényleg érezni azt hogy gyengébb, 80 -as maximum hangerő határolásnál átlagban 60 -as szinten kellett hallgatnom ,igaz jóval nagyobb dobozokkal mit tieid.
A grafikus menüt ne becsüld le mert tényleg 8 bites az 1700 nál, nagyon zavart engem. Ha jól tudom a Tv-n sem volt használat közbeni OSD menüje több esetben, de ebben nem vagyok biztos.
Amúgy az összeget neked kell tudnod mennyire sokat számít neked, hangzásban nem fogsz különbséget hallani szerintem köztük, a bemérő sajnos mindkettőnél egy szinten van, nincs XT32,szolgáltatásokban van különbség, de ha nincs rájuk szükséged akkor mindegy.[ Szerkesztve ]
-
atom18
senior tag
válasz Gino20 #78136 üzenetére
Erősítőt egyenlőre nem szeretnék cserélni ha megveszem a szettet egyenlőre használnám ezzel. Én is néztem az onkyo rz50et na de arra azért rá kéne fizetnem közel 400e-et ami azért nem kevés tudom hogy fontos milyen az erősítő de itt többen azt mondják hogy jó sőt többen ilyennel is használják. Mi a véleményed, ha azt mondom cserélek szerinted vagy szerintetek cseréljem a subot is klipsch-re vagy az maradhatna?
Ha megveszem egyenlőre marad az 5.1 ha fejlesztés lesz akkor max 5.1.4 lesz nálam a vége.[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
Szia, vártam már a válaszod (tőled is).
Köszönöm. Mit jelent az, amit írtál? "80 -as maximum hangerő határolásnál átlagban 60 -as szinten kellett hallgatnom ,igaz jóval nagyobb dobozokkal mit tieid."
Ha a te dobozod nagyobb teljesítményű mint az enyém akkor nekem még feljebb kell ahhoz az átlag (cca.60-as szinthez) szinthez tekernem, vagy inkább pont azt írtad, hogy nekem a kisebb dobozokkal hangosabban fog szólni 60-as szinten. -
félisten
válasz Suineg #78147 üzenetére
Csak annyi hogy, ha jól láttam 80 W teljesítményű a két frontod , az enyém 200 W más érzékenységgel. Ha csak nem más típust néztem vagy nem írttad el esetleg. ha így van nálad nem az erőstő szab majd határt, hanem a dobozaid még az 1700 nál is , nem ismerem a torzításukat, az állapotukat, ilyesmi. Nálam inkább az erősítő főleg hogy 7-9 csatornát hajt egyszerre.
Ha cserélnél később frontokat vagy komolyabb dobozokat ott jól jön aza + 20 % ami a 2800ban van de ezekhez szerintem megfelelő az 1700 is .[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
Egy picit javitanálak. A dobozoknak ugye nincs teljesitményük csak terhelhetőségük a megadott W értéken. Ez nem igazán számit a max. hangnyomás tekintetében amíg csatornánként jó esetben is 60-80 W jut rájuk. A dobozok érzékenységét inkább fontos figyelni, mert ez határozza meg leginkább az elérhető hangnyomást (azonos teljesítményen hajtva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest