-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunTomAs
kezdő
Ha megveszem a dirac live ot akkor az az erősítőhöz kötődik vagy fiókhoz. Egy esetleges későbbi fentebblépés vagy márkaváltás végett.
[ Szerkesztve ]
-
schumy1
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mególdható e valami kütyüvel, hogy egy Dolby Atmos hangot letudjak játszani Dolby Digital 5.1-be?
Létezik e ilyen kütyü?
Vagy van e olyan (olcsó) házimozi, ami látja, tudja a Dolby Atmost?
7hangszorót nem szeretnék a jövőben sem, illetve idegenkedek a vezeték nélküli cuccoktól, s a hangprojektoroktól, de lehet hogy jó, csak még nem hallottam még ilyet. -
Azt hiszem sikerült kreálnom egy jó kis földhurkot vagy a dzsunka kábel összeszedi a hálózati áramot, mert 50 Hz körül folyamatosan zenél a sub. Ugye +18 dB plusz erősítés van, épp nem hallani, sőt, szerencsére ahhoz se elég hangos, hogy bekapcsolva maradjon. De ha rárakom a maradék +8 decibelt, akkor már alapból zavaró, s megjön az 50 Hz-en felül szemét is.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
FunTomAs
kezdő
válasz I'am Dony #77960 üzenetére
Igen ezt is említette az eladó az erősítő méltányolásakor.
Mostmár csak le kellene cseréljem a hangfalaimat. Vagy is a mostani monitor audio mass 1 menne a plafonra. És valami öblösebb kellene a helyükre. Berendeltem extremaudioból a 4 mass s2 atmosnak. De átgondoltam és visszamondtam a rendelést. A mostani menne a plafonra egy maradna tarcsiba. Kellene egy finomabb mélyláda másodiknak meg egy 5.0 szett ami jobb a mass nál. Csak ne legyen csilliárd összeg.[ Szerkesztve ]
-
válasz proci985 #77965 üzenetére
Nem. Attól lehetne ilyet?
Egyébként van itt 20 Hz, csak 30 Hz alatt folyamatosan halkul, ilyen látványosan nőne a hallásküszöb? Füleseknél se hallottam még olyat, ami 30 Hz alatt normálisan szól, de akkor ezek szerint ez lenne a normális, hogy érzetre ennyire "lehalkul"?
Ha tényleg jók a körülmények és a telefonom mikrofonjának roll-of görbéjét sikerült lemérnem a szubbal, akkor viszont kezdem érteni VoidXs-t. Hiába van itt 20 Hz-en közel 100 dB peak @ 2 méter szabadtéren mérve, szobában ezt is alig hallani. Vagy én vagyok (még?) süket.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
I'am Dony
őstag
válasz FunTomAs #77964 üzenetére
Alapvetően logikus, azonban nem igazán jó ötlet a Mass 1 Atmosnak. Azért nem, mert behatárolja, hogy mit tehetsz frontoknak ill. 5.0 nak. Az egy pici, nagyon érzéketlen, így nehezebben hajtható (84 dB) doboz, ami miatt egy "normálisabb" állványos hangsugárzót sem választhatsz. Ilyen esetben a Mass-ok az AVR felső korrekciós határán, míg a többi hangdoboz annak minimumán sem valószínű, hogy beállítahtóak pusztán a hangerő külnbségeik miatt. Persze kipróbálhatod, de járhatsz így.
-
svgyula
addikt
válasz lezso6 #77963 üzenetére
Szia! Csak egy rövid pár hetes történetet megosztok minden "oktató" szándék nélkül. Van egy házimozi rendszerem. Vettem hozzá egy "occó" 5.0 erősítőt. Bekapcsolás után amikor a végfok áramot kapott(motoros potméter lekapcsolja) azonnal hallatszott az összes hangszórón a hálózati zúgás! Videó-visszacsomagol-visszaküld! Leírtam a panaszt. Erre jött az "okoska" A földhurok elméletével! Eddig ugyanazon a hangszórón/kábel/csatolt eszköz, soha semmilyen hálózati zúgást nem lehetett hallani! Az utód úgyanott szintém kussol max hangerőn jel nélkül is!! Tehát ez a "földhurok" szarság az erősítők gagyi tápegységéből indul ki! Építettem jó pár erősítőt már a 80'-as évek elején! De soha egyetlen erősítőnél nem volt semmilyen földhurok szarság amit most belemagyaráznak! Viszont nálam a tápegység szűrése alapból 10000Mf kondenzátor végezte. Már a 470Mf-ben sem bíztam. A mostaniaknál meg beleraknak 200Mf-os szűrést mert a "digitális rendszernek nincs szüksége nagyobbra". De a végfok meg szépen gyűjti. Nálad is ez lehet! Ezek általában mind kettős szigetelésű berendezések amit ugye "hivatalosan" tilos földelni. Én évtizedekkel ezelőtt kísérleteztem a hangszóróhoz árnyékolt vezetéken vittem a "villanyt". Hááát az első kísérleteknél már ég és föld(nem földhurok!) volt a különbség. Nyilván senkit nem szeretnék semmiről meggyőzni! Természetesen mindenki úgy használja a rendszereit ahogy neki és a fülének megfelel! Ez csak és kizárólag a saját tapasztalatom alapján írtam.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
válasz svgyula #77968 üzenetére
Az eleve hogy lehetne földhurok egy eszközzel? Az inkább tápegységhibának tűnik.
Nekem a földhurok azért jutott eszembe, mert ugye ahhoz első körben KETTŐ hálózatra kapcsolt cucc kell, amit jelkábel köt össze. Nálam az egyik cucc a subwoofer, másik a DAC.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
proci985
MODERÁTOR
-
válasz proci985 #77970 üzenetére
Árnyékolt kábel. Legalábbis az van ráírva.
Igen, ez világos, csak azért nem gondoltam volna, hogy ezt már ennyire lehet hallani. 30 Hz-ig még tök jó minden, alatta meg már a 25 Hz is alig hallható. Mekkora szívás lett volna egy SVS SB-1000 Pro, az még ennyit sem tud.
Make Asia Great Again!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz schumy1 #77962 üzenetére
Ez az alapvető működés, legalábbis eredeti tartalmaknál. Olyankor a forgalmazó köteles elhelyezni egy DD sávot a TrueHD mellett, de ha csak DD+ Atmosról van szó, az eszközön belül megoldódik, egyszerűen csak nem értelmezi a fogadó az Atmos részt. Ha ágyúval akarsz verébre lőni, akkor FFmpeg.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
lenox
veterán
válasz lezso6 #77963 üzenetére
Ilyen nekem is van, surroundok masik halozaton vannak, es igy van hang. En raktam ra valami szurot, es igy elmegy, de kivancsi lennek a korrekt megoldasra. Marmint nyilvan ha nem vonalszintu jel menne, amit ott erositenek, hanem randes hangfalkabel, akkor nem kene masik halozatra dugni, lehet ezt fogom kiprobalni.
-
De, a stúdió monitorok ugyanazon a konnektoron vannak és zümmögnek, ha ezt a dszunka kábelt használom, szóval nem földhurok. Szétkontaktolódott kábelnél szokott még ilyen lenni, hogy ugyanígy zümmög, talán mert valami összeér vagy nem tudom. Ugyanaz a hang, mint amikor hozzáérsz a hangfal jackdugójához, csak halkabban.
Make Asia Great Again!
-
Ugye erről a jelenségről van szó (youtube alert). Itt mondjuk földhurok van állítólag.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
powerup2
addikt
válasz lezso6 #77981 üzenetére
Legalább 50 óra kell a bejáratásnak.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
aelfwine
tag
Sziasztok,
Jó eséllyel haldoklik jelenlegi Denon AVR-2105 -ös, ~17 éves erősítőm. Mivel kb akkor foglalkoztam utoljára ezekkel, érdeklődnék mit érdemes venni helyette.
Igények:
- Kef IQ5 + PSW2500 5.1 -et hajtani
- 24nm -es szoba
- Legalább 2 toslink, 1 hdmi, 1 koax és 2 analóg rca
- Minimum Dolby TrueHD /DTS-HD, ha belefér Dolby Atmos / DTS:X
- Fekete
- Bírja újabb 10+ évig, ha még van ilyen...
- Esetleg valami használható mérőmikrofonos kalibrálás
- Max 300k hufEzen kívül semmit nem muszáj tudnia. Nem lesz összelőve streaming szolgáltatóval, rákötve iAkármire, nem kell támogatnia okosórát, wifit, bluetooth -t, peacmakert, kenyérsütő funkciót, stb.
Köszönöm előre is!
-
Két hsz-sal lejjebb írtam, hogy benéztem, egyáltalán nem rossz a helyzet.
Azóta fejlődtem: talán megvan a végleges hely, 35 Hz LPF, +6dB input és +20dB master volume, EQ APO DSP korrekció és ez már kifejezetten jó, meglett az alja.
Ja a +26dB az elég elmebeteg, de így van pariban a hangfalakkal.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Gino20
őstag
válasz FunTomAs #77964 üzenetére
A lehetőségek tárháza elég tágas
Kis befektetéssel [link] vagy bitang jó akcióban [link] vagy pl [link] vagy HM studióban bizonyos Revelek is nagyon jó akcióban vannak szóval meg kellene határozni, hogy mennyit jelent a "ne legyen csilliárd", aztán nézelődni
Ha van rá lehetőséged menj el üzletbe kicsit hallgatózni. Pl a linkelt klipsch szerintem minden forintját megéri, de sokak szerint gyújtósnak sem való -
schumy1
aktív tag
válasz VoidXs #77972 üzenetére
Köszi a választ, de kicsit sem értem.
A forráson csak DD+ Atmos hang van.
2 dologra gondoltam.
Vagy egy olyan médialejátszó ami tudja kezelni ezt a hang formátumot, s kiadja DD-be a jelenlegi erősítőre (bár ezt nem hiszem hogy ilyen van), vagy fejlesztenem kell, egy olyan erősítőre, ami tudja fogadni az Atmost, de nyilván olyan médialejátszó kell ami tudja dekodolni az Atmost.
Jól gondolom? -
VoidXs
Topikgazda
-
FunTomAs
kezdő
válasz I'am Dony #77967 üzenetére
Hát sajna ezt én is észrevettem. Itt "kinlódok" velük már egy éve az aventage el. Le kell nyelnem a békát és el kell fogadnom ha jó mozit akarok kell a literszám. Nagy hangerőn nincs vele gond, lebontotta a mellettünk álló panelt is, de nem reckírozhatok. Utoljára 4 rendőr tört rám délelőtt 10 kor. Az volt a legjobb az egészben mikor felvonult a raj az ajtóm előtt a spotify elkezdte lejátszani a "kezdjetek el élni, kezdjetek szeretni" nótát, persze ekkor már én sem voltam szomjas.
Wharfedale 4.1 evo ami birizgálja a csőrömet már hónapok óta. De akkor annak meg milyen atmos.
Gondoltam még hogy összekukázok régi B&W 601 eseket de annak meg kicsi a cc6 centere. Ahogy olvasom a fórumot kiderül hogy a center a legfontosabb. A cca6 meg nem egy méretbajnok. Olvasatból jól emlékszem, hogy 165mm a minimum középmély meghajtónak? Vagy is az ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos költözés miatt szükségem van egy 20 méter hosszú hdmi kábelre, ami a pc-met és az erősítőt kötné össze. Ez a hosszúság okozhat bármilyen problémát a filmek és a hang tekintetében?
Thx!
W.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
xpike_
csendes tag
sziasztok
5.1-re valami szett kellene, de szeretném 500e Ft-ból megoldani kb, s kb 40m2-be menne, de azért nem kell bika teljesítmény (pici gyerekek vannak stb...)A másik hogy gipszkarton mennyezetre való hangfalak léteznek?
kösziDanny
-
BBéci
legenda
Csakis akkor legyenek fejmagasságban a háttérsugárzók, ha Atmos a rendszer, tehát vannak a plafonon is hangszórók! 5/7.1 esetén fejmagasság plusz 60-90 cm ajánlott.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
treo80
csendes tag
válasz FunTomAs #77991 üzenetére
En jelenleg Wharfedale 9CS-t hasznalok centernek ami ugyan "csak" dual 130-mm-es driverekkel van szerelve de eleg tetszetos hangot produkal es viccesen jo aron ki lehet fogni a hasznaltpiacon. Esetleg ha nem ismered tegy ra egy pillantast
A kerekitett doboz forma meg Evo-"szeru" [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest