Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz #71562240 #31332 üzenetére

    Ha valaki csinált már ilyet, és ért hozzá, akkor tudja, miért. Nincs semmiféle mérés az adott hangszórókról, az adott dobozban, adatlapból pedig nem lehet váltót tervezni, más dobozban mért eredményekből sem teljesen pontosan.

    Ebben a fórumtémában szerintem sosem volt (legalábbis évek óta nem), ilyesmi, távgyógyítás szerű hangváltótervezés. Rosszul emlékszel. Legfeljebb körülbelül érvényes ajánlásokat lehet adni, de az meg csak úgy nagyjából lesz jó, és nem száz százalékos megoldás. És inkább egyszerűen kezelhető hangszórókkal lenne értelme belevágni. Ezek nem olyanok.

    A mélyközép kifejezetten problémás eset, valamivel kezelni kell a berezgéseit, és ezt pontosan kell beállítani, nem lehet körülbelül jó szűrést-kompenzálást kitalálni rá, a semmiből.

    A doboz, a hangszórók nem olcsók, ha ennyi pénzt belefektet valaki, akkor érdemes normálisan megcsinálni, igényesebben. Ennek volna értelme. "Ha nem annyira fontos, hogy nagyon precíz legyen, akkor persze meg lehet csinálni bárhogyan. :)"

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák